Geliştiriciler Ve Modcular İçin Kapsamlı Bir Öneri Listesi

Users who are viewing this thread

Valtoin

Grandmaster Knight
WARBANDDA OLUP GELİŞTİRİLEREK BANNERLORD'A GETİRİLMESİ GEREKENLER

* devriyeler geri gelmeli.

* kavgacı sarhoş, ozan gibi hanları gerçekçi kılan detaylar olmalı.

* her bir kralın hak talep eden kardeşleri vardı. istersek taht mücadelesinde onları destekliyorduk, böyle bir özellik eklenebilir.

* krallıklara bir başkent eklenmeli.

* kamp kurabilelim.kamp çevresinde gezintiye çıkalım,askerlerimiz ve yoldaşlarımızla talim yapalım,birliklerimizi geliştirelim.

* krallık yönetimine maraşel, komiser, bakan, muhasebeci gibi yardımcılar eklenmeli, istersek bu pozisyonlara yoldaşlarımızı da atayabilelim. bize bir kral olduğumuzu ve gerçekten yönettiğimizi hissettirsin oyun.

* Düğün, ziyafet, eğlence, tören tarzı şeyler eklenmeli.

* Belli bir ünden sonra lordluk daveti alalım,sürekli biz peşinde koşuyoruz kralların.

* Kral, lord, han gibi ünvanlar geri gelmeli.

* yerleşkelere girdiğimizde suikaste uğrayalım.

* kuşatmalar önce surlarda daha sonra şehrin içinde en sonunda kale içinde devam ediyordu, kesinlikle gelmeli.




ORTAYA KARIŞIK


* Tıpkı ortaçağdaki gibi bir şövalye olabilelim. bir ordu kurup lord olmadan tek başımıza ilerleyebileceğimiz bir özellik olmalı. mesela bir kral'ın yoldaşı olup özel muhafızı olalım, sürekli o neredeyse peşinden gidelim, bize verdiği özel görevleri yerine getirelim. oyun bizi sürekli bir ordu kurup lord olmaya yöneltmesin tek başımıza da bir hikaye yazabilelim.(örnek;sandor clegane)

* Asker yetiştirme olayına el atılmalı.kral ya da lord olduktan sonra bile şehir şehir dolaşıp asker toplamak ayrı eziyet,onları geliştirmek ayrı bir eziyet.yanımıza komiser gibi bir yardımcı alalım.gitsin acemi toplasın,kışlalarda onları bizim istediğimiz sınıflara göre eğitsin.bunun yüksek bir maliyeti olsun.hem paramızı harcayacak mantıklı bir olay olur,hem kaliteli bir ordu kurmakta zorlanmayız.

* Oyuna bir ordunun en alt kademesinde sıradan bir asker olarak başlayıp,zamanla o ordunun komutanı olabileceğimiz belli rütbelere sahip bir sistem getirilebilir.

* kral ya da lord olduğumuzda yerleşkelerde tek başımıza gezmeyelim yanımızda bizi koruyan elit bir koruma birliği(örnek;kingsguard birliği) bulunsun.

* diyaloglar karakterimizin ünü yada mevkisine göre şekillenmeli. tüm kıta'yı feth ettikten sonra sıradan bir lord'un bizi ciddiye almaması bütün gerçekliği bozuyor.

* Kaleler boş ve işlevsiz. askeri bir üs görevi görebilirler. asker üretimi için daha avantajlı hale getirilebilirler. daha kısa sürede asker üretilmesi ve bazı elit birliklerin üretiminde kalelerin kullanılması işlevlerini arttıracaktır.

* Mevsimler savaş planlarında kritik rol oynamalı. Kışın ortasında kimse savaşmamalı, çöl sıcağına veya soğuk iklime alışık olmayan devletler bu bölgelerde savaşırken olumsuz etkilerle karşılaşmalı. mesela soğuktan veya sıcaktan asker kaybı gibi.


* Oyunda herkesi öldürebilelim.bir yoldaşımızla ters düşersek onu ve ailesini katledebilelim. aynı şekilde bize isyan ederse oğlumuzu da idam ettirebilelim. zalim bir karakter olmak istiyorsak oyun bize engel olmasın.

* Köyler şehirlere ya da kalelere bağlı olmasın, işgal edip ele geçirebilelim.

* Krallıklar arası savaşlarda kale ve şehir fetihleri sınırdaki kale ya da şehirden başlayarak ileriye doğru gitmeli. tam sınırdaki kalenin önünden geçip onu almadan krallığın ortasındaki şehri alabilmeleri mantıksız oluyor.

* Gece savaşları fazla karanlık, bunun için tıpkı bir sancak gibi taşınan meşaleler gelebilir.

* Haydut kralı veya üyesi olma.

* Şehirlerde çete kurma, yönetme ya da üyesi olma.

* Soylulara duello teklif edebilme, bunu bir ikna aracı olarak kullanma.

* Köylere asker yerleştirme ve köy yönetimi.

* Haydut sığınaklarını ele geçirelim ve istersek biz kullanalım.



TURNUVALAR

SEVİYELER

* Köy turnuvaları(başlangıç seviyesi)
* Kale turnuvaları(orta seviye)
* Şehir turnuvaları(ileri seviye)

ÇEŞİTLER

* Ziyafetlerde düzenlenen kraliyet mensuplarına özel turnuvalar
* Özel günlerde yapılan(kralın oğlunun doğumu şerefine gibi)turnuvalar
* Savaştan zafer ile ayrılmanın şerefine yapılan kutlama turnuvaları

ÖDÜLLER

* Lordluk(özel turnuvalar için)
* Evlilik(kralın kızıyla evlendirilmek gibi)
* Sadece eşya değil para ödülü de verilsin.


TİPLER

* Teke tek kılıç duelloları(çift ve tek el)
* mesafeli ok yarışları
* atlı mızrak dövüşleri


KRALLIK-DİPLOMASİ-EVLİLİK


* Her bir krallığın krallık değişimleri çeşitli şekillerde olabilir.örneğin; vlandia kültüründe krallık babadan oğul'a geçerken,khuzait geleneğinde hanlığa talip olan iki kişi ölümüne bir duello yapar,kazanan yeni han olur.herhangi bir kültüre dahil olduğumuzda o kültürün diğerlerinden farklı olduğunu gösteren bu tarz detaylar hoş olacaktır.aynı durum krallık politikaları içinde geçerli.orda da çeşitlilik şart.

* boşanabilme hakkı ve evliyken gizli bir ilişki yaşama olayları eklenebilir.

* Evlilikler siyasi olarak önem taşımalı. karşı krallığın kralının kızıyla evlendiğim halde gelip bana savaş açmasın.

* Krallıklar arası ticaret,saldırmazlık, ittifak anlaşmaları.

* Barış süresini seçebilme, barış karşılığında toprak talep edebilme, haraç miktarını belirleme.

* Aile üyelerini evlendirebilme.

* Topraklardan feragat etme hakkı ve toprak takası.


TİCARET

* Atölye ve kervanlara sahip olma sınırı kalkmalı.

* Köylerden toprak alarak yatırım yapabilelim. o köyün üretimine göre ticaret yaparız.

* Tıpkı haritada bulunan sığınaklar gibi kervansaraylar olsun, bizde kurabilelim. orduların yeme içme ve erzak ihtiyaçlarını karşılarız.

* Çeşitli madenler olabilir (tuz,kömür), savaşta elimize geçen esirleri yollar orada çalıştırırız.

* Asker ticareti yapalım.toplayıp geliştirdiğimiz askerleri lordlara satalım, ticaret illa sebze ve meyve olmak zorunda değil. aynı şey köleler içinde geçerli, köle tüccarı olabilelim.

* Krallıklara bağlı görevlerde çalışabilelim.örneğin krallık defterdarı olalım,gelir gider bizden sorulsun.ortaçağ da illa asker olmak zorunda değiliz.




