WB Her Alanda Yardım[REHBER]

Konu Sizce Yararlımı ?

  • Evet Gerçekten Güzel Bir Konu

    Votes: 26 54.2%
  • Evet Yaradı İyi bir konu

    Votes: 5 10.4%
  • Geliştirilmesi Gerek

    Votes: 9 18.8%
  • Yararlı Değil Kilitlemelisin

    Votes: 3 6.3%
  • Çok Saçma Bir Konu

    Votes: 5 10.4%

  • Total voters
    48

Users who are viewing this thread

DesseRT

Banned
Herkeze Merhaba Arkadaşlar  güzel yaralı bir konu açayım dedim.Tavsiyeler,Yönlendirmeler,Taktikler,Evlilik,Savaş,Asker Topalama,Ordu,Nam,Onur, V.s şeyler olucak buyrun işinize yarar umarım.




-Oyuna Başlarken-

Öncelikle oyuna başlarken Baban, gençken v.s soruyor babanızı fakir düşmüş bir asil yaparsanız ilerdeki kaldradyada hak talibi savaşınızda çok büyük katkısı olucaktır bunu kesin yapınız. ve gerisini sokak coğu kidemli v.s son olarak nedenini ise para ve güç hırsı yapınızki Bayrak seçip Bir Namınız Olsun büyük katkısı  ilerideki hayatınızı bunlar belirleyebilir.

İlk Askerler ve Acemiler
İlk olarak bir handan Paralı suvari alınız paranızla tabiki bundan önce tüccarın bütün görevlerini bitirniz suvari aldıktan sonra köylerden asker alarak bir kaç küçük savaş yapın ardından  ziyafet düzenlenen bir şehire gidip turnuvaya katılınız turnuvada Birinci olunuz Turnuvadan gelen para ve nam çok işinize yarar kaledeki ziyafete katılıp bir eş beğenin ve turnuvadaki başarınızdan bahsedin fakat sizin hayranınızım demeyin bazıları kaba görüp eksiye düşebiliyor ikna kabiliyetiniz arttıktan sonra ziyarete gidip hayranınızım diyin.Arada Ziyarete Gidin.

Asker Toplama Ve Gelişme
Askerlerinizi belirli bi krallıktan alın örn. Nord Nordlar ın eksi yanı atlı askerlerinin olmaması bu açığı kapatmak için svadia lı yada veagir şovalyesi yetiştirin Tavsiyem Svadia Şovalyeleri. Askerlerinizi toplayın ve gelişene kadar asla bir krallıkla savaşmayın yağmacılarla idare edin çapulcu v.s  eğer kuzeye nord lara yakınsanız Rivaçeğ şehri kıyılarında bolca yağmacı bulunuyor oralarda takılın. ve tabi ki arada Şehirlerin hanına gidin ve gezginlere sorun nerede turnuva ve ziyafet var diye Turnuvalara Gidin Bolca Nam ve Dinar Kazanırsınız.

Nam,Onur,Yönetim Hakkı.
Nam,onur ve yönetim hakkı çok önemlidir nam ordu asker kapasitesi için onur tanınma ve takdir edilme için yönetim hakkı ise krallık kurduğunuzda krallığınızın yönetimindeki kolaylıkları ve isyanlara karşı iyi dayanabilmek için onur kazanmak için hanlardaki çiftçilerden görev alın ve köylerini haydutlarkan kurtarın size hediye veriklerinde reddetin ve onur kazanın veya bir lord esir aldğınızda Artık esirimsin yerine serbest bırakın onu kazanırsınız. fakat köy yağmalıyarak kervan yağmalıyarak UNDERGRAND(yanlış yazmış olabilirim) yaparak onur kaybedersiniz özelliklede bir tahtta hakkı olan hak sahiplerine yemininizi bozarsanız 20 onur düşer.

Şimdi Lordlarla ilişkiler ve Yandaşlar
Geliştikten sonra ordunuz sağlam ise bir krallığa katılın yada size teklif gelir zaten ardından krallıkta lordlarla aranızı düzeltin görev yapın ve savaşlara katılın bu sizin çok işinize yarıyacaktır ilerde kendi krallığınızı kurduğunuzda. Gelelim yandaşlara sıra yandaş almaya geldi oyunun başında yandaş almayın hiçbir işinize yaramaza[jeremus hariç] şimdi kaldradyaada gezerek hanlardan yandaş toplayın tabikide savaşçı ve mühendis olanları yani sizin isteğinize bağlı Ardından onlara zırh silah v.s ayarlayın ve savaşlarda ön saflarda tutun jeremus hariç o bir doktor arka safta dursun ..[Lordlardan Yapabileceğiniz Görevleri Alın Ve Asla Bir Lordun Kışkırtmasına inanıp başka bir lorda yeminininzi Bozmayınız.].


