Kalrad Okur |Haftalık Dergi| Sayı: 11| YENİ SAYI

Users who are viewing this thread

YusufPasha

Knight at Arms
Kalrad Okur Kalradya'nın Dergisi...


Kalrad Okur Kalradya'nın Dergisi...

Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Svadya'da Aşk Mevsimi
Sayfa 2: Bir Kergit Sanatı: Kergit Halısı
Sayfa 3: Turnuva Şöleni
Sayfa 4: Şiir Köşesi
Sayfa 5: Okurlarımıza

Svadya'da Aşk Mevsimi
Kral Harlaus reşit yaşa gelen kızını evlendirmek için bir damat arıyor ve damadı seçmek için genç Svadya Lordları arasında bir seçim yapacak, bu seçim politik bir karar da sayılabilir; Harlaus'un seçeceği lord Svadya'nın müstakbel kralı olmuş olacak. Tabii elbette burda genç kızımızın da etkisi var. Aldığımız son haberlere göre halktan gelen 2 talip idam edildi bile. Okurlarımıza soylu değillerse bulaşmamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bir Kergit Sanatı: Kergit Halısı
Ahh şu Kergitler... İyi savaşıyorlar, iyi savaştıkları kadar da iyi halı dokuyorlar. Kergit Halısı diyarın en pahalı ve en güzel halısı olmakla birlikte içinde büyük hikayeler barındırıyor. Örneğin En Ünlü Kergit Halısı olan 70.000 Dinarlık Tulga Halısı, sarayın içinde  bulunmakta. Halı bize Kergitlerin Kalradya'ya geliş destanı olan Gümüş Ordu (The Silver Horde) Destanını anlatıyor. Bu halı toplam 32 kez çalınmaya çalışılmış fakat hepsi başarısız olmuştur. Halı Kergitlerin Asaletini de sembolize ediyor.

Turnuva Şöleni
Kalradya'da yaz geldi turnuvalar başlıyor!
Turnuvalar cesur savaşçıların şanlarını göstermeleri ve fazlasıyla para kazanmaları için büyük bir fırsattır.Bu dönemin ilk turnuvasının başlayacağı Shariz Şehri çoktan hazırlıklara başladı. Şehirdeki İnşaat Amiri ve adamları arenayı büyüterek +200.000 kişi daha almayı planlıyorlar. Eğer bunu başarırlarsa Kalradya'daki en büyük arena Shariz Arenası olacak. Turnuva 30 Nisan Akşam vakti başlayacak.

Şiir Köşesi

Bir aşktı sanki
Bozkırın yaylası
Bir kara sevdaydı
Sana olan aşk

Gidiyoruz atımla
Uçsuz bucaksızlığa
Her geçen gün biraz daha
Gidiyorum arayışa

Halmarlı Halk Ozanı

Okurlarımıza
Görüşlerinizin bizim için çok önemlidir. Sonraki hafta neyi konu almalıyız? İstek ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler!



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Leydi Eilif'in Erkekleri
Sayfa 2: Çöllere Kervansaray Geliyor
Sayfa 3: Bir Kelle Avcısından
Sayfa 4: Şiir Köşesi
Sayfa 5: Okurlarımıza

Leydi Eilif'in Erkekleri
Diyardaki en zeki kadın belki de en entrikacı kadın. İki derebeyini aşk kullanarak birbirine düşürüp krallığında kaos yaşattı. Bu çılgın kadının ne yaptığını kimse anlamıyor. Bir gün kellesi gitmezse bu hanımefendinin(!) ülke artık bir Kraliçe yada kadın yönetimli bir krallık olacağı açık gibi. Sizce durum ne okurlar?

Çöllere Kervansaray Geliyor
Evet dostlar bu çöllerde iş yapanların işine iyi gelecek. Haydutlardan uzak güzel bir uyku geçirebilirsiniz! Tabi belli bir ücret karşılığında... Sultan Hakim'in emriyle Shariz-Durquba düzergahında iki kervansaray olacaktır. İnşaat ortalama 14-15 ay içinde inşaatın bitmesi planlanılıyor. Kervanlarımız artık cesur savaşçılara ihtiyaç duymasa da cesur savaşçılara iş her zaman vardır sevgili okurlar.

