KÜÇÜK BİR SORU

Users who are viewing this thread

kukla17

Recruit
Bazen insanlar yeni bir yerde yeni bir hayata başlamak ister .Bunun nedeni ya yaşadığı hayattan sıkılmasıdır yada yaşadıklarından daha  farklı bir hayata ait oldukları içindir. Örneğin ben  şuan ki hayatımı hiç bir zaman benimseyemedim bazılarını göre sahip oldurum aile için çok şanslıyım bazılarına göre ise çok şanssız bir insanım peki bana göre ben şanslımıyım ? yoksa şanssız mı ? bunun cevabını bende bilmiyorum aslında etrafımda ki insanlara şanslı olduğumu söylerim ama gerçeğin ne olduğunu bende bilmiyorum.Kendim ile ilgili bildirim tek şey iyi bir dost oldurum ama aynısını dostlarım için söyleyemem  Çoğu arkadaşımın dertlerini dinler çözüm bulmaya çalışırım çözüm bulamasam bile derlerine ortak olurum  ama ne yazık ki aynısını bana yapan arkadaşım yok bir derdimi anlatmak istedirimde ya kulak arkası ederlar yada önemsemeden dinlerler yada şu sözleri derler '' he kral sensin , sen ne dersen o , bir git başımdan seninle mi uğraşıcam ya '' gibi şeyler kullanırlar yanıma konuşmak için gelen kişilerin geliş sebepleri ise 1 : Ya derdi vardır paylaşmak içini dökmek ister  ( Benden başka kendilerini dinlicek kimse yok diye ) 2 : Etrafta benden başka kimse olmadığı için can sıkıntısından benimle konuşur 3: Birşey istemek için gelirler 4 : Uzaktan beni tek görünce canımın sıkıldığını düşünüp yanıma gelirler ( Ama benim için değil kendileri içinde değil içlerinden gelen  bilmedikleri bir içgüdü ile gelirler sanki onlara ihtiyacım varmış gibi  ) Bazılarıda msn ve facebook'ta ileti atarlar.Bunun sebebi ise ya kimse yoktur ya o içgüdü yüzünden bana ileti yazmaya mecbur hissettikleri için bazıları bir süre sonra artık msn'ye gizli girer ben açıksam çevrimdışı gösterip istedikleriyle öyle konuşur sanki ben o kişilere bana mesaj atın diyorum hem kendileri atıyor hemde benden kaçıyorlar.Bu hayatın bana göre olmamasının bir sebebi daha var bu ise hayatımın başkaları tarafından belirlenmesi geşmişte yapamadıkları bazı şeyleri benim hayatım üzerinde gerçekleştirmek benim hayatımı kendilerine hediye edilmiş yeni bir hayat gibi görüyorlar ve şekillendiriyorlar eğer başarılı olamazsam kızgın bir ejderha nasıl ağzından ateş püskürtüyorsa aynı şekilde laflar söylüyorlar hem kendi başarısızlıklarının hemde benim onların istediği şeylerde ki başarısızlarımın hırsını benden alıyorlar. Geçmiş hayatlarında ki yapamadıklarını bende tekrar denemelerinin yanında birde geleceklerini bana göre planlıyor sen şunu yapınca bunu yapıcaz yok sen okulunu bitir sonra biz köşemize çekilicez kalan işlerimizi sen yap.Bu anlattıklarım bana yapılan psikolejik baskıların bir kısmı sadece.Bazen geliyorlar niye düşüncelisin bir sorunun varsa bizimle paylaş ama gerçekten umursadıkları için sormuyorlar gerçekten ne sorunum olduğunu düşünseler benim hayatım hakkında düşünürler ve gerçek sorunun kendileri olduğunu anlarlar.kendilerine iyi aile imajı vermek için psikolog yardımı aldırırlar böylece başlarından atarlar iş oldu bitti derler.yaptıkları yetmiyor gibi birde psikolog yardımı aldırıyorlar ister istemez sorunlu bir insan olduğumu düşünüyorum beni tedavi etmeye çalıştıklarına göre  birde millete hava atmak için beni istemerim bir okula gönderdiler oysa benin istedrim ve kazandırım bir lise vardı.Gönderdikleri lisede başarız oldum sınıfta kaldım ve kızgın ejderha ortaya çıktı.Ertesi yıl sınıfı mı geçtim bu sefer melek oldular bu sene ise zor seçtikdikleri bölümde elimden geldiğice çalıştım ama  4 zayıf getirdim bir tane yaz sınavlarında verdim 3 tane kaldı.Sordum hocalara ortalaman 2'den fazla ise 3 dersten sorumşı olarak lise 3 geçersin dediler bende haziran sınav sonucunda okuldan atıldım dedim cevap olarak bir sene kalmışsın diye 3 zayıfla geçemiyorsun oldu. Ben geçtim demişim çünkü geçtiğimi sanmıştım ama kaldım ve atıldım ve daha söylemedim korkuyorum çünkü ejderhanın ateşi gibi olan kötü sözlerinden aklıma bilet alıp gitmek geldi buralardan uzaklara sonucu kötü bile olsa kendi hayatımı çizmeye ama aklıma şu soru takıldı ya gerçekten beni seviyor ve üzülürlese o zaman ne olucak napıcağı mı hiç bilmiyorum sizce ben napıyım ?