Para KazanmaK
Herkes Para Kazanmayı Dert Etmiştir fakat aslında oka darda zor değildir şimdi Size nasıl ticaret yapabilirsiniz kısadan söyleyeyim Öncelikle bir Yük beygiri atı alınız Ardından ticaret yeteneğinizi en az 4 olsun ve bir şehre girerek Pazara girerek Ticari mallara değer biçin oradan neyi ucuza alıp nerede pahalıya satabileceginizi öğrenip satış yapabilirsiniz bunun yanında Köylerden 5-10-25 dinara aldığınız ucuz malları şehirlerde 40-50-70 dinara satabilirsiniz Bir diğer yöntem ise Şehirlere Dükkan açmak bu çok maliyetlidir fakat Sonunda güzel getirisi vardır Tavsiye Her zaman Dokumacı,ipek,boya, atölyesi açınız. 3.'de yazanı sadece dokumacı veya,ipek boyacısı değil.Açımı dükkanın 10.000 dinar fakat geliri ise 600 dinara yakin para kazanırsınız ve 17 haftada zararınız çıkar ve kar Etmeye başlarsınız.

Kur yapmak Ve Evlenmek
Merhaba Öncelikle Kur yapmak için nam'ın 200 lerde olması gerekiyor Şimdi Öncelikle  Şehirlerin Hanlarına Gidip Tektek bir Gezin Şair bulun 2-3 Tane şiir öğrenin ve Ziyafet varmı diye sorun Ziyafet olan yeri öğrendikten sonra Ziyafet Olan Yere Gidin Ve Turnuva vardir Orada Turnuvaya Katilin Turnuvayı Kazandıktan Sonra Kaleye Girin Oradan Güzel bir Leydi Bulun Ve Turnuvadaki Başarınızdan Bahsedin Ardından sizin Hayranınızım diyin Sonrada Sizi Daha yakından Tanıyabilirimiyim diyin ve babasını abisini felan öğrenin babasından Ailenize Katılabilirmiyim gibisinden sorular sorun ve Kızınızla Görüşmeme izin verirmisin diyin İzin verirse İstediğiniz zaman Yanına Gidebilirsiniz Leydinin.
Bir Süre sonra Sizi Çağıracaktır Yanına Gidiniz Ve şiir Severmisin diye sorarak Şairden öğrendiğiniz şiiri okuyunuz ve ilişkiniz gittikçe artar bu şekilde 2-3 defa tekrarlayın ardından sizinle bir geleceğimiz olabilirmi diye sorun Eğer başkasıylada grüşüyorsa duello yapın o görüştüğüyle sonrada tekrardan sorun büyük ihtimal ikna kabiliyetiniz yüksekse kabul eder fakat babası izin vermezse Kaçırın :wink:

Evlenmek İçin Gerekenler
1.200 Nam
2.Birazcık Onur
3.Bir Kale Veya Şehir.[Köy olursa Gelmez..]


Asilerin Başına Geçerek Kral Olmak
Merhabalar Arkadaşlar Herkez Kral olmayı İstiyor örneğin Rodok Krallığının Başına geçmek İstiyor veya Sarranidin Fakat Böyle Birşeyi Kimse Yapamadı Sadece Kendi Krallığının Başına Geçebildi Şimdi Hemen Geçeyim Konuya Öncelikle Diyelimki Sarranid Sultanı Olacağız İlk olarak İncili-Arwayı BulunuzVe Sizin Davanıza Katılacağım diyin Ve Yemin Edin Ardından Bir Şehir alın Diyelimki Sharizi Aldınız. Ardından Gurup Penceresine Girip İnicli-Arwayla Konuşun diyinki Size Ettiğim Yeminden vazgeçiyorum diyin ve ayrılın 20 onur düşecek fakat Asilerin Lideri Olmuş Olacaksınız
Ve Sarranidi Ele Geçirdiğinizde Bütün Kaleleri Şehirleri Aldığınızda Sarranid Sultanı Olmuş Olursunuz Bu Olay Diğer Krallıklardada Geçerlidir
Umarım Yararlı Olmuştur.
Bunu İlk Bulan Benim Arkadaşlar Emeğime Değer İnşallah.Ve Ayrıca Krallık Kurma değil Dikkatli Okuyunuz Asilerin Başına Geçmek.




