J.R.R Tolkien Serisi (Orta Dünya'ya Dair) [Güncel|10.03.2018]

Users who are viewing this thread

Dracheon

Master Knight
z0yPlO.jpg


0Epmz8.png

p6NBb0.png
Romanın ismi bütün Orta Dünya'yı fethedip hakimiyetine almakta kullandığı diğer Güç yüzükleri'ne hükmeden Tek Yüzük'ü ilk çağlarda yaratan, hikâyenin kötü karakterlerinden biri olan Karanlık Lord Sauron'u kasteder.İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan Hobbit diyarı Shire'da sakince başlayan hikâye Orta Dünya'nın kuzeybatısına kadar uzanırken Hobbitler Frodo Baggins, Samwise "Sam" Gamgee, Meriadoc "Merry" Brandybuck ve Peregrin "Pippin" Took'un yanı sıra Hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor Kumandanı Boromir, savaşçı Cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf'ın gözünden Yüzük Savaşı'nın gidişatı takip edilir.



3ElY6A.png
"Hobbit", diğer Hobbitlerden aslında hiç de farklı olmayan bir Hobbitin, Bilbo Baggins’in fantastik maceralarından oluşuyor. Bilbo Baggins, büyücü Gandalf ve Cücelerle birlikte, Cücelerin hazinesini kötü ejderha Smaug’dan geri almak için aslında hiç de istemediği bir yolculuğa çıkar. Ama yine de Hobbitin içinde henüz keşfedemediği maceracı bir yan vardır ve yolculuk ilerledikçe Bilbo Baggins kendi cesaretinin ve gücünün farkına varmaya başlar.

Rnpor1.png
Tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit'ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi'nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmaril'in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, Elfler'in tanrılara isyan ederek Orta Dünya'ya sürülmelerini; orada İnsanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth'a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Pl214d.png
Hurin’in Çocukları” da Yüzüklerin Efendisi’nde olduğu gibi “Orta Dünya”da geçiyor. Öyküde, “Yüzüklerin Efendisi”nden ve hatta Hobbitlerin Tolkien’in kurduğu dünyaya adım atmasından önceki dönem anlatılıyor.​

Lb8l70.png
rOX5Ba.png
J. R. R. Tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür ve tüm eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Elinizdeki kitap ise güç yüzüklerinin üretimini anlatır.

2JW6yL.png
Bitmemiş Öyküler, Tolkien’in Orta-Dünya efsanesinin çok önemli bir parçasıdır. Özellikle Yüzüklerin Efendisi, Silmarillion ve Hobbit kitaplarını okuyan Tolkien hayranlarının dikkatini çekecek bu kapsamlı çalışma, yazarın yaşarken tamamlayamadığı ama oğlu Christopher Tolkien’in kendi notlarıyla sunduğu bir eser.Bitmemiş Öyküler, Orta-Dünya’nın Birinci Çağı ile Yüzük Savaşı’nın sona erişi arasındaki zamana ait öyküleri kapsıyor. Çöküşü öncesindeki uzun çağlardan Númenor hakkında günümüze kalabilen tek öykünün yanı sıra, Palantíri ve Amroth Efsanesi de yine Bitmemiş Öyküler arasında anlatılıyor.

1JB51B.png
Kayıp Öyküler Kitabı bütün Orta Dünya tasarımının en başında durmakta, çünkü bu kitap Silmarillion denilen mitolojinin kağıda dökülmüş iki biçimiydi. Eriol adlı bir denizcinin okyanusta batıya doğru, Elflerin Yalnız Ada'sına yaptığı uzun yolculuk ve orada öğrendikleri çerçevesine oturtulmuştur. Onlardan gerçek tarihlerini öğrenir: Elflerin Kayıp Öyküleri'ni. Tanrıların, Elflerin, Cücelerin, Balrogların, Orkların, Silmarillerin, Valinor'un, Gondolin'in, kurgulanmış bir dünyanın coğrafyası ve evrenbiliminin en özgün düşünceleriyle tanışacaksınız.​

nOp8G5.png
Kayıp Öyküler II on iki ciltlik Orta Dünya Tarihi'nin ikinci cildini oluşturuyor. Silmarillion denilen mitolojinin Kayıp Öyküler I ile başlayan anlatımı bu kitapla tamamlanıyor.​

rOprWa.png
Peri masallarının dünyası engin, derin ve yüksektir, ve birçok şeyle doludur: Orada her tür hayvan ve kuş; kıyısız denizler, sayısız yıldız; kendisi bir büyü olan güzellik, ve her daim mevcut bir tehlike; kılıç kadar keskin coşku ve hüzün vardır. O diyara girmiş bir insan orayı gördüğü için kendini talihli sayabilir, ama Peri Diyarı'nın zenginliği ve tuhaflığı gezginin dilini bağlar, anlatamaz. Ve orada bulunduğu sürece, çok fazla soru sorması tehlikelidir, çünkü kapılar yüzüne kapanabilir ve anahtarlar kaybolabilir.Peri Diyarı tehlikeli bir yerdir ve ihtiyatsız ayaklar için pek çok çukur, fazla cüretli olanlar için pek çok zindan barındırır...​



Rnpoqo.png

3ElYdj.png


6Jv50k.png


W7p1dE.png
Belki çıkar :smile:



Gündemdeki Konu : Silmarillion'un filmi çıkar mı?
 
Harry Potter said:
https://forums.taleworlds.com/index.php?topic=209804.0
Bu konu yeterli oluyordu aslında.
O konuyu nasıl görmedim yaw.Olsun ya yeni bi konu olsun.  :wink:

Edit : Burada daha detaylı konuşulabilir.Bütün kitaplar hakkında.
 
Hergün güncelleme gelecek.Kitapları yavaş yavaş ekleyeceğim.
Güncel konudan kastım konuda konuşulan şeyler.Şu anda hem 2 güncel konu var Orta Dünya hakkında dizi ve Silmarillion'un filmi.

Bu arada kitabın 3 tane olmadığını biliyorum.
 
Back
Top Bottom