Evde Gece Modu 1 (SP) [WB]

Users who are viewing this thread

Kortlcha

Master Knight
Konu:
Bu modda kocaman bir evde oyuncaksınız. Belli aralıklarla düşmanlar spawnlanıyor. İlk başta elinizde bir boru var. Zırhsızsınız. Etrafta belli yerlerde sandıklar var. Çevresinde ise belli sayıda düşman. Düşmanlardan %5 temel ihtimalle, bu ihtimale de düşman seviyesi kadar ihtimal eklenerek item düşüyor. Amacınız evin dışına çıkmak. Düşmanlardan aynı zamanda size malzeme geliyor. Bu malzemeler eğer yeterliyse belli alanların yakınında bir eşya spawnlanıyor. Bu gerek tuvaletteki kapağın oradan silinmesi, gerekse lavabodaki deliklerin silinip sizin boru içinde hareket etmenizle oluyor. Aynı zamanda oyunda kara ve ışık olmak üzere iki sınıf var. Eğer kara bir silahınız varsa, onun kara hasar verme yeteneği var. Bütün npclerin bir kara direnci var.Temelde bir. Eğer kara zırhınız varsa,bu değeri yükseltebilirsiniz. Bu şekilde vuruşlarınız zırhları delsin delmesin,  mutlaka hasar verirsiniz. Eğer karşınızdaki düşmanın kara zırhı yoksa, silahınızın kara kalitesine göre tek bile atabilirsiniz. Işık ise karadan daha kalitelidir.
Ayrıca oyuna senaryo da eklemeyi düşünmüştüm. Şimdi karar verdim, oyuna ekleyeceğim. Oyuncakçıdan damage booster, damage reducer,
health capsule, health charger gibi şeyler alabiliyorsunuz. Npclerin 5 tanesi size yni 5 yerin keşfini sağlayacak. 4 tane apartman ve 1 yeni oyuncakçı. Dieğr bir özellik olarak artık item craftlayabileceksiniz. ilerde diyalog patch'iyle size daha çok bilgi ve imkan sunacağım.

Planlanan özellik:
- Çok sonlu senaryo. Balanli modundan kalan tecrübelerimle size farklı sonlara götüren sonlar tasarlayacağım, tıpkı balanli modundaki gibi.

Tamamlananlar:
Ev
Oyuncak modelleri
Oyuncak grafikleri
Tabanca
Hikayenin yarısı
Damage sistemi
Oyuncakçı dükkanının modeli(detaylar yapılmadı)
Wave modu

Tamamlanmayanlar:
Yapay zekanın yarısı
Kara silahlar
Kara zırhların kaplaması
Diş fırçası gibi detaylar
Sahne tasarımı
Harita
Partiler
Npclerin özellikleri
Oyuncakçının azı
Robot  kıyafetlerinin yarısı
Robot silahlarının yarısı
Çeşitli oyun modları

Teşekkürler:
Hypercharge(bayağı desteği oldu bana)
frozenpainter(Yine yardımcı olanlar arasında. Hakkı bayağı var)
BlackDead(Yardımı oldu bana)
erennuman_mb(Modumun temellerinden birisi olan, hatta benim modlamayı sökmem için gerekli olan ilk temeli hazırlamıştı. O da hasar sistemi)
YusufKaya
Tüfekçibaşı
efeguclu
Kalarhan
Aeglos
buz
dragos
1ksk2le
Porshy
Efe Karacar
Dusk Voyager
alysrylcn1
ahmetmaza12
brs_tunahan
Kerosima
Deahran
bekir007
Kral Harlus
selamet_81
Deli Paşa
HeLL4eWeR
cellami
nemeruis
Source
omerfaruk42
Erozbey
TRCY_Maresal
mtarini
Negatrm
seppuka
Tatari_okan
alicihat
Størtbeck
fujiwara
Balamir
<kinght>
AndyYa
Dylle
Chel


Modeller:
Ev:
https://p3d.in/opjmc
Tabanca:
https://p3d.in/94xQT
Oyuncak gövdesi:
https://p3d.in/NO9jL
Versiyon 1:
Resimler:




İstediğiniz herhangi bir özellik olursa söyleyebilirsiniz.

