Hepimizin ortak bir amacı var. konu kilit anket devam ediyor lütfen oy kullanın

Sizce herkes itemlerini gönderip bir modda kullanılmasına izin versinler mi?

• evet bence çok iyi olur

Votes: 63 61.8%
  • hayır hırsızlık olur len bu

Votes: 18 17.6%
  • olabilir ama ben napayım ben modlarla uğraşmıyorum ki ben sadece oynarım

Votes: 17 16.7%
  • hiçbir fikrim yok

Votes: 1 1.0%
  • benim başka bir önerim var pm'den atarım

Votes: 3 2.9%

• Total voters
    102

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

ridvan95

Banned
Merhaba arkadaşlar bu günlerde türkçe forumda bir çok mod girişimi var. Bizim fikrimiz hep beraber çalışıp bişeyler yapmak ve kendi büyük modumuzu gerçekleştirmek. Madem hepimizin amacı aynı neden hep beraber harekete etmiyoruzda herkes ayrı ayrı işler çeviriyor. Atalarımız ne demiş
"Bir elin nesi var iki elin sesi var"
"Birlikten kuvvet doğar"
ve unutmamamız gereken
"damlaya damlaya göl olur" umarım neden bu lafları söylediğimi anlamışsınızdır. Anlamadıysanız dahasonraki mesajlara göz atın.
                                                                                                            Rıdvan KARADAĞ nam-ı değer ridvan95
                                                                                                yorumları ve güzel telafuzuyla teşekkürler UluEgo

Düşüncen bence yanlış.Kimse kendi yaptığı modeli vermek istemez.Verende kaliteli vermez.Eğer öyle birşey olsa herkezin modunda aynı itemler olur.Asıl o zaman modların bir tadı kalmaz.Sırf bilmeyenlerde bir mod yapsın diye böyle birşeye gerek yok.Mod yapmak isteyen eşek gibi çalışıp öğrencek. Zaten iyi model yapanların çoğu (Bir kaç istisna dışında) mod ekbine katılımış ve orda çalışıyor.

öyle bile olsa sırf oyununda oynamak için eklenebilir itemler. Nativedeki itemlerden çoğu kişi sıkılmıştır.

ridvan95 said:
öyle bile olsa sırf oyununda oynamak için eklenebilir itemler. Nativedeki itemlerden çoğu kişi sıkılmıştır.

Zaten mod yapımcıları yapıyor yeni item ne gerek var.Sen nativede yeni item gelsin istiyorsun herhalde.Sanırım o yönden haklısın.

tamam işte native için yazdığım yazı biraz karıştı kafamda karıştı söylemek istediklerimi tam olarak açıklayamadım.

ridvan95 said:
tamam işte native için yazdığım yazı biraz karıştı kafamda karıştı söylemek istediklerimi tam olarak açıklayamadım.

Malasef bir kaç item dışında yeni item gelmez.Modlar için yapılan yeni itemlerle idare etceksin.

Bir dakika... Tamamen katılıyorum bu fikre... Yok öyle konu çöpe falan...

Bakın şimdi bizim hatamız şurda... Gruplara ayrılmıyoruz... Şöyle ki:

1. Grup: Fikir babaları, araştırmacı grup (historical accuracy), quest yapımcıları, dialog editörleri, tercümanlar
2. Grup: Kodlama, bug hunters
3. Grup: Modelleme, texture, riggleme (yani; yeni item grubu)
4. Grup: Harita yapımcıları, strateji grubu
...vs.

Böyle bir gruplaşma sonunda çok daha kollektif bir çalışma olacağı için mükemmele yakın modlar çıkacaktır... Bakın mesela Second Age ve Xendor en son fenalıklardaydı (rigger arıyordu, bilmem ne oldu son durum). Ak Ela hala çıkacak, bekliyoruz... Yabancı modlar da aynen... Herkesin beklediği Peloponnesian War ne oldu biliyor musunuz? Resmen askıya alındı (elemanın kız arkadaşı hastaymış)... Hep aynı şey... Her şey benim olsun, ben yapayım, yalnız beni alkışlasınlar... Yapmayın arkadaşlar... Bugün büyük oyunlara baktığınızda yüzlerce kişinin emeği olduğunu görüyorsunuz...M&B'nin kendisi bile kaç kişinin emeğiyle ve kaç senede bu şeklini aldı (ki yine bile bir ton eksiklik var oyunda, zaten onun için bu kadar çok mod var...)

Örneğin ben kodlamada ve 1. Grup özelliklerinde hakikaten iyiyimdir (Oblivion için "Dark Master" diye bir modum "Nexus" da... Oradaki nickim "warclox"... Modun puanı 9.5/10...). Bunu neden söyledim? İnsanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyarım ama ilk önce şu soruları cevaplamamız lazım: Yardım istiyor muyuz? Bir elin nesi var... atasözüne inanıyor muyuz? Eğer cevabınız olumsuz ise boşverelim gitsin zaten... Yok olumlu ise bu topic bu tip grupların oluşması için bir zemin olsun...

