WB MB En Kolay Yoldan Krallık Kurup Calradia'yı Fethetme Rehberi

Users who are viewing this thread

Alhedras

Grandmaster Knight
Dikkat bu rehber en hızlı yoldan kendi krallığını kurma rehberi değildir. En güçlü krallığı kurma rehberi de değildir...

Bu rehber "ben yan gelip yatayım, kasmadan krallığım olsun" rehberidir ve hiç uğraşmadan neredeyse hazıra konarak krallık kurma ve yükselmeyi göstermektedir.

Karakter:

Karizma ve ikna kabiliyeti yüksek bir karakter oluşturmanız önerilir. Ayrıca "babanız" sorusuna "eski bir soyluydu" diyerek soylu sınıfında maça 1-0 galip başlayabilirsiniz.

Başlangıç:

Hangi krallık ile rahat ediyorsanız oradan başlayın ve adamlarınızı geliştirin. Namınızı 100-150'ye kadar yükselttikten sonra...

1. Hemen krallıkları incelemeye başlayın. Bize bir Zor Durumdaki Krallık (bundan sonra kısaca ZDK diyeceğim) lazım.

ZDK birden fazla krallık ile savaş halinde olup, birden fazla şehir veya kale kaybetmiş, kısacası zor durumda kalmış bir krallık olacak. Benim oyunumda bu Khergit'lerdi ve hem Swadia hem de Vaegir ile savaş halindeydi.

2. ZDK'nın düşmanı olan krallıklardan birine katılın. (benim örneğimde swadia) ve ZDK üzerine deyim yerindeyse ölüm gibi çökün. Burada dikkat etmeniz gereken nokta şu: bir ZDK lordu ile karşılaştığınızda mutlaka ama MUTLAKA savaşmadan önce kendi krallığınıza geçmesi için ikna etmeye çalışın. Bu şekilde çevirebildiğiniz lordları kendi krallığınıza çevirin, kalanları da bir güzel pataklayın. Ününüze ün katın.

3. Bu sırada biraz politika ile de ilgilenmeniz gerekiyor. NPC'lerinizi yollayarak yönetim hakkı kazanın. Sonra kendi krallığınızdaki kalabalık ailelerden birini tespit edin. (baba, amca, yeğen, kardeş vs.. dolu olsun) Bu ailenin tüm lord'ları ile görüşüp görev alın, aranızı iyi tutun. Sonra abartın, bu elemanlardan birinin kızını kandırıp nikahı basın. (kızı kaçırmayın ama, babasının gönlünü alın.) Ne oldu? Güçlü bir sülale ile akraba olduk. Bu ilişki oyunun sonunda işimize yarayacak.

4. Bu sırada ZDK'yı izlemeye devam edin. Birden fazla krallığın saldırısı altında ezilen ZDK'nın sadece 1 şehri ve birkaç kalesi kalana kadar saldırmaya devam edin. O zamana kadar boşu boşuna kaleleri kendinize istemeye kasmayın, nasılsa krallıktan ayrılırken hepsi gidecek. Olmazsa bir tanesini alın, evlenince eşinizin üstünde bir çatı olsun.

5. ZDK'nın 1 şehri ve birkaç kalesi kalınca ne kadar adamınız var ise yanınıza alın. Kralınıza gidip istifayı basın. Sonra doğru ZDK'nın üzerine... Eski krallığımızdan ayrıldığımız için ZDK'nın şehirlerini henüz kuşatamıyoruz. Bunun için birkaç ZDK lordunu sıkıştırıp pataklayın veya bir kervanını yağmalayın. Bu şekilde ZDK ile aranızı bozun (-1 bile olsa yeter) ve şehri kuşatıp kendinize alın. İşte krallığımızı kurduk...

Burada şehir çok önemli. Eğer şehri kaçırırsanız, yani ZDK'nın sadece kaleleri kalmışsa o kaleleri alıp krallığınızı yine kurabilirsiniz. Ancak ekonomik olarak 3-0 yenik başlamış olursunuz.

6. Şimdi geldi sıra lord meselesine. Hani ilk başta ZDK'nın lordlarını eski krallığımıza çağırmıştık hatırlıyor musunuz? Hah, işte %99 ihtimalle eski kralınız onlara hala bir toprak vermedi. Dolayısıyla krala kızgınlar. Eski krallığınızda dolaşıp bu lordları bulun ve "gel sana şeker, pardon toprak verecem" deyip kandırın. Kendi krallığınıza alın.

Ancak bunu abartmayın, zira çaldığınız her lord eski krallığınız ile ilişkinizin bozulmasına sebep olur. Üçte beşte bırakın.

7. Topladığınız lordlar ile ZDK'nın işini bitirin. İşte krallığınız sağlam zemine oturdu. Şimdi biraz dinlenelim, lordlarınız ile konuşun, şölen filan verin lordlarla aranızı iyi tutun. Diğer krallıklara bulaşmayın.

8. Kendinizi hazır hissedince tekrar krallıkları incelemeye alın. Yine bir ZDK arıyoruz. Yani birden fazla krallık tarafından sıkıştırılan bir krallık. Bunu bulduğunuz anda üstüne çullanın. Aynı bir önceki ZDK'ya yaptığınız gibi yavaş yavaş tepeleyin.