Ekip:
Kortlcha

Link: https://mega.nz/#!3E5j0bgb!ohs4sJvUD2-N7ekUwHWljvicO5cL8-Inb3T_Ac619Ao
NOT: Bu, modun temel aşaması. Burada aylarca modun kurallarını koydum. Belli temellerini attım. Bundan sonra oyunu oynanabilir hale getirmek için patch patch düzeltmeler getireceğim. Şuanda senaryoyu geliştirmekle uğraşyıorum. Farkedeceğiniz üzere bu modun temeli. Yani tam oynanabilir değil. Oyundaki küçük ayrıntılara bakarak aslında ne kadar çok uğraştığımı anlayın. Health Capsule, npclerin özelllikleri(hepsi değil), damage sistemi, craftlama olayı, wave wave gelen düşmanlar gibi. Bu arada wave modunda eşyayı kullandığımızda okçu gelmiyor. Şuan onu çözmekle uğraşıyorum. Modellere bakarsanız da tek tek uğraştığımı anlayabilirsiniz. 2. sürümde size afam akıllı daha iyi oynanabilir, uzun süren bir paylaşım yapacağım. Senaryo beni uğraştıracaksa da sizin için çok güzel olacak. Değişik oyun modu, çeşitliliklerle de sizi oynamaya bırakacağım.

Modun indirilebilir versiyonları:
Alfa: http://www.mediafire.com/file/64bnf9i9jumsr7h/evde_bir_gece.zip
 
Maresal said:
Başarılar. Yapımı çok zormuş gibi görünüyor ama görünüşe göre bayağı ilerleme var.
Bekliyoruz.
Aslında o kadar zor değil. Basit. Ama yapay zeka sürekli deneyip görmek zorunda bıraktığı için zaman alıyor. Artı zeki olması da lazım. Örneğin başka bir özellik olarak, damage sistemi daha detaylı. Örneğin ana hasar seviyesi 25. Her güç yeteneği 2 seviye ekliyor. Her güçlü darbe ise bu seviyeye 8 ekliyor.  Yetenek puanları ise 2'ye bölünüp bu seviyeye ekleniyor. Bu dasadece güçlü burmak değil, aynı zamanda yeteneği de gerektiriyor. Örneğin 70 ikiye bölünürse 35 oluyor. Normalde 4 güçlü darbe 32 ederken eğer yetenekliyseniz daha fazla vuruyorsunuz. Ama ne olursa olsun, güçlü darbe de gerekiyor. Aynı zamanda güç yeteneği de önemli. Bu da oyunu iyice çeşitlendiriyor. Buna ek olarak her 30 saniyede bir bu istatistikler güncelleniyor. Yani siz bu seviyeleri arttırdığınızda 30 saniye sonra bilgiler güncelleniyor. Hız da 30 saniyede bir güncelleniyor. Eğer yürüyorsanız, Atletizm puanı 2, çeviklik ise 1 puan ekliyor. Ana puanı sürekli değiştiriyorum. Daha iyi olanını bulamadım. ama 30'dan yüksek. Koştuğunuzda ise atletizm puanı 6, çeviklik 2 puan ekliyor. Ağırlık şuanda farketmiyor. Çeşitlendirmeleri ilerde yapacağım. Damage sisteminin bir kodunun ilk hali şu:
(0, 30, 0, [], [
                (try_for_agents, ":agent_no"),
                (agent_is_alive, ":agent_no"),
                (agent_is_human, ":agent_no"),

                (agent_get_troop_id, ":troop_no", ":agent_no"),
                (store_skill_level, ":skl_powerstrike", skl_power_strike, ":troop_no"),
                (store_attribute_level, ":attr_power", ":troop_no", ca_strength),
#                (store_proficiency_level, ":prof_oh",
                (assign, ":power_of_agent", 25),
                (val_mul, ":skl_powerstrike", :cool:,
                (val_mul, ":attr_power", 2),
                (val_add, ":power_of_agent", ":attr_power"),
                (val_add, ":power_of_agent", ":skl_powerstrike"),
                (agent_set_damage_modifier, ":agent_no", ":power_of_agent"),
                (try_end),
                ]),
Dilediğiniz gibi kullanıp çeşitlendirebilirsiniz eğer modcuysanız. Bu arada Maverick mod ekibine katıldı. Başarılar.
 
