Eskiden padişahların kralların başkanların söyledikleri sözler

Users who are viewing this thread

KidCudi said:
Osmanlı askerlerini vs.kazığa oturtan bu aptal adam değil mi?.:cry:

Aksine zeki bi adamdır Vlad Tepeş. Ancak tabiki kötü biri olmak ayrı aptal olmak ayrı.
Hatta size zekası hakkında bir örnek vereyim( şahsen bana ilginç gelen bir olayıdır bu)

Bir gün Vlad Tepeş ve adamları ülkenin sorunları üzerine tartışırken konu ülkenin fakirliğinden açılır. Bu konu hakkındaki fikirleri ve istatistikleri dinledikten sonra , aklına bir fikir gelir. Ve adamlarından birine şöyle der ; ülkenin bütün fakirlerini ... kilisesine( adını şu an hatırlayamadım) çağır , ziyafet vereceğiz. Bunun üzerine söylenildiği gibi ülkenin fakir kişileri kiliseye gelir ve ziyafet başlar. Bunu gören Vlad Tepeş adamlarına kilisenin kapılarını kilitlemelerini ve kiliseyi ateşe vermelerini emreder. Kilise emredildiği gibi ateşe verilir , ve ülkenin fakir kişileri içeride can verir , ancak Vlad Tepeş planını uygulamıştır , bu sayede ülkedeki fakirlik bitmiştir , çünkü ülkenin bütün fakirleri biraz önce kilisede can vermiştir  :mrgreen:

SwadishLegion said:
KidCudi said:
Bir gün Vlad Tepeş ve adamları ülkenin sorunları üzerine tartışırken konu ülkenin fakirliğinden açılır. Bu konu hakkındaki fikirleri ve istatistikleri dinledikten sonra , aklına bir fikir gelir. Ve adamlarından birine şöyle der ; ülkenin bütün fakirlerini ... kilisesine( adını şu an hatırlayamadım) çağır , ziyafet vereceğiz. Bunun üzerine söylenildiği gibi ülkenin fakir kişileri kiliseye gelir ve ziyafet başlar. Bunu gören Vlad Tepeş adamlarına kilisenin kapılarını kilitlemelerini ve kiliseyi ateşe vermelerini emreder. Kilise emredildiği gibi ateşe verilir , ve ülkenin fakir kişileri içeride can verir , ancak Vlad Tepeş planını uygulamıştır , bu sayede ülkedeki fakirlik bitmiştir , çünkü ülkenin bütün fakirleri biraz önce kilisede can vermiştir  :mrgreen:
Bunun zeki olmak ile alakası yok.

Neyse benim inancıma göre Kazıkçı Vlad cehennemin dibinde yanıyo gerisi bana fıss.:grin:

Osmanlının en güçlü dönemlerinde bu adam kadar kafa tutabilen birisi yok. Resmen elinde oynatmış. Osmanlının 13-14. Yyda avrupada ilerlemesini süper engellemiştir. Çok sağlam bir adam. Manyak bir stratejist.
Da Vinci's Demons dizisini izlerseniz orada da geçiyor. İnsanoğlunun şeytana en çok yaklaştığı adamdır.

Sir Rivenal said:
SwadishLegion said:
KidCudi said:
Bunun zeki olmak ile alakası yok.

ne ile alakası var ?

Ubsilon Xeforian Cioss said:
Da Vinci's Demons dizisini izlerseniz orada da geçiyor. İnsanoğlunun şeytana en çok yaklaştığı adamdır.
Bana göre Hitler'dir...:razz:

KidCudi said:
Bana göre Hitler'dir...:razz:

Hatta duyduğuma göre (yanlış olmasın) Hitler'in Deccal olduğunu düşünenler olmuş.

KidCudi said:
Bence Hitler'in Yahudi soykırımı yapmasıda zekice.:lol:

Yahudi soykırımı olmasa bile Hitler oldukça zeki bir insan, bu yargıya varmak için kitaplarını okumak yeterli.

"Barbarlık" ve "Aptallık" farklı şeyler, bir insanın barbar olması aptal olmasını gerektirmez. Hitler de bir caniydi ancak oldukça zekiydi. ( şahsi fikrim )

Osmanlının en güçlü dönemlerinde bu adam kadar kafa tutabilen birisi yok. Resmen elinde oynatmış. Osmanlının 13-14. Yyda avrupada ilerlemesini süper engellemiştir. Çok sağlam bir adam. Manyak bir stratejist.

Osmanlıya o dönemde en çok kafa tutan adam İskender beydir.Ölmese İskender bey Osmanlı macaristan sınırlarını Orta Avrupayı rüyasında görürdü.

Hitler vladın tırnağı bile olamaz. Hitlerin yerinde vlad führerlik yapsaydı şimdi dünya nüfusu yarı yarıyaydı ve hepimiz almanca konuşuyorduk. Hatta muhtemelen türk kalmazdı dünyada.

colombos said:
Hitler dava adamıydı. Vlad ise tam bir manyaktı.
Aynen öyle...Hitler'e karşı önyargılı olsamda harbiden dava adamıymış...

Lt. qHouSt said:
Heil Hitler! Şaka maka Hitlere büyük saygı duyar(dı)m. Ancak gözümde Goebbels var. Ondan ötesini görmedim Siyasi Zeka konusunda.
Zeka mı ? Propaganda mı ? Anlamadım ?

Hitler vladın tırnağı bile olamaz. Hitlerin yerinde vlad führerlik yapsaydı şimdi dünya nüfusu yarı yarıyaydı ve hepimiz almanca konuşuyorduk. Hatta muhtemelen türk kalmazdı dünyada.
Cengiz der geçerim. Dünyada insan kalmazdı adam akıllı.

Bkz: Moğolistan nüfusu.

Back
Top Bottom