Erken Erişim Güncelleme Geliştirici Günlüğü

Users who are viewing this thread

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
Merhaba Kalradya Savaşçıları!

Dünya'ya normalleşme görüntülerinin yavaş yavaş geri dönmesiyle birlikte, Bannerlord'un şimdiye kadarki erken erişim macerasını, oyun üzerindeki yaptığımız değişiklikler ve geliştirmelerden ve gelecek için olan planlarımızdan söz ederek sizlere anlatmak istiyoruz.

Şu işe bakın, evlerden çalışmak ekibimizi biraz daha birleştirdi. Oyunun geliştirme süreci aralıksız bir şekilde oyunun çıkışından bu yana, 11 haftadır toplam 78 yama ile devam etti.

Bu yamaların ana odağı stabilite ve performans geliştirmeleriydi. Topluluğumuzdan gelen detaylı hata raporlarının yardımıyla bugüne dek 200'ün üzerinde çöküş ile alakalı hata çözdüğümüzü söylemekten mutluluk duyuyoruz. Aşırı derecede kısaltılan yükleme süreleri ve genel olarak, özellikle savaşlarda, artırılan kare sayıları ile birlikte oyunun performansının çok büyük bir ölçüde geliştirildiğini söyleyebiliriz. Performans takılmalarının çoğunluğu çözüldü ve bazı görevlerin kaynak kullanımı azaltıldı. Paralel görevlerin daha iyi dengelenmiş kaynak kullanımı, çoklu çekirdek performansında artışa ve daha yumuşak bir oynanış deneyimine olanak sğaladı. Bunlara ek olarak, çoklu otomatik kayıt yuvası ekleyerek ve kayıt dosyalarının dosya boyutlarını büyük bir ölçüde düşürerek oyuncuların oyun bozan hatalar ile karşılaşma şanslarını da düşürdük.

Oyunda var olan sıkıntıları çözmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yüzden lütfen hata raporlarını bizlere iletmeye devam edin, bunun bizim işimizi ne kadar kolaylaştırdığının altını yeterince çizemeyiz!

18.06.20.1.png

Okçu görüş hesaplamalarının ve hedef seçiminin kaynak kullanımını daha uygun hale getirdik. Bu, okçuların çok fazla sayıda olduğu savaşlarda performansı artırıyor.

Oyundaki hatalara karşı devam eden savaşımıza yardım etmesi için oyuncuların katılabileceği ayrı bir beta sürümü çıkarttık. Böylece oyuncular gelecek güncellemeleri ve değişiklikleri önceden test etme fırsatı bulabiliyorlar. Bu yaklaşım bize bir taşla iki kuş vurma fırsatı veriyor. Daha stabil bir oynanış deneyimi arayan oyuncular ana sürümde kalırken, beta sürümünde oynayan oyuncular yeni özellikleri ve değişiklikleri diğer oyunculardan biraz daha önce deneyimleme fırsatı bulabiliyorlar.

Oyun mekaniklerini genişleten ve yeni içerik ekleyen pek çok yeni güncelleme ile birlikte oyunu yamalama süreci, son zamanlarda çok fazla yaptığımız bir şeye dönüştü. Sefer modunda eksik olan birkaç nitelik, kapsamlı müzik kütüphanemize ise yeni parçalar ekledik. Yeni silahlar, zırhlar, kalkanlar ve silah üretim parçaları da oyuna eklendi. Ek olarak, hem tek oyunculu oyun moduna hem de çok oyunculu oyun moduna yeni haritalar eklendi. Bunun yanı sıra, oyuna yeni görevler eklerken ayrıca hali hazırda oyunda bulunan bütün görevlerin üzerinden baştan aşağı geçildi ve oyunda takılmanıza sebep olarak ilerlemenizi engelleyebilecek pek çok hata ve sorun da giderildi.

18.06.20.2-fix.png

Farklı seviyelerde yeni silahlar ve zırhlar oyuna eklenirken aynı zamanda var olan öğelerin kalitelerinin yükseltilmesine de devam ediliyor.