Krallık Kurma
Merhaba Arkadaşlar Krallık Kuramyı Herkez ister Kimi hileyle Bunu Yapar Kimi İse Hilesiz GÜzelbir oyunla :smile: Şimdi Krallık kurmak için 1.gerekli şey onur 2.nam 3. Yoldaş[FAZLA OLMALI] 4.Lordlar,Kontlar,Noyanla v.s Ler ile Aranızın İyi olması  Eğer Konun en başındaki[size=8pt]-Oyuna Başlarken-[/size] Kısımını Okuduysanız iyi olur Soylu olmanız Çok Önemli Öncelikle Yandaşlarınızala Konuşup Bu diyarın tht talibi olmam için yayın diye söyleyin ve sürekli yollayın Yönetim Hakkı Kasın Bolca Ve Lorlardan sürekli görev alın [Yapabileceklerinizi alın] Yönetim Hakı kazandıktan sonra Haritada en Az Askeri Olan Yeni Fetih Edilmiş Zayıf olan krallığın Şehrini alın [KOLAY KAZANMAK İÇİN] Ardından Devlet Adamları Atayınız ve Bolca Asker Kasınız  Siyaset Yapıp Krallıklara Hediye Yollayınız Ve Soylu Yandaşlarınıza Toprak Vererek onları lord yapınız.
Soylu Yandaşlar
Alayen , Baheshtur , Firentis , Lezalit , Matheld , Rol

[size=8pt]
Soylu Olmayan Yandaşlar
Soylu Olmayanlar: Bunduk , Ymira , Nizar , Marnid , Klethi , Katrin , Jeremus , Deshavi , Borcha , Artimenner
[/size]

Sadece Soylu Yandaşları Lord Yapınız Siyasetçi Olarak tavsiyem[BUNDUK]'dur Ardından Size Çok Saldırı yapıcalak fakat Kalede Durun Eğer Alabilirseniz Bolca rodok keskin nışancısı yetiştirin Kalenize Kimse Saldıramaz Kolay Püskürtürsünüz.Bu şekilde Bir 5-10 gün geçirin ardından Yavaş yavaş Kale Alın Ve Yeni Lordlar Edinin Bu şekilde Yaparken Eğer Soylu Yandaş Kalmazsa Ve Size Katılan Lord olmazsa Siyasetçi Bakanınıza Elçi Gönder Diyip Barış Anlataşması Gönderin. Ve Savaştan Her Zaman Kaçının.
Bundan Sonrası Biraz Size Kalmış Siz Yön veriniz Ve Asla Savaş Açmayınız Lordlarla ilişkiniz Düşer Ve Gelen Barış tekliflerini Reddetmeyiniz Yönetim Hakkı Kaybedersiniz. Ve Sıklıkla Ziyafet Veriniz [Lordların Hoşuna Gider Arkadaşlığınız Artar  Ve Moralleri Yüksek olur]
Ayrı etten Savaş açmadan önce En düşük Lordunuzun ASker Sayısı 70 olsun Sağlam Lordlar Çok Önemli Lordlarınıza Özen Gösterin ve Asker Verin.


Vergiler Ve Gelirler
Arkadaşlar Bu konuda çoğu kişinin sorunu var örneğin kalem sürekli -1 düşüyor  desteklemiyor v.s bunun nedeni Vergi oranıdır Eğer ne Vergi oranını normal yaparsanız Hiç etkilenmez ne  artar ne azalır vergiyi düşük yaparsanız +2 artar her artmaya eğer yüksek yaparsanız vergileri  -2 düşer Tavsiyem 2 hafta düşük yapın ardından full normal Vergi alın Eğer para sıkıntınız oluyorsa[size=8pt]Para KazanmaK[/size]Konusunu İnceleyiniz.


