Ekranda donma ve kasılma problemi

Users who are viewing this thread

Yaklaşık 4-5 gündür oyunda 3-4 dakika arayla 10 saniye süren yavaşlama şeklinde bir problem yaşıyorum, multi ve single farketmiyor ve aynı anda hiçbir program açık değilken bu meydana geliyor.

Acaba RAMden kaynaklanıyor olabilir mi diye görev yöneticisini açıp bakıyorum, oyunun çalışmasında bir farklılık yok (bellekte görünen). Oyunu kaldırıp kurmayı deneyeceğim ama bunu yapmadan önce sizlerin aklına gelen birşeyler vardır diye sormak istedim, teşekkürler...

Hala devam ediyor problem, ekran kartının driverından kaynaklansa zaten bir hafta öncesine kadar rahatlıkla oynuyor olamazdım (en son sürüme güncelledim bu arada, işe yaramadı), ama bezdim ya, oyunu kaldırıp yükledim, hala devam ediyor problem  :???:

Dün gece sinirlendim ve windows 7 yi tekrar kurdum,

ekran kartım geforce gt 130m, en güncel driverı kurdum,

geforcegt130m.jpg

oyunumu yeniden yükledim,

ekran ayarlarından orta seçeneği seçtiğimde %55 gösteriyor performansı, oysa daha önce orta ayarlarda %102 göstermekteydi,

neyi yanlış yapıyorum birisi açıklayabilir mi?

O da kapalıydı :sad:

Ekran kartım çok mu kötü diye soracağım ama işte bir hafta öncesine kadar 150 kişilik muharebelerde bile hiç kasma olmuyordu, bu hafta haritada ilerlerken bile kasım kasım ilerlemeye başlamıştı, format attım, bu sefer de eski performansı yakalayamıyorum :smile:

bende de galiba o var ama pek bi farkını göremiyorum
gerçi SDK kullanmamak için en iyi neden onun aynı zamanda yazılım geliştime kiti olması
ama sanırım SDK olmayan sürümler tarih öncesi çağlarda kaldı(bi araştırıyım dönecem :grin:)

Buraya, Buraya(web setup) veya Buraya(Redist paket) bir bak (tavsiyem son iki linke öncelik vermen yönünde)

buda SDK(Software Development Kit) versiyonu ama biraz tuzlu (571mb falan) ki bunu tavsiye etmem gereksiz bi kamyon şey yüklersin pcye

assasins said:
Kardeş ekran kartın paylaşımlı mı? paylaşımlı ekran kartlarında oyunları rahat oynayamazsın

evet paylaşımlı, sorun şu ki 2-3 ay bu oyunu sorunsuz, hiç kasmadan oynadım bilgisayarımda, formattan sonra olan oldu artık oynayamıyorum :sad:

bu arada yukarıdaki directx i kurdum, yeniden başlattım bilgisayarı, ama yine aynı hatayı alıyorum, pc de directx sdk kurulu olmalı diyor, sanırım bu patch gibi birşey "redist" yazıyor :s

unrealkunio said:
sanırım bu patch gibi birşey "redist" yazıyor :s

hayır redist demek genişletilebilir paket demek oluyo
yani o redist paetinin içeriğini biyere çıkardıktan soran içindeki setupdan bidaha kurcaksın :grin: (yani 92mb civarı olan dosya 100 küsür mb'a çıkacak :grin:)

o hata da eğer aygıtla ilgili ayrıntılı bilgi isterseniz DirectX SDK kurun diyo
yani sdk kurarsan bişiycik değişmiycek

ve yine aynı hatada Grafiği yorumlayacak(renderlayacak) aygıt bulunamadı diyo yani sorun kartla windows arasındaki aşkta ve sanırım aşkları karşılıklı değil :grin:

ekran kartı driverlerini özel olarak üreticinin sitesinden indir kur

Ekran kartımı güncelledim, ve şu linkteki directx driverını kurdum, düşük ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum ama eski performansı arıyor gözlerim :smile:

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3021d52b-514e-41d3-ad02-438a3ba730ba

Back
Top Bottom