Önemli bir güncellemeyi Krallık Oluşturma özelliğinde gerçekleştirdik. Bu özellik ile birlikte oyuncular, ana hikaye dışında kendi krallıklarını kurarak Kalradya'da kendi yollarını gerçek bir sandbox temasında çizebiliyorlar.

Bunun yanı sıra, detaylı diplomatik tercihleri içeren Krallık Politikaları artık krallık karar sistemine eklendi. Önceden bu krallıklar seviyesinde halledilirken artık klanların oyları ile kendi ilgileri üzerinde karar kırılan bir sisteme evrildi. Barış yapma kararı artık haraç ve ateşkes dönemlerini de içermekte. Bu değişiklik, büyük kararlar alınırken ve oyuncuya kral olarak hükmetmenin dışında bir vassal olarak hizmet verirken de, savaş ve barış için oyunculara daha meşru bir alan sunarak her krallığın klanlarının arasındaki güç mücadelelerine ve iç politikaya daha çok önem katıyor.

18.06.20.3.gif

Artık ana görevi yapmadan kendi krallığınızı kurabiliyorsunuz. Bir kaleye veya bir şehre sahip olmanızın yanı sıra klanınızın da 4. seviye olması gerekmekte.

Tabii ki bu yamalar sadece yeni içerik ve hata çözümleri içermiyordu. Oyunun büyük bölümlü yeniden yapıldı ve tekrar dengelendi. Eşya enflasyonu artık kontrolden çıkmıyor. Artık Askerlerin ve garnizonların aç kalma olasılığı oldukça düşük (kuşatma ve yağmalar onları aç bırakmak için hâlâ en iyi yöntem!). Savaş simülasyon hesaplamaları geliştirilerek sonuçların ordu büyüklüklerini daha iyi yansıtmaları sağlandı. Savaş ve barış kararları artık daha anlamlı ve çok uzun süren savaşlar artık oluşmuyor. Askerler artık hareket ederken ve düşmana karşı savaşırken düzenlerini daha iyi koruyorlar. Süvariler artık tekrar saldırıya geçmeden önce düzenlerini tekrar kuruyorlar ve yakın dövüşte daha iyiler. Klanlar, birlikler ve ordular için sefer modunda yapay zeka geliştirmeleri yapıldı. Artık yapay zeka finanslarını, eylemleri ve hedefleri konusunda daha iyi önem sırası oluşturuyor. Bunların yanı sıra daha nice geliştirme ve düzeltme yapıldı.

Benzer bir ilgiyi de kullanıcı deneyimini geliştirmeye verdik. Kullanıcı arayüzü, sesler ve metinler oyuncuyu daha da içine çeken, kullanışlı ve kullanımı daha kolay bir oyun oluşturmak adına geliştirildi. Özellikle, birliklerin yapısı ve yerleşimlerde oyunculara, bilgileri nasıl aktardığımız konusunda daha da ilerletmeye çalıştık. Klan yönetim ekranı geliştirildi, fiyat renkleri dünyadaki ortalamayı daha iyi yansıtmak için değiştirildi. Takas ekranı da takasın mevcut haliyle nasıl karşılanacağını gösteren bir iyileştirme de yapıldı. Bununla birlikte oyundaki şehir sakinleri ile olan yerel bölgedeki sorunlar hakkındaki diyalogları ve metinleri, yoldaşların hikayeleri ve diğer pek çok metin yazıldı ve düzeltildi.

18.06.20.4.jpg

Geliştirilmiş diplomasi ekranında mevcut durumu görmek artık daha kolay. Savaş ilanı ve barış teklifi için oylama başlatılabilmesi için bir 'Teklif' butonu da ekledik.

Bütün bunlar bizleri şu an olduğumuz yere getirdi. Peki ya geleceğe yönelik planlarımız neler? Bu günlerde oyundaki kodun büyük bir bölümünün yeniden düzenlenmesine yoğunlaştık. Buna uzun vadede oyunun altındaki koda yapılan büyük bir geliştirme olarak bakılabilir. Maalesef dikkatimizin çoğu buraya ayrılmış durumda. Ancak, oyunun ana ve beta sürümlerine yapacağımız sıradaki güncellemeler üzerinde de çalışmaya başladık ve onları çok yakında sizlerle buluşturmayı umuyoruz!