Oyundan Sıkılmamak İçin

1;Asla Ve Asla Hile Kullanmayınız.
2;En Fazla Günde 2 saat oynayınız.
3;Hemen Krallık kurmayın önce bir krallıkta maraşel olup oyunun zevkini çıkarın
4;Bolca Savaş Yapın
5;Sefer Berlik yapıp onca lordla beraber Savaşyapın :smile:




YOLDAŞLAR

Artimenner :
Başlangıç Leveli : 7
Yetenekleri : Mühendislik , Ticaretlik ve Taktik (Ayriyeten Siyaset)
Sevdiği Kişi(ler) : Lezalit
Sevmediği Kişi(ler) : Jeremus ve Klethi
Hoşlanmadığı Olaylar : Ağır Kayıp Verilen Savaşlar , Görevlerin İptal Olunması veya Yerine Getirilememesi ve Açlık
Ücreti : 300 Dinar


Alayen :
Başlangıç Leveli : 2
Yetenekleri : Ata binme , güçlü vuruş , silah ustası
Sevdiği Kişi(ler) : Ymira
Sevmediği Kişi(ler) : Marnid ve Nizar
Hoşlanmadığı Olaylar : Görevlerin iptal olunması veya yerine getirilememesi
Ücreti : 300 Dinar


Bahestur :
Başlangıç Leveli : 5
Yetenekleri : Silah Ustalığı , Güçlü Germe ve Atlı Okçuluk
Sevdiği Kişi(ler) : Rolf
Sevmediği Kişi(ler) : Katrin ve Marnid
Hoşlanmadığı Olaylar : Açlık , Ağır Kayıp Verilen Savaşlar
Ücreti : 400 Dinar


Frentis :
Başlangıç Leveli : 6
Yetenekleri : Atletizm
Sevdiği Kişi(ler) : Jeremus
Sevmediği Kişi(ler) : Nizar ve Katrin
Hoşlanmadığı Olaylar : Görevlerin İptal Olunması veya Yerine Getirilememesi , Fazla Mücadele ve Köylülere Saldırılması
Ücreti : Ücretsiz


Lezalit :
Başlangıç Leveli : 5
Yetenekleri : Talimci , Silah Ustalığı ve Güçlü Vuruş
Sevdiği Kişi(ler) : Artimenner
Sevmediği Kişi(ler) : Ymira ve Bunduk
Hoşlanmadığı Olaylar : Açlık
Ücreti : 400 Dinar


Marnid :
Başlangıç Leveli : 1
Yetenekleri : Ticaret
Sevdiği Kişi(ler) : Borcha
Sevmediği Kişi(ler) : Alayen ve Bahestur
Hoşlanmadığı Olaylar : Seferlerden Dönüş , Köylülere Saldırılması ve Kervanlara Saldırılması
Ücreti : Ücretsiz


Matheld :
Başlangıç Leveli : 7
Yetenekleri : Silah Ustalığı ve Atletizm
Sevdiği Kişi(ler) : Nizar
Sevmediği Kişi(ler) : Jeremus ve Ymira
Hoşlanmadığı Olaylar : Yok
Ücreti : 500 Dinar


Rolf[ADAMIN DİBİ] :
Başlangıç Leveli : 10
Yetenekleri : Atletizm
Sevdiği Kişi(ler) : Baheshtur
Sevmediği Kişi(ler) : Bunduk ve Deshavi
Hoşlanmadığı Olaylar : Kendisine İnanılmaması ve Bol Kanlı Savaşlar
Ücreti : 300 Dinar


Borcha [Atlara Fısıldıyan Adam :smile:] :
Başlangıç Leveli : 3
Yetenekleri : Tespit Etme ve Yön Bulma
Sevdiği Kişi(ler) : Marnid
Sevmediği Kişi(ler) : Deshavi ve Klethi
Hoşlanmadığı Olaylar : Ağır Kayıplı Savaşlar ve Köylülere Saldırılması
Ücreti : 300 Dinar


Deshavi [Kara Mööcük :smile:] :
Başlangıç Leveli : 2
Yetenekleri : Yön Bulma ve Tespit Etme ve Güçlü Germe
Sevdiği Kişi(ler) : Klethi
Sevmediği Kişi(ler) : Borcha ve Rolf
Hoşlanmadığı Olaylar : Açlık ve Ağır Kayıplı Savaşlar
Ücreti : 300 Dinar


Jeremus[Bence En İyi Yandaş Adamsın Jeremus] :
Başlangıç Leveli : 4
Yetenekleri : İyileşme , Yara Bakımı , Ticaret ve Cerrahlık
Sevdiği Kişi(ler) : Firentis
Sevmediği Kişi(ler) : Artimenner ve Matheld
Hoşlanmadığı Olaylar : Çok Fazla Mücadele , Köylülere Saldırılması ve Seferlerden Dönüş
Ücreti : Ücretsiz


Katrin:
Başlangıç Leveli : 8Yetenekleri : Demir Vücud , Envanter Yönetimi ve Ticaret
Sevdiği Kişi(ler) : Bunduk
Sevmediği Kişi(ler) : Firentis ve Baheshtur
Hoşlanmadığı Olaylar : Açlık
Ücreti : 100 Dinar


