HaFa'dan Öneriler (Aklıma Geldikçe Yazıyorum)

Öneriler nasıl olmuş?

• Çok güzel bir öneri oyuna getirilmesi çok iyi olurdu..

Votes: 5 71.4%
  • Güzel bi öneri oyuna getirilmesi iyi olurdu..

Votes: 2 28.6%
  • Oyuna getirilmesi yada getirilmesi arasında pek bi fark olmayacak gibi..

Votes: 0 0.0%
  • Kötü bir öneri olmuş oyuna getirilmesi oyunu daha sıkıcı yapar..

• Çok kötü bir öneri kesinlikle oyuna getirilmesi zaman ve emek kaybı olurdu..

• Total voters
    7

Users who are viewing this thread

fatihper1450

Recruit
İşlevsel Arsalar
Abi oyunda ana haritada kiralanabilir arsalar olabilir:
Şöyleki bi Tihr şehri yanında bi arsa varsa, Biz burayı almak için arsaya gidiyoruz.. Seçenekler çıkıyo:
1-Arsayı dolaş
2-Arsa  sahibi ile görüş

1. Seçeneğe tıklarsak arsada dolanıyoruz pek insan falan olmuyo tabi. Karşıda arsa sahibi duruyo burada yapabileceğimiz iki şey var ; arsa sahibine gitmek, arsadan çıkmak.

2.Seçeneğe tıklarsak arsa sahibiyle görüşüyoruz:
Sorabileceklerimiz:
1-Buralarda hayat nasıl?
Eğer bunu sorarsak bize şehirdeki ve köydeki insanlar gibi durumunu anlatıyo.
2-Arsanı kiralamayı düşünüyomusun?
Bu soruyu sorarsak evet veya hayır diyo tabi.
Evet derse:
Haftalık kirayı öğreniyoruz Burada iki seçeneğimiz oluyo:
1-Fiyatı kırmak(ikna yeteği gerektirir),
2-Kabul etmek.
3-Arsayı kiralamak için arsa sahibini tehdit etmek.(Arsanın bağlı  olduğu şehir veya kalenin lordu bize düşman olabilir).
4-Kabul etmemek.
Hayır derse:
1-Kabul etmek.
2-Kiralaması için ikna etmek.(bundan sonra yine evet deyince çıkacak olan seçenekler gelecektir.)
3.Arsayı satmayı düşünüyomusun?
Evet derse:
Arsanın fiyatını öğreniyoruz Burada iki seçeneğimiz oluyo:
1-Fiyatı kırmak(ikna yeteği gerektirir),
2-Kabul etmek.
3-Arsayı satın almak için arsa sahibini tehdit etmek.(Arsanın bağlı  olduğu şehir veya kalenin lordu bize düşman olabilir).
4-Kabul etmemek.
Hayır derse:
1-Kabul etmek.
2-Satması için ikna etmek.(bundan sonra yine evet deyince çıkacak olan seçenekler gelecektir.)
Arsayı aldıktan sonra:
Önümüze seçenekler gelecektir:
1-Köy kur:Bunu seçersek ekrana bunu sağlayabilmek için gerekli olan insan sivil sayısı ve gerekli dinar miktarı çıkıyor.(örnek:100 sivil 5000 dinar)
Tabi henüz arsada kimse yaşamıyo. Bizde bir görev alıyoruz ve şehirdeki sığınmacılarla konuşuyoruz(sığınmacılar şehirde dolandıkları için bulmak pek zor olmaz) Bulunca:
Sığınmacılara yaşabilecekleri yeni bir yer vaat ediyoruz Burda karşımıza üç cevap çıkıyor:
1- Elbette efendim yeni bir yurt bulmak beni çok mutlu edecektir.
2- İyide neden başka köylere gitmek varken senin köyüne geleyimki:
Bu cevap çıkınca karşımızdaki köylüyü ikna etmemiz gerekecektir.
3- Bu fakir halimle bir köyüm olsa ne olur:
Bu cevap çıkınca köylüye bir miktar para vermemiz gerekecektir.(125 dinar)

Her ikna ettiğimiz sığınmacı grubu için köyümüze 20 kişi geliyor. Toplamda 5 grup ikna edince gerekli sivilleri bulmuş oluyoruz.

Köyümüzü kurunca normal köyler gibi işletiyoruz.

