Evlilik ile ilgili aklınıza takılan soruların cevapları! [Güncel 24.04.2009]

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar öncelikle iyi geceler diliyorum. Bu konuyu birçok yeni başlamış arkadaşımız için açıyorum ki çoğu hemen evlenmek istiyor bu yanlıştır. Neyse giriş bölümünü bitirip hemen sizlere evlenmek için ne yapmanız gerektiğini soru cevap şeklinde yazacağım.

Bir şey daha söylemek istiyorum. Aklınıza takılan bir soru bu başlık altında bulunmuyor ise özel mesaj atınız.

1. Soru: Evlenmek istediğim kişiye nasıl kur yaparım?

1. Yanıt: Öncelikle evlenmek istediğiniz eş adayınızı seçiyorsunuz. Örneğin: Leydi Klara. Sonraki aşama ise Şiir ve Hikaye öğrenmeye geliyor. Çeşitli şehirlerin hanlarında dolaşarak, ozanlar, şairler ve gezgin ozanları bulucaksınız. Bunlardan küçük bir ücret karşılığı bu şiirleri öğreniceksiniz. Özellikle romantik olanları seçin ve öğrendikten sonra eş adayınızın yanına giderek bu şiir i okuyunuz.

2. Soru: Leydiyle aram çok iyi ancak Ebebyni görüşmemize izin vermiyor ne yapacağım?

2. Yanıt: Bir ebebyn, ailesindeki evlilik çağı olan leydiye hanedanlıktaki en iyi kişiyi seçmeye çalışır. Genelde ebebynler görüşme onayı verirken "Nam" değerine ve "Onur" değerine bakar. Ebebyn'in leydiyi vermek istediği kişinin "Nam" ve "Onur değerini geçmeniz gerekir. Bir ebebyn sizin sahip olduğunuz toprağada bakar.

3. Soru: "Nam" ve "Onur" değerim düşük ancak ben yinede evlenmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

3. Yanıt: Leydiyle aranızdaki bağlar iyi ise kaçırabilirsiniz ancak söyle bir durum daha var ki, Leydi ailesine ve Ebebyn ine sağdık ise kaçmak istemiyecektir ve aranızdaki ilişki düşecektir.

4. Soru: Peki hoş güzel bunları anlattın, geç kardeşim bunları biliyorum ebebyndende izin aldım leydiylede aram iyi evlenmek için ne yapmalıyım?

4. Cevap: Öncelikle evlenmek istediğiniz Leydinin ebebyn'i sizden çeyiz parası isteyecektir. Bu çeyiz parasının miktarı Leydinin hanlıktaki konumu ve taliplilerine bağlıdır. Çeyiz parasını ödemeniz gerekir.

5. Soru: Çeyiz parasını ödedim ancak 1 ay geçti hala bana haber gelmedi ne yapmalıyım? Leydimi başka birinemi kaptırdım yoksa çeyiz parasının üstüne çöktülermi?

5. Cevap: Hayır, böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Siz haber gelmesini bekler iseniz değil 1 ay 1 yıl bekleseniz bile gelmez. Yapmanız gereken Leydinin Ebebyn'ini hafta 1 veya 2 kez kontrol etmek ve çeyizin ne alemde olduğunu yoklamaktır. Bu süreç içerisinde ebebyn size mutlaka bir bilgi vericektir.

6. Soru: Leydiyi kaçırmaya karar verdim ilişki seviyem düşermi?

6. Cevap: Evet, ilişki seviyeniz düşer. Bunun nedeni ise bir Leydinin düğün istemesidir.

7. Soru: Bir Leydi ile evlendim ancak başka bir Leydiyle evlenmek istiyorum boşanmam mümkünmü?

7. Cevap: Hayır, oyunda boşanmak gibi bir seçenek yok. Oyunda tek eşlilik var. Bazı arkadaşlarımız soruyor; "Leydiyi öldüremezmiyiz?, Leydinin akrabaları ile kötü olsak?" gibi sorular geliyor. Bir Leydi ile evlendikten sonra oyunun sonuna kadar onla evli kalmak zorundasınız.

8. Soru: Peki ya, ben Leydiyle evlendim tamam kabul ama bunun amcası var, dayısı var, babası var, var oğlu var? Ya bunlar varda bize bi faydası varmı?

8. Cevap: Hayır, bize bir yardımları dokunmuyor. Ot gelip ot gidiyorlar.  :razz:

9. Soru: Ya kardeşim Leydiyle evlendim ama leydi ortalarda yok ne yapıcam?

9. Cevap: Leydiyle evlendikten sonra bir mülkün varsa; "Şehir veya Kale" vasisi oraya götürüyor. Gelmesi 1 ila 2 gün alabilir "Oyun günü ile"

10. Soru: Pardon bir sorum daha olucak. Ben evlendim bir kalem var, ama yeni bir şehir aldım eşimi oraya gönderebilirimiyim?

