Idei despre un viitor mod istoric romanesc

Currently viewing this thread:

prowler08071984

Regular
Best answers
0
Intradevar, Rus XIII este un mod superb cu cea mai mare concentratie de itemuri de calitate, foarte frumoase si mai ales foarte bine texturate. Chiar si in Warband, imi place *** arata o sabie din Rus, chiar si fara luciu, mai ales ca cele din native, daca joci cumva si cu HDR zici ca sunt lightsabere. Am citit pe topicul lor ca lucreaza la o varianta de Warband. In acelasi timp, o alta echipa ruseasca lucreaza la Crusaders: Way to Expiation care iarasi arata sezantional. Daca nu l-ati vazut pana acum il puteti admira aici http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,67375.0.html  cateva din screenshot-urile de la inceput nu se vad, cautati si in josul paginii, mai sunt si acolo. Sunt de admirat rusii care lucreaza la modurile astea, lucreaza foarte bine si ca niste profesionisti (spre deosebire de unele persoane care chiar au facut jocul asta :razz:).
 
Best answers
0
Salut! Eu am votat alta varianta, avand in minte perioada Basarab I (prima jumatate secol XIV), care se poate intinde pana la Mircea cel Batran. Mai bine zis, incepem cu Posada si terminam cu Rovine (sau chiar Nicopole).
 

Leaf

Sergeant at Arms
Best answers
0
Legat de perioada istorica, mi-e personal imi place idee " descalecarii " si oarecum romantismul primei perioade a formatiunilor statale romanesti. De fapt, insasi existenta, acestor formatiunii e oarecum tributara vidului de putere din regiune in urma masivului soc mongol si a dezintegrarii Cumaniei .
Paradoxal, chiar si aceste noi entitatii politice erau inca "cumanizate", deci statele romanesti sunt oarecum continuatuare unei vechi ordini , cu o elita probabil asemanatoare si in continuare avand aceias sange valah in populatia comuna, baza societatii .

Ce mi-se pare mie, oarecum, curios este : de ce nu existau de dinainte ? iar printre multele motive care ar putea fi invocate cred ca unul e ca : sub-cumani pentru valahi era relativ bine iar perioada cumana a fost considerata pozitiva , fiind unul dintre motive pentru care atunci cand elita cumana a dorit "refacerea " si "reintoarecere" - memoria lor si a beneficilor conducerii lor era inca apreciata si a fost o reintregrare fireasca. Care va-sa-zica elita cumana avea o reputatie buna printre valahi.

Un alt motiv era evident socul suferit de Ungaria care a sponsoritzat , aceste noi formatiuni statate, care le vedea ca o zona de Buffer pentru protectia ei. De fapt cred ca in aceea perioada teroare provocata de mongoli , care nu avea sa dispara , din punctul lor de vedere niciodata, a facut ca  aceste noi state sa nu fie , *** in alte conditii si *** se va vedea pe viitor -  suprimate , ci din contra incurajate.
Desigur discutam si de Restul de formatiuni statale la sus de Dunarea . Practic toti au incurajat, toata "regiunea", sau nu s-au importivit  ( cred ca erau si foarte afectate cei drept ) nasterii tarilor romanesti ( sau cu populatie valaha ), ce existau embrional, de dinainte, dar mai fragmentate . Oricum e drept,  valahii erau peste tot, iar cumanii , ( si bulgarii, vecinii cumaniilor, tot populatie turkica-nomada ) erau cam la carma, si formau elita militara cam peste tot, prin partile astea. 

Iar de ce cred ca perioada asta si urmatoare pana la Mircea cel Batran e buna . un singur cuvant EFERVESCENTA , intr-o perioada scurta s-au intamplat multe batalii , miscari politice, misculatii , uniiri intre voievodate, cnezate , practic a fost perioada de glorie a valahilor si de afirmare. Ca ulterior , s-a impodmolit treaba si sa -btinut stabilitate si recunoastere zonala e alta treaba. Dar dramatismul aceste perioade de inceput si cu primele victorii contra turcilor e evident. 
Problema ar fi lipsa surselor si  perioada tulbure , adica stim prea putin . -  pentru a face un Mod corect...oarecum intuim , dar e mult intuneric si va fi mai greu.
+ ca mai tarziu vine si praful de puscha si se cam strica treaba cu medievalitatea , o dam in renastere si alt tip de mount and blade.

Si daca stai sa te gandesti : mi-a picat  fisa, ca noi, am apucat sa ne facem state, datorita Mongolilor. Ei sunt oarecum de vina , caci pana la ei , traiam bine mersi fara sa ne batem capu' cu politica :smile:
 

Leaf

Sergeant at Arms
Best answers
0
Revin cu ceva, ce cred ca nu ati vazut. [ un mod uckrainian , perioada 1500 -1600 , echivalent Mihai Viteazu ' , au si ceva arme de foc ]  - arhitectura si modificarile vizuale peste RUS XIII , europa de est , foarte asemantor cu statele noastre .  - cred ca este  ukrainian , si v-as ruga le vede-ti in ordine .  Din ce banuiesc s-ar putea sa fie vorba de Sword and Fire , care e dezvoltat de un alt studio. L-am confundat cu un mod , ca ulterior sa am dileme daca nu este un fel de Add-on, mod dezvoltat special cu licenta de Taleworld.

Ve-ti avea o revelatie :smile:
http://www.youtube.com/watch?v=TsTZzblg0P4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_gXXrRTINf8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wbLjdndtWWw&feature=related

ce este de remarcat sunt tinutele, arhitectura taraneasca cat si toata admosfera est-europeana-ortodoxa.
Cat despre ottoman mod ar trebui si el investigat.
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
ce fac aia acolo e munca frate, probabil lucreaza 20 oameni sa construiasca un sat deala
chiar daca stii tot despre modelare(nu mai vorbesc scriptare si altele) si lucrezi extrem de repede tot o sati ia o groaza de timp sa faci o casa relativ simpla medievala(dapoi un sat sau un palat) plus ca dupaia cladirea trebe texturata si puse movement pathurile...etc etc
 

prowler08071984

Regular
Best answers
0
Sa nu uitam ca aia de la Snowberry, ca parca aia il produc, sunt totusi o firma. In nici un caz asta nu le diminueaza meritele, bineinteles. Stiu de varianta asta de ceva vreme dar inca intarzie o traducere. Din cate am auzit jocul este gata, lipseste versiunea in limba engleza.
 

xpressive_dan

Knight at Arms
Best answers
0
Până stabilim denumirea şi perioada noului modul românesc, să specificaţi cei care doresc şi stiu să lucreze într-un anumit domeniu (mapare,codare,script,animaţii,etc.), pentru a face echipa pentru noul modul şi a împărţii pe viitor sarcinile pentru fiecare doritor.
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
hehe abea asteptam sa spuii asta..:razz:

io am postat deja chestia asta ...aici in thred al doilea topic parca...posteaza si tu ce ai putea face si poate se mai strang romani cu abilitati deastea..:razz:

deja am primit un pm de la un roman care mia vazut itemele si vrea sal invat si pe el sa faca chestii de genu...
deasemenea cine vrea sa invete sa faca modele, texturi..harti pt mount and blade sa zica ..dar sa fie ceva serios ..nu azi vreau maine nu mai vreau

momentan alex este in pauza de creatie pana pe 20 caci are examene si io ma chinui sa implementez niste texturi in plus in m&b
pe harta mare(inafara de cele clasice ocean, plain..etc)
miam dat seama *** poti pune noi modele pe langa modelele clasice de sate si orase  pe harta,modele de castele si alte cladiri,gen biserici,statui(ex:statuia lui zeus)...ma rog trebe sa ai obiectu facut deja ca sal pui(sa faci o asemenea cladire mai greu)

sati faci o idee cam despre ce vorbesc ati arat o biserica pusa pe harta :
 

Cainor

Recruit
Best answers
0
Mai fratilor - hai sa facem un clan pe Multiplayer - facem confcall pe mess - si urlam acolo in campul de lupta. Dupa ce ma plictisesc de MP ma bag si eu la un mod, desi tre sa ne afiliem la un mod mai mare ca doar nu jucam doar cu romanii vs romani :smile:
 