Tesisatı döşüyorum. Tuvalet deliği ile sizi evin altına indiriyorum. Daha sonra uzun bir yolculuk ile başka bir binaya, oradan sona ulaştırıyorum. Bunlar tamamlandı. Şimdi ise kapıları koyuyorum. Bazı şeyleri yapınca kapılardan birisi düşüyor. Bir tanesi ise yeteri kadar düşman öldürürseniz açılıyor. Birisi salon, birisi yatak odası. Sahne için konserve, oyuncak, kağıt vs şeyler modelliyorum ve kaplıyorum. Bu şekilde evden çıkmanın bir sürü yolu var. Ayrıca Yerden bir item aldığınızda, Tuttuğunuz birinci itema çift veya tek, ikinci yere kalkan, üçüncü yere fırlatma itemları, dördüncü yere ise kağıt tarzı şeyler geliyor. Bunlar tamamlananlar.
 
Kardeşim böyle bişeyin çıkması forumda çağ atlatabilir benim düşüncem bu. Sürekli Osmanlı, Diriliş veya Tarihi modlar çıkıyor eğer böyle bi mod çıkarsa farkındalık olmuş olur...

Not: SP-MP olmasını tavsiye ederim MP daha eğlenceli hale getirebilir... TAKİPTEYİM
 

Gördüğünüz üzere burası oyuncakçı. Artık haritada da oynayabiliyoruz modu. Şu insan skinlerini ve belli başlı bazı özellikleri tamamlayayım, modun alfasını paylaşacağım. Örneğin bu gördüğünüz npclere ulaşmak için belli bir para verip(oyuncakçıya) merdiven koydurtturacaksınız. Daha özelliklerini belirlemedim ama her npcye farklı bir özellik eklemeyi düşünüyorum. En basidinden şuanda aklımda olanı, belli bir sürede bir para geliri sağlamak.
 
Bu arada mod a bilinmiyor. Etrafa yayarsanız sevinirim. Şuanda özellikleri ikiye katladım. ve devam da ediyorum. Örneğin npclerin hepsinin 6  tanesinin özelliği var. 5'i yeni partileri ettkinleştiriyor, diğeri ise bize haritada da sahnede de point getiriyor. Ayrıca kafa modelini tekrar modelleyeceğim. Şuanda robot modeli tamam. Başka istediğiniz bir özellik var mı? Şu özellikleri halledeyim, denem versiyonu çıkaracağım. Ama oynadığınıza değecek kadar geliştirdikten sonra.
 
Selamün aleyküm,
Oynanabilir Alfa sürümü paylaşıyorum. Kaldırdığım özellikler oldu, evin içerisinin modelini sil baştan yaptım ve şuan çeşitlendirmeye, diş fırçası eklemeye çalışıyorum. Özellikler:
- Düşmanlardan craft yapmak için malzeme çıkıyor. Ayrıca levelinin 2 katı sayısında point kazanıyoruz.
- Oyuna  mini bosslar eklendi ama mekanikler tam çalışmıyor.
- Oyunun hikayeinin çeyreği eklendi. Aslına biz deli birisiyiz ve rüya görüyoruz. Biz bu rüyayı oynuyoruz.
- Etrafta kağıtlar var. Bir tane npc var, onunla konuşursanız, topladığınız sayfaları size açıklıyor.
- Craft yapabilme
- Çeşitli görevdeki itemlar(damage booster, damage reducer vs)
- Başlangıçta seçilecek ekstralar(örneğin bütün sayfalar, fazladan point, lego item seti vs)
- Evin içinde sandık var. Bulursanız lego silah çıkıyor.
- Oyundaki yapay zekanın %10'u tamamlandı. Öneğin bir masanın üstünde 2 tane düşman var. Birisi alttan, birisi üstten vuruyor ve arkalarında 3 tane okçu var. Yani bir nevi taktik yaptım oyuna.

Oynanabilir sürümü, moddb sayfasında mod kabul edilince bu postta, olmadı başka bir mesajda paylaşırım. Yani takipte kalın.
NOT:
Ben bu oynanabilir sürümde temelleri attım. Neler yapabildiğimi burada göreceksiniz. Bunları yaptığıma göre çeşitlendirmesini de yapabilirim. Yani burada modu deneyeceksiniz. İsterseniz düşmanlardan kasılıp kendinize item craftlayabilirsiniz. Kıyafet için clothier'a, silah için toy store'a gidin. Ayrıca şuanda konuşmalarını ayarladğım, npcler sayesinde bulunan 2. bir toy store var. Orada daha değişik(örneğin kara) silahlar craftlatacağım.
http://www.mediafire.com/file/64bnf9i9jumsr7h/evde_bir_gece.zip
 
Back
Top Bottom