En büyük dahi

Users who are viewing this thread

Kadirlenk

Recruit
Merak ediyorum görüşlerinizi.
Bence gelmiş geçmiş en büyük deha 21.yüzyılın mimarı olan Nikola Tesla'daydı. Sınırsız enerji fikirleri yüzünden tarih onu bir kenara itmeye çalışıyor...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

'En büyük' konusu tartışmaya açık olmaktan ziyade, karşılaştırılmazlık ilkesine ters düşmektedir.Ayrıca bir de 'şu anda akla' gelme kısmı var ki sorma gitsin. Ben Mimar Sinan'ı, Timur'u ve Fatih Sultan Mehmet'i tek geçebilirim ama Nikola Tesla gerçekten 'übermensch' bir adamdır. Mimar Sinan'ın yapıtları geçilemiyor, bir de hala anlayamadığım '5. işlem' konusu var. Atatürk Timur için " Hiçbir savaşa rastgele girmezdi, tarihin en büyük komutanıdır.Onun yerinde olsaydım ben de aynılarını yapardım ama benim yerimde o olsa neler yapardı merak ediyorum." dediği bir zeka abidesidir. Fatih ise apayrı bir insan, Akşemseddin'in geceleri zorla ışığı kapatıp yatırdığı, ama geceleri kitap okumasına engel olamadığı, kararlılık sınırlarını yeniden çizen bir kağan. Çoğu insan Kanuni için Osmanlı'nın en büyük sultanıdır der ama Kanuni babasının ve dedesinin babasının kazandırdıklarını harcayıp ülkesini geliştiren biriydi.Fatih ve Yavuz ise kendi başlarına mücadele ettiler.Belki Fatih Kanuni kadar toprak alamadı ama onun yaptıkları çağlar sonra bile hatırlanacaktır.

Bir de Oktay Sinanoğlu var tabi :D Türk Aynştaynı, yüce insan, büyük bilge, Türkçe'nin en soylu savaşçısı...

Şu ana kadar en yüksek zekaya sahip insanın hayatını veriyordu bu ay NTV Bilim(emin değilim)ADam 11 yaşında Oxforda kabul edilmiş 40 dil öğrenmiş falan filan okuyun derim

Noventa said:
Şu ana kadar en yüksek zekaya sahip insanın hayatını veriyordu bu ay NTV Bilim(emin değilim)ADam 11 yaşında Oxforda kabul edilmiş 40 dil öğrenmiş falan filan okuyun derim
Aynı benim küçüklüğüm :P

Böyle birşeyi biz karar vermeyiz yani her dalda ayrı bir dahi adam var sadece dahi lik icatla olmuyorki bunu askeri yönü var siyasi yönü ve ekomik yönü...

Ama bir de çok yönlü olmak var, Fatih mesela. Bilimde sanatta edebiyatta mimaride askeri alanda matematikte ortalığın .ına koymuş :D

Bence de en büyük dahi Tesla idi radyo dahil bir çok patenti vardır bu adamın. Üstelik alternatif akımın doğru akıma göre daha kolay elektrik aktarımı sağlayacağını söylemiştir. (Bu arada Teslanın hocası Edison doğru akıma inanıyordu ve Teslaya değer vermemişti.)
Rahmetli ölmese idi son projesi kablosuz elektrik aktarma idi.

Bende şöyle duymuştum : Tesla Edisonla düşman olur . Tesla ABD'ye kaçar . Edison Tesla'nın izini sürerek onu öldürür ve projelerini yakar.

edison aynı zamanda bir iş adamıydı. Teslanın sınırsız ve bedava enerji vadetmesi sonucu karalama kampanyası başlattı. Bu nedenle tesla günümüzde adı geçmeyen biri...

Kadirlenk said:
edison aynı zamanda bir iş adamıydı. Teslanın sınırsız ve bedava enerji vadetmesi sonucu karalama kampanyası başlattı. Bu nedenle tesla günümüzde adı geçmeyen biri...

Sınırsız enerji mi  :shock: Vay anasını be :mrgreen:

Dragonbone said:
Kadirlenk said:

Sınırsız enerji mi  :shock: Vay anasını be :mrgreen:

Sınırsız bedava ve kablosuz :) Bende şöyle bişi okumuştum Tesla böyle bir şeyi söyleyince bir şirket mi ne iflas ederiz diye para kaynağını çekmiş diye duymuştum.

edit ; tesla nın zaten elinde kocaman yanan bir ampülle fotoğrafı var gerçi o zamanlarda fotoğraf makinası var mıydı bilmiyorum ne kadar doğru ama elektriği kablosuz iletmeyi başarmıştı yani

Armageddon said:
Sınırsız bedava ve kablosuz :) Bende şöyle bişi okumuştum Tesla böyle bir şeyi söyleyince bir şirket mi ne iflas ederiz diye para kaynağını çekmiş diye duymuştum.

edit ; tesla nın zaten elinde kocaman yanan bir ampülle fotoğrafı var gerçi o zamanlarda fotoğraf makinası var mıydı bilmiyorum ne kadar doğru ama elektriği kablosuz iletmeyi başarmıştı yani

Vay be, hemen bir yerlerden okumam lazım  :mrgreen:

tesla_1.gif

Bu fotoraf sanırım ama kablolumu kablosuzmu belli değil.  :D

Back
Top Bottom