Hadım

Users who are viewing this thread

Sanchez

Sergeant Knight
    Osmanlı Kültürü üzerine kitap okurken harem ağaları falan anlatılıyor iyi hoş.. derken kafama takıldı bu hadımlık meselesi nedir nasıl olur diye girdim dolaştım nette ama her kafadan ayrı bir ses çıkıyor..
Biri kalkıp erkeksi duyulardan zevk alınması engelleniyor diyor biri erkeklik tamamen kesilip atılıyor diyor tam bir cevap bulamadım... Tam olarak hadım nedir nasıl olur?? Osmanlıya bu kadar merak duyupta bunu bilememekten utanıyorum ama bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış

Pandemona said:
Modern yöntemlerle olursa erkeğin testisleri alınıyor :)

Ama asıl amacı padişaha ait kadınlara el sürülmemesi için erkekliğinden yoksun bırakılması insanın.

Birde geçici hadım var.Modernize elektrikli şok tabancasını alıyosun şeyine sıkıyosun.

Bi de hadım edilecek kişiler daha erkekliğe adım atamayan çocuklardan seçiliyormuş.. mantıklı ben köle olsam bile orayı keseceğine kafamı kes diye direnirim o olmadıktan sonra yaşamanın tadı kalmaz vesselam :D

Sanchez said:
Bi de hadım edilecek kişiler daha erkekliğe adım atamayan çocuklardan seçiliyormuş.. mantıklı ben köle olsam bile orayı keseceğine kafamı kes diye direnirim o olmadıktan sonra yaşamanın tadı kalmaz vesselam :D

d.ld. kullan kafanı keserlerse hiç yapaman :D

nasıl yapıldığını az çok bilsemde pek net değil bilgilerim ama İslâm Hukukunda erkeğin cinsel organının kesilerek hadım edilmesi tamamen yasaklandığı gibi, hayaları kesilerek veya tesirsiz hale getirilerek hadım edilme de yasaklanmıştır.

gerizekalı Osmanlılar adamın şeyini kesene kadar östrojen verebilirlerdi adama...

Kataphraktos said:
nasıl yapıldığını az çok bilsemde pek net değil bilgilerim ama İslâm Hukukunda erkeğin cinsel organının kesilerek hadım edilmesi tamamen yasaklandığı gibi, hayaları kesilerek veya tesirsiz hale getirilerek hadım edilme de yasaklanmıştır.

Hormonal denge ile oynamak ama yasaklanmamıştır heralde...

lost_tht said:
gerizekalı Osmanlılar adamın şeyini kesene kadar östrojen verebilirlerdi adama...
kime gerizekalı diyosun sen arkadaşım?

Kataphraktos said:

Ama çok sevdiğiniz Osmanlı'da bu yapılmıştır asırlarca.

Pandemona said:
Kataphraktos said:

Ama çok sevdiğiniz Osmanlı'da bu yapılmıştır asırlarca.
benim Osmanlıya olan sevgim körü körüne bi sevgi değil, ne yaptığını biliyorum ve sevmeye devam ediyorum...

Kont said:
Sanchez said:

d.ld. kullan kafanı keserlerse hiç yapaman :D

Sen vibrator mü kullanırdın yani ölürüm daha iyi  :lol:  :lol:

Vibratörü sadece san andreasda kullanırım. Tabi başka fantezilerdede olabilir.  8-)

beyler spam yapmayın.  :P

EDİT: Vibratör dediğim klimadaki homojen ve epirojens dalga kimse yanlış algılamasın.  :lol:

lost_tht said:

O zaman da o adamlar sarayın erkeklerine asılırlar diye öyle bir şey yapmaya kalkışmamışlardır. :lol: :lol:

Pandemona said:
O zaman bana kimse Osmanlı İslam'a böyle uymuştur , her kararını İslam Hukuku'na göre almıştır demesin. İşlerine gelmediğinde gayet güzel uydurmuşlar kitabına.
pande inan ki şu tutumuna acıyorum, pek çok yabancı tanıyorum, dünyanın farklı yerlerinden, içlerinde Osmanlıya hayran olanlar var. dersin Osmanlı torunu. halbu ki alakası yok ama seviyorlar, sense böyle atalara sahip, böyle bi tarihin mirasçısı konumundasın ama Osmanlıyı sevmiyosun gerçekten çok acı bi durum...

Katap la biz Osmanlıcıyız." Osmanlıcılık" fikrimizi  en kısa zamanda gerçekleştiricez. Bize kimse mani olamaz. :twisted: (:

Kont said:
İslam'da ona bakarsan bira,alkol içecekleri de yasaktır takan varmı?

Evet, takan var.

"Osmanlı'yı sevmemek" yada "Osmanlı'yı sevmek" bunlar çok genel tabirler. Osmanlı'nın sevilecek yönleri vardı, sevilmeyecek yönleri vardı.

Searcy said:
Katap la biz Osmanlıcıyız." Osmanlıcılık" fikrimizi  en kısa zamanda gerçekleştiricez. Bize kimse mani olamaz. :twisted: (:

biraz daha toprak büyütün de güzel gözüksün :lol:

İnsanlar hata yada günah işleyebilir hadım edilme gibi ancak bu onlara,atalarına saygı duyulmayacağını göstermez..

Hadım etme dediğimiz olay sadece saray için çalışan bir kaç harem ağası... Bir kaç kişi. Onların nerdeyse hiç biri türk olmuyor. Tarihte sırf daha iyi savaşsın diye hadım olmuş insanlar var. Zamanında haşhaşin fedailerinin hepsinin hadım olduğu söyleniyor.

kaynak: Polamir- Alamutun efendisi

Back
Top Bottom