Bir Kelle Avcısından
Son günlerde ne yazalım diye düşünüyorduk ve bir röportaj yapmaya karar verdik. Röportajımız bir Kelle Avcısı ile. Kelle Avcısı aslen Rodoklu ve ismi Wiliam. Kendisine hayatının gidişatını sorduk o da cevapladı işte röportaj:
-Merhaba William
-Merhaba
-İlk olarak neden kelle avcılığı? Bunu açıklar mısın?
-Ben kimsesiz büyüdüm. Ben daha küçükken Svadyalılar köyümü ateşe verdi. Onlardan intikam almaya karar verdim. Dönemlerinin mareşali Lord Lydur'muş
-Ünlü Lydur Suikasti mi yoksa!
-Evet o benim elimden çıktı. Sonra bir kaç kelle avcısı benim öldürme yeteneğimden etkilenip beni işe aldı.
-Neredeyse tüm soruları cevaplamış oldun teşekkürler!
-Ben teşekkür ederim.

Seslerini dinliyorum çünkü bu işi seviyorum
Sevdiğim yerden ayrılıyorum çünkü
Eskilerin ne demek olduğunu anlıyorum

Günlerin ne kadar hızlı geçip
Geliştiğini anlıyorum...
              Pravenli Gezgin

Sevgili okurlarımız önceki sayımızda söylediğim gibi görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca bize şiirlerinizi yollarsanız şiirlerinizi yayınlayabiliriz. Mektupla yollayın! (PM ile)



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Bir Bilimci ve Savaşçı: Emir Ayyam
Sayfa 2: Diyarın Dışındaki Hayat
Sayfa 3: Isolla Kraliçe Olsaydı Ne Olacaktı?
Sayfa 4: Şiir Köşesi

Bir Bilimci ve Savaşçı: Emir Ayyam
Evet diyarın en bilinen bilim insanı ve kumandanı Emir Ayyam...
Emir Ayyam 1232 Yılı Nisan ayında bir soylu olarak dünyaya geldi. Çocukluğundan beri kendisine ders veren özel öğretmenlerden yoğun övgü aldı. Daha küçükken belliydi bu kadar zeki olduğu anlayacağınız. Tabi şimdi bir soylunun çocuğu iseniz ve o soylu sultanın emirlerinden biriyse sizde emir olacaksınız demektir. Zekasının yanına kuvvetini de kattı ve askeri bir deha oldu. Genç olduğu için mareşal seçimlerini kaybetse de mareşallerin akıl aldığı biridir. Emir Ayyam diyarda en çok bulduğu Su Dağıtma Sistemi ile tanınıyor. Eğer istek olursa sonraki sayımızda size bundan bahsedeceğiz ama kısaca geçmek gerekirse köylüleri susuzluktan kurtaran bir pınardır adeta. Başarılarının devamını diliyoruz.

Diyarın Dışındaki Hayat
Çoğu insan Kalradya'nın dışarısında neler olduğunu ne tür insan ne tür maceraların olduğunu merak eder. Biz de size ufaktan bir bahsetmek istedik dışındaki hayattan. Öncelikle eğer Asugan dağlarını aşabilirseniz Geroya hanına ulaşırsınız bu han eskiden bir kervansaray ondan da eskiden bir şehir devletiydi. Zamanla çok göç vermiş ve küçüldükçe devlet yapısı ticarethaneye dönüşmüş. Çay denilen güzel içeceğe burdan ulaşabiliyorsunuz. Daha da devam ederseniz Gümüş Ordu'nun (The Silver Orde) terk edilmiş obalarını ve derme çatma şehirlerini görürsünüz. Kergitlerin memleketi burası işte. Burdan kuzeye ilerlerseniz bir çok tüccar cumhuriyeti ile karşılaşırsınız. Hepsi 2-3 ayda bir Nord ve Vaegir limanlarına sevkiyat yapar. Hepsini buraya sığdıramayız eğer istek olursa devamını getireceğiz. Diyarın dışındaki hayat çok ilgi çekiçi öyle değil mi?

