Explorer.exe'nin çok fazla işlemci harcaması sorunu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
<knight> said:
Fugi said:
microsoft
firefox 'u dene bende bi deneyeyim derken başladım 6 aydır firefox kullanıyorum
Haa?? Firefoxla explorer'in hiç bir alakası yokki...Tamamen farklı işe yarayan,farklı iki dünya...

Budur.

Knight'ın dediği doğru, explorer.exe = Internet Explorer değil. Explorer Windows'un "shell manager"ı ve önemli parçalarından biri.

Yalnız kendisinin sapıtmasının çok fazla olası nedeni var, Searcy'nin dediği gibi bir virüs ya da spyware de bunlardan biri.

Çok sağolun, bu arada karıştırıyor değilim internet explorer değil, normal bildiğiniz explorer.exe kasmaya sebep oluyor. En kısa zamanda bi virüs taraması yapacağım, olmadı format atarım.

Searcy said:
Overclock işlerini hiç girmedin değilmi? :?:

Yok overclock'tan zerre anlamam, hiç de öyle birşeye uğraşmadım, başkası da overclock yapmadı zaten bilgisayara.

Sir Peter said:
Evet kaba deyişle Windows Gezgini   :arrow: Koyurtang Yanıt Vermiyor diyor mu?
Yok hata falan vermiyor doğru düzgün çalışıyor, ancak %20-30 arası hatta bazen %50 lere çıkan bi işlemci harcayışı var, bu da oyunlarda sorun oluyor, ama internette gezinirken falan pek bi etkisi yok.

Kendisi çökerse gelebilir, ama siz "kanırtarak" kapatırsanız gelmez :razz:

Bilmeyenler için: ctrl + alt + del ile gelen görev yöneticisinden çalıştır seçeneğini kullanarak explorer.exe yazarsanız tekrar çalışır, masaüstünüz geri gelir vs.

Aynı işlem Win + R tuşları ile de yapılabilir normalde, çünkü o da çalıştır (run) penceresini getiriyor.

Hepiniz çok sağolun yardımlarınız için. Bilgisayarı tarattırdım 50 ye yakın virüs buldu, onlar da sistem dosyalarına bulaşmış sanırım silince bilgisayar bi acayip oldu neyse acronis ile formatladım şu an rahatım. Konuyu kilitliyorum tekrar ilgilenen herkese teşekkürler.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom