Merhabalar alttaki gönderi bana ait değildir sadece çevirilerini ben yapıyorum güncel tutulacaktır. Morbo513 tarafından izin aldım da yaptım. Buyrun burada da linki mevcut.
Special thanks to @Morbo513
( Thanks @nemesis234 and @Askorti )
Oyunu SSD'ye veya iyi bir HDD'ye kurduğumuzdan eminiz. Güncellemeler falan tamam bu kısımları geçiyorum. Yaptınız varsayıyorum.
Bazı kısımları almadım gerek yok onlara. HDD'niz 30 yıllıksa sorunun nerede olduğu bariz zaten.
GPU için Güncellemeler:
Download Drivers | NVIDIA
https://www.amd.com/en/support
RAM Kullanımını Kısıtlamak:
Görev yöneticisini açıyoruz (CTRL+ALT+DEL) > Arka planda çalışan tüm uygulamaları (Windows, Nvidia/AMD, Steam ve Bannerlord hariç kapatıyoruz.)
Özellikle Web Tarayıcılarını kapatalım.
Tarayıcı Olmadan Steam'e Giriş -no-browser:
Steam'in arka planda açık olan yardımcılarını kapatıyoruz. Şöyle ki sadece bu oyun için yeni bir kısayol ekleyebiliyoruz. Sadece steam'i açıyoruz o kadar. Geri kalan arkadaşlar, steam tarayıcısını (shift+tab) veya mağazayı açmayacak.
Öncelikle yeni bir steam kısayolu oluşturalım, oluşturulan kısayola istediğiniz adı verebilirsiniz.
Yeni kısayola sağ tık yaptıktan sonra "Hedef" satırının sonuna şunu ekliyoruz; -no-browser
Sonrasında oyunu açıyoruz.
Böyle gözükecek;
Bununla uğraşamam direk oyunu açsın diyorsanız;
!!NOT!!: HENÜZ KİMSE MULTİPLAYER DENEMEMİŞ BU ŞEKİLDE. DENEYEN OLURSA BANA VE ORİJİNAL GÖNDERİYE BİLDİRİRSE SEVİNİRİM.
Sanal Bellek Boyutu Page-File:
Nasıl bir işlevi var ve resimli anlatım için;
https://www.firatboyan.com/virtual-ram-sanal-bellek-nedir.aspx (BURADAKİ YOLDAN GİDİP FARKLI DEĞERLER GİRİYORUZ)
Denetim Masası > Sistem Güvenlik >Sistem> Gelişmiş Sistem Ayarları (Solda) > Performansın altındaki Ayarlar > Gelişmiş > Altta Sanal Bellek var ona tıklayıp kendi RAM miktarınızın 1x5 katını MİN VE MAKS değerler için yazıyorsunuz.
Ancak burada önemli bir nokta var 1GB=1000MB değil. Küsüratı cinsinden yazacağız. Buyrun burada var hepsi.
convertlive.com
8 GB RAM için örnek; 8192MB x 1,5 =12288 MB (min ve maks. değerler için yazıyorsunuz)
Ara Ara Baştan Başlatın:
RAM kullanımını rahatlatmak için oyununuzu baştan başlatın.
Gerçek Zamanlı CPU Optimizasyonu:
Geliştirilmiş kontrol paneli gibi düşünebilirsiniz. Bannerlord'a "Yüksek" (High) öncelik verip performans artışı sağlayabilirsiniz.
bitsum.com
MemoryCleaner Uygulaması Kullanmak:
Thanks @Nekolacek
Teşekkürler
@dpwae
Bilgisayarı gereksiz yoran programları kapatıyormuş arka planda.
www.koshyjohn.com
Bazen savaşa girdiğiniz ilk bir kaç saniye birliklerinizin gözükmemesi "normal". 
Başka bir başlıkta @dpwae adlı arkadaşın bu program hakkında ki anlatımı ve deneyen diğer arkadaşların yorumları alttaki linktedir.
Overclock RAM:
RAM' i hız aşırtarak daha çok performans vermesini sağlıyoruz ancak RAM in ömründen yiyor. Bannerlord için bununla uğraşmanıza risk almanıza değmez. Bana sorarsanız muhakkak iki RAM boşluğunuz vardır. İkisini de doldurun dolar düşünce.
Düzenleme1:
Ses Efektlerini Kapatmak:
Denetim Masası > Ses > Varsayılan Kayıttan Yürütme Aygıtınız > Sağ Tık ve Özellikler > Bütün Ses Efektlerini Kapatın (WIN 10 için)
Arkadaşın ekran kartı 1050Ti dan bir tık yukarıda. Benchmarktan bakarak kıyaslama yapabilirsiniz.
Düzenleme-1: Reddit gönderisi silinmiş, buradan ulaşabilirsiniz. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2042449385
Düzenleme-2:
Intelligent Stanby Liste Temizleyicisi:
Bu uygulama, WIN10 Creator güncellemesi veya üstüne sahip olanlarda ki takılma/donma ve FPS sorunu yaşayanlara yardımcı olabilir. Ayrıca size hafıza kullanımını gösterip temizlenmesini sağlıyor. Her ne kadar cümleler düşükte olsa sorun olan cümleler değil FPS. :d
Intelligent standby list cleaner v1.0.2.2 Released
Thanks @TOC1775
Optimize Edilmiş Ayarlar:
Oyun bende İngilizce olduğu için hepsini çeviremedim sırayla yaparsınız.
