En sevdiğiniz kitaplardan alıntılar

Users who are viewing this thread

"İnsan, dünyayı ve kendi yaşam tarzını değiştiren pek çok harika şey keşfetmiştir. Ancak teknolojinin her iyi kullanımı için, ister bilgisayar, ister telefon ya da internet olsun, birileri her zaman bunu kendi çıkarları için kötüye kullanmanın yolunu bulurlar."

Aldatma Sanatı-Kevin Mitnick

Bana insanlardan mı bahsediyorsun? İnsanlar mazide ve tarihin yaprakları arasında kaldılar! Bu gördüklerin birer karikatürden başka bir şey değildir.
H.Nihal ATSIZ-Ruh Adam

-''Dışımızdaki limitler,
içimizdekiler kadar büyür ya da küçülür.

-''Kafesten çıkınca değil,
kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz.

Kitabın ismi: Limiz Sizsiniz  Yazar: Mümin Sekman.

Balkon sallandı. Hayır, o titriyordu. Bir an, çok kısa bir an, her şeye son vermeyi düşündü: aşağı atlamayı, bütün dünyasını karartan, biraz önce burun buruna geldiği ölüme kavuşmayı aklından geçirdi.
Ama hayır.
Korkuluğu sımsıkı tuttu ve güneye doğru mırıldandı:
-

Siyah Kan - Jean-Christophe, Grange

Tanrının Unutulan Çocukları.
"Hayat bir piyangodur: Şanslı olan kazanır, şansızlar ise Tanrının Unutulan Çocuklarıdır..."

(...)

''Gemiden ayrıldığında o,artık özgür bir kadındı,fakat ben bir daha asla özgür bir erkek olamadım.''

Sör (Sir) Arthur Conan Doyle-Gölge Oyunları-Syf.231

İncili Arwa said:
(...)

''Gemiden ayrıldığında o,artık özgür bir kadındı,fakat ben bir daha asla özgür bir erkek olamadım.''

Hikayenin adı neydi, tanıdık geldi de okudum sanırım.

Findecáno Amandil said:
İncili Arwa said:
(...)

Hikayenin adı neydi, tanıdık geldi de okudum sanırım.
Konu ile alakasız bir ileti olmadımı bu sevgili moderatörüm?

"Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum."

Masumiyet Müzesi

aloof, adj.

It has always been my habit, ever since junior high school, to ask that question:

"What are you thinking?"

It is always an act of desperation, and I keep on asking, even though I know it will never work the way I want it to.

The Lover's Dictionary. - David Levithan

(...)

Çünkü yaşam hepimiz için mutluluk veya mutsuzluk ilmekleriyle örülüyor...bir ters bir yüz gibi.Örgü aynı,ama desen farklı...Kiminde daha çok ters var,kiminde daha çok yüz...

Pınar Yılmazer-Paylaşmak ki,o en güzeli-Syf.128

(...)
Düşünün bir kere,insan hoşçakal demeden nasıl merhaba diyebilir ki ?

Aynı kitaptan-Syf 131

savaş barıştır
özgürlük köleliktir
bilgisizlik kuvvettir

Eğer Partinin söylediği yalanları herkes onaylıyor, tüm kayıtlar aynı masalı anlatıyorsa, o halde, yalan tarihe geçiyor ve gerçek oluyordu. "Geçmisi denetleyen," diyordu Parti sloganı, "geleceği de denetler; su anı denetleyen, geçmisi de denetler." Oysa geçmis, yapısı gereği değistirilebilir olmasına karsın hiçbir zaman değistirilmemisti. Simdi gerçek olan seyler, ezelden ebediyete dek gerçek kalacaktı. Basit bir isti bu: Tek gereken sey, belleğinize karsı sonsuz bir zaferler zincirini kazanmanızdı. 'Gerçeğin denetlenmesi' deniyordu buna, yeni dilde 'Çiftdüsün.'

Bilinçli bir sekilde bilinci yok etmek, sonra, yeniden bu bilinçli hareketi unutmak. Çiftdüsün sözcüğünü anlamak bile, çiftdüsünü kullanmayı gerektiriyordu.

george orwel-1984

(...)

Fakat yazık ki bu aynalar da erkek icadı. İnsan ne yaparda mesela saçlarını, gözlerini öpemiyor. Ne yapsa, ne kadar uğraşsa kendini yalnız, münhasıran dudaklarında, ağzından...

Neler söylüyorum? ... Sör Aleksi, "Papaz elbisesi adamın ruhunu papaz eder !" derdi. Koket başı da adamı koket mi yapıyor, nedir?

Reşat Nuri Güntekin- Çalıkuşu- Syf.364

Kadın büyük bir yakınlık göstererek her soruya cevap verdikçe Deli Kurt'un güveni artıyordu.İçinde düğüm olan soruyu sordu:
-Bacım!Sen gerçekten müslüman değil misin?
-Oğul! Siz Osmanlılar da Karamanlılar gibi insanın yüreğindeki nesneye mi karışırsınız? Müslüman olup olmadığımı niye soruyorsun? Türk olduğum yetmiyor mu?
-Yanlış anlama bacım. Niçin müslüman değilsin diye sormuyorum. Müslüman değil misin, değilsen nesin diye soruyorum.
-Müslüman değilim.
-Nesin?
-Türküm dedim ya...
-Ben de Türküm ama Müslümanım da... Senin dinini öğrenmek istiyorum.
Kadın biraz sustuktan sonra şu cevabı verdi:
-Biz insanları dinlerine göre değil, soylarına göre ayırırız...

H.N.Atsız/Deli Kurt

Orta yaşlı kır bıyıklı bir Türk vagonun ortasındaki yolda ayakta durmuş kendilerine bakıyordu . Yüzü öfkeden kıpkırmızıydı. Elinde büyükçe bir tabanca vardı. "Alın cehenneme iki bilet!" dedi, silahını iki kez ateşledi. Alınlarından vurulan Rumların biri sıraların arasındaki yola yuvarlandı, öteki arka üstü uçup giriş sahanlığına düştü.

Şu Çılgın Türkler-Turgut Özakman

"Bütün bunları yapmamın tek sebebi sonu gelmez bir sıkıntı ve bunalım hali inanın bana" -Dostoyevski -Yeraltından Notlar

Back
Top Bottom