Ekran kartı güncelleme

Users who are viewing this thread

Oğulcan

Regular
Arkadaşlar benim pc kasıyordu oyunlar felan bilgisayarcı ekran kartını güncelle dedi.Nvidia'nın sitesine girdim.Ama kendi driverımı bulamadım :(.Benim ekran kartım 8500GT geforce.Benim için nvidianın sitesinden benim driverı bulabilirseniz sevinirim.Güncelleme için hangi adımları uygulayacağımı da söylerseniz çok minnettar kalırım.

http://www.drivers.mrjuan.com/download-4274-6-geforce-8500gt-windows-xp.html  (XP)
http://www.drivers.mrjuan.com/download-4274-7-geforce-8500gt-windows-vista.html  (VISTA)

Kardeş eski driverini program ekle kaldır bölümünü kullanarak sil onun üzerine djemre kardeşin vermiş olduğu adresten driveri indirip kurulumunu yap, herhangi bir programı nasıl kuruyosan onun kurulumuda aynı şekilde zaten... Telaşe etmene gerek yok... Ha şunu da ekliyim ben bu şekilde yapıyorum... Başka arkadaşaların daha pratik çözümleri varsa onu bilemem... kolay gelsin.

driver lar genellikle program ekle kaldırdan kaldırılmaz hem driver ı silmene gerek yok direk yükle kendi kendine güncelleyecektir silersen sorun çıkabilir

djEmRe said:
driver lar genellikle program ekle kaldırdan kaldırılmaz hem driver ı silmene gerek yok direk yükle kendi kendine güncelleyecektir silersen sorun çıkabilir
Eski driverlar ekle-kaldırdan kaldırılır, sonra yeni driver yüklenir. Eskisini silmeden yenisini yüklersen sorun çıkabilir.

Cleidophoros said:
djEmRe said:
Eski driverlar ekle-kaldırdan kaldırılır, sonra yeni driver yüklenir. Eskisini silmeden yenisini yüklersen sorun çıkabilir.

bende eskisini kaldırmadan güncelliyorum hiç sorun olmuyor (nvidia bu arada)

eskisini kaldımaya gerek varmı bilmiyorum üstüne kurunca oluyorda
ekran kartı güncellemekten cok overlock işini görecektir ama oda yarı pro yetenek isteyen bir iştir
ekran kartın ati olsaydı işin kolay olacaktı ama
google'dan geforce 8500gt overlock diye aratırsan istediğin şeyi bulabilirsin
olmadı donanimhaber'in forumuna biraz bak

http://www.nvidia.com/object/winxp_182.50_whql.html
Documentation kısmında Release Notes'da 41. sayfanın üstüne bakarsan şunu görürsün;
"Uninstalling the NVIDIA Display Driver Software
Note: It is highly recommended that you follow the steps in this section to completely uninstall
the NVIDIA Display Driver software before updating to a new version of the software."

Bugün sorun çıkmıyor demek yarın da çıkmayacak demek değil.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.Benim pc'de kasma sorunu vardı hem de sistemim iyi olmasına rağmen.İnşallah bu güncelleştirmeyle kasma sorunu ortadan kalkar.Yanlız benim kafama bişi takıldı.Ekran kartını ilk önce silicem mi??Yoksa üstüne mi yükliycem.Bu arada ya sildikten sonra driver yüklenmezse o zaman napıcam??Bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim :lol:.

kasma sorunu belki işlemcine aşırı yüklenmenden olabilir
ram cpu kullanımın ortalama kac ?
benim ram 210 cpu %0-5
daha ne isteyeyim

Cleidophoros said:
Senin bilgisayarın işlemcisi, rami, işletim sistemi nedir?
Ekran kartı driverını güncelleştirmek "kasma"ya iyi gelmez.
Kasmaya iyi gelmez mi?? :cry:.Neden ama format attırdım yine de kasma geçmedi başka ne yapayım ki?Bu arada bilgisayarımın özellikleri 512 mb ekran kartı dediğim gibi modeli nvidia 8500gt RAM 2gb İntel core 2 duo çift çekirdek,Service Pack 3(Service Pack 2'ydi sp 3 yüklettirdim bişi olur mu?)Şu an bütün özelliklerine bakamıyorum  çünkü yeni kasamı çıkardım kastığı için sizin cewaplarınızdan sonra kasamı takacağım.Şu an eski pc'imin kasası takılı.Lütfen yardımcı olun ve bir soru sormuştum ekran kartı güncellemeli miyim? Silicek miyim yoksa üstüne mi yükliyeceğim??

8500'de yetersizde
ben intihar ediyorum tutmayın uleyn
128mb  ati radeon 9550
dx 7 gölge mölge yok çimen desen zaten unuttum
ekran kartı almak istiyorum ana kart sadece agp desdekliyor agp 8x'inden bile şüpeliyim ya neyse
ekran kartı almam lazım onun için
anakart almam lazım
onun için işlemci almam lazım
onun için ram almam lazım
aaa başlarım ben böyle aşkın ızdırabına
ha bu arada 8500gt overlock bulamadınmı hala

Ewet arkadaşlar güncellemeye hazırım bakalım kasma düzelecek mi?Denetim masasından nvidia drivers yazıo onu silicem ve yeni olanı yükliycem.

Back
Top Bottom