GREPOLIS - Antik Yunanda Geçen Web Tabanlı Oyun

Users who are viewing this thread

Feed Me

Sergeant Knight at Arms
28co9cz.jpg

Tür: Browser, MMORTS
Dil: İngilizce, Türkçe
Yayın Yılı: 2009(TR 2012)
Geliştirici: InnoGames
Tema: Fantastik, Strateji, Web Tabanlı
Ödeme: Altın için TL


ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png
GREPOLIS Nedir?
ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png


        Herkese merhaba arkadaşlar sizlere ocağın sonundan beri oynadığım bir oyunu tanıtmak amacı ile bu konuyu açtım.Aynı şirket tarafından yapıldığı vesilesiyle arada bir forumumuz da ki Klanlar konusuna oyun hakkında mesaj atıyordum fakat "böyle nereye kadar" diye sual ettim ve bu konuyu açmaya forumda oynayan varsa eğer o kitleye ulaşmak ve oynamayanlara da oyunu tanıtmak amacıyla karar verdim.

        Gel gelelim başlıkta belirttiğim ve bizim asıl konumuz olan soruya.Grepolis Antik Yunanda geçen bir browser oyundur.Inno Games emektar olduğu için Tribal Wars(tr:Klanlar) browser oyununa ve son oyunu olan Forge of Empires'a çok yüklenmiş ve Grepolis stüdyolarını tabiri caiz ise hafızasından silmiş durumdadır.Bu nedenle oyunda pek de fazla bir gelişme yok,gelen güncellemeler genel olarak bug fix ve troop edit güncellemeleri olmaktadır.Fakat pek de bir şey eklenmesine gerek yoktur.Grepolis'i diğer -Inno Games'in yaptığı dahil-  tüm browser gamelerden farklı kılan en büyük ve en belirgin özelliği oyuncuların "Dünya Kapatma Savaşları" dediği bir dünyanın açılmasından -oyuncu sayısına göre değişen- yaklaşık 18-24 ay(min.6 ay) sonra o dünyada ki en iyi 50 ittifakın puanlarının 250 milyonu geçmesinin ardından yapılmaya başlanan Dünya Harikalarını Tamamlama yarışıdır.Oyunda tıpkı bizim kendi yaşadığımız dünyada olduğu gibi 7 harika vardır.Bu 7 harikanın her birini kendi adasında(yani bütün metropolislerin tek bir ittifaka ait olduğu adalarda) her bir adada farklı bir harika olmak üzere inşa eden ve en az dördüne sahip olan ittifak o dünyayı kapatmış ve aynı zamanda o dünyanın daimi galibi olmuş olur.Kendi adasında en az 1 dünya harikasına sahip olan ittifaklar ise o dünyanın Dünya Kahramanları olur.

        Oyunda 2009'dan bu yana EN serverlerıda(çoğunlukla Avrupalı insanların olduğu) 8 dünya kapatıldı.2009'da açılan Grepolis'in Türk sunucuları ise 01.02.2012  tarihinde faaliyet göstermeye başladı.Ve şuana kadar toplam 8 dünya açıldı.Bu 8 dünyadan 2'si(Alpha ve Beta) ise Türk oyuncular tarafından kapatıldı.Yani şuan ki aktif dünya sayısı 6'dır.


ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png
Oyun Hakkında
ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png


        Oyuna 175 puan bir polis ile başlıyorsunuz.Polis yunanca kasaba-köy olan bir kelimedir.Bu polisinizi geliştirerek metropolis,megaşehir gibi bir şey yapıyorsunuz.Maksimum şehir seviyesi 13716 puan olmaktadır.Başladığınız adada -her adada olduğu gibi- 8 adet çiftçi köyü oluyor.Bu çiftçi köylerini alarak onları geliştirebilir onlardan ham madde yada asker isteyebilir,yada düşük ilişkiyi ve ayaklanmayı göz önünde bulundurarak yağmalama seçeneği ile daha fazla ham madde alabilirsiniz.Bir çiftçi köyünü geliştirmek için o çiftçi köyüne herhangi ham madde de belli bir düzey göndermeniz gerekmektedir.En yüksek seviyeleri 6 olan bu çiftçi köylerinde seviye yükseldikçe daha fazla ham madde isteyebilir yada yağmalayabilirsiniz.

        İttifak kurduğunuzda her browser oyunda olduğu gibi onun ismini,resmini ve açıklamasını değiştirebilir,ittifağınıza yeni üyeler alabilir,olan üyenizi atabilir,üyenizin rütbesini değiştirebilir,ona lakap verebilirsiniz.Fakat bu ittifak olayında ve bu oyunda en hoşuma giden olaylardan bir diğeri ise gelişmiş bir "İttifak Forumu" faktörü bulundurmasıdır.İttifak kurduğunuz bir ittifak forumuda kurulur,bu forum tamamen size aittir,moderatörü sizsinizdir,ünvan değiştirme kısmından başka moderatörleri bu foruma moderatör atayabilirsiniz.Başka ittifaklarla birlik(müttefik) yada düşman olabilirsiniz.Harita üzerinizde köyünüzün bayrağını değiştirmeye ve ittifak profilinizde ayrıca görünecek olan ittifak sancağınıda artan puanla açılan yeni sancaklarla beraber istediğinizi seçerek değiştirebilirsiniz.

ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png
Oyun İçi
ximgtag_24_univers.png.pagespeed.ic.deQLB7fcwK.png


        Solda ve sağda iki menü vardır.Solda ki menüden alt başlıklara gidebilir,danışmanlarınıza bakabilir mini map'i görebilir map ayarları yapabilirsiniz.Sağdaki menüde ise deniz ve kara birimlerinizi görebilirsiniz.Bir birliğin üstüne tılayıp bulunduğunuz köyden farenin olduğu koordinata kaç saat,dakika ve saniyede gidebileceğine de bakabilirsiniz(A noktasından B noktası).Üstteki menüde ise not alma kısmı,envanter kısmı ve yardım alma kısmıyla beraber bulunduğunuz köyde ki ham maddeleri görebilir ve ortadaki metinden köyler arasında geçiş yapabilir aynı metine çift tıklayarak köy isminizi değiştirebilirsiniz.


Yazı bana aittir.
 
Ben bu oyunu top eleven'de jeton kazanmak için oynuyordum bi 10 dk oynadım kapattım.
 
Feed Me said:
Rizörvıd

      Bu bölüme oyuna gelen güncellemeleri -varsa- kendi yorumlarımı yazacağım.Konunun  yarım olduğunu belirtmek isterim,boş zamanlarımda yeni başlayan -olursa- arkadaşlar için rehber hazırlayacağım.

      Bu arada benim kullanıcı ismim Ragnor'dur.Theta dünyasında oynayan bir oyuncuyum.Başlayan arkadaşlara yardımcı olabilir ve isterlerse ittifakımda yer sunabilirim.
Mesela ben baSlasam ittifaka alırmısın :grin:
 
andalzo said:
Mesela ben baSlasam ittifaka alırmısın :grin:

Tabii ki alırım belirttiğim gibi zaten.


Oyuna başlayacak yada başlamayı düşünen arkadaşlar burdan ileti yoluyla yada özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.Elimden gelen en iyi yardımı sağlamaya çalışırım.Bunu istememin sebebi bana söylerseniz verdiğim link sayesinde dibimde başlayabilirsiniz aynı zamanda bana altın kazandırabilirsiniz.Tabi asıl önemli olan -şu an bunu söylemem ne kadar yapmacık kaçsa da- yanımda başlamanız ve size yardım etmem.
 
Arkakadaşlar oyuna tekrar başladım çok uzun bir zamandan sonra Tetra dünyasını kapatmıştık ittifakımla beraber iki sene önce şimdi de Tau dünyasına gözlerimi diktim.

Oyuna başlayacak arkadaşları dört gözle bekliyorum yeniden ittifakımı kordum geçen senelerden iki arkadaşım ile beraber oyuna tekrar başladık.Başlamak isteyenler eğer bana özel mesaj ile ulaşırsa onlara attığım linkten başlarlarsa hemen yanımdan başlayacaklar ya da şuraya BB kodlarıyla koordinatlar bırakayım

1
2
3
4
5

Attığım koordinasyonlar benim adamın hemen üst tarafında,bu linklerle oyuna katılan olursa forumdan,bana mesaj ulaşacak oyun içinde.İttifak daveti de atıcam.İstediğiniz herhangi bir konuda bana buradan,oyundan ya da yine forumdan özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.Mobilden ya da internetten oynanabiliniyor bu arada.

Oynamak isteyen herkesi beklerim.
 
İkariam tarzı oyunlar ağır P2W yahu. Bir ara hatırlıyorum aşırı gelişmiştim, bir adam adamda yeni bir hesap açıp 1 haftada benim seviyeme gelmişti, sonra da beni yok etmişti. Sinirlenip bıraktım ben de.
 
carrier said:
İkariam tarzı oyunlar ağır P2W yahu. Bir ara hatırlıyorum aşırı gelişmiştim, bir adam adamda yeni bir hesap açıp 1 haftada benim seviyeme gelmişti, sonra da beni yok etmişti. Sinirlenip bıraktım ben de.

Yani; ben bu tarz oyunları sevmiyorum. İkariam'a korsan diye bir sistem getirdiler; 21 günlük bu süreç için yüzlerce TL yatırıyorlarmış. Bu oyunu da bir ara denemiştim; çok olmasa da para yatırmak gerekebiliyor
 
Back
Top Bottom