Best answers
0
@Leaf: kudos pentru cunostintele de istorie, ai studiat mult peste ceea ce se preda in scoli si propaganda nationalista derutanta! Si mie mi se pare tot aia cea mai importanta si interesanta perioada din istoria noastra, mai ales ca nu se stie aproape nimic precis despre ce s-a intamplat atunci, deci putem sa inventam cat vrem, in limita decentei istorice, bineinteles... :wink: Alte perioade, desi aparent mai importante, sunt din pacate lustruite cu prea mult praf propagandistic (mai ales perioada Mihai Viteazu, pe care comunistii au vrut sa-l faca populist la limita socialismului!), asa ca, decat sa parem ridicoli pretinzand lucruri care s-au intamplat mai mult in imaginatia unor istoriografi, am putea alege o perioada pe care putem sa o "pictam" *** vrem noi, pentru ca este deja un canvas gol... :smile:

Cel mai departe ne putem probabil duce in perioada Tihomir (probabil tatal lui Basarab I), care sa fie de fapt si PC-ul, trimis de regele ungur cu o gasca mica de unguri de-ai lui si de cumani, ca sa "preia" satele valahe de la sud de Carpati. Daca nu ma inseala memoria, Tihomir a fost la un moment dat chiar marcat de regele ungur ca si "vlahul nerecunoscator, deci putem sa-i dam, de exemplu, o origine mixta, vlaho-cumana. Tihomir ajunge pe plaiurile mioritice cu bine si incepe treaba (care culmineaza cu retragerea lui vasalitatii lui Basarab, urmata de atacul lui Carol Robert d'Anjou, Posada, etc.), mai departe fiind detalii de game si level design...
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
desi tre sa ne afiliem la un mod mai mare ca doar nu jucam doar cu romanii vs romani
hehe mod mai mare? verifica terra aeterna facuta de Alexandru cel Mare versiunea alfa...si o sa vezi ce scoatem in versiunea beta....avem deja niste idei care nau mai aparut nicaieri pana acuma(in nici un mod)....

si cand zici mai mare..pai no sa fie mod asa mare ca tera aeterna versiunea beta...:smile:)

sati dau niste idei..vor fii in jur de 12 factiunii o multitudine de iteme,harta dublata fata de harta native,singura problema ar fii ca o sati trebuiasca platforma buna sa joci modu asta..oricum mai e mult pana la varianta beta
 

xpressive_dan

Knight at Arms
Best answers
0
Clau24 said:
hehe abea asteptam sa spuii asta..:razz:

io am postat deja chestia asta ...aici in thred al doilea topic parca...posteaza si tu ce ai putea face si poate se mai strang romani cu abilitati deastea..:razz:

deja am primit un pm de la un roman care mia vazut itemele si vrea sal invat si pe el sa faca chestii de genu...
deasemenea cine vrea sa invete sa faca modele, texturi..harti pt mount and blade sa zica ..dar sa fie ceva serios ..nu azi vreau maine nu mai vreau

momentan alex este in pauza de creatie pana pe 20 caci are examene si io ma chinui sa implementez niste texturi in plus in m&b
pe harta mare(inafara de cele clasice ocean, plain..etc)
miam dat seama *** poti pune noi modele pe langa modelele clasice de sate si orase  pe harta,modele de castele si alte cladiri,gen biserici,statui(ex:statuia lui zeus)...ma rog trebe sa ai obiectu facut deja ca sal pui(sa faci o asemenea cladire mai greu)

sati faci o idee cam despre ce vorbesc ati arat o biserica pusa pe harta :
Mă ocup cu scripting, modding, traduceri, etc., înafară de story, fac orice numai să am timp destul, m-aş implica mai mult în acest proiect dar am alte proiecte primare de făcut (e criză trebuie să mai şi mâncăm nu  :grin: ? ). Perioada se va stabil după incheierea voturilor voastre şi vedem şi după cei care doresc să participe la acest prim proiect făcut în totalitate de români şi sunt mândru să spun aceste lucruri, bănuiesc că şi voi sunteţi la fel de entuziasmaţi ca mine  :grin:. Împreună vom face ceva frumos şi măreţ la acest joc.
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
Mă ocup cu scripting, modding, traduceri, etc., înafară de story, fac orice numai să am timp destul, m-aş implica mai mult în acest proiect dar am alte proiecte primare de făcut (e criză trebuie să mai şi mâncăm nu  ? ).
da deacord cu tine oricum daca lucram mai multi fiecare va face cat vrea si ce vrea pt mod...io merg pe principiu sa fac chestii noi...nu ceva ce au facut altii pana acuma

offtopic:apropo ca idee stii cati insi fac modele da nu pt jocu asta pt alte jocuri sau chestii si le pun pe uploaduri gen rapidshare.....am dat un search de google pt rapidshare si am gasit miii de modele in format obj raruite...si am"furat"cateva de acolo...miam dat seama de chestia asta in contextu ca si io am modelele puse pe rapidshare si daca dau un nume la rar expresiv gen(7_arme_low_poly) oricine le gaseste poate sa le downloadeze cas puse la liber
 

Leaf

Sergeant at Arms
Best answers
0
Revin cu cateva remarci . la ideea : modul mare , modul mic.  sau mai bine zis romanii vs romanii .
Atunci cand jucam Rus XIII , am dat peste armuri , arme - ascunse. 
*** asa ascunse  va pute-ti intreba ? Se puteau gasi in marketplace , dar scriptul a fost facut de asa natura incat sa apara rar . In anumite zone ( orase ) geografice, de regula la granite ,  si continueau  un 1. pachet Bizantin , 2. un pachet otoman , 3.un pachet cuman , 4.un pachet luthuanian , suedez etc  . Mare mi-a fost mirarea  cand mi-au aparut in lista de cumparaturi , niste arme si armuri ( exotice ) ce nu imi apareau in mod obisnuit. etc. Se pare ca jocul a fost facut cu aceste obiecte incluse , care apar pe anumiti mercenari ( daca au fost si creati  ) si exista in el posibiliatea unor extinderi  de harta , de gameplay s.a.m.d. 
Ce vreau sa spun cu asta , structura lor a fost creata in jurul unui pachet original ( rusesc + adaugiri ) , adaugiri care de fapt sunt substantiale, plus pachete imprumutate de la moduri care au dezvoltat acele factions *** trebuie, in felul acesta ne-mai inventand roata si au pastrat si calitatea  alaturand partile bune din mai multe moduri. Efectul fiind  -acela ca simti ca te afli intr-o realitate istorica , anumite echipamente facandu-si drum , cu o fregventa mai redusa prin toata aceea  zona a Europei.

Acestea fiind spuse felul in care vad eu modul " nostru " este in jurul unui nucleu - acel nucleu fiind pachetul  "romanesc ".
Ce va contine lucrurile ce tin de cultura ( culture related stuff )  - unitati , taranii ( imbracati intr-un fel de tinuta mai tradionala ) ,  sate ( arhitectura tradionala balcanica , romaneasca ) - respectiv scene , scene de castele ( asta in masura in care reusim ),

  - dar in general lucruri simple , abordabile , care pot reprezenta si pentru alte moduri material bun de a fi folosit, pentru ca valahi sa fie reprezentati ( nu niste regiuni pustii unde parca nu a trait nimeni ) , vezi 1257 , Rus XIII , etc.
Pachetul " valah , romanesc " va contine si nume de nobili , si cam tot ce inseamana baza acestei factiuni . Responsabilitatea nostra prima.
Celeleate factiuni pentru a fi regasite ar putea fi imprumutate ,  iar noi va trebui sa umplem golurile.
De ce am remarcat acele pachete de dinainte ? pt. ca armele si tehnica militara de factura bizantina era raspandita in tarile romanesti . De turci nu mai vorbim . Polonezii sunt si ei reprezentati in Rus XIII si sunt dezbateri despre corectitudinea lor ( dar e de bine in mare ) .