2-Maden Kur
Bu seçenek çıkınca arsada maden olup olmadığıyla ilgili bir arama yapılıyor:Karşımıza 4 madenle ilgili(demiri, bakır, altın, gümüş) 5 sonuç çıkıyor:
Bu arsada X madeninden hiç yok.(hiç yoksa bişe yapmıyoz)
Bu arsada X madeninden çok az miktarda var.(bu miktarda sadece altında kar ediyoruz)
Bu arsada X madeninden az miktarda var.(bu miktarda sadece gümüş ve altından kar ediyoruz)
Bu arsada X madeninden normal miktarda var. (bu miktarda bakır hariç tüm madenlerden kar ediyoruz)
Bu arsada X madeninden çok miktarda var. (bu miktarda tüm madenlerden kar ediyoruz)
Madenlerin büyükten küçüğe bulunma şansları:
Bakır>Demir>Gümüş>Altın
Maden kurmak istiyorsak bizden tabiki para isteniliyor.(örnek:7500 dinar)
Madeni kurmak bir hafta sürüyor.
Madenin başına bir kişi atıyoruz.
Maden tamamen kurunlunca 3 seçeneğimiz oluyor:
1-Ham madeni bağlı olduğu şehirde satmak.
2-Ham madeni diğer başka şehirlerde satmak(eğer siz bir şehir belirlemezseniz ortalama kar olan şehirlerde satılır).
3-Ham madeni işletip satmak.(Bu olay iki haftada bir olur ve daha fazla kar getirir)
Not:3. seçenek hariç olaylar haftalık olur.
Madene haftalık 500 dinar masraf yapıyoruz.

3-Talim alanı yapmak
Talim alanı yapmak için bir talimci tutmamız gerekiyor(Bunu hancılarla konuşarak bulabiliriz.)
Talimciyi bulduktan sonra gerekli parayı veriyoruz(örnek:5000 dinar).
Talim alanına bıraktığımız askerlerse seviyelerine göre zamanla eğitiliyolar.
Talim alanınada haftalık 500 dinar masraf yapıyoruz.

4-Kervan-Saray yapmak:
1-Kervan saray yapmak için öncelikle bir orayı işletecek birini buluyoruz.
2-Sonra kervansaray için gerekli olan parayı veriyoruz.(örnek:20000 dinar(eee kervansaray bu öyle çok ucuz olmaz.)
3-Kervansaray iki haftada yapılıyor.
4-Kervansarayın 1000 dinar masrafı oluyor.
5.Kervansarayın bağlı olduğu yol üzerinden geçen her kervandan 450 dinar para alınıyor.

Notlar
Bir arsaya en fazla 2 adet bina yapılabilir.
Arsayada şehir veya köylerdeki gibi asker bırakılabilir bu askerler iki binayıda koruyacaktır.
Arsalar başka lordlar tarafında alınabilir: Hem askeri hemde diplomatik yollarla.
Arsalar Kiralandıktan sonra sahibi geri isteyebilir başka lordlara verilebilir:
Eğer bu durum olursa arsayı zorla,konuşarak yada parayı arttırarak elimizde tutabiliriz. Eğer arsa giderse üzerindeki işletmeler için para talep edebiliriz arsa sahibi paramızı vermezse tehdit yada ikna edebiliriz.Bunları başaramazsak arsadaki işletmeler alan lordun eline geçer.
Arsayı aldıktan sonra sizde kiralabilir satabilirsiniz.
Arsanın üstüne kurduğunuz işletmeleri arsa sizinse satabilir veye kiralayabilirsiniz.(köyleri sadece lordlara verebilirsiniz.)
Bir arsaya aynı işletmeden(köyler dahil) iki tane yapabilirsiniz.

Mp'de Level Sistemi :

Abi hepimiz mp oynuyoruz. Ama öldürdüğümüz adamlar kazandığımız savaşlar sadece o anki oyuna etki ediyor. Profilimizde sadece adamımızın tipi ve adı var neden belli bi istatistik tutulmasın ki? Forumda bile adımızın yanında bi rütbe var. Oyun içindeki istatistik listesinde adınızın solunda bi rütbe olması fena olmazdı.
Şöyleki:
Level atlamak tabiki kolay olmayacak. Örnek:
Exp kazanmak için:
1. seviyeden 2. seviyeye geçmek için 100 exp + iki tane SP başarısı gerekecek:
Öldürdüğümüz kişilerin seviyesi bizden yüksekse:
Öldürdüğümüz kişinin seviyesi*2-bizim seviyemiz kadar exp alacağız:
Örnek: Diyelimki benim level'ım 5 12 level birini öldürdüm:
Alacağım exp: 12*2-5=19 olacak
Öldürdüğümüz kişilerin seviyesi bizimkinden düşükse:
Öldürdüğümüz kişinin seviyesinin yarısı kadar exp alacağız.(Buçuklu olanlar bir üst sayıya yuvarlanır).
Eğer iki tarafın seviyeside eşitse öldüren taraf kendi seviyesinin 1.5 katı kadar exp alacak.
Adam öldürerek sağladımız exp'ten sonra SP'ye girip iki tanede başarı tamamlamamız gerekecek.
Ancak ilerki seviyelerde level atlamak bayağa zorlaşacak:
19. seviyeden 20. seviyeye geçmek için: Toplam 200.000 exp+ 15SP başarısı gerekeçek..
Kazandığımız her takım oyununda aldığımız exp'in 1.3 katını alacağız.

Hep Exp kazanamayız tabi birazda kaybetmemiz gerekecek:
Ölürsek:
Bizi öldüren kişinin seviyesi bizden yüksekse  toplam exp'imizin %3'ünü kaybedeceğiz.
Eğer bizi öldüren kişinin seviyesi bizden düşükse o kişini seviyesinin 1/4'ü kadar exp kaybedeceğiz.
Eğer bizi öldüren kişiyle seviyemiz aynıysa seviyemizin yarısı kadar exp kaybedeceğiz.
Kaybettiğimiz her takım oyunu için o oyunda kaybettiğimiz toplam exp 1.3 ile çarpılacak.

Dünya Sıralaması:
Herkes kendini dünya sıralamasında görebilecek.
Dünya sıralamasında ilk 100 girenler başlarına Noyan,Kont,Emir veya Lord gibi ünvanlar takabilecekler.
Dünya sıralamasında 101-1000 arasında olanlar isimlerinin başlarına Çavuş takabilecekler.
Kendi ülkesinde birinci olanlar İsimlerinin başına Kral,Han,Sultan ünvanlarını alabilecekler.

Seviyeye Göre Açılan Silahlar:
Abi bir çok oyunda olduğu gibi silahları seviyemize göre alableceğiz:
Örnek:
Paslı Kılıç              :  Her seviyede açık,
Centilmiş Kılıç      :  3.seviyeden itibaren kullanılabilecek
Kısa Kılıç              :  6. Seviyeden itibaren kullanılabilecek
Kılıç                      :  10. Seviyeden itibaren kullanılabilecek
Kısa Dövüş kılıcı    :  14. Seviyeden itibaren kullanılabilecek
Dövüş Kılıcı          :  17. Seviyeden itibaren kullanılabilecek
Dengeli Kılıç          :  21. Seviyeden itibaren kullanılabilecek
Ustaişi Kılıç          :  25. Seviyeden itibaren kullanılabilecek

Her silah seviyesine bu şekillerde kullanılabilecek...
Not: İlk dönemlerde ilk 100'dekiler 25. level'a kadar olan silahları ilk 101'den 1000'e kadar olan kısım 15. level'a kadar olan silahları ilk 3000 ise 7. level'a kadar olan silahları kullanabilecekler.

Seviyesiz Maçlar:
İstenen sunucularda eski modüldeki gibi oynanabilecek. Seviyeler sadece oyuncuların isimlerinin solunda gözükecektir.

Asker Eğitimlerinin Ucuz Olması
Abi size bir sorum var askerler sizcede biraz ucuz olmuyor mu? Abi oyunda bi yay(2 haftadır oynamıyorum tam hatırlayamıyorum fiyatları) 300 küsür dinar bi askeri ikinci rütbeye geçirmek 10 dinar bu biraz saçma olmuyor mu? Biz bu adama kalkan silah zırh falan alıyoruz sonuçta 10 dinardan biraz daha pahalı olmalı. Oyunu zorlaştırıyor ama daha gerçekçi kılar. Ya pazardaki ekipman biraz daha ucuzlasın yada askerleri bir üst rütbeye geçirmek daha zor olsun.

Eski Versyonlardan Yeni Oyuna Getirilebilecek Birkaç Yenilik

Devriyeler,Öncüler,Mahkum Katarları,Savaş Grupları

Abi eski versyonlarda lordlar kalelerinde otururlar devriye vb. işleri askerlere yaptırırlardı. Koskoca lord gidip hem mahkumları taşıyıp hem devriye gezip hem savaşmazdı.
Yeni versyondada bunlar olabilir. Eskisi gibi 20-40 kişilik gruplar devriye gezer.. Atlısı olan ülkelerde(yada hepsinde) Öncüler düşman bölgesine hızlıca giderler.. Mahkum katarları esirleri şehre götürür Lordumuzda savaş gruplarını yönetir ve savaşır.Daha mantıklı olmaz mıydı??
Şehirlerden Asker Alabilmek:
Bunu kısa yazacam. Hem şehirlerden hem köylerden asker toplasak fena olmazdı bence.. Şehirlerde nüfus fazla olduğundan gruba alabileceğimiz asker sayısıda fazla olur hem şehirlerde gelişmiş asker çıkma şansıda daha fazla olurdu...

İnşallah öneri kıstaslarına uymuştur.
By: fatihper

Otel, lunapark kuran tycoon oyunları hissi vermiş biraz. O dönem için emlak zihniyeti biraz ters kaçıyor.

Ama fikir farklı yönde ilerlese iyi olurdu. Krallık kurduktan sonra var olan şehirleri sadece değerlendirebiliyoruz. Ülke sınırları içinde bunu yapabilmek iyi bir özgürlük olurdu. Köy kurdurtmak vs. gibi.

abi zaten kendine ait bir tımarın olmadan bunları o kadar parayı hemen sağlayamazsın. Ama olsaydı fena olmazdı tabi buralara ülke kralları kaleler de yaptırabilirdi...

Bence çok iyi düşünülmüş bir öneri.Tımar sistemi gibi birşey eklenebilir.Üzerinde durulması gereken bir çalışma...

Muhteşem bir öneri, hani demirci varya, demircide alet yapılıyor, alet için demir gerekli, bu demir nerden geliyor peki başka diyarlardan kargo ilemi gönderiyorlar :grin: Yani dağların diplerinde madenler olur, mesela satın alırız, haftalık 4-5 demir üretir, bunları kendimiz satarız veya madencilere satmalarını söyleriz, küçük bir yerleşim alanı inşa edebiliriz, mesela arsamıza ev yaparız, ev 5 kişiliktir, bir sığınmacı grubu buluruz ve onları davet ederiz, tabi köy küçük iken bunu yapmak zor olacaktır, zamanla ev filan yapıp köyü genişlettikçe daha çok kişi alabilecez ve köy vergisi artacak, en fazla 100 kişi olabilir mesela, köye silahcı kurabilecez, silah yapımcısıda kurabilriz, demircide kurarız, madenden kazandıklarımızı demirciye veririz oradan alet olur, aletkeri silah yapımcısına veririz, o silah yapar, silahları silah tüccarına veririz oda satışa sunar öyle hafif hafif gelir olur yani bir döngü olur..

Bazıları dicek bu sims değil, zaten herkez aynı diyor, bizim demek istediğimiz oyunda ticaret daha geniş olsun, al-sat ticaretmi olur üretim nerede, üretiyoruz ama hammaddesi nerede, gerçekçilik önemlidir, tabi köy filan kurunca lordlar bize karşı çıkabilecekler ve tabikide sadece belirli sayıda ve belirli yerlerde arsa olacak mesela her krallığın topraklarında 1 arsa 1 maden olabilir..

Öneriler güzel fakat öneri kabul kıstaslarını okuyupta önerilerde bulunsanız.Üstüne birde bunlar zaman alacak öneriler eklense bile uzun sürer eklenmesi.Daha basit şeylerde bulabiliriz belki.

argon45 said:
Öneriler güzel fakat öneri kabul kıstaslarını okuyupta önerilerde bulunsanız.Üstüne birde bunlar zaman alacak öneriler eklense bile uzun sürer eklenmesi.Daha basit şeylerde bulabiliriz belki.

kıstaslara aykırı bir şey görmedim ben ?

enedoplazmikul said:
argon45 said:

kıstaslara aykırı bir şey görmedim ben ?

bende görmedim, ayrıca biz oyunda kolaylık ile fark edilebilecek eklentiler istiyoruz, yeni görev gelmiş, küçük bir fark, bizim istediğimizz, ticaret, aşk, diplomasi ve savaş.

Edit: Bu dört şeyi geliştirsinler, oyun o zaman tadından yenmez.

Oyun zaten belirli bir asamaya gelmis oldugu icin kokten/buyuk degisikliklerin gerceklestirilme olasiligi nispeten dusuktur.

Bu öneri kökten bir değişiklik değil, büyük bir değişiklite değil, ayrıca yapılmaz veya aykırı dememiş, düşüktür demiş, yani böyle öneriler yapılabilir ve yapılma sanşları vardır.

Ancak bundan, onerilerin gormezden gelinecegi anlami cikarilmamalidir.

Öneri ne kadar büyük olursa olsun yapılabilir denmek isteniyor.

Yapmis oldugunuz oneri gerceklestirilebilir, kabul edilebilir, oyunun genel havasina uygun, iyi aciklanmis, uzerinde dusunmeye deger ise, acmis oldugunuz konuda Armagan yorumlarini bir ara yazacaktir (bu bir taahhut degil, gozlemdir).

Arkadaş önerdi seçenekleri bile söylemis daha ne kadar iyi açıklansın kendi oyuna ekleyip resimmi çeksin :grin:

Ayrica, forum kurallarina uyan, amacini iyi aciklayan, duzgun bir Turkce'yle yazilmis, oyunun genel goruntusu ve icerigi ile ortusen onerilerin ciddiye alinma olasiligi digerlerinden fazla olacaktir.

Bu önerinin yapılma olasılığı yüksekmis demekki :grin:

Emir verir nitelikte yazilan ya da anlasilmaz bir bicimde ifade edilmis  onerilerin gerek forum kullanicilari tarafindan gerekse gelistirme ekibi tarafindan ciddiye alinmasinin zor oldugunu vurgulamaya gerek yoktur sanirim.

Arkadaş emirde vermemiş anlaşılmaz bir biçimdede yazmamıs.

Gördüğün gibi aykırı hiçbir şey yok.

EDİT: Arkadaşın önerisini nasıl düzenli ve özenli yazdığını görünce yemin ederim kendi açtığım öneri konusundan bile utandım..

Yahu hala aykırı birşey yok diyorsunuz ben aykırıdır diye bir kelime kullandımmı söyle bakalım?Üstelik ben yapılamazda demedim.Dedimki yapılması uzun sürebilir daha küçük önerilerde bulunabiliriz dedim herşeyi yanlış anlamayın artık.

argon45 said:
Yahu hala aykırı birşey yok diyorsunuz ben aykırıdır diye bir kelime kullandımmı söyle bakalım?Üstelik ben yapılamazda demedim.Dedimki yapılması uzun sürebilir daha küçük önerilerde bulunabiliriz dedim herşeyi yanlış anlamayın artık.

Ya kardeşim kıstaslarda yapılamaz dememiş küçük önerilerde yapın dememiş, herşey uygun, sen durduk yere kıstasları okuyun diyorsun, buda doğal olarak aykırı birşey var anlamına geliyor..

argon45 said:
Tamam dostum sen sus.Dediğimi anlamadın sus bide seninle ugrasmayayım tamam?Hadi kolay gelsin.

Bana seni destekleyen 1 kişi göster bu olaya şimdi . koyacam.

EDİT: Dediğinin aykırı anlamına geldiğini düşünen ben dahil 2 kişi var sen tek kişisin, ayrıca insana kendi dediği söz güzel gelir, senin anlama kabiliyetin başkalarının anlama kabileyetine eş gelmediği için dediğini kendine göre değil genelleme yani herkezin kolaylık ile asıl anlamını anlayacağı şekilde yazarsan inan böyle kavgalar hiç olmaz.

EDİT: Konuyu işgal ettiğimiz için özür dilerim ama argon45 arkadaşımızın sözünü tekrar okuyup içindeki anlamı çıkarması gerekli :sad: argon45, birşey kanıtlamak istiyorsan özelden kanıtla sonucu buraya yazarsın olay biter ama her lafın içinde bir anlam vardır, bunu çıkartmasını bilmen gerekiyor.

arkadaş neredeyse 2 yıldan beri sürekli arkadaşımın evinde sırayla oynuyoz bu oyunu (kusura bakmayın oyunu satın alamıyorum biraz fakirimde :smile: ) ve hep oyunun eksileri hakkında düşünce sarmıştır beni oyuna laf yok çok güzel ama biraz daha gerçekçi olabilmesi için seninle aynı fikirdeyim  :wink:

Back
Top Bottom