Tek oyunculu oyun modunda yakın gelecekteki odağımız stabilite ve performans olmaya devam edecek. Ancak bu durum oyunun diğer yönleri üzerinde çalışmadığımız anlamına gelmiyor. Niteliklerin üzerinden geçmeye, yeni haritalar ve görevler üzerindeki çalışmalarımıza ve yapay zeka geliştirmelerine devam ediyoruz. Ek olarak, krallık politikaları ve oylamalar üzerinde, oyunculara daha çok kontrol ve seçenek verecek geliştirmelere, klan üyelerini ve yoldaşları daha çok yerde kullanmak üzerindeki çalışmalarımızla birlikte sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, artık karakter seviyeleri hesaplanırken yetenek seviyelerinin toplam artış sayısı yerine yeteneklerden toplanan ham deneyim puanları kullanılacak, bu değişikliği planlamaya başladık. Bu değişiklik birkaç yeteneğin üzerine odaklanmayı daha da kolaylaştıracak. Bunun yanı sıra silah üretimi özelliği üzerinde, daha az uğraştırıcı ve yaratıcılığı daha çok ödüllendiren, işleyişini ve deneyim kazanımını değiştiren bir geliştirmeyi de planlıyoruz. Daha fazla ana hikaye görevleri de yakında oyuna eklenecek. Bunların içerisinde ailenizi kurtarma görevinin yanı sıra komploya karşı çalışmanıza izin verecek görevler de bulunuyor. Son olarak, dünyada gerçekleşen olayların etkisi ile oluşan dinamik görevler de oyuna eklenmeye devam edilecek.

Çok oyunculu oyun modunda şu sıralar dövüş sistemi parametrelerini yeniden ayarlayarak daha iyi hale getirme konusunda çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, sınıfların özelliklerini, ekipmanlarını ve niteliklerini yeniden dengelemek konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Ek olarak, oyuncu raporlama aracı şu anda beta sürümünde ve en kısa sürede bu aracı ana sürüme göndermeyi planlıyoruz. Böylece oyuncularımız sorun yaratan oyuncuların önüne geçebilecekler.

Son olarak, yakın gelecekte mod araçlarını sınırlı dokümantasyon ile yayınlamaya başlamayı umuyoruz.

18.06.20.5.jpg

Bekar lordlarımızı unutmadık. Oyuna evlilik ve doğum ile artan nüfusunun sürdürülebilmesi için 160'dan fazla leydi eklendi.

Şu ana kadarki çabalarımız gelecek şeylerin sadece küçük bir parçası. Yıllar boyu zevk alarak oynayacağımız bir oyun yaratabilmek için sizlerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Dikkatli olun ve sosyal mesafenizi korumayı unutmayın!
 
Çeviri için teşekkürler. Mod araçların kısmende olsa yayınlanacak olması ve yoldaşları rollerinin ve öneminin artması güzel gelişmeler olacak.
 
Hayırlısı olsun, Çok Oyunculu için bu ortamın büyük ümidi var, umarım bazı konularda iyileştirmeler yapılır, özellikle optimizasyon konusunda. Mod Tools umarım kısa zamanda gelir, çünkü modumuzu yapmak için sabırsızlanıyoruz :smile: Ayrıca Çeviri için Teşekkürler :smile: @MArdA TaleWorlds
 
Elinize sağlık şu aralar oyuna elimi sürmüyor olsam da gelişmeleri takip ediyoruz. Bu denli hızlı iyileştirmeler yapmanız takdir edilesi. Aynı performansız devamını diliyoruz, kolay gelsin:smile:
 
Tebrik ediyorum. Müthişsiniz. Fakat ufak bir konuyu açmadan edemeyeceğim. Kuzaitlerde neden Moğol bayrakları ve karakterleri daha fazla anlayamadım. Lütfen buna bir denge getirin. Hatta Moğol karakterleri 3/1 e indirin. Rica ediyorum.
 