YOLDAŞLAR


* Her bir yoldaşımız günü geldiğinde evlenmeli,çocuk yapmalı,çocuklarını eğitmeli ve bir aile kurmalı.büyüyen çocuklarda ileride klanımızı güçlendirmeli,klanımız köklü bir hale gelerek ileride bir kraliyete dönüşmeli.

* Yoldaşlarımızla evlenebilelim.(ymıra'nın babaannesiyle karşılaşabiliriz,warband da onunla evlenemedik bari burada kavuşalım :grin:)

* Yoldaşlarımızın evliliklerine tamamen biz karar verelim. istersek siyasi hamlelerimizde kullanalım, istersek sevdiğiyle evlendirelim, hiçbirini istemiyorsak evlenmesine izin vermeyelim, kingsguard misali hayatını bize adasın.

* Yoldaşları kendi aralarında evlendirebiliriz.

* Yoldaşlarımızı lord veya leydi yapabilelim ve toprak verebilelim.

* işletmelerimizin başına yoldaşlarımızı koyabilelim.

-ticaretten anlayan bir yoldaşı maliyeci
-idarecilik vasfı olan bir yoldaşı maraşel
-savaş yeteneği olan bir yoldaşı ordu komutanı
-ikna kabiliyeti yüksek bir yoldaşı ulak
-şifacılığı iyi olan bir yoldaşı doktor (jeremus is coming)

bunun gibi birçok şey yapılabilir.buarada şuan olduğu gibi menülerden ibaret şekilde klan görevi falan değil,gerçekten o görevde olduğunu hissettirecek detayları olmalı.


LORD OLMAK


YEMİN

yemin olayı inanılmaz derecede basite indirgenmiş.warband da görmezden gelinebilirdi fakat bannerlord da bu kabul edilemez.yeminin tek olayı;kralı bul,yemin etmek iste,iki diyaloğa bas tebrikler artık bir lordsun.sözlü yemin edilirken içinde askerlerinde bulunduğu bir tören olabilir,bize kral tarafından artık o krallığın bir vasalı olduğumuzu gösteren bir hediye verilebilir(pelerin gibi) ve daha sonrasında krallığın tüm klanlarının toplandığı sizin şerefinize yapılmış bir ziyafet ve turnuva düzenlenebilirdi.

YEMİN BOZMA

bu olayda tıpkı yemini etmek kadar basit ve önemsiz durumda.aslında ettiğin bir yemini bozuyorsun ve doğru düzgün bir yaptırımı olmuyor.bence olması gereken yemini bozduktan sonra bunun sürekli oyun boyunca yüzümüze vurulması.o dakikadan sonra karşımıza çıkan lord veya leydiler bizim yemin tutmayan güvenilmez biri olduğumuzu bizlere diyaloglarla yansıtabilirdi.aynı şekilde başka bir krallığa katılmak istersek yine bu olay bize hatırlatılarak reddedilebilirdik.ayrıca oyunda şuan olduğu gibi imparatorluktan çıkan bir klanın gelip batanyaya katılması gibi absürt durumlar olmazdı.batanya lordlarının bu klanı içlerine almaları imkansız olmalı.kültür farklılığı sadece kale şekilleriyle olmamalı.

AYRICALIKLAR

bu oyunda tek kelimeyle sıfır.lord olduktan sonra bize ne muamele değişiyor ne de bir ayrıcalık oluyor.şehirin sahibi lord yolda tek başına geziyor,o sırada şehirde bulunan askerlere emir veremiyor,hatta haydutlardan bile posta yiyebiliyor.tüm bunlar oyunun gerçekçi hissiyatını baltalıyor.

 
Last edited:
Öneriler güzel. Bunları yapmaları için daha 6-7 ay daha bekleriz bence. Şuan güncellemeler yavaş geliyor. İlk aldığımda foruma girmiştim canlılık vardı kayıt oldum şuan insanlar birbirine saldıracak duruma geldiler. Kod düzenleme olayını hızlı hallederler de verdiğimiz önerileri oyuna ekleme aşamasına geçerler. Emeğine sağlık. Sağlıklı günler dilerim.
 