UluEgo said:
Hep aynı şey... Her şey benim olsun, ben yapayım, yalnız beni alkışlasınlar... Yapmayın arkadaşlar... Bugün büyük oyunlara baktığınızda yüzlerce kişinin emeği olduğunu görüyorsunuz...M&B'nin kendisi bile kaç kişinin emeğiyle ve kaç senede bu şeklini aldı (ki yine bile bir ton eksiklik var oyunda, zaten onun için bu kadar çok mod var...)
çok haklısınız bu konuda.Özellikle bu bölüm..

UluEgo said:
Bir dakika... Tamamen katılıyorum bu fikre... Yok öyle konu çöpe falan...
çok sağol görüşün çok mantıklı bencede gruplara ayrılalım. bir çok şey yapalım. Bu şekilde büyük müthiş bir mod olsun. Türkçe forumun adını duyuralım

ridvan95 said:
çok sağol görüşün çok mantıklı bencede gruplara ayrılalım. bir çok şey yapalım. Bu şekilde büyük müthiş bir mod olsun. Türkçe forumun adını duyuralım

Aslında bu görüşümün temelinde sadece mantık değil, zorunluluk var... Yani demek istediğim böyle bir görev dağılımını yapmak zorundayız... Bakın mesela söylemek istemiyordum, ayıp olur mu diye çok düşündüm ama şimdi sırası gelmiş hazır ve birisi bunu söylemeli... "Napoleon Ways To The Power" modunun yabancılar tarafından resmen kafaya alındığını, bu modu yapanların hırsız ilan edildiğini, modu oynayanların bu modu derhal silmesi için kamuoyu oluşturulduğunu biliyor musunuz? ( :arrow: Buraya bakabilirsiniz) Yine son zamanda yapılan "Kurtuluş Savaşı" modunun hemen hemen bütün itemları "WW2 China" modundan ve "İzin istesek mi?", "Evet, lazım", "Salla boşver"...vs. gibi laflar dolaşıyordu. Olmaz arkadaşlar... Tabii ki izin istenmesi lazım... Bu konuda tartışma bile yapılmaz... Aksi takdirde "Napoleon Ways To The Power" durumuna düşer mod... Modun asıl yapımcısının bu kadar itemi sıfırdan hazırlaması zaten 2-3 ay sürer... İşte bu noktada görev dağılımının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor... Aksi takdirde yabancı modlardan item izni alalım diye uğraşır dururuz... Başka bir örnek verecek olursak, bir kaç tane Osmanlı-Türk modu aynı anda yapılıyor... Hepsi aynı haritayı kullanıyor (Balamir'in verdiği)... Al işte yine aynı muhabbet... Şunları birleştirip adam gibi devasa bir mod yapmak herkesin ortak hedefi olmalı... Hatta yabancıların "Ak Ela ile The Last Days birleşsin..." önerisi bile var ve şöyle bir düşünürsek; tabii ki zor birleştirmek modları ama o kadar da garip-ayıp-günah bir öneri değil bu...

Uzun lafın kısası şu... Birlikte hareket etmemiz lazım... 1 puanlık 10 mod yerine, 10 puanlık 1 mod ancak kollektif çalışmayla yapılabilir...

tabikide brilikte bir tane müthiş mod yapmalıyız bknz türk modlarında ne diyorlar "sonuçta amacımız aynı..." madem amacımız ortak aynı şey neden birlikte hareket etmeyelim. Biz bu muyuz  bir uğraşsak varya warbanddan önce devrim niteliğinde bir mod çıkartırız. Bu arada 10 kişi bizimle aynı görüşte dahada yok mu heralde başlık ilgi çekici olmadı.

bu kadar tartışmadan sonra kimse yazmicakmı ben bunu yapabiLirim diye bişey?Ben bişey yapabiLsem hemen katıLırdımda modLamayLa iLgiLi hiç bişey biLmiyorum sadece çeviri/fikir babası vs.. xD

Aslında bir tane mod lideri çıkar, diğer bölümler map, modellemede ayrı ayrı ekipler ve hepsinde bir uzman lider.

az çok kodLama öğrendim(karaLord sağoLsun) yakında mapada başLicam inşaLLah(|BaLamir| yardım ederse) yani mod için bişeyLer yapabiLirim sanırım.. (:

merhaba arkadaşlar ankette bir kaç oy gönderen olmuş ancak başka katılım yok. Konu şimdilik kilit eğer bir gün aklınıza ortakça bişey yapmak gelirse beni hatırlayın hatırladıkçada bu fikirden vazgeçin. Böyle fikirleri anımsamamak için alın elinize tesbihi
33 kere suphanallah
33 kere elhamdülillah
33 kere de allahu ekber
okuyun. Sonrada namazınızı kılıp uyuyun bırakın bu işleri ekip olarak bişey yapmak sadece düşüncede ibarettir.

Arkadaşlar konuyu kilitledim ama anket duruyor. Eğer konunun açılmasını istiyosanız lütfen ankette oy kullanınız .SAygılarımlar

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom