Mesela bende oyunun karanlık tarafını çok istiyorum oyun yeteneklerinde serseriliği ilk gördüğümde çok heycanlanmıştım beklentim şuyduDiyalog ve görevler, buna ek olarak şehir, kale, köy ve genel dünyanın yaşıyor hissini alamıyorum. Warband geliştirilmiş grafiklisi gibi. Mesela Skyrim oynarken yolda bir haydut, soyguncu ya da random görev verecek bir NPC sizi çevirebiliyor. Bu tarz şeylerin yaşanmasını istiyorum. Her zaman ben görev arıyorum. Benden yüksek çapulcu ya da lord dışında muhattap olan görmedim. Bu konuda oyun çok eksik.
Buna ek olarak görevler bir tık genel yaş kitlesine uygun, orta çağ pisliklerine değinmeyen bir yapısı var. Evet, fantastik bir evren ama orta çağ odaklı bir oyun olduğu için, gerçek dünyadan belirli şeyleri oyuna yansıtabilirler. Mesela bir görevi alıp sonuçta diyalog ya da haydut kesmekten daha fazlasını yapmalıyım diye düşünüyorum. Gizem içeren görevler filan olsa tadından yenmez yani. Oyun ticaret, demircilik sistemlerine de göz attım. Evet, en sonunda gene Lord olup etrafı kestiğimiz bir hale bürünüyor. Buna sıkıntım yok ama Warband modlar bile daha fazla seçenek sunuyor. Yani lord olmadan da dünya genelinde gelişebilmek istiyorum ama oyun buna pek izin vermiyor.
Şahsen alternatifi olmadığı için bu işi yapımcılar bir tık modcuların sırtına yüklüyor. Bir gün güzel bir rakip gelir. Taleworlds esamesi bile okunmaz. Ya da bir rakip gelsin de Taleworlds kendini geliştirme zorunluluğunda olduğunu görsün.
Aynı senin gibi düşünüyorum knk 1 sene daha idare ederdik biz ya.Ama şöyle bir şey varsa bilemem belki kendileri bulamıyorlardır bizim bulduklarımızı çözüyorlardır.Ya keşke şu oyun optimizasyonu,bug,crashleri halledilmiş şekilde çıksaydı.Gerçekten bunları fixleyecekler diye içerik gelmemesi kendi topuklarına sıkmaları gibi bişey oldu.Çünkü insanlar sıkıldı.Açtığım her save aynı şekilde ilerledi .Görev yap>krallık kur>haritayı ele geçir.Şehirler,kaleler,köyler desen hepsi ölü.Yaşayan dünya derler ya ha işte bu oyunda zerresini hissetmedim.(bu arada bunun bir sebebi şehirde seslendirme arkaplanı olmaması.Mesela witcherda hana girince herkes konuşuyor birbiriyle şehirlerde yine öyle).Sıkıldım gerçekten sıkıldım.Ahhh ulan ahh 8 sene be efkar bastı beni gene.Bu arada soruna cevabım:hepsi
Kesinlikle katılıyorum.Diplomasi yok oyunda.Koskoca imparatorun kızını alıyorum.Adam birkaç gün sonra bana savaş ilan ediyor.Çok eksik var oyunda.Mesela yoldaşlarımızı evlendirerek müttefik kazanma gibi mekanikler olmalı,dediğin gibi klan içinde entrikalar olmalı mesela gelin gelip kralın arkasından kuyusunu kazabilir ya da lordlar diğer lordları kandırıp kralı indirebilir gibi.He bi de şu kız peşinde koşma olayı bana hiç mantıklı gelmiyor.Mesela diplomatik güç olarak benden düşük bir kral gelip kızını bana teklif etmeli ya da gel beraber şu krallığın kuyusunu kazalım demeli.Koskoca krallık kurmuşum hala kızın peşinden koşup onu ikna etmeye çalışıyorum.Bence kesinlikle oyundaki diplomasi dinamikleri geliştirilmeli, başka krallıklarla kız alıp vermek hediyeleşmek, entrikalar çevirmek eğlenceli olurdu. Şuan ki haliyle oyunda savaş her ne kadar aşırı eğlenceli olsa da sürekli savaşmak oyundan sıkabilir. Ayrıca şuanki haliyle oyundaki diyaloglar çok kısır. Oyundaki herolarla diyalog kuramıyoruz şuan, boşver diyip çıkıyoruz. Bence çok daha fazla diyalog yazılmalı özellikle aile bireyleriyle olan ilişkimiz bir şekilde daha karmaşık hale getirilmeli, aile bireylerimizin handan topladığımız companionlardan bir farkının olması gerekiyor. Sevgili TaleWorlds çalışanlara ricamdır Seviyorum sizleri.
Kesinlikle katılıyorum.Diplomasi yok oyunda.Koskoca imparatorun kızını alıyorum.Adam birkaç gün sonra bana savaş ilan ediyor.Çok eksik var oyunda.Mesela yoldaşlarımızı evlendirerek müttefik kazanma gibi mekanikler olmalı,dediğin gibi klan içinde entrikalar olmalı mesela gelin gelip kralın arkasından kuyusunu kazabilir ya da lordlar diğer lordları kandırıp kralı indirebilir gibi.