Oyunu Türkçe oynayanlar için,
Açık olması gerekenler;
Alan Derinliği
Alan Yansıması
Işık Süzmeleri
Yer Saçılması
Döşeme
Bloom-Düzgünleştirme
Film Grain-Film Etkisi
Tam ekranda oynamak fazlaca FPS/Performans artışı veriyor.
Herkese merhaba! Bugün öğle saatlerinde denediğim bir ayar sonucu çok yüksek bir FPS artışı elde ettim. Gölge Türü ve Kumaş Simülasyonu ayarlarını kapattım. Medium-Low' da oynayabiliyorken şuan High'da oynayabiliyorum. Hem Custom Battle'da hem de Campaign'de denedim ve olumlu sonuç aldım. Oyun ayrıca SSD'ye kurulu ve oyun zevkim ikiye katlandı diyebilirim.
@Roxmay 'ın önerisi. Teşekkürler.
Bu gönderinin asıl sahibinin bilgisayar özellikleri;
Asus P5Q-Pro
Intel Q9550 OC'd @ 3.6ghz
8gb DDR2 800mhz RAM
GTX 1050 Ti 4gb
Unknown 11-year-old SATA HDD
Bunlar da benim;
Monster Abra A5 V9.2
I7 7700HQ 2.80-3500 4Çekirdek
8GB DDR4-2400 1200MHz
GTX 1050Ti 4GB
250GB SSD 500 okuma yazma
Thanks to
@Nekolacek
@nemesis234
@Askorti
@TOC1775
( Thanks @nemesis234 and @Askorti )
Oyunu SSD'ye veya iyi bir HDD'ye kurduğumuzdan eminiz. Güncellemeler falan tamam bu kısımları geçiyorum. Yaptınız varsayıyorum.
Bazı kısımları almadım gerek yok onlara. HDD'niz 30 yıllıksa sorunun nerede olduğu bariz zaten.
GPU için Güncellemeler:
Download Drivers | NVIDIA
https://www.amd.com/en/support
RAM Kullanımını Kısıtlamak:
Görev yöneticisini açıyoruz (CTRL+ALT+DEL) > Arka planda çalışan tüm uygulamaları (Windows, Nvidia/AMD, Steam ve Bannerlord hariç kapatıyoruz.)
Özellikle Web Tarayıcılarını kapatalım.
Tarayıcı Olmadan Steam'e Giriş -no-browser:
Steam'in arka planda açık olan yardımcılarını kapatıyoruz. Şöyle ki sadece bu oyun için yeni bir kısayol ekleyebiliyoruz. Sadece steam'i açıyoruz o kadar. Geri kalan arkadaşlar, steam tarayıcısını (shift+tab) veya mağazayı açmayacak.
Öncelikle yeni bir steam kısayolu oluşturalım, oluşturulan kısayola istediğiniz adı verebilirsiniz.
Yeni kısayola sağ tık yaptıktan sonra "Hedef" satırının sonuna şunu ekliyoruz; -no-browser
Sonrasında oyunu açıyoruz.
Böyle gözükecek;
"C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe" -no-browser
Bununla uğraşamam direk oyunu açsın diyorsanız;
"C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe" -no-browser -applaunch 261550
!!NOT!!: HENÜZ KİMSE MULTİPLAYER DENEMEMİŞ BU ŞEKİLDE. DENEYEN OLURSA BANA VE ORİJİNAL GÖNDERİYE BİLDİRİRSE SEVİNİRİM.
Sanal Bellek Boyutu Page-File:
Nasıl bir işlevi var ve resimli anlatım için;
https://www.firatboyan.com/virtual-ram-sanal-bellek-nedir.aspx (BURADAKİ YOLDAN GİDİP FARKLI DEĞERLER GİRİYORUZ)
Denetim Masası > Sistem Güvenlik >Sistem> Gelişmiş Sistem Ayarları (Solda) > Performansın altındaki Ayarlar > Gelişmiş > Altta Sanal Bellek var ona tıklayıp kendi RAM miktarınızın 1x5 katını MİN VE MAKS değerler için yazıyorsunuz.
Ancak burada önemli bir nokta var 1GB=1000MB değil. Küsüratı cinsinden yazacağız. Buyrun burada var hepsi.

Dönüştürmek Gigabayt a Megabayt (GB → MB)
Gigabayt a Megabayt. Birimleri arasında dönüştürme (GB → MB) veya dönüşüm tablosuna bakın
8 GB RAM için örnek; 8192MB x 1,5 =12288 MB (min ve maks. değerler için yazıyorsunuz)
Ara Ara Baştan Başlatın:
RAM kullanımını rahatlatmak için oyununuzu baştan başlatın.
Gerçek Zamanlı CPU Optimizasyonu:
Geliştirilmiş kontrol paneli gibi düşünebilirsiniz. Bannerlord'a "Yüksek" (High) öncelik verip performans artışı sağlayabilirsiniz.

Bitsum. Real-time CPU Optimization and Automation
Real-Time CPU Optimization and Automation. Keep your PC responsive during high CPU loads and automate process settings with rules. Apps run YOUR WAY!

MemoryCleaner Uygulaması Kullanmak:
Thanks @Nekolacek
Teşekkürler
@dpwae
Bilgisayarı gereksiz yoran programları kapatıyormuş arka planda.

Memory Cleaner - Software - Koshy John
The number one memory usage optimization application in the world just got better.
Başka bir başlıkta @dpwae adlı arkadaşın bu program hakkında ki anlatımı ve deneyen diğer arkadaşların yorumları alttaki linktedir.
Overclock RAM:
RAM' i hız aşırtarak daha çok performans vermesini sağlıyoruz ancak RAM in ömründen yiyor. Bannerlord için bununla uğraşmanıza risk almanıza değmez. Bana sorarsanız muhakkak iki RAM boşluğunuz vardır. İkisini de doldurun dolar düşünce.
Düzenleme1:
Ben darboğaz yaşıyordum yani hem düşükte hem yüksekte kasıyor.Ne kadar yükseltirsem o kadar iyi oluyordu.Ben de ram'e overclock yaptım kasma baya düzeldi.Darboğaz yaşayıp soğutması iyi olanlar işlemciye overclock da yapabilir.Baya iyi oluyor.
Ses Efektlerini Kapatmak:
Denetim Masası > Ses > Varsayılan Kayıttan Yürütme Aygıtınız > Sağ Tık ve Özellikler > Bütün Ses Efektlerini Kapatın (WIN 10 için)
Arkadaşın ekran kartı 1050Ti dan bir tık yukarıda. Benchmarktan bakarak kıyaslama yapabilirsiniz.
Düzenleme-1: Reddit gönderisi silinmiş, buradan ulaşabilirsiniz. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2042449385
Düzenleme-2:
Reddit gezinirken keşfettim ben de işe yaradı. Öncelikle oyun içinde ses ayarlarını açıp ses kalitesini "Orta (Medium)" a getirdiğiniz takdirde FPS Droplardan kurtulacaksınız.
Intelligent Stanby Liste Temizleyicisi:
Bu uygulama, WIN10 Creator güncellemesi veya üstüne sahip olanlarda ki takılma/donma ve FPS sorunu yaşayanlara yardımcı olabilir. Ayrıca size hafıza kullanımını gösterip temizlenmesini sağlıyor. Her ne kadar cümleler düşükte olsa sorun olan cümleler değil FPS. :d
Intelligent standby list cleaner v1.0.2.2 Released
Thanks @TOC1775
Optimize Edilmiş Ayarlar:
Oyun bende İngilizce olduğu için hepsini çeviremedim sırayla yaparsınız.
Oyunu Türkçe oynayanlar için,
Shader Quality, Lighting | Yüksek |
Texture Streaming Budget | Çok Yüksek |
Textures, Shadows, Environment, Terrain, Decals, Water | Düşük |
Shadow Type | Statik |
Particle Detail, Particle Quality, Foliage Quality, Character Detail | Orta |
Antialiasing | SMAA |
Texture Filtering | Anisotropic 16x |
Occlusion | TSAO |
Shadow Filtering | PCF |
Sound Channels | 128 |
Açık olması gerekenler;
Alan Derinliği
Alan Yansıması
Işık Süzmeleri
Yer Saçılması
Döşeme
Bloom-Düzgünleştirme
Film Grain-Film Etkisi
Tam ekranda oynamak fazlaca FPS/Performans artışı veriyor.
Uzun uğraşlar sonucunda buldum. Oyundaki işlemciye en çok yüklenen ayar "GÖLGE TÜRÜ" bölümü. Onu tamamen kapattım ve ısınma hatta droplar bile azaldı.
Herkese merhaba! Bugün öğle saatlerinde denediğim bir ayar sonucu çok yüksek bir FPS artışı elde ettim. Gölge Türü ve Kumaş Simülasyonu ayarlarını kapattım. Medium-Low' da oynayabiliyorken şuan High'da oynayabiliyorum. Hem Custom Battle'da hem de Campaign'de denedim ve olumlu sonuç aldım. Oyun ayrıca SSD'ye kurulu ve oyun zevkim ikiye katlandı diyebilirim.
@Roxmay 'ın önerisi. Teşekkürler.
Bu gönderinin asıl sahibinin bilgisayar özellikleri;
Asus P5Q-Pro
Intel Q9550 OC'd @ 3.6ghz
8gb DDR2 800mhz RAM
GTX 1050 Ti 4gb
Unknown 11-year-old SATA HDD
Bunlar da benim;
Monster Abra A5 V9.2
I7 7700HQ 2.80-3500 4Çekirdek
8GB DDR4-2400 1200MHz
GTX 1050Ti 4GB