Evde Böcek Beslemek?

Users who are viewing this thread

Alves

Son zamanlarda böceklere olan ilgim arttı. Geçenlerde bir arkadaşım sümüklü böcek beslemeye başladık deyince kafama yattı. Dedim bende beslerim, böceklere de çok ilgim var. Tabii evde böcek beslemek, onu doğal ortamından ayırmak biraz sıkıntılı ama merak sardık bir kere işte.

Şimdi bir sümüklü böcek buldum. Büyükçe bir kaba toprak koydum sonra arkadaşın tavsiyesi ile toprağı nemlendirip marul yerleştirdim.

Bu konulara meraklı veya evde böcek besleyenler varsa tavsiye almak istemiştim. Benim arkadaş işi büyüttü şimdilerde karınca besliyor :smile:

Yorumlarınızı bekliyorum.

Benim tanıdığımda böcekleri çok seviyor galiba her gün onlarca böcek toplayıp kavonuza atıyor. Sonrada eve götürüyor ve sonraki gün de tekrar kavonozu dolduruyor.

Sümüklü böcek biraz farklı galiba. İki gün oldu, bir yere gitmedi yuvasından memnun gibi. Her gün marul koyuyorum ama yiyor mu yoksa yemiyor mu anlamadım.

Sümüklü böcek nereye gidecek zaten zar zor hareket ediyor. Bende besliyorum ama kafeste yada akvaryumda değil. Genellikle bazen bilgisayarımın üstünde yada kitaplığa koyuyorum. Saatlerce öyle kalıyor.

İlginç başlığı görünce dedim ne iş  :mrgreen: Böcek beslemek biraz zahmetli iş ona doğal ortam yapmak falan iş istiyor :smile:

Böceklere bağlanmak zor. Yani onlar kedi- köpek gibi değil. Yarın bir bakarsın uçmuş gitmiş.

Evde böcek beslemek, böcekleri incelemek, onların yapısını kavramak ve onları daha iyi tanımak adına güzel bir şey. Bence denenmeli ama benim arkadaş gibi abartmayın.

Back
Top Bottom