Khelti[Hayattan Soğdurur] :
Başlangıç Leveli : 2Yetenekleri : Güçlü Fırlatma
Sevdiği Kişi(ler) : Deshavi
Sevmediği Kişi(ler) : Borcha ve Artimenner
Hoşlanmadığı Olaylar : Yok
Ücreti : 200 Dinar

Nizar :
Yetenekleri : Demir Vücud , Güçlü Vuruş , Silah Ustalığı ve Atletizm
Sevdiği Kişi(ler) : Matheld
Sevmediği Kişi(ler) : Firentis ve Alayen
Hoşlanmadığı Olaylar : Yok
Ücreti : 300 Dinar


Ymira:
Başlangıç Leveli : 1Yetenekleri : Ata Binme , Yara Bakımı ve Ticaret
Sevdiği Kişi(ler) : Alayen
Sevmediği Kişi(ler) : Matheld ve Lezalit
Hoşlanmadığı Olaylar : Köylülere Saldırılması ve Askerleri Geride Bırakarak Kaçma
Ücreti : Ücretsiz


Bunduk[Siyasetçilerin Kralı :smile:] :
Başlangıç Leveli : 9
Yetenekleri : Demir Vücud ve Silah Ustalığı (Ayriyeten Siyaset)
Sevdiği Kişi(ler) : Katrin
Sevmediği Kişi(ler) : Lezalit ve Rolf
Hoşlanmadığı Olaylar : Ağır Kayıplı Savaşlar ve Köylülere Saldırılması
Ücreti : 200 Dinar









KONU SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENECEKTİR.
BU YAZDIKLARIM DİPLOMACY MODU İÇİN GEÇERLİDİR. VE ISRARLA TAVSİYE EDİYORUM
Eğer oyunda Takıldığınız Yerler Olursa Sorunuz Konuya Ekleyeyim
Son Güncellenme Tarihi ._--01.05.2013--_. Saat:10.51
 
Güzel bir rehber olmuş fakat biraz daha genişletmelisin mesela para kazanma olayını malum hanlardaki paralı askerler pahalı oluyor ve ilk görevden kazandığımız para yetmeyebiliyor.
 
son kısımları sürekli büyük harfle yazmasan iyi olurdu. Çünkü insan gözü girintili çıkıntılı yazıları daha çok akılda tutuyor. Güzel bir rehber. Ama en iyi para kasma yolu savaşmaktır. Yanında bir doktor olduğu sürece kral olursun :grin:
 
Miraak said:
son kısımları sürekli büyük harfle yazmasan iyi olurdu. Çünkü insan gözü girintili çıkıntılı yazıları daha çok akılda tutuyor. Güzel bir rehber. Ama en iyi para kasma yolu savaşmaktır. Yanında bir doktor olduğu sürece kral olursun :grin:

Katılıyorum ellerine sağlık güzel olmuş
 
agaS said:
Miraak said:
son kısımları sürekli büyük harfle yazmasan iyi olurdu. Çünkü insan gözü girintili çıkıntılı yazıları daha çok akılda tutuyor. Güzel bir rehber. Ama en iyi para kasma yolu savaşmaktır. Yanında bir doktor olduğu sürece kral olursun :grin:

Katılıyorum ellerine sağlık güzel olmuş

Konu Güncellendi :smile:
 
bu ve buna benzer konuları internette heryerde rahatça bulabilirsiniz ... bu yüzden bence boşuna zaten herkezin bildiği bu bilgileri buraya sanki yeni birşeymiş gibi yazmanıza gerek yok diye düşünüyorum ...
 
nemesisalper said:
bu ve buna benzer konuları internette heryerde rahatça bulabilirsiniz ... bu yüzden bence boşuna zaten herkezin bildiği bu bilgileri buraya sanki yeni birşeymiş gibi yazmanıza gerek yok diye düşünüyorum ...

Açıklayıcı bir Şekilde Güzelce Yazdım Beğenenler Beğeniyor Bence Yararlı oldu kolayca hey konuda bilgi var.
 
SuqLaT said:
Bütün rehberleri birleştirmişsin görünüşe bakılırsa ama iyi olmuş.

Birde rehberlerin sahibinden izin aldınmı ?


Hiçbir Rehberden Alıntı Yapmadım sadece Yandaşlar la ilgili kısımı alıntı yaptım fakat sahibine mesaj yollamam rağmen geri post gelmedi .
 
Back
Top Bottom