Fatih Projesi - Tablet Dağıtımı

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Genghis_Khan61

Arkadaşlar bazı okullarda var bazılarında yok felan , bizim burda Sağlık Meslek lisesi(bizim okul)'nde tabletler yok . Anadolu Öğretmen , İmam Hatip'de var .
Bunlar neden bir anda değilde taksit taksit dağıtılıyor + öğretmenlerin tablet kursu alması kafi midir ?

Yaptıkları en saçma, en gereksiz uygulama bence bu.Geçen sene dağıttılar bize.Dolaba attım öyle duruyor.Hiç kullanmadık, ama kullananlar var.Adamlar o tableti internette bulduğu çözümlerle "buglamak" için kafayı yedi.Sabah akşam tabletle dolaşanlar var.Salak etti milleti.Diğer okullarda durum nasıl bilmiyorum.Bence hiç dağıtmasınlar.

Evet uygulama çok gereksiz. Daha MEB elektronik kitap uygulamasına geçmeden dağıttı tabletleri.

@Miraak aslında ucuz tabletler arasında değil özellik ve kalitesi iyimiş.
Ama çok gereksiz bir uygulama. Doğru düzgün engel bile koymadan tablet mi dağıtılır hiç. Oyun yuvasına döndürmüşlerdir. Ders çalışmama nedeni bunlar şuan.

sene 2014, öğrencilere bu ülkede tablet bilgisayarlar dağıtılıyor. hani sen ihalelerini, yolsuzluklarını araştırıyorsun ya, bir yerlerde bazı insanlar, hayatlarının belki ilk şansı olan bilgisayar kullanma lüksüne erişiyor. bunun farkında mısın ? değilsin arkadaşım. neden biliyor musun ? çünkü senin elinde iphone, önünde bir laptop, onun da önünde bir led tv var büyük ihtimalle. ve en büyük sorunun, torrent download hızın. en büyük sorunun, internetten dizi ya da film izlerken, görüntünün takılması. hadi yalanla beni. ama yapamazsın.
-Alıntı

Sultan Alparslan said:
sene 2014, öğrencilere bu ülkede tablet bilgisayarlar dağıtılıyor. hani sen ihalelerini, yolsuzluklarını araştırıyorsun ya, bir yerlerde bazı insanlar, hayatlarının belki ilk şansı olan bilgisayar kullanma lüksüne erişiyor. bunun farkında mısın ? değilsin arkadaşım. neden biliyor musun ? çünkü senin elinde iphone, önünde bir laptop, onun da önünde bir led tv var büyük ihtimalle. ve en büyük sorunun, torrent download hızın. en büyük sorunun, internetten dizi ya da film izlerken, görüntünün takılması. hadi yalanla beni. ama yapamazsın.
-Alıntı
Sende haklısın fakat öğrencilerin başarılarını her yönden etkiliyor bu alet.

Sultan Alparslan said:
sene 2014, öğrencilere bu ülkede tablet bilgisayarlar dağıtılıyor. hani sen ihalelerini, yolsuzluklarını araştırıyorsun ya, bir yerlerde bazı insanlar, hayatlarının belki ilk şansı olan bilgisayar kullanma lüksüne erişiyor. bunun farkında mısın ? değilsin arkadaşım. neden biliyor musun ? çünkü senin elinde iphone, önünde bir laptop, onun da önünde bir led tv var büyük ihtimalle. ve en büyük sorunun, torrent download hızın. en büyük sorunun, internetten dizi ya da film izlerken, görüntünün takılması. hadi yalanla beni. ama yapamazsın.-Alıntı
devlette eline bilgisayar geçmeyenler için tablet dağıtıyor (olan da dahil).. Amaç bu demi? Doğru ülkede daha böyle şeyler görmeyen kişiler var bunun çözüm yolu bu mu sence.. Fakir kesim neden fakir sor bi neden sosyal devlet denilmesine rağmen halen farklar var.. Birde bu açıdan düşün.. Bu tablet yatırımı yerine neler neler yapılırdı.. + öğrenciler oyun oynuyor kuzenim de yüklemiş..

Sultan Alparslan said:
sene 2014, öğrencilere bu ülkede tablet bilgisayarlar dağıtılıyor.hani sen ihalelerini, yolsuzluklarını araştırıyorsun ya, bir yerlerde bazı insanlar, hayatlarının belki ilk şansı olan bilgisayar kullanma lüksüne erişiyor. bunun farkında mısın ? değilsin arkadaşım. neden biliyor musun ? çünkü senin elinde iphone, önünde bir laptop, onun da önünde bir led tv var büyük ihtimalle. ve en büyük sorunun, torrent download hızın. en büyük sorunun, internetten dizi ya da film izlerken, görüntünün takılması. hadi yalanla beni. ama yapamazsın.
-Alıntı

Kendiniz yazı yazmaktan acizsiniz,alıntılar ile yorum yapıyorsunuz. Tabiki araştırıcam lan yolsuzlukları. Kim bilir bu tablet olayında dönen yolsuzlukların boyutu ne kadardır. Öyle herkese tablet verelim ülke çağ atlasın diye bir şey yok. Alt yapısız hizmet yarar değil zarar verir. Salak saçma konuşmayın.

Tablet dağıtmanın mantığı yok. İsim sadece. Bakın bizde eğitim tabletten işleniyor diye laf olsun yeter. Babamın bir öğretmen arkadaşının tabletini inceledim. Bimin tableti gibi işte ne olsun.

Tablet dağıtmak birşey değil de ne altyapı var ne ön hazırlık var. Hiç teknoloji görmemiş insanlar nasıl kullanacak, ne yapacaklar? Bütün ders kitapları ve ders işleyişini tablete aktarma fikri güzel, ama lafı bile var fikir napolyon ama cepte para yok diye. Nasıl uruguayın interneti beleş dağıtmasına da özensek de hazır değil diyorsak Türkiye buna hazır değil. O kadar geniş bir eğitim yelpazesi yok. Ezberiyetçi bir eğitim politikası gidildikçe herkese ultrabook dağıtsan yine zararlı çıkarsın.

Edit: Siz iletinizi yazarken altolgali geldi.

Hiç inceleme olanağım olmadı şu tabletleri. Bu tabletler bizim bildiğimiz ipad kıvamında değil mi? Kapasitesi nedir ne değildir bilen varsa bi şeettiriversin.

Aynen işte altyapı yok. Tablet dağıtıldı o kadar.
İçine ders içeriği falan yüklersin hiç yoktan.o da yok. Normal tablet almış gibi veri vermişler eline.

Altolgali uyarisi.ileti sonra cloudy.

Edit.
@altolgali.
1gb RAM 1.4 ghz quardz işlemci 16 gbhazifa araştır nette çıkıyor.

Bizde de var tablet.
Geçen gün uygulama indirmesinler diye play store'u engellemişler. Saçmalık. Okullarda internet yok. Tablete dersle alakalı bir şey yükleyen yok. Yok da yok ulan.

Öğretmenler eğitimini almadan eğitim sistemi buna hazırlanmadan salak saçma işler yapılıyor.Sadece laf ve para israfı.Aynı şey akıllı tahtalar içinde geçerli.Öğretmenlere kullanmayı öğretmeden akıllı tahta getiriyorlar okula.Dershanelerde öğretmenler biliyor ve gerçekten bunların faydaları anlaşıyor.Para israfından başka birşey değil bu FATİH projesi

Biraz araştırdım da interneti dahi sınırlandırılmış olarak geliyormuş. Sadece MEB'in bir iki sitesine giriliyormuş.Çocuk açıp araştırma yapamıyacaksa,bir şeyler okuyamıyacaksa ne anladım ben bu işten. Özgür düşünceden korkan insanlar için gayet güzel sınırlandırmalar.

altolgali said:
Biraz araştırdım da interneti dahi sınırlandırılmış olarak geliyormuş. Sadece MEB'in bir iki sitesine giriliyormuş.Çocuk açıp araştırma yapamıyacaksa,bir şeyler okuyamıyacaksa ne anladım ben bu işten. Özgür düşünceden korkan insanlar için gayet güzel sınırlandırmalar.
George%20Carlin%20Sozleri97.jpg

altolgali said:
Yeğenimin tablette öyle birşey yok şuan. En son dağıtılanlardamı var?

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom