GAMESCOM'da TaleWorlds standıni ziyaret etmek, Sorulmasını istediğiniz sorular

Users who are viewing this thread

1- Arena sistemi eskisi gibi mi olacak - (Misal 10 leveliz 5 gücümüz var tahta sopayla bile olsa 40 level 20 güçlü lordlara arenada onlarla aynı hasarı vurabilmemiz biraz saçma level oyunda farkı hisssettirmeli diye düşünüyorum)
2- Oyundaki mevsimler oyunda gözle görülür bir etki bırakacak mı
3- Handan ya da şehir meydanında hırsızlık yapmak olacak mı-buna bağlı olarak hapishane sistemi nasıl olacak ( umarım eskisi gibi koskoca hapishanenin içinde 1-2 tutsak olmaz önünde de aval aval bakan bir güvenlik-bana kalırsa hapishane bile geliştirilebilir olmalı kalelere koyulan tutsak sayısının sınırı buna bağlı olarak sınırlı olmalı)
4- ticaret nasıl olacak- kervan yollarının denetimini kendimiz harita üzerinden yönlendirebilecek miyiz hatta tüccar olup bizde bu işe girebilecek miyiz (bireysel item alıp farkı şehirde kar amaçlı satmaktan bahsetmiyorum) yani kısaca buna benzer meslekler olacak mı nasıl olacak? gönül ister ki köy muhtarının verdiği koyun bulma görevinde okla avlayabilelim.
5- askerlerimizin inançları olacak mı ( ucuz diye adamlara zorla domuz eti yediriyoruz yazık günah  :grin: :grin: )
6- şehir suyunu zehirle gibi görevleri ekranda YAKALANDIN- ÖLDÜN...vs görmektense kendimiz bu işe girip yapabilecekmiyiz kısaca casusluk var mı?

Aklıma çok soru geliyor ama hepsi oyunun ana gidişatı hakkında sorulacak sorular, biraz detaya inip önemsiz GİBİ gözükenleri yazayım dedim.
 
8. soruya benzer bir soru soracağım ama aynı soru değil hani. Diyelim bir lord veya kral ile kapışıyoruz ve herifi kestik. Kestiğimizde eskisi gibi hep bayılacak mı yoksa ölme ihtimali var mı? Bununla beraber yoldaşlarımızın da ölme ihtimali oluyor mu?
İkinci sorum, şehire girince kılıcı çekip rastgele insanları öldürebilecek miyiz yoksa engelleyen ilahi bir güç mü olacak yine?
Üçüncü sorum, şehirde insanların kafalarına zıplarlarsam fiziksel olarak bundan etkilenecekler mi? Hacı napıyon yav diyecekler mi?
Dördüncü sorum, iki elde de silahla dolaşabilecek miyiz? Yani iki elde de birer kılıç veya bir elde balta bir elde kılıç gibi. Bununla beraber tek elli silahı istediğimiz elimize alabilmemiz güzel olurdu.
Beşinci sorum, başka lordların veya kralların eşlerini baştan çıkarabilecek miyiz? (Ben CK2'de bir lordu yenemeyince genelde karısıyla sevişiyorum da çok tatmin edici oluyor.)
 
1. Sorum : Bir hayat döngüsü olacak mı ? Yani misal zaman ilerledikçe oluşturduğumuz karakter ve kalan diğer önemli npc'ler yaşlanacak mı ?

2. Sorum : Lord bayıltma veya esir alma dışında öldürme seçeneği gelecekse, ölen lord'un varisi olacak mı, yani ölen lord'un ailesinden birisi sancak beyi veya hanımı olabilecek mi ? Olacaksa bu nasıl ve neye göre olacak (Asil üyelerin oylaması veya Aileden birisini direk kralın seçmesi gibi).

Sormamın sebebi şu : şayet bir lord öldürülebiliyorsa, bu lord'un köyü, kalesi veya şehri başka bir lorda topyekün sunulmamalı,  çoğu lord'un bir şekilde varisi olması daha doğru olacaktır, hatta lord savaşma potansiyeli olan aile üyelerini ordusu altına alabilmeli.

3. Sorum : Entrika içerikleri olacak mı ? :grin:

4. Sorum : Illa bir şehir veya kaleye sahip olabilmek için ele geçirmek zorunda mıyız ? Yoksa gerekli şartları tamamladıktan sonra kendi yerleşim yerlerimizi inşa edebiliyor muyuz ?

