Need More Info Global map textures of the world (terrain) didn't load/are glitched

Users who are viewing this thread

Version number
1.8
Branch
Main
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.

konrad91

Recruit
Summary: Global map textures are either brown or black (during night) for all biomes so terrain everywhere is the awfully the same with exception for north where they had a bit of white/grey (on snow biome)

Version: 1.8

Is the game modded?: No (after clean reinstall)

How to Reproduce: Start new sandbox or campaign then enter Global map

Have you used cheats and if so which: no

Screen shoots (day & night):



Computer Specs: OS: Win 7

GPU: Nvidia Geforce GTX 1070 6GB

GPU Driver Version: 473.81

CPU: I7 6700K 4.00 GHZ

RAM: 16 GB

Motherboard: ASUS Z170

Storage Device (HDD/SSD): Samsung SSD 850 PRO
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Have you tried verifying the game files after the update?
How to Verify Game Files through Steam
If you are experiencing problems with the game, there is a possibility that some of the game files might be missing or corrupted. Verifying game files through Steam can help you fix most of these issues. If you see broken textures or visual glitches verifying files should be the first action to fix it.

You can do it by:
  • From the Library section, right-click on the game and select Properties from the menu.
  • Select the Local files tab and click the Verify integrity of game files... button.
  • Steam will verify the game's files - this process may take several minutes.
verifygcf2.gif
 

lds_101

Recruit
I experience similar issue. I see water instead of terrain, not day/night dependant.
Can't upload picture or leave a link due to new account.
Files are validated.

It happens every time character moves from world map to battle or other location like arena, tavern, etc.
Hitting ESC, opening Options and Done fixes the problem. Terrain map loads properly after that, but until next specific location visit.

Version 1.0.1
 

lds_101

Recruit
Possibly should be merged with https://forums.taleworlds.com/index...extures-on-the-global-map-not-loading.452736/

My engine_config.txt:

number_of_ragdolls = 3
max_simultaneous_sound_event_count = 1
invert_mouse = 0
foliage_quality = 2
decal_quality = 3
texture_filtering = 5
graphics_adapter = 0
first_time = 0
brightness_calibrated = 2
texture_budget = 2
texture_quality = 2
show_framerate = 0
max_framerate = 60
cheat_mode = 0
localization_debug_mode = 0
water_quality = 2
display_width = 1920
display_height = 1200
display_mode = 1
selected_monitor = 0
force_vsync = 1
enable_cloth_simulation = 0
enable_flora_sway = 0
shader_quality = 2
postfx_dof = 0
postfx_sssss = 1
postfx_ssr = 1
postfx_bloom = 1
postfx_sunshafts = 1
postfx_streaks = 0
postfx_hexagon_vignette = 0
postfx_vignette = 0
postfx_grain = 0
postfx_lens_flares = 0
postfx_chromatic_aberration = 0
postfx_motion_blur = 0
tesselation = 0
particle_quality = 0
particle_detail = 0
terrain_quality = 2
shadowmap_type = 2
shadowmap_filtering = 0
shadowmap_resolution = 2
disable_sound = 0
sound_device = 0
sound_output = 0
enable_dynamic_resolution_scale = 0
dynamic_resolution_fps_target = 60
lighting_quality = 2
antialiasing_technique = 4
dlss_technique = 0
environment_detail = 3
character_detail = 3
animation_sampling_quality = 0
ai_quality = 1
safely_exited = 1
enable_controller_vibration = 1
keep_sounds_when_focused_out = 0
sound_occlusion = 1
weapon_trail_amount = 0.5000
display_refresh_rate = 120.0000
master_volume = 0.2724
music_volume = 0.0000
voice_chat_volume = 1.0000
sound_volume = 1.0000
mouse_sensitivity_coefficient = 0.6023
gamma = 2.2000
sharpen_amount = 40.0000
control_mouse_movement_y_scale = 1.5000
control_mouse_movement_max_accumulation = 40.0000
control_mouse_movement_accumulation_decay_speed = 100.0000
brightness = 0.0000
brightness_min = 0.0180
brightness_max = 0.9910
exposure_compensation = -0.0355
resolution_scale = 100.0000
dynamic_resolution_min_scale = 50.0000
antialiasing_technique = 4
occlusion_technique = 1
 
Top Bottom