kaleler..

Users who are viewing this thread

Beys

Recruit
Kuşatma ile ilgili bi çok öneride bulunuldu biliyorum.Ama benim gözüme şimdi açıklayacağım öneri hiç çarpmadı.Daha önceden önerildiyse kusuruma bakmayın çünkü forumda bulamadım.Önerime gelince:

Warband MP oynuyorum son bir kaç gündür.Kale kuşatmalarını biliyosunuz kapıları kırabiliyoruz yada kapıları kapatıp açabiliyoruz.Bence bu sistem SP 'a da getirilmeli.Kuşattığımız kaleye saldırırken sadece merdiven yada kuşatma kulesi yle değil MP de olduğu gibi kapıları kırabilelim.Bunu askerlerimizde yapabilsin ama her asker değil.Rütbesi yüksek olanlar.Bir sarranid memlüklüsü - piyadesi yada nord kahramanı - gediklisi gibi yüksek rütbeli askerler merdivenleri surlara dayandırabilir.Aynı şekilde içerden de merdivenler MP de olduğu gibi aşağıya itilebilir.şövalyeler ön kapıyı kırarken arka kapıda (mesela bizim eşliğimizde 10 asker) ile birlikte biz kırarız.Bu durumda kale savunması çok düşük olacaktır biliyorum.Ama onun içinde geliştirmeler yapıla bilir.Ortaçağda kapıyı kırma girişimlerine karşı kızgın yağ kullanıldığını biliyoruz.Bu geliştirilebilir yada kaleyi geliştir kısmından kapıların gücünü yükseltme gibi bi secenek olabilir.Bu sayede kapılar daha dayanıklı yada hiç kırılamaz yapılabilir.Mound Blade oyununu 2 senedir oynuyorum ve biliyorum ki bu oyun smilasyon ve strateji oyunu.Ama kale kuşatmalarında tek bir strateji bile kuramıyoruz.Sadece bir merdiven ve merdivenin bittiği,surların başladığı yerde oluyor tüm çarğışma kalenin diğer kısımlarını oyunda kullanamıyoruz bile.Bu öneri düşünülmeli bence oyuna büyük heycan vereceğini düşünüyorum.

Back
Top Bottom