Köy, Kale ve Şehir Kurma

Users who are viewing this thread

senin dediğin gibi kale şehir veya köy kurulmuyor ama anno domini modunda  malikane  köy ve kale inşa edebiliyorsun inşa ettikten sonra geliştirebiliyorsun  ardından malikanenin içine tam 25 tane bina inşa edebiliyorsun ayrıca inşa ettikçe malikanenin içine girince malikanede görünüyor ancak şehir inşa etmeyi hiç denemedim
 
bence köy inşa edip onu geliştire geliştire şehir yapabilir.Kodlamacılar için zor bişey değil.Bu daha önce yapıldı custom settlements modu mesela fakat bu mod mount and blade içindi.
 
Fikir güzel fakat eğer öyle olursa her yer şehir ve köylerle dolup taşabilir...O yüzden yerleşim yeri kurma şartlarının daha ağır olması gerekir.:smile:
Güzel fikir beğendim.
 
Köy Kurmak güzel olur fakat şehir kurmak iyi bir fikir değil,ama illa şehirde olsun diyorsan bence köyü inşaat ustaları ile yeni yerler yani demirci yapıp o köyde silah üretimi yapıla bilir, aynı şekilde market kurulup üretilen yiyeceklerde satıla bilir bunun gibi eklentiler sayesinde köy büyüyerek şehir olabilir.


Mesela edit modunu bilen varmı bilmiyorum ama onun gibi bir sayfa oluşturulup oradaki objeleri oyun parası ile satın alıp köye yerleştirile bilir ve bunun bitmesi içinde süre belirlenebilir.(Bu obje sayfasını ise inşaat ustalarından açılması bence mantıklı olur köyün yaşlısı gibi)


Örnek resimler:

İnşaat ustası:

Bunungibi bir sayfada objelerin sırası ve fiyatları olabilir:



daha sonrada o objeyi köyün herhangi bir yerine map tasarlarmıs gibi yerleştirilebilir.

____________________________________________________________________________________________________
Şahsen ben kendi köyüme edit moduyla kale yapdım :smile:
 
Arkadaşlar kale ve şehir almak için önce savaşacağımız kaledeki adamları öldürmek lazım değil mi?. Ben inciliarwayı tahta çıkardım oda beni ülkenin maraşeli yaptı. Ben seferberlik ilan ediyorum emirler, lordlar herneyse geliyorlar. bana eşlik ediyorlar. ama benimle birlikte savaşa girmiyorlar :cry:. Bunun sebebini bilen varsa bana Yardımcı olabilirmi? şimdiden Teşekkür ederim..
 
masi said:
Arkadaşlar kale ve şehir almak için önce savaşacağımız kaledeki adamları öldürmek lazım değil mi?. Ben inciliarwayı tahta çıkardım oda beni ülkenin maraşeli yaptı. Ben seferberlik ilan ediyorum emirler, lordlar herneyse geliyorlar. bana eşlik ediyorlar. ama benimle birlikte savaşa girmiyorlar :cry:. Bunun sebebini bilen varsa bana Yardımcı olabilirmi? şimdiden Teşekkür ederim..

Senin önce onlar tarafından sevilmen, onur ve namını yüksek tutman gerekir. Yoksa seni takmazlar.
 
Very Important Physcopat said:
Forumda çok önerildi benimde aklımda vardı ben de bir konu açıp kendi fikirlerimi de yazayım dedim d(aha düzenli olması için spoilerlar içine yazacağım.)

Bu sayede hiçbir krallığa savaş açmadan krallık kurabilirsiniz aynı zamanda bir krallığa bağlı iken de gelirimizi artırabiliriz veya asker toplamak için de yapabiliriz ayrıca bu yerleşim yeri bizim olmak zorunda değil yerleşim yeri tamamlandığında aynı kale yada şehir fethettiğimizde çıkan yazı gibi bir yazı çıkıyor tek fark bundan önce krallık kurduğumuzda çıkan gibi bir yazı çıkıyor ve yerleşim yerinin adını koyuyoruz.

