Need More Info Ekran Kartı Hatası

Users who are viewing this thread

Oyun Versiyonu {Örn: v1.0.0]
1.5.9
Oyun Sürümü
Beta Sürüm
Mod kullanımı
Evet, mod kullandım.

avatarwan35

Recruit
Bilgisayarımda 2 ekran kartı var oyun intel (düşük) olanı görüyor ve 128MB olarak gösteriyor GPU yu. Görüntü seçili adaptörden yüksek ekran kartıma geçmeye çalıştığımda sadece düşük ekran kartımı görüyor oyun. NVİDİA sürücülerini silip yeniden yükledim ve güncelledim. Diğer oyunlarda ekran kartımı görüp görmediğini denedim. Mesela GTA online da Nvidia ekran kartımı görüyor.
 
Merhaba. Ne yazık ki, modlu oyunlar için teknik destek sunamıyoruz ve bu soruna modların neden olmadığından emin olmamız gerekiyor. Modlar ile ilgili tam açıklamamıza göz atabilirsiniz. Lütfen bu makaledeki talimatları izleyerek tüm modlarınızı kaldırın. Daha sonra tekrar aynı problemle karşılaşırsanız lütfen bize bildiriniz.Teşekkürler.
 
Modları kaldırınca da değişiklik yok. Modsuz haliyle yeni bir başlık mı açayım buradan cevap verecek misiniz? Sorun modlarla alakalı değil. Muhtemelen buradan devam etmeniz mantıklı olacağı için olmayacak ben biraz bekleyip yeni bir başlık açıp modsuz seçeneğini tıklayayım
 
"C:\Users\KULLANICI ADI\Documents\Mount and Blade II Bannerlord\Configs" konumunda ''engine_config.txt'' dosyasını ve burada yer alan ''graphic_adapter'' 'ı bularak değeri 0 olarak değiştirebilir misiniz? Değer zaten 0 ise 1 olarak değiştirebilirsiniz.
 
değer 0'dı. 1 yapıp girdiğimde 128 GPU gözüküyordu performansta görüntüye geldiğimde herhangi bir ekran kartı seçili gözükmüyordu tıkladığımda açılan sekmede TEK ekran kartı gözüküyor ve o da İntel in düşük olan ekran kartı.
sorun henüz çözülmedi.
 
Clean Install denemiş miydiniz? Modları kaldırsak da bazı dosyalar kalabiliyor bu yüzden emin olmak adına soruyorum. Bir de C:\Users\username\Documents\Mount and Blade II Bannerlord\Configs bu klasörü tamamen silip tekrar deneyebilir misiniz?
 
1 clean install.
steam de oyunu kaldırdıktan sonra belgelerdeki ve steam klasörü içerisindeki herşeyi elle sildim. tekrar steam den yükledim.
2. configs dosya değil klasördü. komple sildim oyunu açtım aynı sorun devam ediyor.
 
Merhabalar, durumu daha iyi anlamak için bir kaç soru soracağım.
1. Oyun içindeki Options ekranından, Video tabındaki "Selected Adapter" kutucuğunun altında iki GPU'nuz da gözüküyor mu?
2. Eğer gözüküyor ise, dedicated olanı (integrated olmayan) seçip, oyun restart ettiğinizde doğru memory değerini görebiliyor musunuz?
Cevaplar için, şimdiden teşekkürler.
 
1. Selected adapter seçeneğinde intel ekran kartı seçili
Yüksek özellikli ekran kartı görünmüyor. Nvidia sürücülerini silip tekrar yükledim güncellemeleri kontrol ettim. Diğer oyunlarda nvidia ekran kartım çalışıyor(Gta vs.) bu oyunda görmüyor seçeneklerde çıkmıyor
 
başka bi oyunda aynı sorunu yaşayan bi arkadaşım vardı.sorunu aşagıdaki videodakileri uygulayarak çözmüştük.bannerlordda ne yazıkki başkalarındada bu sorunu yaşayanlar gördüm yani sorunun oyunla alakalı olma ihtimalide var tabi.ama yinede bi deneyin bence :

 
Back
Top Bottom