En çok neyin eksikliğini hissediyorsunuz?

En çok neyin eksikliğini hissediyorsunuz?

• Total voters
    197

Users who are viewing this thread

matrokor

Recruit
Oyun erken erişimde olduğu için bildiğiniz gibi birçok sorunu var sizi en çok rahatsız eden ve gelişmesini istediğiniz sorun nedir?

Bir daha ki güncellemede ne gelmeli sizce?

Diyalog ve görevler, buna ek olarak şehir, kale, köy ve genel dünyanın yaşıyor hissini alamıyorum. Warband geliştirilmiş grafiklisi gibi. Mesela Skyrim oynarken yolda bir haydut, soyguncu ya da random görev verecek bir NPC sizi çevirebiliyor. Bu tarz şeylerin yaşanmasını istiyorum. Her zaman ben görev arıyorum. Benden yüksek çapulcu ya da lord dışında muhattap olan görmedim. Bu konuda oyun çok eksik.

Buna ek olarak görevler bir tık genel yaş kitlesine uygun, orta çağ pisliklerine değinmeyen bir yapısı var. Evet, fantastik bir evren ama orta çağ odaklı bir oyun olduğu için, gerçek dünyadan belirli şeyleri oyuna yansıtabilirler. Mesela bir görevi alıp sonuçta diyalog ya da haydut kesmekten daha fazlasını yapmalıyım diye düşünüyorum. Gizem içeren görevler filan olsa tadından yenmez yani. Oyun ticaret, demircilik sistemlerine de göz attım. Evet, en sonunda gene Lord olup etrafı kestiğimiz bir hale bürünüyor. Buna sıkıntım yok ama Warband modlar bile daha fazla seçenek sunuyor. Yani lord olmadan da dünya genelinde gelişebilmek istiyorum ama oyun buna pek izin vermiyor.

Şahsen alternatifi olmadığı için bu işi yapımcılar bir tık modcuların sırtına yüklüyor. Bir gün güzel bir rakip gelir. Taleworlds esamesi bile okunmaz. Ya da bir rakip gelsin de Taleworlds kendini geliştirme zorunluluğunda olduğunu görsün.

Diyalog ve görevler, buna ek olarak şehir, kale, köy ve genel dünyanın yaşıyor hissini alamıyorum. Warband geliştirilmiş grafiklisi gibi. Mesela Skyrim oynarken yolda bir haydut, soyguncu ya da random görev verecek bir NPC sizi çevirebiliyor. Bu tarz şeylerin yaşanmasını istiyorum. Her zaman ben görev arıyorum. Benden yüksek çapulcu ya da lord dışında muhattap olan görmedim. Bu konuda oyun çok eksik.

Buna ek olarak görevler bir tık genel yaş kitlesine uygun, orta çağ pisliklerine değinmeyen bir yapısı var. Evet, fantastik bir evren ama orta çağ odaklı bir oyun olduğu için, gerçek dünyadan belirli şeyleri oyuna yansıtabilirler. Mesela bir görevi alıp sonuçta diyalog ya da haydut kesmekten daha fazlasını yapmalıyım diye düşünüyorum. Gizem içeren görevler filan olsa tadından yenmez yani. Oyun ticaret, demircilik sistemlerine de göz attım. Evet, en sonunda gene Lord olup etrafı kestiğimiz bir hale bürünüyor. Buna sıkıntım yok ama Warband modlar bile daha fazla seçenek sunuyor. Yani lord olmadan da dünya genelinde gelişebilmek istiyorum ama oyun buna pek izin vermiyor.

Şahsen alternatifi olmadığı için bu işi yapımcılar bir tık modcuların sırtına yüklüyor. Bir gün güzel bir rakip gelir. Taleworlds esamesi bile okunmaz. Ya da bir rakip gelsin de Taleworlds kendini geliştirme zorunluluğunda olduğunu görsün.
Mesela bende oyunun karanlık tarafını çok istiyorum oyun yeteneklerinde serseriliği ilk gördüğümde çok heycanlanmıştım beklentim şuydu

beklentim : haydutlarında aynı krallıklar gibi bir sistemi olucak ve haydutlar içerisinde köy yağmaladıkça,lord devirdikçe,şehirde pis işler yapıp vergi aldıkça ün kazanıcaktık krallıklar gelip bize şu krallığı zayıflat diye para falan vericekti haydut kralı olucaktık çok güzel hayallerim vardı :sad:

Oyunda ana hikaye hiç ilerlemiyor, yaklaşık 28 saat kadar oyunu oynadım ve genel olarak ticaret yaptım hedefime ulaştıktan sonra yani gelir elde ettikten sonra biraz sıkılmaya başladım sıkılmamın bir başka nedeni, görevlerin çok kısıtlı olması ama sağlam modlar geldiği zaman çok uzun süre oynayacağımı düşünüyorum

En çok optimizasyon eksikliğini hissetmeyen de ne bileyim yani :grin: İşin şakası bir yana herşeyin biraz geliştirilmesi lazım ama bir şeyin baştan dizayn edilmesi lazım o da yetenek perkleri. Örneğin tek elli yeteneğinizi geliştirirken birliği etkileyen hiçbir perk yok iken hatta bütün perkler kişisel iken çift elli yetenek geliştirmelerinde '5 metre yakındaki maksimum 5 savaşçı %+4 XP kazanır 'diye bir perk var. Bu sadece ilk aklıma gelen örnekti yoksa bu tarz örnekler rahatlıkla çoğaltılabilir.

Last edited:
Ya keşke şu oyun optimizasyonu,bug,crashleri halledilmiş şekilde çıksaydı.Gerçekten bunları fixleyecekler diye içerik gelmemesi kendi topuklarına sıkmaları gibi bişey oldu.Çünkü insanlar sıkıldı.Açtığım her save aynı şekilde ilerledi :sad:.Görev yap>krallık kur>haritayı ele geçir.Şehirler,kaleler,köyler desen hepsi ölü.Yaşayan dünya derler ya ha işte bu oyunda zerresini hissetmedim.(bu arada bunun bir sebebi şehirde seslendirme arkaplanı olmaması.Mesela witcherda hana girince herkes konuşuyor birbiriyle şehirlerde yine öyle).Sıkıldım gerçekten sıkıldım.Ahhh ulan ahh 8 sene be efkar bastı beni gene.Bu arada soruna cevabım:hepsi

"Diyalog ve görevler, buna ek olarak şehir, kale, köy ve genel dünyanın yaşıyor hissini alamıyorum. "
Kesinlikle... Warband da oynadığımda kendimi Calradia'nın içinde hissederdim. Dialoglar görevlerde bunu hissettirirdi. Az buz bi derinliği vardı. Malesef erken erişim olduğundan bu konuların atlanması normal. En kısa süre de bu hissi verecek sohbet ve dialoglar eklenmesi gerek. En doğrusu oyun tamamlanmadan single player oynamamak. Oynadım ama şuan keyfi yok bıraktım. Şimdilik Multi takılın

Kare eksikliği çekiyorum. Oyunu en azından yüksek ayarlarda oynatabilecek bir laptopum var (resmi gereksinimleri esas aldım), var ve ortalama 60 fpd (frame per day) ile oynayabiliyorum.

Ya keşke şu oyun optimizasyonu,bug,crashleri halledilmiş şekilde çıksaydı.Gerçekten bunları fixleyecekler diye içerik gelmemesi kendi topuklarına sıkmaları gibi bişey oldu.Çünkü insanlar sıkıldı.Açtığım her save aynı şekilde ilerledi :sad:.Görev yap>krallık kur>haritayı ele geçir.Şehirler,kaleler,köyler desen hepsi ölü.Yaşayan dünya derler ya ha işte bu oyunda zerresini hissetmedim.(bu arada bunun bir sebebi şehirde seslendirme arkaplanı olmaması.Mesela witcherda hana girince herkes konuşuyor birbiriyle şehirlerde yine öyle).Sıkıldım gerçekten sıkıldım.Ahhh ulan ahh 8 sene be efkar bastı beni gene.Bu arada soruna cevabım:hepsi
Aynı senin gibi düşünüyorum knk 1 sene daha idare ederdik biz ya.Ama şöyle bir şey varsa bilemem belki kendileri bulamıyorlardır bizim bulduklarımızı çözüyorlardır.

1-Lord Kral oluşumuzu warband'da olduğu gibi hissedemiyoruz belki hala kişisel olarak benim bannerlord'a ısınamamdır ama sanmam eksik işte eksik xd
2-Optimizasyon her güncelleme ile düzeltiliyor 1 tık daha iyi oluyor ama hala iyi durumda değil.
3-Hala kuşatmada düşman ordusu ile bizim ordu selam sanada selam muhabbeti olup birbirlerine dalmıyorlar genelde şehir kuşatmalarında bol oluyor bu sorun.
4-Sürekli aynı tekrar eden şeyler bunalmamıza neden oluyor.
5-Görev çeşitliliği az ve sıkıcı
6-Bakış ve Mimikler
7-Haydutların taşları yoruyor adamı daha eklerimde üşeniyorum bunlar temel sorunlar....

Bence kesinlikle oyundaki diplomasi dinamikleri geliştirilmeli, başka krallıklarla kız alıp vermek hediyeleşmek, entrikalar çevirmek eğlenceli olurdu. Şuan ki haliyle oyunda savaş her ne kadar aşırı eğlenceli olsa da sürekli savaşmak oyundan sıkabilir. Ayrıca şuanki haliyle oyundaki diyaloglar çok kısır. Oyundaki herolarla diyalog kuramıyoruz şuan, boşver diyip çıkıyoruz. Bence çok daha fazla diyalog yazılmalı özellikle aile bireyleriyle olan ilişkimiz bir şekilde daha karmaşık hale getirilmeli, aile bireylerimizin handan topladığımız companionlardan bir farkının olması gerekiyor. Sevgili TaleWorlds çalışanlara ricamdır :smile: Seviyorum sizleri.