Isolla Kraliçe Olsaydı Ne Olacaktı?
Politikada tarafsız olmayı tercih etsek bile böyle bir kadına saygı duymak gerekir. Bildiğiniz gibi 1257 Aralık 22'de yakalanıp idam edilen Isolla kraliçe olsaydı devrim niteliğinde hareketler yapacaktı. Meşrutiyet getirip meclis getirecekti. Diplomasiye önem vericekti. Belki de bu sonsuz mücadeleyi barışla bitirecekti. Kadınlara haklar getirecekti. İşçilerin ve köylülerin çalışma saatini düşürecekti. Bunlar güzel vaadler fakat gereken desteği görmedi. Aralık 21-22 gecesi yapmaya çalıştığı darbede dostları tarafından ihanete uğradı ve yakalandı. Harlaus'un emriyle 22 Aralık sabahı Praven meydanında idam edildi.

Şiir Köşesi

Özlüyorum tekrardan,
Ve yineden,
Seviyorum
Ama göremiyorum

Nerdesin Veluca güzeli
Kalbime sapladın güzel hançerli
Bırakamıyorum şarap gibisin
İstiyorum aşk gibisin

Gezgin Aşık



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Özür Dileriz
Sayfa 2: Diyarın Dışındaki Hayat 2
Sayfa 3: Rodok Prensi Bir Hain Mi? Devrimci Mi?
Sayfa 4: Şiir Köşesi
Sayfa 5: Gergit'den Kergit'e: Gergit Destanı
Sayfa 6: Çay Ticareti

Özür Dileriz
Uzun bir süredir dergi yayınlayamadık. Bu sizi üzdüğü kadar bizi de üzdü. Özür dileriz ama merak etmeyin telafi edeceğiz!
Matbaamız Shariz'den Dhirim Şehrine taşınmıştır. Bu sayıya özel 6 sayfa yayınlıyoruz!

Diyarın Dışındaki Hayat 2
İstek üzerine Diyarın Dışındaki Hayat yazımıza devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi tüccar cumhuriyetleri çok zorlukla karşılaşıyor askeri bakımdan güçsüzler. Bu sebeple Nordlarla yoğun bir ittifak içerisindeler. Nordlar olmazsa tüccar cumhuriyetleri olmaz. Tüccar cumhuriyetleri olmazsa evinizde hanımınızın sevdiği kürkler olmaz.
Her neyse biz devam edelim. Daha da ilerlediğimizde Zendarlıların bırakmış olduğu eski bir kale görürsünüz. Bu kale Zendarlılar Kalradya'ya yerleşmeden önce onların yerleşkesiydi. İçerisinde halen hazine olduğu söylenir ve geceleri haydutların mesken tuttuğu bir yerdir. Çöl taraflarına giderseniz bir çok bedevi ile karşılaşabilirsiniz. Burdaki bedeviler diyarda göremediğiniz eşyalar satıyor. İçlerinden birkaçının büyücü olduğu söylentisi vardır. Biraz daha inince o ıssız bucaksız ormanla karşılaşırsınız. Burda diyarda hiç görülmeyen hayvan türleri ve bitkiler bulunuyor. Fakat burda da bir yerli halk var ve dışardan gelenleri sevmiyorlar o yüzden dikkat etmeniz gerekiyor. Şuana kadar kaşiflerimizin çıkarttığı haritaya göre her şeyi anlatmış bulunmaktayız yeni bir yer keşfedilirse bu yazıya devam edebiliriz.

Rodok Prensi Bir Hain Mi? Devrimci Mi?
Kuşkusuz gündeme yıldırım gibi düşen en önemli sorun Kral Graveth'in oğlu Prens Hyalek'tir.
Prens Hyalek kendisine Yalen Şehri ve civar köyleri verildiğinden beri sarayda durmaktan çok halkın etrafında dolaşıyor. Bu da kendisinin halk tarafından etkilenmesine yol açıyor tabi ki. Kendisine göre halkın acıları ve babasının darbesi çok fazla ve buna bir dur denilmeli. Şuan babası arasında sıcak bir tartışma olmasa da aldığı kararlar aristogratlar dışında daha çok köylülerin işine yarıyor. Owen isminde bir köylünün Toplumculuk fikir akımına yatkın olduğu düşünülüyor. Bu kuşkusuz büyük bir tartışma konusu.