Git başka yerde yaz burası insanların kişisel sorunlarını yazdığı bir yer mi diye sorarlar işte cevabı forumlar insnaların sorunlarını çözmeleri için yapılmıştır bu forumda oyunla ilgili sorunlar vardır.Bunun dışında sorunları olanlar içinde konu dışı açılmıştır yani bunu yapmaya hakkım var

Kukla17

Git başka yerde yaz burası insanların kişisel sorunlarını yazdığı bir yer mi diye sorarlar işte cevabı forumlar insnaların sorunlarını çözmeleri için yapılmıştır bu forumda oyunla ilgili sorunlar vardır.Bunun dışında sorunları olanlar içinde konu dışı açılmıştır yani bunu yapmaya hakkım var

Bu şekilde bir cevap alma olasılığının yüksek olmasının nedeni, burasının bir "oyun forumu" olmasından kaynaklanır. Ve de haliyle burada üye olanların kendi sorunlarını(oyun hakkındaki sorunlar hariç) paylaşmaları istenmez.

Sana söylemek istediğim; hayatında baktığın bu olumsuz durumların iyi taraflarını bulmaya odaklanman. Nasıl mı?

Sosyal çevrende senin konuşabildiğin seninle uzun yıllar arkadaşlık yapmış bir dostun, akraban kesinlikle vardır. Sen sadece aranızda geçen diaoglar yüzünden bulamıyorsun. Bu kişileri görememenin sebebi kendini karamsarlığa sürüklemiş olman diye düşünüyorum. Böyle şeyleri hayatında yaşadığın için üzülme!..

Çevrendeki insanlara bakarak kim benim arkadaşım diye arama da yapma. Arkadaşların sana söylediği sözler ile değil önemli bir günde yanına gelen, yanında olanla belirlenir.

Karamsarlığı bir kenera bırak bu konuyu da kilitleyerek kendini oyun oynayarak rahatlatmanı istiyorum senden.

Timonna said:
Kukla17

Bu şekilde bir cevap alma olasılığının yüksek olmasının nedeni, burasının bir "oyun forumu" olmasından kaynaklanır. Ve de haliyle burada üye olanların kendi sorunlarını(oyun hakkındaki sorunlar hariç) paylaşmaları istenmez.

Sana söylemek istediğim; hayatında baktığın bu olumsuz durumların iyi taraflarını bulmaya odaklanman. Nasıl mı?

Sosyal çevrende senin konuşabildiğin seninle uzun yıllar arkadaşlık yapmış bir dostun, akraban kesinlikle vardır. Sen sadece aranızda geçen diaoglar yüzünden bulamıyorsun. Bu kişileri görememenin sebebi kendini karamsarlığa sürüklemiş olman diye düşünüyorum. Böyle şeyleri hayatında yaşadığın için üzülme!..

Çevrendeki insanlara bakarak kim benim arkadaşım diye arama da yapma. Arkadaşların sana söylediği sözler ile değil önemli bir günde yanına gelen, yanında olanla belirlenir.

Karamsarlığı bir kenera bırak bu konuyu da kilitleyerek kendini oyun oynayarak rahatlatmanı istiyorum senden.
Yok öyle bir dediğin zaten kimse yok benim yanımda ihtiyacı olan çağır beni yaz boyunca 6 gün  çıktım sadece dışarı hep oyun oynuyorum zaten tek istedirimi orda yapabiliyorum

Birde derler türk insanı yardım severdir.Ben niye hiç görmedim size sadece küçük bir soru sordum ve fikir istedim beni dinlicek kimse yok dinleyende gerçekten dinlekmek istemiyor demedim mi sanki  :cry:

Hiç karamsar değilim ama artık içimde birikti ve patladı dinleyenim anlayanım yok

Timonna said:
Kukla17

Sence '12 eylül' konusu oyunla çok mu alakalı?