Bence kesinlikle oyundaki diplomasi dinamikleri geliştirilmeli, başka krallıklarla kız alıp vermek hediyeleşmek, entrikalar çevirmek eğlenceli olurdu. Şuan ki haliyle oyunda savaş her ne kadar aşırı eğlenceli olsa da sürekli savaşmak oyundan sıkabilir. Ayrıca şuanki haliyle oyundaki diyaloglar çok kısır. Oyundaki herolarla diyalog kuramıyoruz şuan, boşver diyip çıkıyoruz. Bence çok daha fazla diyalog yazılmalı özellikle aile bireyleriyle olan ilişkimiz bir şekilde daha karmaşık hale getirilmeli, aile bireylerimizin handan topladığımız companionlardan bir farkının olması gerekiyor. Sevgili TaleWorlds çalışanlara ricamdır :smile: Seviyorum sizleri.
Kesinlikle katılıyorum.Diplomasi yok oyunda.Koskoca imparatorun kızını alıyorum.Adam birkaç gün sonra bana savaş ilan ediyor.Çok eksik var oyunda.Mesela yoldaşlarımızı evlendirerek müttefik kazanma gibi mekanikler olmalı,dediğin gibi klan içinde entrikalar olmalı mesela gelin gelip kralın arkasından kuyusunu kazabilir ya da lordlar diğer lordları kandırıp kralı indirebilir gibi.He bi de şu kız peşinde koşma olayı bana hiç mantıklı gelmiyor.Mesela diplomatik güç olarak benden düşük bir kral gelip kızını bana teklif etmeli ya da gel beraber şu krallığın kuyusunu kazalım demeli.Koskoca krallık kurmuşum hala kızın peşinden koşup onu ikna etmeye çalışıyorum.

Kesinlikle katılıyorum.Diplomasi yok oyunda.Koskoca imparatorun kızını alıyorum.Adam birkaç gün sonra bana savaş ilan ediyor.Çok eksik var oyunda.Mesela yoldaşlarımızı evlendirerek müttefik kazanma gibi mekanikler olmalı,dediğin gibi klan içinde entrikalar olmalı mesela gelin gelip kralın arkasından kuyusunu kazabilir ya da lordlar diğer lordları kandırıp kralı indirebilir gibi.

Yani bence kimse Crusader Kings tarzı aşırı karmaşık diplomasi dinamikleri beklemiyor. Ki zaten m&b de bunu vaadetmiyor oyuncularına ama şu oyunun o kadar büyük gelişmeye açık bir potansiyeli ve oyuncularının isteklerini önerilerini dikkate alan bir developer ekibi varki. Oyunun çok gelişmesini istiyorum/istiyoruz. Şu topicte verilen oylardan anlaşılıyor zaten. Umarım bir an önce oyunun stabilite problemleri giderilir de, isteklerimiz/önerilerimiz bir bir gerçekleştirilir. Başarılar.

Oyun kitleri paylaşılsın. Sonrasın da 2 senede çıkacak modülleri görün. Yeni bir oyun yapacak bir kaç grup var hali hazırda.Tetikte bekliyorlar. Asıl oyuna gelirsek Ekstra olarak oyun da şuan görmediğiniz çoğu alan da gelişiyor. Beta bile sayılmazdı çıkan versiyon. Malum corona vs. durumların dan dolayı hızları ve yapabilecek potansiyelleri biraz düşüyor. Yine şuan yaptıkları alkışlanacasına. Bu durum da bu hız da ilerlemeleri güzel. Oyunun genel optimizasyonu bittikten sonra AI (yapay zeka) abanacaklar. Ardından görev ve eğlenceye girecekler daha çok yol var. Üzgünüm fakat binlerce saat oynamayan tayfa o zamanı yakalayamayacak. Bu zamanlar da en zor modda oynamanızı tavsiye ederim ve roleplay olarak oynamayı.

bana game of thronesun verdiği büyük detaylı değişik kültürlü derin bir evreni hissettirmeli oyun keşfedebileceğim öğrenebileceğim kültür çok olmalı ki gerçekçi ve derin bir evrende maceraya atılmış gibi olmalıyım. game of thrones izlerken hep bir yeni kültür yeni bir yer yeni bir bilgi öğreneceğim diye heyecanlanırdım ve evreni çok büyük çok geniş çok detaylı diye etkilenirdim. bence oyun kesinlikle bunun üzerine çalışmalı ya da mod da olabilir. maceramızın geçtiği evrenin derinliği olmalı.

Back
Top Bottom