Sunt de parare ca acest pachet este primul pas - si cel mai important  si nu neaparat conceptul modului . Mai bine zis, mai bine am face un pachet "valah " bun , corect , si apoi sa il modificam in functie de epoca si sa vedem in ce fel de mod va aparea. Dar el va reprezenta si o etapa educativa .

Asa putem incepe cu abordari la gramda . O idee de unitate, o textura modificata, o idee de NPC, o scena minora  etc. fiecare ce poate .

Clau24 a deschis un topic legat de materiale de research utile si ii salut initiativa . In mare trebui sa avem discutii si materiale pe care sa discutam , iar tot el a venit cu ideea ca s-ar putea apela la el pentru ajutor in cea ce priveste modarea.

Daca esti pe fir - poate cand o sa ai timp si o sa scrii un post mai lung despre anumite teme , as vrea sa ma indrepti , pe mine , cat si poate le alti care mai sunt interesati , spre scene builder . - as vrea sa vad in ce masura pot sa fac " o casa taraneasca " si apoi un sat . Pe viitor cand ai timp.

@Painkiller_Rider : o sa avem multe schimburi de ideei , chiar  sunt de parere ca sunt foarte necesare .  :grin: Sunt multe lucruri de pus la punct si din cate vad eu numai postand ne putem alinia cu totii . Incantat de cunostinta  :mrgreen:
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
ok poi un scene builder a fost deja scris de altii...e destul de complet si nu ma apuc io sa scriu altu...in schimb daca nu intelegi ce zic astia pe aici poti sa ma intrebi pt detalii mai multe

uite link:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,57442.0.html

vezi ca in scene builderu asta e un link spre altu carel completeaza...citestele pe amandoua sati faci o idee completa

eu am invatat dupa aceste tutoriale deja scrise dar unele sunt foarte lungi altele foarte plictisitoare io spuneam sa invat pe cine vrea mai interactiv mai usor si mai repede
 
Best answers
0
Leaf said:
-SNIP-
@Painkiller_Rider : o sa avem multe schimburi de ideei , chiar  sunt de parere ca sunt foarte necesare .  :grin: Sunt multe lucruri de pus la punct si din cate vad eu numai postand ne putem alinia cu totii . Incantat de cunostinta  :mrgreen:
Placerea este reciproca. Important e sa avem discutii constructive, bazate pe cat mai multa documentatie istorica si cat mai variata, asa incat sa reflecte mai multe puncte de vedere, inclusiv ale vecinilor nostrii, ca sa putem mentine o directie cooperanta, in loc de una polemica. Cel mai bun exemplu este partea maghiara din modul 1257, unde baietii au lucrat binisor pana acum pe partea documentara, dar s-au lansat in niste polemici ciudate cu vecinii lor slovaci (ultimii i-au provocat intr-o maniera nationalista urata, la care ungurii au rezistat cu greu - dar au rezolvat-o elegant pana la urma). Desi nu sunt maghiar (nici macar o unghie), totusi am trait acolo in ultimii 5 ani (m-am mutat inapoi in Bucurestiul natal doar acum o saptamana) si am invatat un pic despre istoria noastra mixta (mai mixta decat ne-au invatat la scoala, cel putin pana in '88, cand am absolvit eu liceul). Ma opresc aici, rugandu-va doar ca nimeni de pe forumul nostru sa nu raspunda la provocari nationaliste de nici un fel - in schimb, eu am suficienta informatie ca sa aplanez orice conflict sau neintelegere, si voi sari in discutie atunci cand se aprinde prea tare (daca citesc la timp post-urile)...

Din pacate, pentru moment nu ma pot implica decat d.p.d.v. teoretic, neavand timp indeajuns pentru o latura practica (pot sa fac 2-3 lucruri in Photoshop si Max, *** puteti vedea sub acelasi nume in Morrowind sau Oblivion, daca aveti "drum" pe-acolo). Imi cer scuze pentru asta si promit sa ma implic mai mult cand o sa am timp - din pacate, nu pot sa spun cand...