Herneyse gelelim konuya, ustam sıkma canını.Hayatını yaşa ya, 6 kere dışarı çıkmışsın, bilgisayar başına gömülüp, etrafı örümcek ağlarıyla sarılı insanlar var.

Yapman gereken, kendine bir meşgale bulup zamanını onla geçirmen.Bu futbol olaiblir, basketbol olabilir, takılıcaksın kafana göre ya.Bir yeteneğini keşfet ve onun üzerinde yoğunlaş, etrafındakiler değerini anlayacaktırlar.

MacCutCheoN said:
Timonna said:
Kukla17

Herneyse gelelim konuya, ustam sıkma canını.Hayatını yaşa ya, 6 kere dışarı çıkmışsın, bilgisayar başına gömülüp, etrafı örümcek ağlarıyla sarılı insanlar var.

Yapman gereken, kendine bir meşgale bulup zamanını onla geçirmen.Bu futbol olaiblir, basketbol olabilir, takılıcaksın kafana göre ya.Bir yeteneğini keşfet ve onun üzerinde yoğunlaş, etrafındakiler değerini anlayacaktırlar.
yetenek vardı ama izin vermediler ve vermiyorlar isteklerini yapmamı istiyorlar ilgi alanım olan bir meslek lisesine gitcektim izin vermediler yaşım 17 ama ruhumun yaşı daha büyük kalbim acıyor konuşucak kimsem yok diye burda yazdım ama ağzımın payını aldım

MacCutCheoN

Kukla17

Yakınlarından fazla uzaklaşmışsın.

Sana msnden yada başka biryerden mesaj atan arkadaşınla yakınlık kurmayı dene...

Timonna

[quote author=Alıntı]
[/quote]

Sonuçta ha devletin sorunu ha kendi sorunu

Timonna said:
MacCutCheoN

Kukla17

Yakınlarından fazla uzaklaşmışsın.

Sana msnden yada başka biryerden mesaj atan arkadaşınla yakınlık kurmayı dene...
atıyorlar ama bir süre sonra artık kaçıyorlar bende.Ailemden uzaklaşmadım aksine çok yakınım çünkü hayatımı onlar şekillendiyor

Timonna said:
Ailemden uzaklaşmadım aksine çok yakınım çünkü hayatımı onlar şekillendiyor

O zaman en büyük yardımı sana Ailen verecektir.
veriyorlar merak etme ağzıma sıçıyorlar en ufak hatada sırt çeviriyorlar.gerçi haklılar allah benim hayatımı onlara kendi hayatlarında yapktıkları hatayı düzeltsin diye verdi.Bu ne demek size soruyorum bana sen oku okulun bitince ben adam öldürücem bunu bana hergün söylüyorlar

Yazını okudum arkadaşım durumunu anlayabiliyorum (bi yakınım psikolog ve psikoloji hakkında bilgim var)

şu an depresif bi durumdasın bunu yenmek inan hiç zor değil yapman gereken şey öncelikle bi psikiyatr gitmek. ona derdini anlatmalısın gerekli görürse sana anti depresan ilaç vericektir ve eğer yine gerekli görürse seni bi psikoloğa yönlendircektir psikiyatr ve psikolog ikilisini düzenli olarak devam ettirirsen kısa zaman sonra geriye bakıp "kafama taktığım şu sorunlara bakarmısın" deyip güleceksindir. ayrıca psikiyatr ve psikolog ekonomik olarak beni zorlar dersen ssk bu hizmeti sağlıyo ssk dan da faydalanabilirsin. son olarak o evden ayrılma düşüncesini de kafandan çıkar, hiç bi yerde evindeki kadar mutlu olamazsın, eğer böyle bişey yapar ve tedavin için gerekli adımları atmazsan durumun daha kötüye gidebilir.

umarım tavsiyelerimi dikkate alırsın ve eğer alırsan inan bana düzelmesi imkansız bişey olmadığını farkedersin yani içinde bulunduğun durum çokta kötü değil kısa zamanda tekrar toparlayabilirsin kendini ve unutma her zaman ALLAH ' ın varlığını hatırla o zaman içinde daha fazla güç hissedersin  :wink:

Kataphraktos said:
Yazını okudum arkadaşım durumunu anlayabiliyorum (bi yakınım psikolog ve psikoloji hakkında bilgim var)

