IQ Testi

Users who are viewing this thread

dangan said:
162 çıktı benim IQ. Tamam fazla zekiyim lanet olsun ama 162 biraz fazla değil mi ? bana bile ?

VV5zbR.jpg
EGOM TATMİN OLDU

edit :2 yıl önce bir merkezde yaptırmıştım ordada 155 çıkmıştı :grin:

Malum olay üzerine kontrol ettirmen iyi olmuş, benim de başıma gelse ben de kendimden şüphe ederdim.

Tenzō said:
dangan said:
162 çıktı benim IQ. Tamam fazla zekiyim lanet olsun ama 162 biraz fazla değil mi ? bana bile ?

VV5zbR.jpg
EGOM TATMİN OLDU

edit :2 yıl önce bir merkezde yaptırmıştım ordada 155 çıkmıştı :grin:

Malum olay üzerine kontrol ettirmen iyi olmuş, benim de başıma gelse ben de kendimden şüphe ederdim.

senide teste beklerim tenzö :grin:

Hehe, eğlencesine yapayım dedim, yaparken arkadaşlarla filan da mesajlaştım. 159 iq çıktı. Bu tür şeyleri eğlencesine yapıyorum da bu çok basitti ayrıca detaylı rapor için 15 lira para istiyorlar. Belli oldu olayı, yüksek iq gösterip meraklandırıyorlar seni. Benim bile alma isteğim oluştu.

Neyse velhasılkelam; iq zekanızın değil, hesap makinesi olabilme yeteneğinizin ölçütüdür; takılmayın.

Findecáno Amandil said:
Hehe, eğlencesine yapayım dedim, yaparken arkadaşlarla filan da mesajlaştım. 159 iq çıktı. Bu tür şeyleri eğlencesine yapıyorum da bu çok basitti ayrıca detaylı rapor için 15 lira para istiyorlar. Belli oldu olayı, yüksek iq gösterip meraklandırıyorlar seni. Benim bile alma isteğim oluştu.

Neyse velhasılkelam; iq zekanızın değil, hesap makinesi olabilme yeteneğinizin ölçütüdür; takılmayın.
Gerçek iq testlerinde mantık ve matematik soruları haricinde kelimelerden farklı olanı bulma verilen kelimelerle paragraf oluşturma vb. şeyler de oluyor. Burdan yola iq genel olarak zekayı ölçer ve iqsu yüksek olan insanların herhangi bir alandaki öğrenme ve problem çözme becerisi yüksektir diyebiliriz bence.

Zaten belirli bir zeka hazırlamıyor mu bu testi? Yani hangi zeka ki diğer zekaları test edebilme cürretini kendinde bulabiliyor?

Yada zeka çeşitleri çok farklı. En aptal sandığımız insanların zekaları bile umulmadık alanlarda büyük başarı göstere biliyor. Yani genel mana da pek müspet bulmuyorum zeka testlerini.

Tirdezan said:
dragos said:
Tirdezan said:
Şunu şöyle sitelerde yapmayın,  gidin bir merkezde yaptırın,  hoş sadece denemek istiyorum diyorsanız yine yapın tabii. Ben 150 çıktım mesela ama pek inandırıcı bulmuyorum bu testi. Ciddi ciddi öğrenmek isteyenler bir merkeze gitsin.
Ben de şaun ona gidiyorum, IQ'm 140 civarıydı.
Ben küçükken gitmiştim, şerefsizler sonucu vermeden kayboldular ortadan. Meğer bir araştırma yapıyorlarmış, belli yaş grubundaki çocukların IQ'ları falan filan. Tabi şimdi böyle bir şey olsa davaya boğarım onları...

Ben de 3. sınıfta,  belki bilen olur devlete bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri var çoğu ilde, bunlar 2.-3. sınıf çocukları mülakatlardan geçirirler,  üstün yetenekli sıfatıyla 12. sınıfa kadar orada çeşitli derslere katılmasına imkan tanınır, 5. sınıfta 10. sınıf konusu falan görürsünüz. Neyse orada testlere katıldım ve kazandım, iq'um 130'un üstündeymiş, tam olarak söylemediler. Test yapacaksanız bu benzeri merkezlerde yapmak lazım.
Ben de gidiyorum şuan, IQm 140 civarıymış.

IQ testi dediğin, başka birinin/birilerinin oluşturduğu, kendi kafalarına göre yaptıkları sorulara cevap vermekten ibaret. Kafaya takmalık bir durum değil yani.

Bence önemli olan EQ

Not: 3-4 sene önce adamakıllı bir yerde yaptırdığıma göre IQ:130

Back
Top Bottom