Gerçekçi Olun

Users who are viewing this thread

Dogdugumuz andan itibaren bize enjekte edilen sey calismak! Yurumeye baskadigin zaman her sey guzel. Sana gulumseyen suratlar, bana gel dercesine el hareketleri. Cocuk merakliligiyla sorulan sacma sorular. O sacma sorulara karsilik 'ne kadar zeki ileride cok iyi meslegi olur bunun" gibi yorumlar. Daha sonra okul denilen sey devreye giriyor. Okulunda evreleri var tabi 'okul' diyip bitmiyor. Ilkokulda güzel  anılarının olduğu okul , liseye gecince rezalete dönüşüyor. Gerci okul tamamen bir rezalet ! Hele açıldığım şey ,bir kere olsun silgimin sonunu görmeyişimdir.
Hadi bir şekilde şu okul bitti . Tam ayaklarını uzatırsın annenin sesi ilisir kulağına. Tatlı ses demeyeceğim çünkü kulak tırmalıyıcı şekilde ! "Evlensende torun sevsek."
Hayatınızın bir bölümünü belirli periyotlarla bu cümleyle geçirirsin. Belli zaman geçince lisede sınıf geçme sorumluluğu stresi gibi bu konuda sizin canınızı sıkar. Bir şekilde bir kız bulursunuz. Bir kadıköy hattı otobüsünde, bir bar taburesinde veya yaz tatilinde kahvaltı sırasında. Flört mükemmel geçer. Ise girersin giriş - çıkış saatleri. Ilk maaşıla muhtemelen yeni bir saat alırsın. Ve o saatle işten çıkma saatini beklerken işine  yarar. Evlenirsiniz , annenizin istediği o aşk meyvesi doğar. Uykun bölünür, ağlama sesleri seni delirtir. Ufak tefek eşinizle tartışmalarınız başlar.
Market alış verişi, çocuğun iihtiyaçları ( özellikle bezi , neden bu kadar sıçtıgını anlayamayısıniz.) genel ihtiyaçlar . BOM!!! bir kredi kartı patladı . Daha çok çalışmaya başladınız ve işinizde rütbe anladınız. Gençliğinizde sevdiğiniz şarkıcının konserine
gittiğiniz için oluşan gülümseme  , takım elbiseyle o an suratınıza yapışır .
Bir sabah  yüzünüzü yıkamak için musluğu atarsınız ve o soğuk suyun etkisiyle uyanırsınız . Aynaya dikkatli  bakın kırışıklıklarınız size el sallıyor . Yaşlandınız ! Çocuklarınız büyüdü ve karınız yeni mobilya almak için katalog karıştarıyor. Ve bahanesi " yeni hayat, değişiklik, stresimiz azalır  " oluyor.
Aslında küçüklüğümüzden beri hayatımızda değişen tek şey mobilya takımımız. Yeni mobilya almak için çalışıyor. Yeni bir hayata sahip olabileceğimizi sanıyoruz. Olay bundan ibaret .

Aslında hayatını gerçekten değiştirebilirsin ama önemli nokta sistemi bu kadar önemsememek.

Bu konuyu açmamın nedeni şudur . Derslerinden birinde öğrencilerimden şöyle bir soru aldım . Gelecek çok korkunç ve belirsiz amacımız yok dediler ve bende bunu yazdım . Bu cümleler ilerde yaşayacaklarınızın birer yansımasıdır.

İnsalar tüketen varlıklardır. Zaman gelecek ilerideki nesil elbet zorlanacak. Ama önemli olan insanın kendine bir yaşam amacı koyması. Mesela biri çıkar Tanrı bizi birbirimize yardım edelim diye yarattı der bunu yapmaya çalışır. Ben buna saygı duyarım ve açıkçası onurlu bir iş olduğunu düşünüyorum. Hayatı yaşanabilir kılan insanın kendi yaşam amacını bulmasıdır.

carrier said:
İnsalar tüketen varlıklardır. Zaman gelecek ilerideki nesil elbet zorlanacak. Ama önemli olan insanın kendine bir yaşam amacı koyması. Mesela biri çıkar Tanrı bizi birbirimize yardım edelim diye yarattı der bunu yapmaya çalışır. Ben buna saygı duyarım ve açıkçası onurlu bir iş olduğunu düşünüyorum. Hayatı yaşanabilir kılan insanın kendi yaşam amacını bulmasıdır.
Katılıyorum. Her türlü mücadele etmek gerekir.

tumblr_lq4fo4bvgm1qgpliao1_500.jpg

Negatrm B. said:
Standart bir yaşam örneği. Ama önünde bir hedef olduktan sonra bu hayat çekilmeye değer.
en azından kötü yola düşmemiş arkadaş

Bakın insanlar hayaller kurar bazılarını yaparlar bazilarını yapamazlar. Bunun  büyük nedeni sistemden kaynaklıdır . Sorumluluklar artıkca hayat zorlaşır. Hayallerinizi bir kenara  kaldırmak zorunda kalırsınız. Konunun basında yazdıklarımın olmasını istemiyorsanız hayatınızda sevdiğiniz isi yapin . Bu konuyu bilgisayar başındaki deneyimsiz arkadaşların dikkate almasını tavsiye ederim. Iyi yaşamlar

Schizophren said:
Bakın insanlar hayaller kurar bazılarını yaparlar bazilarını yapamazlar. Bunun  büyük nedeni sistemden kaynaklıdır . Sorumluluklar artıkca hayat zorlaşır. Hayallerinizi bir kenara  kaldırmak zorunda kalırsınız. Konunun basında yazdıklarımın olmasını istemiyorsanız hayatınızda sevdiğiniz isi yapin . Bu konuyu bilgisayar başındaki deneyimsiz arkadaşların dikkate almasını tavsiye ederim. Iyi yaşamlar
Ne öğretmenisin yavrum sen? Hangi eğitim seminerinde öğrendin bu motivasyon yöntemini? Eğitim bilimi derslerini nereden aldın, neyin kafası bu? Canı sıkılan saçmalıyor yav.

Zuhal said:
Schizophren said:
Ne öğretmenisin yavrum sen? Hangi eğitim seminerinde öğrendin bu motivasyon yöntemini? Eğitim bilimi derslerini nereden aldın, neyin kafası bu? Canı sıkılan saçmalıyor yav.
MY82LN.jpg

Güzel kardeşim ben Yeditepete universitesi  gastronomi öğrencisiyim . Yan dal olarak psikoloji eğitimide alıyorum . Haftada 2 gün güzel sanatlar öğrencilerine desen dersi veriyorum. 2006 dan 2009 kadar oyun bağımlısıydım. Sadece genç arkadaşlara yardım etmek için bu konuyu açtım .

Schizophren said:

Hayalleri bir kenara kaldırmak,insan olduğunu unutmak gibi bir şey bence.Hayaller insanı diri tutar,beyninde bir şeyler oluşturmasını sağlar.İnsan ne olursa olsun o hayalleri kafasından kaldırmamalı

Back
Top Bottom