Idei despre un viitor mod istoric romanesc

Users who are viewing this thread

Daca as stii *** sa fac arme, armuri. Ce program imi trebuie etc... leas face am timp liber sa imi pun si in cap... Armurile armele le gasesc in diverse locuri dar imi trebuie programul cu care sa le fac... Ajutor?  :smile:
Edit: am gasit : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,117770.0.html
Scz pt post inutil :razz:
 
Swadian Man at Arms said:
Wings 3D și dăi bătaie ! :lol:

Dar nu cred că vei face mare lucru, e greu.

Eu pot avea un mic rol în coding, doar dă-mi harta și mă descurc cu restul.
am ceva probleme ca nici nu reusesc sa uploadez o arma :smile:)
Am facuto obj cu OpenBrf dar cand ii dau Import as .obj din Wings3D o selectez frumos dau open si nu se intampla nimic... Sugesti?
Nvm am reusit... dar din pacate din bengosul Flamberge am facut mai mult un short sword cu lamele strambe :lol:
 
Swadian Man at Arms said:
Mergi la Import - Wavefront si selecteaza fisierul Obj.
Mda merge bine treaba...
Da sa inebunesc daca stiu *** naiba sa bag texturile... si dupa ce am citit postul lui clau tot nam inteles nimic la treaba cu texturile..
Mda... alta problema... Nam pus inca texturile poate asta e problema dar lam bagat frumos in resources acolo si in module ini si zice Cannot find common res/axe ( numele armei ) Sugesti din nou?  :oops:
 
Swadian Man at Arms said:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,109781.0.html

UV Mapping apoi e simplu.
Ms  :mrgreen:
Oricum... mai fac o data modelu ca a iesit stramb si nu prea am *** sa pun textura..
 
Salutare din nou.
Care perioadă va fi abordată în mod?
Daca s-a rămas la cea a descălecatelor, vă pot ajuta cu documentaţia, privind nume de locuri - toponime (cetăţi, târguri, oraşe) şi nume de voievozi + consoartele unora dintre ei, la toate cele trei ţări româneşti.
Vă rog să-mi spuneţi.
 
Stefan cel Mare a castigat. Perioada lui Stefan, Vlad Tepes, Matei Corvin...  :wink:

Cat despre armuri si modelaj 3d, lucrurile sunt destul de complicate... e nevoie si de un calc bun (al meu e o troaca invechita care abia duce jocul pe direct x7).  :grin: Dar e de dorit, pe cat posibil, sa avem armele si armurile proprii, unice modului nostru.
 
mda... am cam dato in bara cu modatu :smile:) ma las  :oops:
... Poate ma mai apuc si o sa mearga oricum schimb si eu troaca de calc peste 2-3 luni si poate dupaia o sa mearga mai bine... Pana atunci pot sa ajut doar cu documentatie *** a zis si Voievod: Nume, orase, sate etc..
 
mda... am cam dato in bara cu modatu :smile:) ma las  :oops:

Pai *** asa ? Ca nu e deloc greu sa faci un mod la jocul acesta... ai toata documentatia necesara pe forum si daca dai de belea ai intotdeauna pe cine sa intrebi...

E foarte, foarte simplu sa faci un mod cu harta noua, factiuni noi, obiecte noi, trupe noi, mai pui cateva scripturi OSP si iese o treaba bunicica.... E nevoie doar de niscaiva timp liber si rabdare.

Ceea ce vrem sa facem noi va fi mai complicat, vrem o chestie acurata istoric, cu arme specifice, samd.... va dura ceva treaba dar eu sunt convins ca rezultatul va fi pe masura.

Pana una alta, pentru Tara Romaneasca eu propun urmatoarele orase:
1. Bucuresti (atestat pe vremea lui Vlad Tepes...)
2. Targoviste
3. Craiova
4. Orasul de Floci (nu radeti, acesta era unul dintre cele mai importante centre comerciale de la Dunarea de jos. Nu a avut importanta militara, nu a avut nici macar ziduri, dar era foarte prosper dpdv economic).

Pentru Moldova propun urmatoarele:
1. Targul Iasilor
2. Baia
3. Cetatea Alba
4. Chilia

Trebuie sa tinem cont de faptul ca in Tarile Romane nu existau orase de genul celor care erau in Europa Occidentala si pe baza carora sunt construite si orasele in M&B. Orasele din cadrul Tarilor Romane erau de obicei targuri mai mari, cu importanta economica sporita, dar foarte slab aparate dpdv militar. Conceptia e radical opusa celei ce sta la baza societatii feudale vest-europene, vedeti, spre exemplu, burgurile sasilor care erau puternic fortificate si in care intreaga comunitate se putea refugia in caz de nevoie.

