Need More Info Fps düşüşleri ve takılmalar

Users who are viewing this thread

Oyun Versiyonu {Örn: v1.0.0]
e1.5.9
Oyun Sürümü
Ana Sürüm
Mod kullanımı
Hayır, mod kullanmadım.

CryOps

Recruit
Merhaba

Oyunu 1.5.7 sürümüne kadar stabil 60 fps ile oynuyordum 1.5.8 ile oyun oynanamaz hale geldi ani fps düşüşleri ve takılmalar yaşıyorum savaşta 60 fps den 19 fps e düşüyor ve sabitleniyor. multiplayerda kasma sorunları var. sp haritasında anlık takılmalar oluyor menüler takılıyor ve geç açılıyor. 1.5.9 indirip denedim aynı sorun ordada var. v sync kapattım çözünürlük düşürdüm fayda etmedi.
 
perf_test denerken crash verdi crash uploaderdan yolladım. yeni save açıp perf_test almayı deniyeceğim. ayrıca fare imleci ara sıra devre dışı kalıp tıklamıyor.
 
Merhaba. Konu QA ekibimize iletildi. Alacağım geri dönüş doğrultusunda bu başlığı güncelleyeceğim. Raporladığınız için teşekkürler!
 
İlginiz için teşekkür ederim. Aynı sorunu büyük bir youtube kanalıda yaşamış menüleri yüklemesi uzun sürüyor ve geçişler çok laglı ayrıca 4. dakikadaki karavan görevi bugu çok komik olmuş onuda iletirsiniz.
 
win10-64bit
i7-4700mq
16gb ram
gtx765m
1tb hdd
sistemim zayıf olsada 1.5.8 güncellemesine kadar sp ve mp yi düşük ayarlarda akıcı bir şekilde oynuyordum.
 
Selam. Emin olmak adına soruyorum, paylaşmış olduğunuz telemetry 1.5.8. sürümünden, değil mi?
 
Beta sekmesinden perf test seçmeden önce 1.5.9 seçiliydi. Perf test sürümüne geçtiğimde steam 3gb kadar bi dosya indirdi. Oyuna girip yeni save açtığımda sürüm 1.5.8 gözüküyordu.
 
Telemetry de görülen fps düşmeleri tam olarak hangi anlarda ve nasıl bir aksiyondan sonra yaşanıyor?
 
Envanter, görev vb. sekmelere, şehir ve köy menülerindeki ticaret, askere alma vb. sekmelere tıklayınca fps düşüp tekrar yükseliyor ve 2-5 saniye gecikmeli açılıyor. Sanki sekmelere tıklayınca anlık olarak oyun ekran kartını kullanmayı bırakıyor. Haritada gezinirken de rastgele zamanlarda saniyelik donmalar oluyor.
 
Az önce gpu ve cpu kullanımını test ettim. Sekmelere tıklayınca gpu kullanımı %99'dan %0'a cpu kullanımı %25-80'den %1'e düşüyor sekme açılınca normale dönüyor. Haritada gezerken oluşan anlık donmalarda ise gpu %74'e cpu %8-15 civarına düşüyor. Yabancı forumlarda ssd'li high end sisteme sahip kullanıcılarında aynı sorunu yaşadığını gördüm. Bir kullanıcı oyunu silip tekrar yüklediğinde sorunun düzeldigini yazmış. Aynısını deneyip sonucu yazarım.
 
Telemetry görüntüsündeki sorunları yeniden oluşturmaya çalışıyoruz. Geri bildiriminiz geliştiricilerimize iletildi. Onlardan dönüş aldığımda tekrar iletişime geçeceğim. Paylaştığınız bilgiler ve anlayışınız için teşekkürler.
 
Merhaba, maalesef sorun devam ediyor. Alttaki ikinci konudan TimIZ isimli kullanıcın paylaştığı video ve daha önceden paylaştığım SplatterCatGaming kanalının videosu sorunumu çok iyi özetliyor bu yüzden kendi oyunumdan video çekme gereği duymadım. Sanırım bu sorun 1.5.6 ile başlıyor ve donanım özellikleri fark etmeksizin birçok kişi bu sorunu yaşıyor. Talep ederseniz 1.5.5'i indirip bu sorun orda var mı diye bakabilirim.
https://forums.taleworlds.com/index...oo-recorded-and-uploaded.439531/#post-9677169
https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/performance-decrease-since-beta-1-5-6.436471/
https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/laggy-menus.441702/
 
Back
Top Bottom