9. Aynı yöntemi diğer tüm krallıklar için tekrarlayın. Ancak ilk başta katıldığınız eski krallığınızı mutlaka ama mutlaka en sona bırakın.

10. Sıra geldi son darbeye. Eski krallığımızda akrabalarımız vardı hatırladınız mı? Gidip hepsi ile tek tek konuşup toprak, şan şöhret vaadi ile kandırın. Zaten aranız iyi olduğundan sizin tarafınıza geçişleri sorun olmayacaktır. Ne yaptık? eski krallığımızdaki güçlü bir aileyi kendi tarafımıza çektik, artık önümüzde kimse duramaz. Verin sopayı...
 
Güzel olmuş ta zaten başında da rehber demişsin rehberlere taşısaydın keşke?Zaten moderatörler kesin taşırlar ki sanırım senin buraya açma sebebin çoğu üyenin rehberlere bakmayıp direkt olarak buraya bakıp birşeyler bulamazlarsa yeni konu açmaları :smile:
 
Eline sağlık Alhedras, arada kullandığın espri içerikli cümlelere de bitiyorum açıkcası  :mrgreen:
"gel sana şeker, pardon toprak verecem"
:mrgreen:

argon45 said:
rehberlere taşısaydın keşke?

Rehberler kısmına konu açılamıyor. Admin ya da bir moderatör taşırsa oraya gidiyor, böylece düzenli bir bölüm oluyor orası.


 
Rehberlere konu açılmıyor zaten.
Bu arada güzel olmuş umarım çoğu kişinin sorununu çözer.
 
Ya ben svadia nın üstüne çöktüm , 1 şehirde 1200 asker var ve hiç çıkmıyorlar ! Ne yapmam gerek !
 
oguz817 said:
rabbitstayla said:
oguz817 said:
Ya ben svadia nın üstüne çöktüm , 1 şehirde 1200 asker var ve hiç çıkmıyorlar ! Ne yapmam gerek !

Parti parti azalt. 8-9 postada zayıflarlar.
,
Adam gibi oku ! Hiç çıkmıyorlar yazdım :grin:

Bende diyorumki 400 kişi dal 50 kişi azaltsan kardır. Bu arada tabi sadece Swadia'yla savaş , 50 - 100 derken bi bakmışın 10 kişi kalmış. :grin:
 
Alhedras sen calradia'nın bir numaralı çakalısın :grin:

@Demirci
Şehirlerini kuşat ve yiyeceklerinin bitmelerini bekle. Bu yöntemi hiç denemedim ama eminim ki işe yarayacaktır.
 
Evet dedikleri gibi yap sanırım eğitimli okçular ve nord savaşçılarından oluşan bir birlikle kuşatma yaparsan adam eksiltmede sorun yaşayacağını sanmıyorum. Oklar bittikçe kendini düşmana bırak sen sadece yaralı olacaksın ama onlar büyük zarar almış olacak. Savaş büyüklüğü az zaten 150 en fazla. Sıra ile gelecekler ne kadar azaltırsan o kadar iyi aynen dedikleri gibi.
 
oguz817 said:
Ya ben svadia nın üstüne çöktüm , 1 şehirde 1200 asker var ve hiç çıkmıyorlar ! Ne yapmam gerek !

Kalede bol miktarda lord var ise mümkün olduğu kadar piyade ağırlıklı bir ordu kur. Kaleyi kuşat. İçeride bol miktarda lord olduğu durumlarda %90 ihtimalle kuşatmayı yarmak için kale önünde sana saldıracaklar. Savaş kale önünde olduğu için atlar olmayacak. Okçuların koruması da olmayacak. Yani tamamen kıran kırana piyade savaşı. Bu savaş bitince kuşatmayı terket de. Git ölen piyadelerin yerine yenilerini al, aynı taktiğe devam... Böylece surlara hiç tırmanmadan içeridekilerin yarısını alırsın. Sonra kuşat kaleyi çık surlara...
 
Ben rehber okuyup oyuna başlayanlara karşıyım her türlü.Oyunun tadını tuzunu rehberden değil oynayarak alacaksın.
Kendin keşfedeceksin oyunun içindekileri,ayrıntıları.Yoksa ne var rehberi oku ; ''Aaa svadya zırhları ve askerleri çok güçlü ben onlardan olcamm yuaa'' dersin.
 
Bu söylenenler sadece önbilgi ister yap ister yapma pratiklik açısından önemli.
Mesela biri spyi hızlıca bitirip multi düşünüyorsa rehber yararlı olacaktır.
Hız ve zaman kazanmaya yarayan bilgiler var bence insan kendi kafasına yatan düşünceleri benimser ve onu gerçekleştirir.  :wink:
Ve rehber heyecan kaçırıcı şekilde olmamalı aksine daha çok merak yaratmalıdır. (Bunu yapanda olabilir yapmayanda.)
Ki krallık kurmak çok uzun zaman alan bir iş değil midir. Anlatılanlara göre basit gibi gelse dahi büyük bir uğraş isteyen bir eylemler bütünü bu.
 
Back
Top Bottom