10. Cevap: Evet, göndermemiz mümkün. Yapmanız gerek şey şudur;

İlk önce, "Alet" ve "Kadife" alınız. Daha sonra sehrinize gidiyorsunuz 2 adet "Şehri Düzenle" seçeneği karşınıza geliyor. Alttaki seçeneğe tıklıyoruz ve "Devam" diyoruz. Artık orası bizim başkentimiz oluyor 3-7 gün arasında karınız oraya geliyor.

11. Soru: Ya benim olan "Şehri veya Kaleyi" işgal ettiler. Karımda ordaydı ama ben karımı giridiğimde bulamıyorum sebebi nedir yardım edermisin?

11. Cevap: Eğer şehriniz veya kaleniz ele geçirildi ise, karınız mensubu olduğunuz hanlığın başkentine yada vasisinin yanına gider. Eğer kendi krallığınız ise ve yenilmiş iseniz, Karınız direkman vasinin yanına gider.

Not: Bilgiler tamamen kendime aittir alıntı değildir. Burda sadece bildiklerimi sizinle paylaştım, daha yeni bilgiler gün geçtikçe ekliyeceğim. Bu evlilik meselesi birçok arkadaşımızın kafasını karıştırmaya başlıyordu.
 
bir durum daha var:

eğer leydiyi kaçırmaya karar verirsen, leydi ile olan ilişkin 20 düşüyor. (düğün dernek yapmadığın için bozuluyor galiba)
evlendikten sonra ilişkinin düşük yada yüksek olmasının bir önemi var mı bilmiyorum.
 
Eğer Leydi'nin ebeveyninden haber gelmezse, gidip kendisini bulmanız yetiyor. Bir ziyafette bulursanız oracıkta nikâh kıyılıyor sonra (varsa) şehirlerinizden birine yollanıyor Leydi. Eve teslim paket gibi bir şey...
 
ebeveynden daha çok vasisi demek daha doğru... vasisi'ne başlık parası verdikten sonra ilk ziyafette evleniyorsunuz bazen çok uzun sürebilir ama ben 3 günde evlendim
 
evet 10-15 konu açılmıştır heralde hem türkçe forumda hem de warband bölümünde :grin:
 
Bu başlığıda o yüzden açtım forumu biraz inceledim bu tür başlıklar oldukca fazlama ama düzensiz bilgiler ile dolu. Bende kendi bildiğim herşeyi bu başlık altına yazıyorum.
 
Evet haklısın dostum ellerine saglık gayet acık anlatmısın yinede kafalarına takılan bisey olursa ins. millet buraya yazar yeni konu acmaz..
 
teşekkür değil de aşgolsun diyorum ben.

benim buraya yazdıklarımı siliyor musun sen?

"Bilgiler tamamen kendime aittir alıntı değildir. Burda sadece bildiklerimi sizinle paylaştım"

6. maddeyi ben demiştim mesela, peheeeeeey....
 
yha arkadaslar bi sorum olucak, ben sarranid de cok gelistirdim kendimi falan, 2 sehir verdiler bana 1 kale daha verdiler, 1 tane daha sordular kabul etmedim zor oluyor diye kontrol etmesi, simdi benim o kadar seyim var ama hala ben marasel olamadim nasil olucam, namim cok yuksek onurum da 3, daha ne istiolar anlamadim, lady e soruorum, seni daha buyuk makamlarda gormek isterim diyor,bi yardim edin lutfen :sad:
 
Dostum öncelikle illaki Sarranid le evlenmek zorunda değilsin, şehirlerdeki hanları dolaş Gezgin Şair lerle görüş, ziyafetleri öğren. Ziyafete git turnuvaya katıl ardından Kaleye git ve ordaki leydi ve ya her ne ise bayanlarla görüş. Size hayranım tarzı birşey olucaktı onu de önce sonra da turnuvayı size veriyorum tarzı birşey var ona bas. Ama dikkat et gece yapma bunu, hava aydınlıkken yapmaya çalış. Yani kısacası ziyafetleri kaçırma :smile:
 
sorun orada degil, sorun marasel olamam da, nedense beni bir turlu marasel olamadim, bana onu soylersem daha utlu olurum, yukardada zaten ayrintilar yaziyor
 
Öncelikle teşekkürler çok yararlı bilgiler fakat sulu gözlere sesleniyorum evlenince karınız biyere gidiyo ama nereye gittiği belli değil 32 gündür evli gözüken bir dulum :grin:
 
montekristo44 said:
teşekkür değil de aşgolsun diyorum ben.

benim buraya yazdıklarımı siliyor musun sen?

"Bilgiler tamamen kendime aittir alıntı değildir. Burda sadece bildiklerimi sizinle paylaştım"

6. maddeyi ben demiştim mesela, peheeeeeey....

Olurmu kardeşim o bilgiler güncelliyorum. Alıntı yaptım soruları yazıcam suan 1-2 madde daha ekliyorum...
 
Back
Top Bottom