Önerilerin bazıları özgün çok güzel, bazıları ise warband da olan ve geliştirilip eklenilmesi gereken özellikler. Bana 2,3 ve 28 numaralı özellikler çok iyi geldi. Özellikle 28 i çok iyi buldum diyebilirim, bu mesela şöyle geliştirilebilir; dediğin gibi savaştayken esirlere yemek verdirmeyip açlık gibi işkenceler çektirmek gibi eventler nasıl olurdu sizce bence muhteşem olurdu. Çok teşekkürler böyle güzel önerileri forumla paylaştığınız için. Zaten topluluk üzerinden paylaşıyorsunuz galiba. Devam da edin paylaşmaya bence. İyi günler.
 
1)kamp kurma özelliği gelmeli.kamp çevresinde dolaşabilelim,askerlerimizle talim yapalım onları geliştirebilelim.
2)Yoldaşlar detaylandırılmalı.onlarında aile kurması,çocuk yapması ve onların çocuklarının da klanımıza girererek klanımızı büyütmeleri.böylelikle köklü bir klan yaratabiliriz.
3)şehirlerde tek başımıza gezmeyelim.7 yoldaşım var sadece 1 tanesi yanımda geziyor diğerlerini ekstra çağırıp beklemek gerekiyor direkt hepsi yanımızda gezsin ve bizi korusun.
4)istersek şehirlerdeki çetelere 10 kişi değil tüm şehir garnizonu ile saldırabilelim.hatta yeterli gücümüz var ise asker yollayalım biz tek tek uğraşmayalım.
5)krallık yönetimine komiser,bakan,muhasebeci tarzı yetkileri olan yardımcılar eklenmeli.en azından bize bir krallık yönettiğimizi hissettirsin oyun.
6)diyaloglar karakterimizin ünü yada mevkisine göre şekillenmeli.tüm kıta'yı feth etmişim sıradan bir lord ben seni tanımıyorum diyor ya da 5 kişilik haydut grubu benden korkması gerekirken dikleniyor ve bu oyunun gerçekçilik hissiyatını baltalıyor.
7)Turnuvalar daha ayrıcalıklı hale gelmeli.şuan çok önemsiz duruyorlar.sadece belli zamanlarda turnuvalar olmalı 2 şehirden birinde olduğu zaman önemini yitiriyor.Kraliyet turnuvaları gibi sadece kral'ların ve lord'ların dövüştüğü,ya da kralın çocuğun doğması şerefine yapılan turnuvalar heyecan katıcaktır.mesela sıradan bir savaşçı önemli bir turnuvaya katılır eğer kazanırsa lord ilan edilebilir ödül olarak.bu tarz şeyler oyuna derinlik katabilir.
Krallık politikaları her kültüre has bir şekilde olmalı.her krallıkta aynı politikaları görmek gerçekçi olmamış.
10)Var olan bir krallığı devirme,başa geçme,isyan çıkarma veya bir kralın oğlunu gizlice destekleyip onu kral yapma tarzı kendi hikayemizi yazabileceğimiz olaylar gelirse her bir oyunda farklı bir hikaye yazmamıza olanak sağlanır ve çok keyifli olacaktır.
11)Warband'da ki gibi krallığın mareşalleri olmalı.kraldan sonra en yetkili kişi tarzı bir pozisyon eklenmeli.mesela sadece bu pozisyon için bile uğraşırsak oyunun bir amacı olur.
12)Düğün,ziyafet,eğlence tarzı şeyler eklenmeli.
13)Oyuna bir ulak sistemi getirilmeli.krallıklar arası barış,ittifak,ticaret anlaşmaları tarzı diplomasi içeren öğeler gelmeli.
14)Bir kralın izini olmadan o krallığın lord'ları kafasına göre ordu kuramasın.canı isteyen bir yere saldırıyor kral'ı sallayan yok.bu düzeltilmeli.
15)oyunda birinin yerini bulmak tam anlamıyla işkence.birini bulmak yarım saat sürüyor.lordlara birinin yerini sorabilelim.
16)Esir alınan lord'lara krallıklarda yüklü teklifler gelsin koskoca lordu gidip hana satmak saçma oluyor.
17)Mevsimler savaş planlarında kritik rol oynamalı.Kışın ortasında kimse savaşmaya çalışmamalı eğer çalışırsa soğuktan asker kaybetme tarzı şeyler eklenmeli.böylelikle bir krallığın diğerlerini pat diye yok etmesi olayı da engellenebilir.
19)oyunda herkesi öldürebilelim.mesela bir yoldaşımızla ters düşersek onu ve ailesini katledebilelim.bunun üzerine de zalim bir karakter olarak tanınabiliriz.
1:cool:Lord'lar sadece idam yoluyla değil savaş esnasında veya belli bir yaşa gelince de ölebilsin.
20)oyunda şövalyelik tarzı,bir ordu kurmadan tek başımıza ilerleyebileceğimiz bir özellik eklenirse çok gerçekçi olur.mesela bir kral'ın yoldaşı olup özel muhafızı olalım, sürekli o neredeyse peşinden gidelim bize verdiği özel görevleri yerine getirelim.oyun bizi sürekli bir ordu kurup lord olmaya yöneltmesin tek başımıza da bir hikaye yazabilelim.
21)Warband'da kuşatma 3 türlü oluyordu.önce ana savunma,sonra şehirin içinde kalan askerler en sonunda da lord'un salonunda kalanları indiriyorduk.umarım bu özellik geri gelir.
22)Haydut sığınaklarına kaç kişiyle saldıracağımızı ve ne zaman saldıracağımıza biz karar verelim.illa geceyi beklemek zorunda olmayalım.istersek tüm ordumuzla saldırabilelim.
23)Oyunda seslendirme olmaması çok büyük bir eksik.yıl 2020 umarım oyuna seslendirme eklersiniz sürekli diyalog okumak bayıyor artık kitap gibi.
24)Köyler şehirlere bağlı olmasın işgal edip ele geçirebilelim.
25) esir alma ekranına bir çözüm bulunmalı.10 esiri tek tek konuşma ekranına girerek sıra sıra almak yerine daha pratik bir yöntem eklenebilir.
26)krallıklar arası savaşlar nadir olmalı ve bir nedene dayanmalı bence(kralın kızının kaçırılması gibi).sürekli bir savaş hali var bu yüzden savaş bir yerden sonra bayıyor.
27)sancakların eksikliği çok belli oluyor.umarım bir an önce eklenir.
2:cool:savaş sırasında ya da hastalanarak ölme olayı tam sürümden önce eklenirse çok iyi olur.sürekli idam ederek öldürmek zorunda kalmayız.
29)sahip olunan topraktan feragat etme hakkı veya toprak takası gibi diplomatik olaylar eklenebilir.
30)çocukların cinsiyeti yazmıyor düzeltilmeli.
31)sağ altta bulunan erzak simgesinde direkt olarak kaç günlük erzak kaldığı yazsın.göz ucuyla bile kaç günlük yemek kaldığını görelim.
32)şehirde ki nöbetçi bir askere belli emirler verebilelim.en basitinden beni takip et diyebilelim.
34)barış ve savaş dengesi hala çok kötü durumda.bir gün önce barış ilan edip hemen tekrar savaş ilan ediliyor.
35)özellikle kuşatma yapay zekası berbat.merdiveni bile çıkmaktan aciz.
36)kuşatma yapan bir birliğe boş arazide saldırmak gerçekliği bozuyor.şehirin önündeki kuşatma kampında olmalı savaş.
37)makinalı tüfek gibi çocuk doğuruyor karımız.bir denge getirilirse iyi olucak.20 çocuğum var :grin:
3:cool:şehir ve köy gelirleri çok az.gelir ve giderler gözden geçirilse fena olmaz.
39)şehirimizde ki milisleri ordumuza alamıyoruz.sadece şehrimiz kuşatılırsa işimize yarıyorlar onun dışında işlevsizler.ordumuza alıp kullanabilelim.
40)köylere asker koyma özelliği gelmeli.sürekli yağma engellemek için köyleri gezmek gerekmesin.
41)köy içerisinde ki savaşlar çok sıkışık ve sıkıntılı oluyor.bir çözüm bulunursa iyi olur.
42)Asker yetiştirme olayına el atılmalı.kral ya da lord olduktan sonra bile şehir şehir dolaşıp asker toplamak ayrı eziyet,onları geliştirmek ayrı bir eziyet.yanımıza komiser gibi bir yardımcı alalım.gitsin acemi toplasın,kışlalarda onları bizim istediğimiz sınıflara göre eğitsin.bunun bir maliyeti olsun.hem paramızı harcayacak mantıklı bir olay olur,hem kaliteli bir ordu kurabiliriz.
43)idam sonrası onur düşme olayı çok saçma olmuş.köyümü yağmalayan adamı öldürünce niye onursuz olayım ? hayır zalim falan dese belki anlarımda onur ne alaka.
44)warband'da kral,han,sultan gibi ünvanlar vardı.acilen geri gelmeli.kral olan adamın kral olduğunu anlamak daha kolay olmalı.
45)oyun warband'da göre baya menüler üzerinden giden bir oyun olmuş.bazı şeylerin pratik olması elbette güzel fakat fazla olmuş.mesela çok güzel şehirler ve kaleler tasarlamışsınız. içerisinde boş boş gezmekten başka yapılacak en ufak bir şey yok.
46)krallıklara bir başkent eklenmeli.
47)koskoca kralın ve lordun şehirde tek başına gezmesi kadar saçma bir olay yok.şöyle 5 6 kişilik özel bir koruma grubumuz olsun.bize karşı yapılan bir suikast'i engellesinler,bizi korusunlar,istediğimiz birini öldürme yada zindana etme emri verebilelim,bizden para isteyen bir dilenciyi dövdürebilelim.veya şehirde gizlice gezerken halk arkamızdan kötü konuşsun bizi tanımasın bizde ceza falan verebilelim.tüm bunlar büyük bir gerçekçilik katacaktır.