Şiir Köşesi

Çok güzelsin
Mükemmelsin Kalradya
Her yerinde ovalar
Bir o kadarda meyveler

Ah Kalradya
Canım Diyar-ı Kalrad
Çöllerinden tundralarına
Bir mutlu serçe gibiyim

Güzel Kalradyam...

(1248'de yazılmıştır. Şiir döneminde çok ünlü olan bir şairin yanmış kitabında bulundu. "Güzel Kalradyam..." dan itibaren devamı okunmamaktadır)

Gergit'den Kergit'e: Gergit Destanı
Gümüş Ordu beyi Janakir Bey obası ile beraber zor durumdaydı. Han yada diğer beylerden bir cevap yoktu. Janakir'in obasının çevresi gün geçtikçe kuraklaştı ve çoraklaştı. Öyleki bir damla su bile zor görünmeye başladı. Janakir'in bir şey yapması gerekiyordu. Bir yer aradılar, yaşayacak bir yer. En sonunda tepelerin arkasında Gergit Köyü'nü buldular. Janakir ve halkı artık orda yaşamaya başladı. Dillerini yavaşça öğrendiler. Janakir orda köyün reisi olan Mengeç'in tek çocuğu olan kızı Ayken'e aşık oldu. Evlendiler bir düğün yaptılar. Janakir Mengeç ölünce köyün reisi oldu. Köy onlara sığmayıp Kalradya'ya göçene kadar orda kaldılar. Sancar , Hankan ve Mergen isminde üç oğulları oldu. Gergit dilden dile geçti gitti Kergit oldu.

Çay Ticareti
Çay Kalradya için bir lükstür ve sadece soylu ve zengin insanlar tarafından alınabilmektedir. Diyara sadece Geroya  kervanları ve Tüccar gemileriyle gelebilmektedir. Çay ticaretini elinde bulundurabilen ülke diyarın en yüksek ekonomili ülkesi olacağı için kıyasıya bir mücadele vardır ve bunun için savaşlar verilir. Şuan bulunan iki güzergahtan biri Kergit Hanlığı'na diğeri de Nord Krallığı'na aittir.



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Sarranid'e Meclis Geliyor
Sayfa 2: Hyalek Tutuklandı
Sayfa 3: Pravenli Kürek Mahkumunun Günlüğü
Sayfa 4: Şiir Köşesi

Sarranid'e Meclis Geliyor
Evet sevgili okurlarımız Kalradya 1 yıl içinde inanılmaz değişikliklere şahit olmuştu ve şimdi de Sarranid Sultanlığına meclis geliyor. Sultan Hakim verdiği kararlar da halkın ve bir kaç farklı mertebenin de görüşünü öğrenmek istiyor. Meclis onun işine yarayabilir. Fakat sultanın üstüne yasa yoktur meclis sadece halkın görüşlerini iletmek için var olacak. Bu da monarşinin devam edeceği anlamına geliyor.

Hyalek Tutuklandı
Bu haber kimilerinin üzüleceği kimilerininse sevineceği bir haber olacak.
8 Haziran 1258 Tarihinde Prens Hyalek, Kral Graveth'in emriyle tutuklanmış ve tüm varlığına el konulmuştur. Kral Graveth'in kendi gözünde hain olan oğlunu idam edecek mi bunu bilmesekte ömür boyu zincirlere mahkum olacağı kesin. Hyalek babasının daveti üzerine Jelkala'ya geldiğinde haince bir saldırıya maruz kaldı. Toplumculuk hakkında bir şey söyleyen vb. işlemler yapan kişiler anında idam edilecektir. Ayrıca Owen'ın kellesine para ödülü konuldu.