5. Sorum : Çiftçi, şair, müzisyen, kervan başı, casus, diplomat, soyguncu vb içi dolu sıfatları karakterimiz ile yaşayabilecek miyiz ?
 
ilk iletideki 5. soruyu duyurmuşlardı benden demesi. detaylı bir bayrak yapım motoru olacak, nerde söylediklerini hatırlamıyorum ama bi etkinlik sonrası soru cevap kısmında falan söylediklerini net hatırlıyorum. benden demesi :smile:
 
Gamescom 2018 için Trader visitor başvurum onaylandı yani Taleworlds standını ziyaret edebilirim :smile:

*Bütün yorumlara tekrardan bakıp soruları güncelleyeceğim.
 
Bir krallığı veya sadece bir şehri feth etmek yerine vergiye bağlayabilecek miyiz? Böylelikle feth etmeden karşımızdaki devletin daha da güçsüzleşmesini sağlayabiliriz.
 
baskiki said:
Herkese merhabalar,

Bildiğiniz gibi Taleworlds gamescom 2018 e katılacak. Bende bunu bildigimden ve artik oyunu denemek istediğimden uçak biletlerimi, otel biletlrrimi aldım. Ama Talewords standı halka açık olmayan bussiness bolgesinde yer alıyormuş. O bolgeye girmek içinde çeşitli belgeler vs. ayarlamak gerekiyor. Ben teknoloji şirketinde çalıştığım için bir şekilde business bölgesine girebilecegimi düşünüyorum. Daha önceden taleworlds standını ziyaret etmiş kişiler varsa beni bilgilendirebilirse sevinirim.

Standın business bölgesinde olmasının da olumlu bir tarafı var aslında. Bölge kalabalık olmayacak oyunu deneme şansım daha yüksek olacağını düşünüyorum ve  belki oyun geliştiricileriyle konuşma şansına erişebilirim (En azından ben öyle umut ediyorum). Bu da bize oyun hakkında gerçekten öğrenmek istediğimiz bazı soruların cevaplarını öğrenmemizi sağlayabilir. Çoğu Türk yayıncı veya haberci M&B: Bannerlord hakkında röportaj yapıyorlar ancak hep genel veya tekrarlayan sorular soruyorlar ve açıkçası bu sorular beni tatmin etmiyor.  Gerçek bir M&B oyuncusun istediği sorular hiç sorulmuyor.

Eğer bu şekilde bir şans elde edebilirsem aklınızda sormamı istediginiz oyun ile alakalı ne gibi sorular var? (Çıkış tarihi veya onceden sorulmuş sorular dışında daha cok oyun mekanikleriyle ilgili)


Sorulacak sorular;

1-) İlk röportajlarda çocuklarımızın olacağı ve biz ölünce çocuğumuzun yerine geçebileceğiz diye bir sohbet vardı, bu konu hakkında daha detaylı cevaplar isteyeceğim.
2-) Eğer çocuğumuz oluyorsa bunları lordlarla evlendirip stratejik anlaşmalar yapabiliyor muyuz?
3-) Savaşlara sonradan katılma mantığı mb warband ile aynı sistem mi yoksa değiştirildi mi?
4-) Kral olabilme mantığı warband ile aynı mı yoksa değiştirildi mi, Krallık kurunca diğer krallıklar ile ne gibi diplomasi seçenekleri mevcut?
5-) Bayrak özelleştirmesi olacak mı yoksa daha önceden eklenmiş bayraklar arasından mı seçim yapacağız?
6-) Yeni köyler veya kaleler kurabilecek miyiz yoksa sadece var olan köylerimi geliştirebiliyoruz?
7-) Var olan bir krallığın başına geçebiliyor muyuz?
:cool: Bir lordu savaş alanında yendiğimizde illa esir mi etmek zorundayız, öldürebiliyor muyuz?
9-) Bir şehre veya kaleye sahip olduğumuzda sarayımızı istediğimiz gibi düzenleyebilecek miyiz? Yani eşyalar, değerli mücevherler veya ne bileyim taht gibi şeyleri değiştirebilecek miyiz?
10-) Oyun çıktıktan sonra DLC gelecek mi? Gelecekse hangi zamanda neyi konu alan DLC gelecek ?
11-) Oyundaki ticaret sistemi nasıl olacak, kendi kervanlarımızı oluşturabilecek miyiz?
12-) Oyunda dinler olacak mı, varsa askerler ve halk arasında nasıl bir etkisi var ?
.
.