NOT:
tüm bu önerileri birkaç aydır steam'deki topluluk kısmında paylaşıyordum.yapımcıların forumu daha çok okuduklarını gördüğüm için tüm önerileri tek bir potada toplayıp burada paylaşmak istedim.yazılan bazı özellikler halihazırda paylaşılmış veya oyuna eklenecek özellikler olabilir bir kusur veya yanlış varsa kusura bakmayın.herkese iyi forumlar.
Oyuna çok faydasının olacağını düşündüğüm öneriler bazıları çok gerekli olmasa da veya Warband'de de olsa da oyuna eklenmeli örneğin Han,Sultan,Boyar,Noyan,Kral,Kont,Lord gibi unvanlar çünkü birine gidiyorsun oyun ansiklopedisine bakmadan lord mu imparator mu yoksa küçük bir klandan birisi mi eşraf mı anlayamıyorsun iyice oyuna hakim olman gerekiyor. Umarım yetkililer bunun da bir hal çaresine bakarlar mesela askerlere antrenman yaptırma Warband'de vardı Bannerlord'da olmaması bir downgrade sayılabilir bence umarım eklerler. @MArdA TaleWorlds
 
Last edited:
Oyuna çok faydasının olacağını düşündüğüm öneriler bazıları çok gerekli olmasa da veya Warband'de de olsa da oyuna eklenmeli örneğin Han,Sultan,Boyar,Noyan,Kral,Kont,Lord gibi unvanlar çünkü birine gidiyorsun oyun ansiklopedisine bakmadan lord mu imparator mu yoksa küçük bir klandan birisi mi eşraf mı anlayamıyorsun iyice oyuna hakim olman gerekiyor. Umarım yetkililer bunun da bir hal çaresine bakarlar mesela askerlere antrenman yaptırma Warband'de vardı Bannerlord'da olmaması bir downgrade sayılabilir bence umarım eklerler. @m.arda
Kesinlikle unvanların oyuna tekrar eklenilmesi konusunda seninle hemfikirim. Çünkü oyunda ki o hissi kaybediyor. İsimler yada baştaki insanların sıfatları sadece isim olunca olmuyor. Ansiklopedi de kesinlikle gelişmesi gerekiyor. Bunların hepsini umuyorum inşallah olur.
 