Conducatorii TR si M evitau pe cat posibil asediile, cautandu-se angajarea intr-o confruntare decisiva a fortelor inamice pe un teren propice, ales anterior (mlastina, padure, zona montana, etc.). Inbainte de a angaja in forta inamicul, se cauta slabirea acestuia prin toate mijloacele posibile (utilizarea tacticii terenului parjolit, a tacticilor de hartuiala), in conditiile in care din pricina indicelui teritorial-demografic redus, armatele pe care voievozii le puteau aduce pe campul de lupta (chiar in conditiile ridicarii "Oastei celei Mari") abia daca atingeau 30 - 40 000 de oameni, mult prea putin in comparatie cu efectivele ridicate de otomani sau maghiari care in destul de multe cazuri au depasit cifra de 100 000 de combatanti (parte importanta a lor fiind razboinici de profesie).

In cazul unui esec, ca ultime redute erau cetatile, puncte mici fortificate unde se retrageau voevozii si boierii cu banderiile lor. Populatia locala era lasata in voia sortii, de regula taranii se retragau in munti sau in zone greu adapostite. Spre deosebire de Europa Occidentala unde in marile burguri fortificate se refugiau cu totii de la nobil la cersetor, in Tarile Romane organizarea pe criterii diferite a impus populatiei taranesti o forma proprie de rezistenta pasiva, fuga in codrii sau bejenia.

Unele zone, precum Codrii Tigheciului din Basarabia beneficiau de anumite privilegii (scutiri de taxe, etc), populatia (formata din tarani liberi) avea anumite obligatii militare, de a apara granita in fata unor raiduri sau incursiuni ale tatarilor sau cazacilor. Sa nu uitam, daca tot a venit vorba de Codrii Tigheciului, de codreni, se spunea chiar si pe vremea lui Cantemir ca un codrean batea in lupta zece tatari din Crimeea... :wink:

Va trebui sa trudim din greu sa inseram in mod aceste conceptii de ordin militar si strategic. Sa nu uitam ca in zona avem, pe langa tarile Romane si Regatul Maghiar, unde feudalismul a evoluat pe o linie oarecum similara celui din vestul Europei, dar si Imperiul Otoman, cu o organizare specifica.

Va trebui destul de mult de lucrat si la scene, pentru a transpune in joc realitatile specifice fiecarui tip de organizare.

Astept sugestii, completari, corectari, daca e cazul. Mai bine sa ne punem deacord la inceput, sa nu fie discutii ulterioare.
 
Lol, eu am locuit 10 ani in "Targul de Floci" aka Fetesti (in ziua de azi)... stiam ca asta era numele orasului in vechime si din cate am inteles, a aparut inainte de Bucur :razz: ... aka bucuresti
 
În Transilvania, la acea dată printre marile oraşe erau: Cluj, Sibiu, Oradea, Timişoara, Bistriţa, Braşovul, numit şi "emporiul întregii Transilvanii", de asemena, lângă Oradea mai era şi oraşul Beiuş, care era unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute târguri din zona Crişurilor, Beiuşul fiind cândva şi capitală de ţară. Lângă oraşul Beiuş era şi este şi azi cetatea de la Finiş; poate fi văzută şi astăzi.

Am în minte şi un posibil story, am să mă ocup mai mult după ce termin cu gradul II de săptămâna viitoare.
Să auzim de bine!
 
Hmm... vad ca ati redeschis acest topic  :twisted: , va jucati cu jocul baieti si cu starea omului  :grin: . Chestia e ca avem documentatie pentru modul insa de 3 luni si ceva nu am inceput nimic, nu am stabilit nimic, in principiul nimic nu e planificat si asa va continua in ritmul acesta (problema la actualizari nici nu se pune vreo problema, nu s-au facut updaturi in care sa strica toata munca facuta de atunci pana in prezent, cu usurinta se facea actualizarea la mod ), in rest sper sa va hotarati si sa planificam tot ce trebuie ca o echipa (se putea face pana acuma ceva, fiecare isi putea facea treaba pe care o stia mai bine).
 
Ai dreptate,
Problemele cele mai mari sunt la început. Când stabilim, ce şi *** facem. Ce băgăm în joc, şi ce nu. Şi aşa mai departe.

Cînd începe lucrul propriu zis, în mod surprinzător, treburile vor deveni mai simple. pentru că etapa 1, de codare şi sistematizare a facţiunilor şi lorzilor, dar şi harta, se pot face în mai puţin de o săptămână.

Duşmanul cel mai mare (în cazul meu) e lipsa de timp...
 
Swadian Man at Arms said:
Trebuie hartă apoi ne pornim, cine se ocupă de ea ?
Te contrazic aici  :twisted: , intai de toate trebuie formata echipa, apoi discutat planurile pentru modul si dupa imparteala de responsabilitati.
Deci astept pana va hotarati, eu cu Alexandru vorbisem inainte de a cere acest subforum in romana, despre un posibil modul pe viitor si uite ca am reusit sa ii conving pe administratorii acestui forum sa ne  faca si noua acest privilegiu de a avea un subforum.
Toate cele bune !
 
Back
Top Bottom