Pravenli Kürek Mahkumunun Günlüğü
Gün 1
Yaralarım halen ağır bu Nordlar cesurca savaşmaya gelmiyor yanlarındaki kalkanlara güveniyorlar. Vahşiler bizimle büyük bir savaş yaptı. Cesur bir şövalye iken şuan bir kürek mahkumuyum. Savaş çok ağırdı 250 küsür askerimiz onların 400 küsür askeriyle karşı karşıya gelmişti. Kaçınılmaz bir şekilde kaybettik.

Şiir Köşesi

Bir Bozkırlıyım Ben

Bir bozkırlıyım ben
Ak saçlı uzun saçlıyım ben
Oklarımla geziyorum bozkırın gecesinde uluyan kurtların sesleriyle
Haydut değilim asker de değilim
Ne yaptığımı sadece ben biliyorum ama ben kimdim?
Küçük bir yavru, cengaver bir delikanlı, sevdiklerinin ölümüyle kederlenen...

Bir bozkırlıyım ben
Gümüş Ordulu değilim
Kergitli değilim ben
Zaten olamam ben onlar gibi insanları katletmeden
Ben onlar değilim ben bir bozkırlıyım ben
Ova boylarında atıyla koşuşturan
Bir bozkırlıyım ben
                          -Bozkırlı Kazım



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Hyalek İdam Edildi
Sayfa 2: Vaegir Yünü Altından Daha Pahalı
Sayfa 3: Şövalye Kültürü
Sayfa 4: Şiir Köşesi

Hyalek İdam Edildi
Haftalardır takip ettiğimiz Prens Hyalek babası Kral Graveth tarafından Jelkala meydanında idam edildi. Halk büyük bir kızgınlık içinde ve Yalen Şehrinde isyanlar baş gösterdi. Prens Hyalek'in kellesi ibret olsun diye kazığa geçirilerek Jelkala'da gezdirildi. Bu olay vatandaşları korkutmaktan çok, daha da kızıştırdı. Köylerin çoğu vergi vermemeye başladı. Toplumcuların dediğine göre bu "Devrimin Ateşi".

Vaegir Yünü Altından Daha Pahalı
Kalradya'da altın fiyatları herzaman normal ilerler ve herkes genelde yükselmesini beklesede yükselmez. Büyük bir sürpriz oldu ve Vaegir yününün fiyatı altından daha yüksek oldu. Tam altın 600 Dinar Vaegir yünü ise 760 Dinarda. Vaegir yününün hızlı artışı diğer ülkelerin içinde ekonomik karışıklıklara sebep oldu Vaegir Krallığı içinde şuan fazla bir hareketlilik olmasa da bir şeyler olabilir.

Şövalye Kültürü
Svadya herzaman şövalyeleri ve ressamları ile övünür. Biz size bugün şövalyelerinden bahsedeceğiz.
Svadya Şövalyeleri diyarda bulunan en ağır ve en güçlü zırhlara sahip olmakla birlikte çok güçlü atlara ve keskin kılıçlara da sahiptirler. Şövalyeler o kadar profesyonel ki, 100 piyadeyi tek başına yok edebileceği dahi söylenir. Tabi şövalye olmak o kadar kolay bir şey değil. Bunun için  yıllarca süren bir eğitim var. Şövalye olmak istiyorsanız buna gençliğinizi feda etmelisiniz. Eğer eğitimi başarıyla tamamlarsanız. Svadya Krallık Ordusunda bir şövalye olabilirsiniz.

Şiir Köşesi

Çok Yaşa Önder Hyalek

Sen ölmedin, ölümsüzsün Hyalek!
Sen ölemezsin, kahramansın Hyalek!
Baban görecek kahrolacak inan!
Sonu gelecek! Emek yükselecek!

Çok Yaşa Önder Hyalek!
Çok Yaşa Önder Hyalek!

Ölümsüzsün Lider Hyalek!
Kahramansın Lider Hyalek!
Bir gün bitecek bunlar!
Sonu gelecek! Emek yükselecek!

Bu halk şarkısı ve şiiri Prens Hyalek idam edildikten sonra anonim biri tarafından yazılmış ve genelde ud ile söylenen bir halk ezgisidir.



Selamlar Kalradya!
Diyardaki ilk ve tek dergi işte karşınızda: Kalrad Okur!
Dergimizin amacı sizi Kalradya hakkında bilgilendirmek kültür seviyenizi arttırmak ve son olayları size açıklamaktır.
Sayfa 1: Açıklama
Sayfa 2: Graveth'in Ölümü
Sayfa 3: Geliyor
Sayfa 4: Yalen Halk Cumhuriyeti
Sayfa 5: Zendar Din Yüzünden Yıkıldı
Sayfa 6: Şiir Köşesi

Açıklama
Uzun zamandır size bir şey sunamadık olaylar arka arkaya gerçekleşiyorken bekleyip izleyelim dedik. Bu sayı ilginizi çok çekecek inanıyoruz.

Graveth'in Ölümü
Devrimcinin kanlı katili yada namı değer Rodok kralı, bilinmeyen (!) bir sebepten dolayı yatağında ölü bulundu. Halk kriz içinde Yalen şehri kaosun başkenti durumunda. Herkes adını haykırmaya çalışıyor şuan Svadya ile olan ilişkiler iyice gerilmişti ve zaten bu durumda tekrar bir savaş çıkabilir. Rodoklu okuyucularımıza evlerinde bir silah bulundurmalarını tavsiye ederiz.

Geliyor
Yakışıklı Soylu tahta döndü!
Evet yanlış duymadınız Veluca Soylusu Kastor Rodok tahtına beraberindeki adamları ile beraber geçti. Rodok Krallığı'nın tekrar yükseleceği söyleniyor. Kastor Jelkala'ya ulaştığı ilk anda Graveth'in cesedinden kafasını kopardı ve kalenin kulesinden şehre fırlattı. Askerler bağırıyordu:
"Çok Yaşa Kral Kastor!"

Yalen Halk Cumhuriyeti


"Devrimin Ateşi" başarılı oldu. Lider Owen önderliğinde Yalen'de ve civar köylerde başlayan ayaklanma ile Yalen Halk Cumhuriyeti kuruldu. Lider Owen onunla röportaj yapma teklifimizi kabul etti:

- Bay Owen öncelikle merhaba, halka büyük bir şey kazandırdınız. Halka egemenlik verdiniz bunu neden yaptınız neden halk kendini yönetsin kuzeydeki tüccar cumhuriyetleri gibi mi olacak?

-Merhaba halka bir şey kazandıran ben değilim. Halka bir şey kazandıran halkın yine kendisi. Önderimiz Şehit Hyalek Yoldaş bizim ortaya çıkmamızı sağladı. Artık özgürüz! Halk egemenliğe geçti! Biz sadece kendi kendimizi  yönetmekle değil tam eşitlik ile bir şey sağlamaya çalışıyoruz. Yani hayır biz tüccar cumhuriyeti değiliz. Biz eşitlik adalet ve özgürlüğün yolundayız. Davamız budur.

-Diyarda cumhuriyet pek bilinen bir şey değil ve zaten sizin sisteminiz tamamen yeni ne düşünüyorsunuz?

-Tüm diyara ve tüm emekçilere bildireceğiz önce cumhuriyetimizi daha sonra davamızı açıkça beyan edeceğiz. Toplumculuk yada diğer isim adıyla Sosyalizm yükselecek diyar emekçilerin olacak!

-Dedikleriniz çok iddialı söyleyecek son bir şeyiniz var mı?

-Tüm emekçiler birleşin! Kralın despotluğuna yeter artık! Ezilmek yok artık!

Zendar Din Yüzünden Yıkıldı
Bu iddiayı belki duymuşsunuzdur. Tarihçiler son kitaplarında bunu konuşuyor. Karşı çıkanlarda var fakat çok kabul görüyor. Bildiğiniz gibi Zendar kenti çok eski bir kent ve şuan sadece harabelerinden bir kaç parçaya rastlamak mümkün. Tarihi eski olduğundan pek bilinmiyor. Fakat o yıllarda ortaya çıkan bir şey var:

Şuan Kalradya'da en çok inanana sahip olan Shaarid dini...