Yazdığın şeylerin bir kısmı oyunda mevcut, bir kısmı eklenecek denen ve bizim de beklediğimiz şeyler. Onlar dışında kalanlar genel olarak güzel olsa da fazla abartı olan şeyler de içeriyor. Oyunun basitliğini bozacak ve dinamik dünyayı karmaşıklaştırarak aksaklığa uğratacak şeyler. Dediklerinin bir kısmı dengelenip eklenirse çok hoş olacaktır diye düşünüyorum ama dediğim gibi dediklerinin tümünün eklenmesi mümkün değil, zaten mantıklı da değil.
 
Yazdığın şeylerin bir kısmı oyunda mevcut, bir kısmı eklenecek denen ve bizim de beklediğimiz şeyler. Onlar dışında kalanlar genel olarak güzel olsa da fazla abartı olan şeyler de içeriyor. Oyunun basitliğini bozacak ve dinamik dünyayı karmaşıklaştırarak aksaklığa uğratacak şeyler. Dediklerinin bir kısmı dengelenip eklenirse çok hoş olacaktır diye düşünüyorum ama dediğim gibi dediklerinin tümünün eklenmesi mümkün değil, zaten mantıklı da değil.
Mümkün olmaması için bir sebep yok. ck2 gibi bir oyun mevcut şuan oyun dünyasın da. Oradaki event ler, mekanikler çok iyi. Oyunun basitliğini bozacak diye savunanları anlayamıyorum. Warband gibi mi kalsın oyun :grin:
 
Mümkün olmaması için bir sebep yok. ck2 gibi bir oyun mevcut şuan oyun dünyasın da. Oradaki event ler, mekanikler çok iyi. Oyunun basitliğini bozacak diye savunanları anlayamıyorum. Warband gibi mi kalsın oyun :grin:
Ufak bir örnekten anlatmak gerekirse kral veya lordların unvan alması ve bu döngünüm devam etmesi optimizasyon iyi olmadığı sürece yapılamayacak şeyler. Ölen bir lorddan hemen sonra başkasına bu atamanın yapılması ve lord veya kralların taraf değiştirmesi durumunda bu işlemin tekrarlanması Warband aksine oyunu motorunu yorabilir. Warband'daki dinamik olmayan dünya şu an büyük bir sebep-sonuç ilişkisi üzerinden ilerliyor ve ufak bir kervanın bile oyunda bir etkisi oluyor. Eğer eklenmeye değmeyecek bir özellikse eklenmez bu tarz motor yorucu özellikler -ki bence oyun bize ansiklopedi gibi büyük bir bilgilendirici sunarken eklenmesi saçma olur- yani talep arttmazsa bu konuda ekleneceğini sanmıyorum ama Tw farklı bir firma. Belki eklenebilir, kim bilebilir ki?
 
Yazdığın şeylerin bir kısmı oyunda mevcut, bir kısmı eklenecek denen ve bizim de beklediğimiz şeyler. Onlar dışında kalanlar genel olarak güzel olsa da fazla abartı olan şeyler de içeriyor. Oyunun basitliğini bozacak ve dinamik dünyayı karmaşıklaştırarak aksaklığa uğratacak şeyler. Dediklerinin bir kısmı dengelenip eklenirse çok hoş olacaktır diye düşünüyorum ama dediğim gibi dediklerinin tümünün eklenmesi mümkün değil, zaten mantıklı da değil.
hepsini eklemelerine bende ihtimal vermiyorum açıkçası.zaten mantıksız ve karmaşık buldukları önerileri dikkate almayacaklardır.ama şuan oyun fazlasıyla boş bu bir gerçek.çoğu önerinin oyunu keyifli ve dolu yapabileceğine inanıyorum.
 
mevcut öneriler düzenledi ve birkaç tane yeni öneri eklendi.
 