O kadar kolay değil;
1) Bu kurulum uzun sürecek.
2) Ucuz olmasını bekleyenler gitsin köyden acemi toplayıp çapulcu kessin :grin: :grin:.
3) Kurarken inşaat işleri için bir mühendis çalıştırmalı veya bir yoldaşı (mesela Artimmner) da atayabiliriz
4) Bu esnada yardım etmesi için birkaç adam tutmalısınız adamları mühendis bulabilir ayrıca maaşlarını da iletir
5) Eğer inşaatı koruması için hiç asker bırakmazsanız çapulcular inşaata saldırabilir eğer az asker bırakırsanız düşman lordlar saldırabilir ve herhangi bir saldırı olur ve ordularınız durduramazsa düşman inşaatı aynı köy yağmalar gibi yıkar. (İnşaatta çalışanlar işle meşgul olduğu ve hazırlıksız yakalandıkları için düşmana tepki veremezler ancak onları korumak için bıraktığınız askerler verebilir.
6) İnşaata yemek alınması için para ödersiniz.
7) Yerleşim yerine insanlar kendileri kolay kolay gitmez bunun daha kolay olması için köylere veya şehirlere gidip oradakileri ikna etmeliyiz
Tabii ki bu da kolay değil(ne de olsa adamları bir yabancı için evlerini terk etmeye ikna ediyorsunuz)
1) Yerleşim yerinin inşasına başlamadan kimseye böyle bir teklifte bulunamazsınız (eğer aynı anda birden fazla yerleşim yeri inşa ediyorsanız onları köy İnşası 5, Şehir İnşası 1, Kale inşası 2 gibi adlarından ayırt edebilirsiniz ama tabiki bu adları inşaat tamamlanınca değiştireceksiniz çünkü sonunda şehri kalesi köyü vb. yazması zorunlu bu yüzden o kısım değişmiyor).
2) Eğer bir yerleşim yerinden fazla köylü/şehirli toplarsanız o yerleşim yeri ile ve onun sahibi ile ilişkiniz düşer (ne de olsa aynı zamanda vergiyi de azaltıyorsunuz) eğer kaynak yerleşim yeri size aitse düşen tek şey vergi olur (kendimizle ilişkimiz düşecek değil  :grin: ).
3) İkna yeteneğiniz yüksek olmalı.
4) Kaynak yerleşim yeri ile ilişkiniz yüksek olmalı.
5) Namınız ve onurunuz yüksek olmalı.
6) Bir krallığa bağlı değilseniz ikna etmek iyice zorlaşır.
Ayrıca aynı yerden toplamanıza rağmen bazıları gelip bazıları gelmeyebilir.
1. Önce yerleşim yerini kuracağınız yeri belirleyip orda kamp kurun.
2.  Kamp menüsünde yerleşim yeri kur diye bir seçenek çıkacak o seçeneğe tıklayınca hangi yerleşim yerini kurmak istediğiniz sorulacaktır
3. Tıkladığınız yerleşim yeri biçimini kurmak için gerekli şartlar çıkacak.
4. Eğer şartları karşılayabilirseniz yerleşim yerini kurabilirsiniz eğer karşılayamazsanız haydut kesmeye devam.
5. Yeni yerleşim yeri ile ilgili işleri mühendis ile konuşup halledebilirsiniz.
Mount&Blade serisinin en önemli özelliği de oyunun Orta Çağı hiçbir büyü canavar...vb. eklemeden gerçekçi bi şekilde yansıtmasıdır peki bu yerleşim yeri kurmanın gerçekle ne alakası var? Cevap basit; göç. İnsanları göç edip birlik olarak yeni bir yerleşim yeri kurmaya ikna ediyoruz.
Bazı bilgiler ise konuların dışında kaldı:
1) Yeni kurulan yerleşim yerinde ki sokakta dolaşan köylüler/şehirliler ve köyden toplanan acemi köyde en çok bulunan köylü/şehirliye göre belirlenir eğer hepsi eşitse ( ya da tembellik yapıp oraya hiç köylü/şehirli çağırmamışsanız) yerleşim yerinin bulunduğu yere göre değişir.
2) Köyün refahı çok fakir olarak başlar ama çok kişi çağırırsanız kolay artar.
3) Diğer lordlar ve krallar da yerleşim yeri kurabilir ( ve siz de onları da yıkabilirsiniz :grin: ).
1) Şimdi fark ettim biraz rehber gibi yazmışım ama böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok (maalesef) ayrıca emir verir gibi de anlamayınız daha iyi dursun (her fiil -meli -malı ile biterse iyi durmaz) diye böyle yazdım  :smile: .
2) Bu ilk konum ayrıca o kadar yazdım fikrin kendisini sunumumu veya başka birşeyi beğenmemiş olabilirsiniz ama lütfen Emeğe saygı!
Bazı fikirlerim pek iyi değil (kabul ediyorum) ama onlar yerine bazı önerilerim var (bana niye kötü olan fikirlerini siliyorsun diye sorabilirsiniz onları silmiyorum çünkü hem buraya yazacağım hem de yukarda yazdığım önerilerin ikisi de iyi sayılır kısacası göreceli diyeyim). Aklıma çok fikir gelmedi geldiği kadar ( şimdilik 1) yazacağım.
1) Şehir kurmak yerine kaleleri büyütebiliriz (surları büyütüp birkaç ev ekleyip bir de pazar kurarak) .
Aklımdaki şey. Buraya kayıt olmadan önce hep aklımda bu vardı :grin:
 
Kaptan said:
Fikir güzel fakat eğer öyle olursa her yer şehir ve köylerle dolup taşabilir...O yüzden yerleşim yeri kurma şartlarının daha ağır olması gerekir.:smile:
Güzel fikir beğendim.
mevcut köyler çok yağmalanınca yok olabilir o zaman bu soru n ve bir mantık hatası da çözülmüş olur
 
yerleşim yeri kurma olmamalı. sadece kale kurma olmalı oyunda.
 
Dostlar kale kurmak çerilerin uyanışı modunda var,hatta kaleye isim bile veriyor,kaleyi level atlatabiliyorsunuz.
 
Bound Sentinel said:
Dikkate alınmaya değer öneriler, arada sırada Developer'ların buraya gelip konuları incelediğini görmüş bir insanım, belki bu yada buna benzer birşeyi oyunda görürüz.
Gayet Hoş Oldurdu
 
Olabilir, ancak bunun maliyeti çok yüksek olmalı yani ucuz olmamalı, hatta daha da zorlaştırmak için belli bir yoldaş sayısı da isteyebilir. Eğer böyle olursa neden olmasın?
 
5 sene geçmiş üzerinden hortlanmış biraz ama yapılması hiç zor değil bu sistemin, aksine aşırı derece de kolay bir sistem. Modlarında yapmak isteyen kişilere nasıl yapılacağını basitçe anlatayım bari;

Yapılacak kaç köy, kaç kale, kaç şehir istiyor iseniz module_parties.py içerisine o şehirleri ekleyin, ve şehirler için orjinal scene tanımlamalarını yapın, sonrasında sadece şehir merkezleri için scene olayınca 3 ayrı sahne tanımlayın, bunlar snow, desert ve normal olarak 3 çeşit olsun. SceneObj içinde scn dosyalarınızı ayarlayın. Bu partilere pf_disabled flagı verin ki haritada görünmesinler, sonrasında oyuncu köy, kale veya şehir kurmak istediğinde bu partilerden birisinden pf_disabled kaldırıp, partiyi oyuncunun bulunduğu konuma taşıyın, oyuncunun bulunduğu terrain'i çekip, kalenin iconunu terraine göre ayarlayın. Şehir/Köy/Kale game_menulerinde ise, bu şehirlerden biri ise, şehir merkezine bastıkları takdirde, bulundukları terraine göre scene çekin. (Dipnot, kurulacak şehirin pf_disabled flagına sahip olup, olmadığını yani daha önce kurulup, kurulmadığını kontrol edin ki, aynı şehri ordan oraya taşıyıp durmayın :smile:) Tabi şehri oyuncunun faction'ına vermeyi unutmayın :smile:

Zaten yukarda yazdığım şeyleri sadece okuyarak bile bu sistemi yazamayacak iseniz bu işe hiç girmeyin, aksi takdirde oyununuzu bozabilirsiniz.

İyi forumlar.
 
Porshy said:
5 sene geçmiş üzerinden hortlanmış biraz ama yapılması hiç zor değil bu sistemin, aksine aşırı derece de kolay bir sistem. Modlarında yapmak isteyen kişilere nasıl yapılacağını basitçe anlatayım bari;

Yapılacak kaç köy, kaç kale, kaç şehir istiyor iseniz module_parties.py içerisine o şehirleri ekleyin, ve şehirler için orjinal scene tanımlamalarını yapın, sonrasında sadece şehir merkezleri için scene olayınca 3 ayrı sahne tanımlayın, bunlar snow, desert ve normal olarak 3 çeşit olsun. SceneObj içinde scn dosyalarınızı ayarlayın. Bu partilere pf_disabled flagı verin ki haritada görünmesinler, sonrasında oyuncu köy, kale veya şehir kurmak istediğinde bu partilerden birisinden pf_disabled kaldırıp, partiyi oyuncunun bulunduğu konuma taşıyın, oyuncunun bulunduğu terrain'i çekip, kalenin iconunu terraine göre ayarlayın. Şehir/Köy/Kale game_menulerinde ise, bu şehirlerden biri ise, şehir merkezine bastıkları takdirde, bulundukları terraine göre scene çekin. (Dipnot, kurulacak şehirin pf_disabled flagına sahip olup, olmadığını yani daha önce kurulup, kurulmadığını kontrol edin ki, aynı şehri ordan oraya taşıyıp durmayın :smile:) Tabi şehri oyuncunun faction'ına vermeyi unutmayın :smile:

Zaten yukarda yazdığım şeyleri sadece okuyarak bile bu sistemi yazamayacak iseniz bu işe hiç girmeyin, aksi takdirde oyununuzu bozabilirsiniz.

İyi forumlar.


aslında uygulaması zor görünmüyor.tavsiye için teşekkürler.
 
Back
Top Bottom