Ekran kartı tavsiyesi.

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Coruscant

Grandmaster Knight
Arkdaşlar merhaba geçenlerde nvidia gt 9800 ekran kartım ömrünü tamamladı. durumlar nedeni ile nvidia gt 420 aldım mecburen.
yeni nesil bir kart olmasına rağmet eski emektar 9800 gt den daha yavaş bu nedenler warband ı dx 7 de oynamaya başladım.
Bu yaza doğru taksitle sağlam bir kart almak gibi bir planım var. iki kart arasında kaldım

Asus Nvidia GTX 770 DCU II mi
Msi Nvidia GTX 770 LİGHTNİNG mi

sizce hangisi daha iyidir ?

Şimdi ekran kartımın ömrünün biraz daha kısa bitmesi soğutucusuyla ilgili bence orjinal soğtucusunu kırdım yanlışlıkla çok sessiz çalışıyordu korktum az elimi dokundurayım dedim çat dedi çalışıyormuş...  :sad:

врач said:
Sistem özelliklerin ne?
AMD Phenom İİ x4 965 BE
4 GB Kingston 1333 Mhz
Gigabyte GA-780T-D3L ( Anakart )
450 W PSU
Nvidia GT 420 2GB 128 Bit. ( şimdilik )

@Viva la bam
şimdi asusun soğutucusu iyi. yani yüksüz asus 29 derece tam yükte 81 derece. MSİ de yüksüz 31 derece tam yükte 81 derece. neredeyse aynı soğutma bence. ama hangisi daha iyidir ?

Ya aslında kafamın takıldığı nokta şu:
MSİ soğutucusu asus kadar iyi değil ( arada 2-3 derece ) ancak MSİ nin gtx 770 lightning serisi fabrika çıkışlı olarak oc li geliyor yani saat hızı 1150 mhz ve oc kapasitesi asusa göre daha iyi. ancak asusun soğutucusu msi ye göre daha iyi. soğutucu mu performans mı aslında konu.

benim işlemci 140 w emiyor. bu kartta 200w yer nvidia kartları hd lere göre daha az yiyor.  :razz: 340 etti geri kalanlar da ram felan yeter mi bilmem.
eğer yetmez ise pc direk açılmaz mı ?

Coruscant said:
MSİ soğutucusu asus kadar iyi değil ( arada 2-3 derece ) ancak MSİ nin gtx 770 lightning serisi fabrika çıkışlı olarak oc li geliyor yani saat hızı 1150 mhz ve oc kapasitesi asusa göre daha iyi. ancak asusun soğutucusu msi ye göre daha iyi. soğutucu mu performans mı aslında konu.

benim işlemci 140 w emiyor. bu kartta 200w yer nvidia kartları hd lere göre daha az yiyor.  :razz: 340 etti geri kalanlar da ram felan yeter mi bilmem.
Kalan 2-3 derece ile overclock yaparsın eşitlenir.

yok o kadar olmaz :grin: en fazla 15-20 mhz daha hızlı çalıştırırsın
iki kart arasında 150 mhz var lingtning önde
kartlar için performansı arttıran etkenlerde soğutma sistemi önemli midir acaba ?
çünkü öyle bir şey varsa asus alacağım

Coruscant said:

Bence soğutucu daha önemli, performans olarak oyunlarda 2-3 fps fazla alırsın zaten o da bu kartta uzun süre ihtiyacın olmayacak bir şey, ancak zamanla ısınma sorunu başını ağrıtır hale gelebilir.

Yanlış bilgi.(Nvidia'ların Amd'ye göre daha az enerji tüketimi.)

Fabrika çıkışı overclocklu kart benim tecrübelerime göre her zaman daha iyidir.

Güç kaynağına gelince güç kaynağının oyun güç kaynağı olması çok önemli. +12v üzerinden yeterli amper beslemesi yapamıyorsa bilgisayarın kararlı çalışmaz, sorunlar çıkar. Nvidia'nın AMD'ye tercih etmen için tek neden var o da bir kaç oyunda kullanılan PhysX. Yoksa tavsiyem o kartı alabileceğin fiyata denk gelen ATI kartı alman.

PSU'nun +12v özelliğini yazarsan bi tahminde bulunabiliriz yeterli olup olmaması konusunda. Kılavuzu falan yoksa güç kaynağının arkasında da yazar genellikle.  Tahminimce o PSU kesinlikle yetersiz kalır.

Bir de işlemcin böyle bir ekran kartını bir miktar kısıtlar gibi geliyor.

http://www.anandtech.com/show/7406/the-sapphire-r9-280x-toxic-review/3

PSU da watt felan yazmıyor. ancak kutunun üstündeki şeyleri yazayım.

HuntKey ATX12V V2.3 yazıyor.

Aslında MSİ nin de soğutucuları çok kaliteli ancak fabrika çıkışlı oc li geldiği için bir kaç derecelik fark var aralarında şu anda gönlüm MSİ den yana.

@Amandil evet Nvidia lar Amd ye göre daha az tüketiyor.

Coruscant said:
PSU da watt felan yazmıyor. ancak kutunun üstündeki şeyleri yazayım.

HuntKey ATX12V V2.3 yazıyor.

Aslında MSİ nin de soğutucuları çok kaliteli ancak fabrika çıkışlı oc li geldiği için bir kaç derecelik fark var aralarında şu anda gönlüm MSİ den yana.

@Amandil evet Nvidia lar Amd ye göre daha az tüketiyor.

O güç kaynağını bir an önce çöpe at ve sakın öyle kaliteli bir ekran kartını o güç kaynağı hala bilgisayarına takılıyken anakartına takma. Yazık olur parana.

Coruscant said:
tamam tavsiyen için saol. Ya :grin: merak ettim açıkcası patlar mı ? bozulur mu ? açılmaz mı ?

Kaç watt lık önerirsin ?

watttan çok önemli olan kaliteli olması. İsterse 1000 watt olsun kaliteli bir şey değilse ekran kartını kaldırmaz. Güç kaynağın yeterince dandikse (ki seninkisi öyle) kablosu eriyerek kendini anakarta bile lehimleyebilir. Ekran kartının, ana kartının, işlemcinin yanmasına neden olur. En iyi ihtimalle sistemin kesinlikle stabil çalışmaz ve sürekli göçer.

http://forum-en.msi.com/faq/article/power-requirements-for-graphics-cards

Burdan almak istediğin ekran kartına göre minimum watt ve +12v kablosu üzerinden sağlanması gereken minimum amperi görebilirsin.

Tavsiyem bilinen markalardan "gaming psu" modellerinden alman.

http://www.xilence.de/en/products/power-supplies/gaming-series.html

Burdaki 3 modelden biri alacağın ekran kartın ve sistemindeki diğer bileşenler için yeterli olabilir ama yine de biraz araştır derim.  NVidialar genellikle yakın performans veren ATI kartlardan daha fazla güce ihtiyaç duyuyor. Bunu da aklında bulundur.  Ben benim XFX 7970 Black DD Edition (fabrika overlocklu çift fanlı) ile ordaki 700wattlık güç kaynağını sorunsuz kullanıyorum. Makinede 5 6 tane harddisk takılı ayrıca.

Anladım ve harddisk yerine güç kaynağını alıcam harddisk biraz bekleyebilir o kadar para verdikten sonra kartı duman edemem  :lol: yardımın için saol çok iyi bilgilendirdin dostum. CX serisi bir PSU da alabilirim hep sistem toplayanlar özellikle oyun için neredeyse hepsi CX serisinden alıyorlar görüyorum.

Vazgeçtim Asus alacağım hem daha soğuk daha kaliteli ve servisi çok iyiymiş. 3 yıl garantisi var diyorlar. gerçekten çok iyi ki firma bile kartına güveniyor. performans konusunda 100-150 mhz msi ye göre biraz geride ama olsun.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom