Aradım, forumda böyle bir konu yok. Varsa da bulması zor ve ölmüş
neyse konu basit Türkçe ve ya diğer forumlarda gördüğünüz ilginç konuşmaları yazıyoruz. Gerekirse yorum bile yapıyoruz yani 
Ben oradan buradan topladığım bir kaç alıntı ile başlayayım:
sizden de bir kaç şey gelir herhalde.
Bunuları da Sir Peter attı:
Ben oradan buradan topladığım bir kaç alıntı ile başlayayım:
dalai pasha said:o göktürk haritası var ya, işte o sana girsin. hala göremiyo musun, yoksa baştan beri kimse çakmaz diye mi umuyosun?Allegro said:ben ataerkilliğin dünyadaki tek sebebi İslamdır demedim, Türkler'in ataerkilliğe geçişinin sebebidir dedim.
herife sosyoloji dersi verirken bu çok güzel olmuş... tarihsel sosyoloji ve antropoloji ödülü nü kazandınız...
Allegro said:Daha neyi kıvırmaya çalışıyorsun ki Araplar nere Göktürkler nere dedin ben de koydum haritayı, Araplar'la Göktürkler komşu değil mi orada? 642'den itibaren Araplar'ın Asya'daki sınırları o haritadaki gibiydi Göktürkler'inki ise daha sonra ayrılan Hazar devleti hariç hep öyleydi. 720 yılından itibaren bizzat Göktürk kaanları var Araplarla olan savaşlarda. Araplar Türkler'in topraklarına zorla girmiş mi? Girmiş.
İslam'ı aydınlanmayla bir tuttun ya, ezilenin yanında ezenin karşısında bir savaşçı değil düşmanının düşmanının yanında bir gazman olduğunu ilan ettin yani. Köleliği tanıyan tek dine, her başarılı erkeğin arkasında 4 kadın olan, amacı Kayseri kuyumcular çarşısı ayarında geri kafalı bir esnaf toplumu yaratmaya çalışan bir afyona ne borçluymuş dünya?
hani insan bazen hata yapar, problem yok. ama gelir onda diretirse, işte o zaman bende asfalyalar atar.
gösterdiğin iki harita var komşuluklarını ispat etmek için. biri islamın yayılış (iber falan da dahil) yani 600 küsur-1000 arası, biri 550-750 arası göktürk imparatorluğu...
ben sana spesifik olarak 700 yılının haritasını versem, yani ikinci göktürk imparatorluğunun?
![]()
araplarla karşılaşan türkler horasan bölgesinde yaşayan ve yoğun fars etkisi altında kalmış olan türklerdir, göktürkler değil.araplarislam ile karşılaşan (çünkü konu buydu) türklerin döneminde senin göktürk ülkesi dediğin yer neresidir? talas savaşında dahi araplara karşı çin yönetimi altında savaşmışlardır. yani o dönem göktürk imparatorluğu çökmüş ve göktürk ülkesi dediğin yer orjinal yerine dönmüş. ha, dersen ki "bir kere ele geçirdimi şanlı atalarımız toprakları, orası ilel ebet göktürk toprağıdır! göktürks ftw!" o zaman bişey diyemem.
ilk müslüman türk hanedanı (dikkat toplumu değil) gazneliler ve karahanlılardır. sadece karahanlıların göktürklerin devamı olduğu idda edilebilir, ki o da şaibeli karahanlılarına göre. kendilerine göre efrasiyab hanedanından gelmektedirler, ki yalan bile olsa, farsi etkinin ispatıdır.
ayrıca, bu bölgedeki müslümanlaşan türk devletlerinin tebaası çoğunlukla başka etnisitelerdendir ve çoğu türki değildir.
yine ayrıca, devletler ya da hanedanlar müslüman olduğunu açıklayınca tebaları hemen müslüman olmaz. modern devlet te yaşamıyo o insanlar. tabii ki geçişi hızlandırır (devletin dininden olmak her zaman avantajdır) fakat tek başına yeterli bir neden değildir.
geri kalan islami straw man i ise kaale alamayacağım, kusura bakma...
Avril'ini de al Bahamalara git!@talemnar: Bunu sinirinden yapmış olacağını sanmıyorum, duygularını bir şekilde kontrol ediyordur heralde.
Kerosima said:Benimkini ben yapmıştım.
Bunlar benim görüp de baya yarıldıklarımHeavy_Sabre said:geçen sefer ceza aldığımdan sustum elimde olan bi şey değildi zekisiz!
pm geliyo bekle
Bunuları da Sir Peter attı:
asil said:Warband'ınıza başlatmayın ulan.
Bunlar da eski ve ölü bir konudan. GhostTR söylediArchEnemy said:seni ısırmak istiyorum bebeğim beni anlıyormusun seni bıncırmak istiyorum.
1 said:Iyi cesaret hakikaten.HaCKeRAnGeR said:ya bu oyunda en yüksek lwl kac ?
1 said:Allah belanı versin, biram döküldüAtivan said:Hoydabre.
"Taleworlds: Yiğidin harman olduğu yer."![]()