Her güncelleme başka bir sorun

Users who are viewing this thread

TheHangover

Squire
1.5.8'de savaş yükleme süresi sıkıntılıydı. 1.5.9 da geçti sonra şehirlerdeki ticaret ekranını yükleme süresi sorunu çıktı. SSD'siz oynanamayacak mıyız oyunu? Harddiskim normal bir harddisk herhangi bir sıkıntısı yok.

Buna hayır diyebilirim beyim SSD anca kurtarıyor çünkü.
SSD'ler de çok pahalı TL'nin değeri kalmadığı için çok sıkıntı. Ama düzgün oynayabilmek için ssd gerektiren tek oyun bannerlord olmalı nasıl beceremiyorlarsa artık.

Oyunların çoğu artık ssd'de düzgün çalışıyor maalesef. The Division 2 veya Rust gibi oyunlarda, özellikle Rust için ssd şart.
ssd gerektiren tek oyun
Anlayacağın böyle bir şey yok, Rust'ın steam sayfasındaki sistem gereksinimlerine bakarsan adamların oraya ssd nin şart olduğunu yazmış olduğunu da görebilirsin.

Oyun bende HDD'ye kurulu SSD olmasına rağmen bilgisayarda HDDye kurdum zamanında. Bahsedildiği gibi aşırı rahatsız edici sıkıntılar yaşamadım pek. Sadece oyun ilk açıldığı zaman thumbnail olarak görsellerin arabelleğe alınması biraz sürüyor ama bir kez yapıldıktan sonra diğer menülerde probleme rastlamadım 1.5.9 içinde.
Şunu da söylemekte fayda var, modların hepsi optimize yazılmış şeyler değiller. Eğer çok fazla mod kullanıyorsanız, özellikle haritada vs takılma yaşama ihtimaliniz yüksek. Örnek vermek gerekirse benim Plague and Diseases modunun en ilk versiyonu bu şekilde fazla işlem yaptığı için late game içinde yavaşlığa sebep oluyordu. Sonra hallettim tabi. Yani oyunun sıkıntısı test ederken mümkün olduğunca Native olarak test edin. Mümkün olduğunca diyorum tabi çünkü modsuz oyunu oynayan sayısı baya azdır şu aralar

Oyun bende HDD'ye kurulu SSD olmasına rağmen bilgisayarda HDDye kurdum zamanında. Bahsedildiği gibi aşırı rahatsız edici sıkıntılar yaşamadım pek. Sadece oyun ilk açıldığı zaman thumbnail olarak görsellerin arabelleğe alınması biraz sürüyor ama bir kez yapıldıktan sonra diğer menülerde probleme rastlamadım 1.5.9 içinde.
Şunu da söylemekte fayda var, modların hepsi optimize yazılmış şeyler değiller. Eğer çok fazla mod kullanıyorsanız, özellikle haritada vs takılma yaşama ihtimaliniz yüksek. Örnek vermek gerekirse benim Plague and Diseases modunun en ilk versiyonu bu şekilde fazla işlem yaptığı için late game içinde yavaşlığa sebep oluyordu. Sonra hallettim tabi. Yani oyunun sıkıntısı test ederken mümkün olduğunca Native olarak test edin. Mümkün olduğunca diyorum tabi çünkü modsuz oyunu oynayan sayısı baya azdır şu aralar
Modsuz oynuyorum o yüzden alakası yok benimkiyle.

Olayın sadece SSD/HDD ile de alakası olduğunu düşünmüyorum o zaman. Yine de raporlamadıysan bunu raporla sistem bilgilerini paylaşarak. Dediğim gibi ben de HDD kullanıyorum ve bahsedildiği gibi bir problem görmedim. Benim görmemiş olmam problemin olmadığını göstermez elbette fakat belki senin sisteminde bir dar boğaza denk gelen nokta vardır bu konuda.

ben hala 1.5.7 ile oynuyorum oyunu.bu sürümde gayet stabil,rahat çalışıyor bende.1.5.8e geçtim,bisürü sorun çıktı.1.5.9a geçtim,oyun iyice kafayı yedi.sonra tekrar 1.5.7ye döndüm ve gayet güzel oynuyorum.1.5.10u denemedim henüz ama şahsen onuda düzgün oynayabilecegimi sanmıyorum :smile: update ile ugraşmaya degecek bi güncelleme gelmedi henüz,gelirse denerim yoksa 1.5.7den devam ediyorum ben şimdilik.

Back
Top Bottom