şu an depresif bi durumdasın bunu yenmek inan hiç zor değil yapman gereken şey öncelikle bi psikiyatr gitmek. ona derdini anlatmalısın gerekli görürse sana anti depresan ilaç vericektir ve eğer yine gerekli görürse seni bi psikoloğa yönlendircektir psikiyatr ve psikolog ikilisini düzenli olarak devam ettirirsen kısa zaman sonra geriye bakıp "kafama taktığım şu sorunlara bakarmısın" deyip güleceksindir. ayrıca psikiyatr ve psikolog ekonomik olarak beni zorlar dersen ssk bu hizmeti sağlıyo ssk dan da faydalanabilirsin. son olarak o evden ayrılma düşüncesini de kafandan çıkar, hiç bi yerde evindeki kadar mutlu olamazsın, eğer böyle bişey yapar ve tedavin için gerekli adımları atmazsan durumun daha kötüye gidebilir.

umarım tavsiyelerimi dikkate alırsın ve eğer alırsan inan bana düzelmesi imkansız bişey olmadığını farkedersin yani içinde bulunduğun durum çokta kötü değil kısa zamanda tekrar toparlayabilirsin kendini ve unutma her zaman ALLAH ' ın varlığını hatırla o zaman içinde daha fazla güç hissedersin  :wink:
yazıyı biraz daha dikkatli oku gittim ve faydalı olduğu söylenemez hatayı bende buluyor:benim yerime beni bu hale getirenler gitmeli aslında o tedaviler beni iyi yapmadı ben iyiydim o tedaviler yüzünden kendimi artık ruh hastası olarak görüyorum şimdi herkez yatıyor diye bunları yazıyorum çünkü yakınımda bana emir veren birileri olmayınca düşünüyorum kafamın içinde kendi kendime konuşuyorum ya diyor ilaçların hepsini iç son ve yada çek git diyor

en başta ki yazıya biraz daha ekleme yapıcam ve masanın üstüne koyucam sonra ya gidicem ya hayata son vericem

kukla17 said:
Kataphraktos said:

yazıyı biraz daha dikkatli oku gittim ve faydalı olduğu söylenemez hatayı bende buluyor:benim yerime beni bu hale getirenler gitmeli aslında o tedaviler beni iyi yapmadı ben iyiydim o tedaviler yüzünden kendimi artık ruh hastası olarak görüyorum şimdi herkez yatıyor diye bunları yazıyorum çünkü yakınımda bana emir veren birileri olmayınca düşünüyorum kafamın içinde kendi kendime konuşuyorum ya diyor ilaçların hepsini iç son ve yada çek git diyor

Hayatına çok olumsuz bakıyorsun.Hiç mutlu olmuyorsun veya sevecen gözükmüyorsun.Eğer birazcık olumlu bakabilirsen,düzeleceğine inanırsan olur,inanmazsan olmaz.Ayrıca arkadaşlarının senden kaçmasının sebebi deli olduğunu
düşünmeleri ya da eğlenmeyiz bunla diye düşündükleri için olabilir.Onlara seni istemeseler bile biraz yakınlaşıp,sevecen ve iyi
kalpli olursan fikirlerini değiştirirler.

inan bana yazını dikkatli okudum öyle 2-3 seans sadece psikiyatr gidip ben gittim faydasını göremedim demek çok komik 23 yıldır tedavi olan kişiler tanıyorum, bıkmadan usanmadan sorunlarına çağre arıyolar senin bu kadar çabuk pes etmen çok gereksiz

bu arada kont karamsar bakmasının sebebi depresyon, yaşanılan üzücü olay sonucu bu tür durumlar ortaya çıkabiliyo ve terapiler sayesinde oldukça ciddi iyileşmeler görünebiliyor. tek yapılması gereken tedavi olabileceğine inanmak  :wink:

umutsuz değilim ama artık gücüm kalmadı her derdini dinledirim birine şunu yazdım oğlum çok üzgünüm lan biraz konuşalım mı ? --- Ya ****** git seninle mi uğraşıcam birde ----Ben seni dinliyor ama ---- o senin mallırın dinlemeseydin şimdi defol git başımdan konuşma bu

kendini öldüren insan cennete gider mi ?

Kataphraktos said:
inan bana yazını dikkatli okudum öyle 2-3 seans sadece psikiyatr gidip ben gittim faydasını göremedim demek çok komik 23 yıldır tedavi olan kişiler tanıyorum, bıkmadan usanmadan sorunlarına çağre arıyolar senin bu kadar çabuk pes etmen çok gereksiz

bu arada kont karamsar bakmasının sebebi depresyon, yaşanılan üzücü olay sonucu bu tür durumlar ortaya çıkabiliyo ve terapiler sayesinde oldukça ciddi iyileşmeler görünebiliyor. tek yapılması gereken tedavi olabileceğine inanmak  :wink:
yaş 17 - 8 yaşından beri gidiyorum desem

Kataphraktos said:

Haklısın Kataphraktos.Ancak ona en iyi terapinin birisine içini dökmesi olacağını düşünüyorum,böle tanımadık biri değil tanıdık
ve iyi kalpli biri olan,üşenmeyeceğin birine anlatırsan çok rahatlayabilirsin kukla17.İnsan içine atarsa daha kötüleşebiliyor.

kukla17 said:
umutsuz değilim ama artık gücüm kalmadı her derdini dinledirim birine şunu yazdım oğlum çok üzgünüm lan biraz konuşalım mı ? --- Ya ****** git seninle mi uğraşıcam birde ----Ben seni dinliyor ama ---- o senin mallırın dinlemeseydin şimdi defol git başımdan konuşma bu

öncelikle seni dinlemeyen kişi zaten senin arkadaşın değildir böyle kişiler yüzünden neden kendini cezalandırasın ki? sence de saçma değil mi?

bu arada kendini öldürürsen gidemezsin Cennete hem bu dünyada çile çekmiş olursun hem öbür dünyanı mahvetmiş olursun yani bu bi çözüm değil hiç bi yere ulaşamazsın böyle yaparak

gücünün kalmadığını anlıyorum ama dayanmalısın böyle çabuk pes edemezsin, bak şöyle düşün Yüce ALLAH kimseye kaldıramayacağında fazla yük yüklemez bu ne demek oluyor sen bu dertleri kaldırabilecek bu sıkıntıları aşabilecek kapasitede birisin, yani çözümün var tek yapman gereken şu; umutsuz pencereden uzaklaşıp umut dolu olan diğer pencereye yönelmek...

sen oku okulun bitince ben adam öldürücem bunu bana hergün söylüyorlar

Akrabalarında, saygı duyduğun bir tek kişi var ise(Deden, ananen,babannen, amcan, dayın vs. Onların yanına gitmeyi dene.

Yeter ki çevrende gidebileceğin bir yer olduğuna inan. Söylemek istiyorum. Kötü geçirdiğin dönemlerin kat ve kat fazlasını geçiren insanların olduğunu bil ve onların neler yaptığını ne konuştuğunu düşün.
Sen anladığım kadarıyla düşünmeyi çok seven birisisin. Kötü günler geçirmiş insanların hayatlarını internetten bularak oku ve onların çarelerini anlamaya çalış. Böylece kendi sorunun ortadan kalkacaktır.

Kataphraktos said:
kukla17 said:

öncelikle seni dinlemeyen kişi zaten senin arkadaşın değildir böyle kişiler yüzünden neden kendini cezalandırasın ki? sence de saçma değil mi?

bu arada kendini öldürürsen gidemezsin Cennete hem bu dünyada çile çekmiş olursun hem öbür dünyanı mahvetmiş olursun yani bu bi çözüm değil hiç bi yere ulaşamazsın böyle yaparak

gücünün kalmadığını anlıyorum ama dayanmalısın böyle çabuk pes edemezsin bak şöyle düşün Yüce ALLAH kimseye kaldıramayacağında fazla yük yüklemez bu ne demek oluyor sen bu dertleri kaldırabilecek bu sıkıntıları aşabilecek kapasitede birisin yani çözümün var tek yapman gereken şu umutsuz pencereden uzaklaşıp umut dolu olan diğer pencereye yönelmek
Son bir soru bunların zorla yazdığı  lisede ilk sene kaldım yediler beni 2 ci sene geçtim ve lise 2de tekrar kaldım bilmiyor ben geçtim dedim geçtim sanıyordum çünkü ortalaması 2den fazla olan 3 dersle geçiyor beni  2.25 ama ben geçemiyorum sorunlu neymiş kaldım diye bir sene şimdi bunu nasıl anlatıcam hocalara derdimi anlatmak istedim dinlemediler kaldın dediler ve gönderdiler şuan ki en büyük sorunum bu pazartesi napıcam onlar birkez daha planlarını yıktırımı öğrenirlersen bittim beni dövmezler ama psikojik işkence yaparlar ve hiç katlanıcam halim yok

Back
Top Bottom