En Güzel Paradox Oyunu ?

En Güzel Paradox Oyunu ?

• Europa Universalis IV (Ve diğer serileri)

Votes: 9 28.1%
  • Victoria II (Ve diğer serileri )

Votes: 2 6.3%
  • Hearts of Iron III (Ve diğer serileri )

Votes: 5 15.6%
  • Crusader Kings II (Ve diğer serileri )

Votes: 14 43.8%
  • Diğer (Supreme ruler 2020,east vs weast...)

Votes: 2 6.3%

• Total voters
    32

Users who are viewing this thread

Crusader Kings 2 tam bir profesyonel oyunu diyebilirim. İstediğiniz kadar HoI veya EU oynayın ama Crusader Kings 2'deki o çaresizlik ve elindeki ile yetinip büyüme hissini bu kadar derinden hissedemezsiniz. Onca ilerleyişte sizin arkanızdan iş çevirip tam coştuğunuz anda sizi resmen ayağınızdan tutup bir çukura atan bilgisayara söve söve bitiremeyeceğiniz bir oyundur.  :smile:

hobeto13 said:
Crusader Kings 2 tam bir profesyonel oyunu diyebilirim. İstediğiniz kadar HoI veya EU oynayın ama Crusader Kings 2'deki o çaresizlik ve elindeki ile yetinip büyüme hissini bu kadar derinden hissedemezsiniz. Onca ilerleyişte sizin arkanızdan iş çevirip tam coştuğunuz anda sizi resmen ayağınızdan tutup bir çukura atan bilgisayara söve söve bitiremeyeceğiniz bir oyundur.  :smile:
Profesyonel derken? HOI 3 var olan en zor strateji oyunlarından biri muhtemelen.
Hele Japonya gibi bir deniz kuvveti oynamak... Yani alıştıktan sonra tamam ama alışana kadar epey zorlar ve zaman alır.

Zaten CK 2'nin zorluğu alıştıktan sonra da sürmesi. Yani ne kadar oyunu iyi bilirsen bil, bilgisayar seni düşürmek için her şeyi yapar. Veliahttın sevilmeyebilir. Bu yüzden ülkede iç savaş yaşanabilir. Bir ülkeyle savaşırken en büyük destekçin olan kral bir anda ölüp yerine senden hoşlanmayan biri geçebilir. Bunların birçoğunu yaşıyorsun. Ve ne kadar iyi bilsen bile elinde yapacak bir şey olmadıktan sonra işin epey zor oluyor. Elindekiyle yetinmek adına çok iyi bir oyun. HoI'yı profesyonelleşecek kadar oynamadım. Ancak gördüğüm kadarı ile fazla sıkıntı çektirmiyordu.  :smile:

Oyumu EU4 e kullandım ama Supreme Ruler ve HoI da oynadım onlar da güzel.

Ck 2 bayagi kolay aslinda. HOI'de Japonya alip pasifikte ABD ile savas anlarsin ne kadar ugrastirdigini, hani Almanya falan kolay tabii orduyu AI ye ver hallediyor zaten ama denizi ve havayi duzgun kontrol edemedigi icin zorda Japonya,Italya gibi ulklerde AI de hicbir sey yapamaz

War of the vikings ve war of the roses derim ben aslında.İkisi de şahane.Vikingsi oynama fırsatım olmadı ama görüntü kalitesi gayet iyi.

colombos said:
CK2 bence fazla karışık ve zevksiz.Ne HoI olabilmiş nede EU
Mesela bradenburg  oldum.Almanyayı kurmak istiyorum peki bunu nasıl yapıcam ? Diğer devletçiklerle nasıl birleşecem ?

ferevon said:
Ck 2 bayagi kolay aslinda. HOI'de Japonya alip pasifikte ABD ile savas anlarsin ne kadar ugrastirdigini, hani Almanya falan kolay tabii orduyu AI ye ver hallediyor zaten ama denizi ve havayi duzgun kontrol edemedigi icin zorda Japonya,Italya gibi ulklerde AI de hicbir sey yapamaz

Buna katılıyorum. HoI, CK'dan daha zor bir oyun, en azından bazı ülkelerle. Ama CK'den aldığım o plot kurma zevkini başka hiçbir oyun vermedi bana şu ana kadar. Bir yerden sonra CK çok basitleşiyor. İlk öğrenme aşaması sıkıntılı biraz. Her Paradox stratejisinde olduğu gibi.

afetga said:
colombos said:
CK2 bence fazla karışık ve zevksiz.Ne HoI olabilmiş nede EU
Mesela bradenburg  oldum.Almanyayı kurmak istiyorum peki bunu nasıl yapıcam ? Diğer devletçiklerle nasıl birleşecem ?

Claim Fabricate'leyerek.

Hepsi birbirinin aynısı zaten. Oyunlarda asker ilerleyişleri bile aynı. Adam olduğu yerde yürüyor. Bir yön çizgisi çıkıyor. Süre dolduğunda birden ışınlanmış oluyor. Kendini geliştirmeyen bir firma. Nasıl olsa seveni çok. Hangisinin geçtiği yer ve zaman hoşuna gidiyorsa en iyisi odur. Çünkü başka hiç bir farkları yok.

HadjiNazmi said:
Hepsi birbirinin aynısı zaten. Oyunlarda asker ilerleyişleri bile aynı. Adam olduğu yerde yürüyor. Bir yön çizgisi çıkıyor. Süre dolduğunda birden ışınlanmış oluyor. Kendini geliştirmeyen bir firma. Nasıl olsa seveni çok. Hangisinin geçtiği yer ve zaman hoşuna gidiyorsa en iyisi odur. Çünkü başka hiç bir farkları yok.
Tek oyununu oynayıp yorum yapmak kolay tabii. Kendini geliştirmeyen firma lafına EU 3-HOI 3 gibi oyunlardan sonra CK 2 EU 4 gibi oyunları oynayanların diyeceği bir şey vardır sanırım.

Back
Top Bottom