Kalradya'da bildiğiniz gibi din demografisi Nordların tamamı ve Veagirlerin bir kısmıyla Paganizm, çoğunluğu soylu ve şehir halkından oluşan kalan Vaegirliler, Svadyalıların ve Rodokların inandığı Kaoizm, Kergitlerin inandığı Gök Mençir ve Sarranidlerin ve konumuza geçiş sebebimiz bilinen en eski dinlerden Shaarid dini. Uzun uzun dini anlatmayacağız fakat Zendar bulunan bir kaç eski fermana göre çok dindar bir kentti. O zamanlar Shaarif isimli biri peygamber olduğunu beyan edip kendini kanıtlamaya çalışmıştı ve oldu da. Sarranidlilerin ataları bir bir inandı bu dine.

Sonra bu dini yaymak gerekti. Shaarif Peygamber ve müritleri savaşa savaşa diyarın Svadya Kuzeylikleri ve Rodoklar dışında tüm yerine yayıldılar. Ama bir kent vardı onların içinde onlara uymayan... Zendar...

Ne kadar elçi yollasalar da Zendar dininden dönmedi ve son çare olarak Shaarif Peygamber Zendarlılara savaş açtı. Savaşın yaşanılmışlığının tek kanıtı kulaktan kulağa hikayeler ve Zendar'ın harabelerinde bulunana eski Sarranid silahları. Bunları birleştirip düşünen tarihçi ve filozof Hyariss, ki kendisi Zendar kökenlidir (Öyle olduğunu iddia eder.) , bu savaşın kanıtlarının bunlar olduğunu ve Zendar'ın bir din savaşı yüzünden harap olduğunu anlatır.

Şiir Köşesi

Mutluluğun Kontu

Hergün güzel geliyor
Bir güzel gidiyor
Hür çocuklar kadar şenim
Kainatın mutlusuyum
Ben mutluluğun kontuyum
Her günü mutluluk olan var ya hani
İşte ben oyum
Ben mutluyum
Sevinçliyim ve umutluyum
Çünkü inanıyorum
Yarın daha güzel olacak
Düzelmeyecek yoktur
Mutsuz yoktur
Her insan biraz daha mutlu olacak
Ben kontunuz emrolsun ki
Mutlu olun
Mutlu olun dostlar

                        - Gelivar Nizmar

Sayı 8

Sayı 9

Sayı 10

Sayı 11
 
Süper olmuş :mrgreen:. Bide bu bölümlere dedikodular bölümü ekle bence. Atıyorum şu lord şu leydi için şunu yaptı şu lorda meydan okudu sonra böyle oldu falan
 
Herkese teşekkürler her hafta takipte kalın yeni sayıları okursunuz.
[2 sayıyıda şimdiden okuyun 3.sayıyı koyduktan sonra 1.sayıyı silmeyi planlıyorum. Sonra 4ü koyunca 2 gitcek böyle devam edicek.]
 
YusufPasha said:
Herkese teşekkürler her hafta takipte kalın yeni sayıları okursunuz.
[2 sayıyıda şimdiden okuyun 3.sayıyı koyduktan sonra 1.sayıyı silmeyi planlıyorum. Sonra 4ü koyunca 2 gitcek böyle devam edicek.]
Neden o şekilde yapıyorsun ki? Her sayı dursun işte :grin:
 
YusufPaşa said:
YusufPasha said:
Herkese teşekkürler her hafta takipte kalın yeni sayıları okursunuz.
[2 sayıyıda şimdiden okuyun 3.sayıyı koyduktan sonra 1.sayıyı silmeyi planlıyorum. Sonra 4ü koyunca 2 gitcek böyle devam edicek.]
Neden o şekilde yapıyorsun ki? Her sayı dursun işte :grin:

Peki

De Grieux said:
Bence spoiler olarak kaydet Örn: Birde ne zaman aralıklarıyla çıkıyor? 3 Günde bir falan mı?

Mantıklı! Bir de başlıktan da anlaşılacağı üzere haftalık bu

WoenEnta said:
Üstat yazar, şiir gerçekten bir yerden tanıdık geldi. Alıntımı yoksa kendin mi yazdın ?

Sayı ikideki şiir sana çok tanıdık geliyor çünkü alıntı :grin:
 
Back
Top Bottom