(Sürekli güncellenecek)

Öncelikle iyi şanslar dilerim umarım oyunu oynarken  güzel vakit geçirirsin.
(ve de iyi oynarsın ki biz de güzel gameplay izleriz  :lol:)

-Emin değilim ama custom banner özelliğinin olduğunu sanki söylemişlerdi.
-8.sorunun cevabı evet savaş alanında öldürebiliyoruz illa her seferinde bayılmıyorlar artık. Eğer siege defense videoyu izlerseniz videonun sonunda tab'a basınca karşı tarafın lordu için knocked unconsious değil dead yazıyordu.
-9.sorunun cevabını Armağan bey vermişti kendimiz öyle sims gibi eşya koyamıyoruz sadece iki kere level atlatabiliyoruz.
-Dlc olarak da şöyle demişlerdi oyun çıktıktan sonra deniz savaşları için bir dlc ve belkü coop modu için bir dlc düşümüyorlar.
-Oyunda dinlerin olmayacağı sanırım kesinleşti.


İzninizle benim sorum: Oyun ölen lordların yerine yeni lordları nasıl generate edecek ?
 
Pasaport - TAMAM
Uçak biletleri -  TAMAM
Trader visitor -  TAMAM
Rezervasyon -  TAMAM

M.ArdA ve Taleworlds ekibine yardımcı oldukları icin teşekkürler. Eger bir sıkıntı olmazsa 22 ağustos günü oyunu deneme şansına erişeceğim ve hemen akşamında sizlere deneyimlerimi forum üzerinden aktaracağım.
 
Benim merak ettiğim konu oyunun siyasal yanı hep savaş savaş istemem ben. Siyasal açıdan bir kralı, kalesini vermesi için ikna edebilirmiyiz.(tehdit-şantaj).
Birde siyasal derinlik oyunda nasıl olmak için mi var, yoksa ciddi bir derinliği olan önem arz eden bir yerdemi.
 
gcndn said:
tyrantgorilla said:
çocuk yapmak ve evlenmek kesinlikle olmamalı.

Evlilik olmaması saçma olur, warband'da mevcut olan bir özelliği çıkarmaları için bir sebep yok.

Çocuk yapmak, hanedanlar vs. ise oyuna güzel bir derinlik katabilir, böyle bir ortaçağ oyununda (bence) olmassa olmaz bir özellik.
Hanedan konusunda bir şey söylenmedi ama diğer kalan her şey var.
 
Oyunun başlangıcında zorunlu olmayan görev olacağı söylenmişti bu görevin konusu ne olacak bir olay örgüsü olacak mı yoksa birbirinden bağımsız npc lerin isteklerimi olacak yine.
 
KhergitLancer80 said:
Bence çocuk yapmak gereksiz.
O çocuk ne ara büyüyecek ?
Zamana dayalı bir büyüme evresi vardır elbet, bazı oyunlarda bir saatin gerçekte bir dakika geçmesi gibi.

yorgungozler123 said:
Oyunun başlangıcında zorunlu olmayan görev olacağı söylenmişti bu görevin konusu ne olacak bir olay örgüsü olacak mı yoksa birbirinden bağımsız npc lerin isteklerimi olacak yine.
İmparatorluğun çökmesiyle ilgisi olabilir, Armağan Yavuz defalarca bunu dile getirdi.
 
22 Ağustos ve gamescom yaklaşıyor heyecanlımısın? :smile: bence gamescomda çıkış tarihi verecekler.(İNŞALLAH).  Bide Soru olarak oyunun fiyatı hangi aralıklarda olabilir ? ( kendi düşüncem 60/120 arası ( steama 120 tl yatırdım inş daha fazla yatırmam bannerlord için)
 
Bannerlord_2023 said:
22 Ağustos ve gamescom yaklaşıyor heyecanlımısın? :smile: bence gamescomda çıkış tarihi verecekler.(İNŞALLAH).  Bide Soru olarak oyunun fiyatı hangi aralıklarda olabilir ? ( kendi düşüncem 60/120 arası ( steama 120 tl yatırdım inş daha fazla yatırmam bannerlord için)

Heyecan günler yaklaştıkça artıyor. Warband'ı indirip oyuna tekrar başladım, internetten geçen senenin bannerlord videolarının tekrarlarını izliyorum sürekli.  Oyunu yarım saat denemek için iyi bir masrafa girdim ama çok eğleneceğimi düşünüyorum.
 
+baskiki

Stres olmanı istemem ama tanrı aşkına iyi oyna ki biz de adam gibi gameplay görelim  :lol: Bir de oyunu kayda almayı unutma :lol:
 
Back
Top Bottom