Endülüse Veda

Users who are viewing this thread

Çakıcı

Banned
Endülüs Sultanı zevk ve sefaya düşmüş bir halde devleti adeta kendi haline bırakmış halde zamanını geçirirken Sultanın karısı
Aişe Sultan (Endülüsün son emiresi) Endülüsü kurtarmak için elinden geleni yapmaktadır.Osmanlıya elçi gönderende odur fakat beklenen yardım gelmez ve zamanla devlet Aişe Sultanın oğlu ve Emir Abdullah ve kocası Ebu Hasan tarafından iç savaşlar yüzünden iyice güçsüz duruma düşer.Bundan yaralanan Kastilla ve Aragon kralıkları ittifak yaparak Endülüse saldırırlar.Endülüs tahtını  ise Emir Abdullah ele geçirmiştir.Hristiyanların Endülüse saldırması ENDÜLÜSÜ güç duruma sokar ve bir zaman sonra Gırnata kuşatılır ve Abdullah şehrin anahtarını Arogon ve Kastilya devletlerine teslim eder.Abdullah ve ailesi gırnatayı terk etmek üzere yola çıkarlar.Abdullah "arabın ah ettiği mahal" olarak bilinen Badul tepelerinden Gırnataya içli içli bakar ve annesi Aişe Sultan oğluna
-Yiğitler gibi koruyamadığın vatanına şimdi kadınlar gibi ağla evladım der.
İşte bir devlet daha iç karışıklık zevk ve sefa yüzünden böyle yok olup gitti.

o kadar da basit değil...O zmanlarda Reconquista ilan edilmişti. Yani Hristiyan Aragon ve Castille Leon Krallığı zaten belalıydı Endülüsle......ondan sonra bide son zmanalarda Hristiyanlar baskıya alınınca krallıklar avantaj sağladı ve İspanya'yı geri aldı.
Ayrıca belirtmen gerekir ki, İspanyolların o kadar toprağı kaybetmeleri zaten birlik içinde olamamalarındandır.

Tabi ki o kadar basit değil ama tarihin zorluğunu anlatmamız için olayın içinde yaşamamız lazım zaten tarih hocalarının analttığıda farklı bir şey değil.

Şunu göstermek istiyorum : (konuyla ilgili merak etmeyin)
1 Nisanın tarihçesi;

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde
Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim
olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli
görüşmelerden sonra canlarının
kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün
Müslümanların
öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
  bize söz vermiştin dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
  dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
kutlanmaktadır.
Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar
arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan
1 Nisan'lar,  bir şakagünü olarak kutlanmaktadır
Bana e-maille geldi o günden beri 1 Nisan şakası yapmıyorum  :mad:

O maili kim uydurduysa güzel uydurmuş. Doğrusu:

Roma imparatoru Sezar M.Ö. 46 Yılında takvimin başlangıcı Ocak ayı olarak ilan etti. Ancak 16. yüzyılda Avrupa'da yeni yılın mart ayının 25'inde başladığı bilinir. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles takvimi değiştirrerek yılbaşını ocak ayının birinci gününe aldı. Ancak bazı kişiler bu kararı protesto etmek amacıyla 1 Nisan'da partiler düzenleyip birbirlerine hediyeler verdi. Diğerleri ise bunları 'nisan aptalları' olarak nitelendirdi; yapılmayacak partilere davet edip, olmayan heberler üretti Yıllar sonra Ocak yılın ilk ayı olarak oturunca Fransızlar 1 Nisan'ı kültürlerinin bir parçası olarak gördü. Bu adetin İngiltere'ye ulaşması 200 yıl sürdü.Oradanda bütün dünyaya yayıldı. 1 Nisan şakalarının sembolünün 'nisan balığı' olmasının nedeni ise mart ayının sonlarına doğru Güneşin balık burcunu terk ediyor olmasıdır.

Sir Peter said:
Şunu göstermek istiyorum : (konuyla ilgili merak etmeyin)
1 Nisanın tarihçesi;

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde
Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim
olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli
görüşmelerden sonra canlarının
kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün
Müslümanların
öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
  bize söz vermiştin dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
  dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
kutlanmaktadır.
Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar
arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan
1 Nisan'lar,  bir şakagünü olarak kutlanmaktadır
Bana e-maille geldi o günden beri 1 Nisan şakası yapmıyorum  :mad:
pis köpekler :evil: bu adamlarla tuvalete bile gidilmez

GhosTR said:
Slavs said:
Cleidophoros said:
Diğer gafil müslümanlar da bu safsatalara inanıp millete küfür ederler.
istersen sen git onlara inan
Ya Slavs Her Duyduğuna İnanma Cleidophoros Un Dediği Duruma Düştün
Maalesef Birçok Müslüman Bu Durumda.
o bosna katliamındada demişlerdi hepimiz kardeşiz dostuz falan filan ama o katliamı hala onlar yapmadı orda 300 bin müslümanı kestiler ve hala onlara inanıcam  :evil:

Ben Hristiyanlar Güvenilir İnsan Demedim Her Gördüğün Şeye İnanma Dedim.Kanıtlanmış Şeylere İnan.
Pis Köpekler Diye Atladın Anında.Bazı Müslümanlar Müslümanlar Hariç Diğer Herkese Hain Köpek Damgası Vurur.Herhalde  Sende Vurdun Damgayı Onlara.

Slavs said:
GhosTR said:
Slavs said:
Cleidophoros said:
o bosna katliamındada demişlerdi hepimiz kardeşiz dostuz falan filan ama o katliamı hala onlar yapmadı orda 300 bin müslümanı kestiler ve hala onlara inanıcam  :evil:

Sorun beyim insanları dine göre ayırmak....dediğin çok saçma. Sanki insan hristiyan olunca otomatikman diğer bütün hristiyanlarla aynı oluyor. İnsanlar çok farkldır....yaşadıkları, yetiştikleri ortam, eğitimleri....hepsi farklı bir karaktere sahiptir. Onu geçtim zaten hristiyanlıkta gidin puştluk yapın demiyor. Uzun lafın kısası çok saçma bir laf söylüyorsun....

İçimi Döktün.Her Cumhuriyetçiyi Din Düşmanı,Her Kafası Türbanlıyı Şeriatçi,Her Hristiyanı Yalancı Hain Diye Kendi Kafanda Etiketlersen Vay Senin Haline...

Slavs said:
GhosTR said:
Slavs said:
Cleidophoros said:
Aklı çalışan adamların söylediğine inanırım ben, ona ya da buna değil. Hala bu chain mail gerizekalılıklarına inanıyorsunuz ya ne diyeyim daha. Gerizekalı diyeceğim ama ayıp olacak.
Bosna konusunda inanıp inanmama gibi bir seçeneğin yok zaten, olay ortada bütün dünya naklen savaşı izledi.

Sir Peter said:
Nasıl :S gugıla 1 nisan tarihçesi yaz ara bakiyim.Bakalım gugıl amcamı biliyor sen mi ?
Adıyaman-Haber'den mi bakayım yoksa ForumVatan.tc'den mi?
İki tane kelek mail attı, 3 tanesi bir foruma yazdı, gugıl amca da sana gösterdi diye doğru olmaz hiçbirşey. Gugıl amca kutsal bilgi kaynağı değildir, gugıl amca da yalan söyler.
Yapmayın canlarım etmeyin, okuyun araştırın bilgilenin.

Back
Top Bottom