Çeviri için teşekkürler. Korona sürecinde olduğumuz için röportaj falan verilemiyor tabi ama yakın bir zamanda online olarak armağan yavuzdan bir röportaj görebilirmiyiz? Bir defa röportaj yapmıştı ancak o oyunla ilgili değildi direkt kendisiyle bannerlord hakkında bir röportaj yapılması gerçekten çok iyi olur.
 
Tek oyunculu oyun modunda yakın gelecekteki odağımız stabilite ve performans olmaya devam edecek. Ancak bu durum oyunun diğer yönleri üzerinde çalışmadığımız anlamına gelmiyor.

kardeş şu tek oyuncu kısmını bata çıkada olsa biraz görevli felen şehirlerde bişeyler yapılabilir şekilde oynasakta ondan sonra stabilite ye geçseniz? hani 500 tane özellik eklemeyin tamam ama 20-30 görev, şehre girmeye değer birşeyler ekleseniz 1 patch ile bozuk mozuk farketmez ya şşşhh stabiliteye öle devam etsek olmamı ?
 
@MArdA TaleWorlds
Mod Araçları Hakkında
Merak ettiğim en büyük şey bize ne sunacağı, modelleme, Krallık ekleme, lord, kral ekleme veya değiştirme, oyun içi sahne editörü, farklı varlıklar, silahlar, yetenekler ekleme, kendi kodumuzu hayata geçirme (örneğin detaylı büyü modu için kodlar) vb. Olacak mı?
Ama bunlar benim için 2. Planda asıl önemli olan şey campaign yani sefer haritası editörü, haritayı warbanddaki gibi 3.parti bir yazılım ile mi değiştireceğiz yoksa mod editörü bize bu olanağı tanıyacak mı? Çünkü bence bu çok önemli bir şey en azından EA sürümden sonra mod araçlarına eklenebilir...
 
@MArdA TaleWorlds
Mod Araçları Hakkında
Merak ettiğim en büyük şey bize ne sunacağı, modelleme, Krallık ekleme, lord, kral ekleme veya değiştirme, oyun içi sahne editörü, farklı varlıklar, silahlar, yetenekler ekleme, kendi kodumuzu hayata geçirme (örneğin detaylı büyü modu için kodlar) vb. Olacak mı?
Ama bunlar benim için 2. Planda asıl önemli olan şey campaign yani sefer haritası editörü, haritayı warbanddaki gibi 3.parti bir yazılım ile mi değiştireceğiz yoksa mod editörü bize bu olanağı tanıyacak mı? Çünkü bence bu çok önemli bir şey en azından EA sürümden sonra mod araçlarına eklenebilir...
önce biraz görev felen eklensin de oyun oynayabilelim ondan sonra mod aracı gelsin
başta yapacaklarını sonda, sonda yapacaklarını başta yapmaya başladılar ve üzülmeye başlıyorum :sad:
 
@MArdA TaleWorlds
Mod Araçları Hakkında
Merak ettiğim en büyük şey bize ne sunacağı, modelleme, Krallık ekleme, lord, kral ekleme veya değiştirme, oyun içi sahne editörü, farklı varlıklar, silahlar, yetenekler ekleme, kendi kodumuzu hayata geçirme (örneğin detaylı büyü modu için kodlar) vb. Olacak mı?
Ama bunlar benim için 2. Planda asıl önemli olan şey campaign yani sefer haritası editörü, haritayı warbanddaki gibi 3.parti bir yazılım ile mi değiştireceğiz yoksa mod editörü bize bu olanağı tanıyacak mı? Çünkü bence bu çok önemli bir şey en azından EA sürümden sonra mod araçlarına eklenebilir...
Valla kodlamayı iyi bilen biri yarış araba oyunu bile yapabileceğinden bahsetmişti devlerden biri twitchte bir yayına konuk olduğunda.
 
Bence onu bunu bırakmalı ve AI üzerine odaklanmalılar. Eski MB'de bizden kaçan ordular en azından en yakın kaleye sığınırlardı şimdi o bile yok takılıyorsunuz peşine eninde sonunda sıkışıyor bir yerde. Büyük ihtimalle takvimde çok değinelecek nokta olduğundan böyle sonuçta her yeni ekledikleri mekanikten sonra AI'a bir şekilde uydurması lazım.
 
Back
Top Bottom