Revenind la partea teoretica, in modul propus mai sus, cred ca cel mai bine ar fi daca am structura partea romana pe cele 2 voievodate traditionale (Valahia si Moldova) propunand o colaborare pentru Transilvania colegilor maghiari de la echipa 1257, care or sa aiba Oradea si Arad ca orase si ceva cetati pe-acolo, plus troop-tree cu secui si maghiari - asta in caz ca vrem sa avem Ardealul in mod. Pentru Valahia putem sa folosim Cumani (ca nobilime "autorizata" de regele maghiar), Bulgari (chiar si nobilime, sa nu uitam Taratul Bulgaro-Vlah al Asanestilor, despre care, apropos, putem face un mod Valah pe care sa il alipim la 1257 - din moment ce Taratul Vlaho-Bulgar s-a dizolvat abia in 1258 - singura problema fiind doar originea Asanestilor, deci... :wink: ) si chiar Pecenegi (probabil ca au fost sate intregi ramase dupa conflictul cu Cumanii), daca vrem sa avem un pic de varietate, plus realitate istorica, pentru perioada "Descalecarii"; in Moldova o sa fie si mai interesant, acolo putand folosi Slavi (nobilime, vezi episodul Dragos/Bogdan) si chiar cumva si tatari (sate ramase in urma invaziei din secolul XIII), plus prietenii Pecenegi de mai sus. Doar cateva idei, la care putem sa lucram, cu un pic de fantezie, sa le transformam intr-un troop-tree decent, variat, interesant si cat de cat corect dpdv istoric... :smile:

Cu stima,
PKR.
 

Clau24

Sergeant at Arms
M&BWBWF&S
Best answers
0
pin punt de vedere al colaborarii cu cei de la modul 1257 nush ce sa zic...modul lor este foarte bun..singura mea problema cu ei e ca nau bagat o mica factiune romana..leam propus sa fac niste modele pt mod si au acceptat..dupa care am cerut si io niste chestii si nu sa mai vrut.. ma rog era usor de implementat o factiune valaha macar cu cateva sate si 2 orase...
 

Alexandru_cel_Mare

Sergeant at Arms
Best answers
0
Ma bucur foarte mult sa vad ca se aduna lumea...
Pot  sa ajut cu urmatoarele:

- scripting si module_system: la nivel de incepator (pot sa introduc factiuni noi, orase, castele, sate noi, lorzi noi, trupe noi, sa modific anumiti parametrii, etc.). Nu stiu insa sa fac quest-uri noi, sau sa operez cu scripturi foarte complexe.
- harta: cred ca ma descurc destul de bine, impreuna cu Clau24 am facut o harta grozava pentru noul nostru mod. A realiza o harta detaliata a Romaniei cu toate detaliile de teren din epoca nu este o problema *am fost olimpic la geografie pe liceu  :smile:.
- documentare istorica: este, cred, punctul meu forte... am acces la o multime de informatii despre orice perioada din istoria Romaniei.

Ceea ce au facut cei din echipa de la Rus XIII e o treaba exceptionala, la fel si cei ce au facut Sword and Fire. Cu toate acestea, va trebui sa avem mare grija ce iteme alegem cand va veni vremea, deoarece unele dintre ele au fost in uz doar pentru o perioada limitata... in fine, vedem cand se inchide votarea care sunt rezultatele finale.

Ar fi bine sa acordam o deosebita atentie si Imperiului Otoman. Ar fi bine ca acuratetea istorica sa fie respectata pentru toate factiunile, inclusiv pentru "dusmanii neamului"  :grin:- putem obtine astfel foarte usor sprijin din partea comunitatii turcesti de pe Taleworlds, fapt ce ne-ar usura foarte mult munca. Acelasi lucru e valabil si pentru Regatul Maghiar sau Hanatul Crimeei. Deja unele promisiuni de sprijin, ideea e ca votarea sa se incheie, sa scoatem o versiune alpha sau beta "jucabila", si atunci vom vedea mai clar *** continuam.

Asa *** vad eu lucrurile, nu vreau sa facem un modul care sa te "oblige" sa joci cu tarile romane - dimpotriva, sa poti sa joci si sa te distrezi si cu turcii, cu ungurii, cu tatarii, etc. De aceea, parerea mea e sa incercam si sa propunem colaborari persoanelor din respectivele etnii care se afla aici pe forum si care ar putea contribui constructiv la acest mod.

Painkiller, sunt deacord cu treaba cu ungurii. Adevarul istoric e ca desi noi romanii vom fi fost primii in Ardeal, maghiarii sunt cei care au adus civilizatia si statul in aceste regiuni. Cunosc situatia din Transilvania secolului IX-X... si despre romani, inafara faptului ca foarte probabil au fost, nu prea sunt de zis cuvinte de lauda. Traiau efectiv intr-o autarhie de tip aproape preistoric...
Ungurii au fost primii care au construit un stat medieval in regiune, care au inceput sa construieasca orase (termen de origine maghiara), castele si sa "faca ordine"... Atat pretentia noastra cat si pretentia lor de a fi primii sunt in mod paradoxal la fel de justificate.... Cunosc maghiara la un nivel decent, am sa te ajut cand va fi vorba sa discutam cu ei.

Leaf, foarte buna ideea cu pachetului valah. Ar trebui creat un astfel de pachet care sa contina:
- costume populare, barbat si femeie pe cele trei regiuni istorice (Transilvania, Muntenia, Moldova)
- modele de haine romanesti (de boier, domnita, negustor, popa, etc).
- modele de case taranesti si biserica de lemn.

am sa revin cu mai multe dupa ce termin examenele...
 

Agent Griff

Master Knight
M&B
Best answers
0
Imi place ca modul nostru nu va da in gropile ideologice in care s-a afundat modul acela cu Al Doilea Razboi Mondial in China. Deci sincer, chiar nesimtiti erau aia cand venea vorba de factiuni. Asa propaganda si politizare nu cred sa mai fi vazut intr-un joc. Eu sunt un adept al obiectivismului si al tolerantei si imi place sa vad ca aceste principii sunt respectate si cand vine vorba de moduri. Toata lumea ar trebui sa poata juca cu toata lumea.

Mie de exemplu, mi-ar place chiar foarte mult sa pot juca un otoman in batalia de la Nicopole. Sa hacui cativa cavaleri de Burgundia, sa dau spada cu Enguerrand de Coucy si eventual sa il capturez si pe Jean de Nevers pana sa se termine cafteala.

Iar, Alexandru, daca imi permiti indrazneala de a intreba, tu ce pozitie ocupi de ai istoria ca si punct forte? Dupa mentionare examenelor as presupune ca esti un student la Istorie, asa-i?
 

Alexandru_cel_Mare

Sergeant at Arms
Best answers
0
Iar, Alexandru, daca imi permiti indrazneala de a intreba, tu ce pozitie ocupi de ai istoria ca si punct forte? Dupa mentionare examenelor as presupune ca esti un student la Istorie, asa-i?
Da, student la istorie anul III....
Desi ma specializez pe o alta perioada istorica decat Evul Mediu (pe o epoca mai veche, foarte indragita, dar prost inteleasa de majoritatea publicului de rand actualmente... :wink:), am acces la materiale si cunosc persoane care pot ajuta la mentinerea acestui mod pe o linie cat de cat corecta din punct de vedere al acuratetii istorice...

Adevarul istoric este mult mai fascinant ca fictiunea...

Fireste, vor mai aparea discutii ici si colo la unele aspecte. Foarte probabil, la unele chestii va trebui sa mai si improvizam, sa mai si inventam cand va fi cazul sau sa incalcam pe alocuri principiul acuratetii istorice de dragul gameplay-ului.

Mie de exemplu, mi-ar place chiar foarte mult sa pot juca un otoman in batalia de la Nicopole. Sa hacui cativa cavaleri de Burgundia, sa dau spada cu Enguerrand de Coucy si eventual sa il capturez si pe Jean de Nevers pana sa se termine cafteala.
Sau sa facem prapad in fruntea unor hoarde tataresti....  :twisted: