|-----gitara göre en alt tel--------|
|------------------------------------|
|------gitara göre en üst tel------|
Tab da 6 çizgi vardır, bunlar gitarın tellerini temsil eder.
Tab da tel dizilimi terstir, yani en üstteki tel gitarın en alt teli, en alttaki tel ise gitarın en üst telidir..
Tab da tellerin üzerinde yazan rakamlar hangi perdeye basılarak çalındığını belirtir
link'li siteye girip istediğin tabı bulabilirsin. genel olarak hepsi var ama bulamadıklarında olur tabi. çok detaylı şekilde tab okuyabilirsin bu siteden. Mesela sarkının bir bölümünde akustik ile çalınırken bir diğer bölümünde elektro gitara geçildiyse. Bunu entstrümanlar kısmından secerek o bölümde hangi enstrümanın kullanıldıgını ve ne şekilde çalındığını görebilirsin.
Bu ne gitar sevgisi.Biride çıkıp piyano,keman,televizyon,altın ziynet eşyaları çalıyorum demiyor.Hem ziynet eşyaları daha çok para eder sen boşver gitarı mitarı.
Oğlum dalga mı geçiyosun harbi mi soruyosun? lol'unu yerim senin
Perde; gitarın klavyesi üzerindeki çizgilerin arasına denir.
Boş vurmak ; hiçbir perdeye basmadan hiçbir şekilde teli ellemeden pena yada tırnak ile tele vurmak yani çalmak.
Gitarın klavyesi nea?! diye sorarsan kafanda elektro gitar kıracam. Klasik falanda değil.
GhosTR bende bir gitar metodu kitabı vardı onu bulursam içindekileri paylaşırım. Gece gece kitaplık dökmek biraz garip olacağından yarın bulabilirsem editlerim mesajı
ghost ilk olarak solo dinlemeye başla kulağını gitara ve notalara alıştır, sonra dinledigin solonun notalarını gitarın pğerdelerinde arayıp çalmaya çalış...Bir kaç ay ugraş kulağın gelişsin sonra akorlara falan geçersin ama profösyönel olcaksan once solodan başla...Bak ben buna başladım şimdi arpeji hariç çalabiliyorum biraz..
http://fizy.com/#s/1nq5q2
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.