Last edited:
öneriler çok yaratıcı ve nokta atışı olmuş kanka eline sağlık inşallah değerlendiriliyordur bunlar
 
Forumda bomboş öneri postları görünce bir midem bulanıyordu ama bu öneriler çok zevkli hepimizin istediği şeyler.Ve bu önerileri warband'ı köküne kadar deneyimleyen birinden duyabilirsin yani çok güzel konu.
 
Hepsi birbirinden güzel fikir açıcı tavsiyeler. Eksilterek çoğaltarak değerlendirebilirler.
 
Forumda bomboş öneri postları görünce bir midem bulanıyordu ama bu öneriler çok zevkli hepimizin istediği şeyler.Ve bu önerileri warband'ı köküne kadar deneyimleyen birinden duyabilirsin yani çok güzel konu.
teşekkürler dostum.zaten warband'i 2000 saatten fazla suyunu çıkarana dek oynadığım için zamanında hep düşünürdüm bu oyunda neler olsa daha fazla keyif alırız diye.umarım bannerlordun son hali hepimizi tatmin eder ve warband de eksik kalan hikayelerimizi tamamlarız :grin:
 
Özellikler güzel. Benim çok hoşuma gidenler; Bir lordun veyahut kralın ordusunda alt kademe maaşlı asker olarak girip, orduyu komuta edebilecek rütbeye kadar yükselebilme özelliği iyi duruyor. Sonuçta rpg oyunu olduğu için istediğimizi yapabilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buna ek olarak şovalye maddesini de söyleyebilirim oda çok güzel. Boşanma hakkı ve evliyken herhangi başka bir kadınla gizli aşk yaşama ve akabinde gelişen kötü olayların olması çok iyi olur. Toprak feragat etme, barış, savaş, ittifak gibi ögelerin zaten gelmemesi gibi bir durum düşünmüyorum(yinede büyük konuşmayayım :grin:). Yoldaşlarımızı ve ailelerini öldürebilme özelliği de çok hoş. Turnuvaların derinleştirilmesi konusunda çok katılıyorum. Akabinde at yarışı gibi alternatif oyunların da eklenmesi kanaatindeyim. Boyundurluk özelliği yani vassalımız yapma özelliği nasıl olur bilmiyorum ancak oyuna bir şekil yedirilirse eksiğiyle artısıyla değişik ve güzel olabilir sonuçta diplomasi ögesi olacak şeyler bunlar. Ölme konusuna gelirsek biz de dahil lord kral vesayre gibi karakterlerin sadece yaşlanarak değil veyahut bizim tarafımızdan veya onlar tarafından idam şeklinde öldürülmemeli, savaş esnasında bence ölmeli bu şekil oynamak isteyenlere özel ayrı bir seçenek koyabilirler sefer Uİ ında. Ayriyetten Yoldaşlar da evlenip çocuk yapabilmeli diye düşünüyorum. Ve benim çok hoş bulduğum ve olmasını içtenlikle istediğim bir özellik;

"24)Her krallığın krallık değişimleri çeşitli şekillerde olabilir.örneğin vlandia kültüründe krallık babadan oğul'a geçerken,khuzait geleneğinde hanlığa talip olan iki kişi ölümüne bir duello yapar,kazanan yeni han olur.herhangi bir kültüre dahil olduğumuzda o kültürün diğerlerinden farklı olduğunu gösteren bu tarz detaylar hoş olacaktır.aynı durum krallık politikaları içinde geçerli.orda da çeşitlilik şart."
Bu maddeye ek olarak ise kültürleşmiş sabit diplomasiyi de değiştirme politikası da olmalı yani babadan oğulaymış ancak bunu değiştirerek hanlığa gibi falan filan değiştirmek olsa daha da değişik ve güzel olurdu heralde. Akabinde clanlar ile aramız kötüleşse - yesek falan.
 
Back
Top Bottom