• Please note that we've updated the Mount & Blade II: Bannerlord save file system which requires you to take certain steps in order for your save files to be compatible with e1.7.1 and any later updates. You can find the instructions here.

e1.6.0-e1.7.0 Modding Adjustments & Access Modifiers Changes

Users who are viewing this thread

Hi creators and modders
Unfortunatly I need help. Must admit right away that I don't understand anything about modding and XML. I looked into the files of other modders before, tried to understand how it organized and how it works. By the way, I made my own mods which worked well on older versions of Bannerlord. But for now my mods are not working with version 1.70. I learned how other mods are arranged for this version and made the appropriate changes. But now I get the error when game is loading: could not load merged xml file correctly: Items Error: sequence contains no elements. I have looked through all the files from the mod many times and cannot find the error or things which related to it. Can someone tell me how to solve this problem?
 

NPC99

Baron
M&BWBWF&SVC
Hi creators and modders
Unfortunatly I need help. Must admit right away that I don't understand anything about modding and XML. I looked into the files of other modders before, tried to understand how it organized and how it works. By the way, I made my own mods which worked well on older versions of Bannerlord. But for now my mods are not working with version 1.70. I learned how other mods are arranged for this version and made the appropriate changes. But now I get the error when game is loading: could not load merged xml file correctly: Items Error: sequence contains no elements. I have looked through all the files from the mod many times and cannot find the error or things which related to it. Can someone tell me how to solve this problem?
Unfortunately, that just flags an XML error without being helpful. As it occurred while loading the game you could try looking at the rgl_log from your mod's crash and compare it to a clean rgl_log from loading vanilla Calradia to see which xml was about to have been loaded if it hadn't crashed. You could also look at the stack_trace in the crashed rgl_log but these are rarely helpful to anyone apart from TW Devs. Failing that, you would need to reverse out all you xmls and then build them back into your mod one at a time to see which one(s) is/are causing the problem.
It's also worth checking your rgl_log_errors file for the crashed game in case it holds a clearer error message.
1.7.0 broke any mods using XML edits as opposed to XSLT. Hopefully there will be a hotfix.
 
Last edited:
Unfortunately, that just flags an XML error without being helpful. As it occurred while loading the game you could try looking at the rgl_log from your mod's crash and compare it to a clean rgl_log from loading vanilla Calradia to see which xml was about to have been loaded if it hadn't crashed. You could also look at the stack_trace in the crashed rgl_log but these are rarely helpful to anyone apart from TW Devs. Failing that, you would need to reverse out all you xmls and then build them back into your mod one at a time to see which one(s) is/are causing the problem.
It's also worth checking your rgl_log_errors file for the crashed game in case it holds a clearer error message.
1.7.0 broke any mods using XML edits as opposed to XSLT. Hopefully there will be a hotfix.
Thanks. I will try. its better then nothing :smile:
 

Dejan

Community Manager
WBNWVCM&B
We've just pushed out a hotfix. e1.7.0 Beta modding changes:
  • Made map screen's VisualsOfEntities public which should extend the moddability of party visuals.
  • Removed the error for invalid XMLs which was causing crashes.
 

blue2021

Regular
Hey, we've now added it to both 165 and 170. Apologies for the delay.
Thank you for adding the "GenerateFont.bat" file.
However, I can't find the file "Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_wEditor\TaleWorlds.GauntletUI.FontAtlas.exe".
 
Thank you for adding the "GenerateFont.bat" file.
However, I can't find the file "Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_wEditor\TaleWorlds.GauntletUI.FontAtlas.exe".
same here. Following the steps i get the following message

"bin\Win64_Shipping_wEditor\TaleWorlds.GauntletUI.FontAtlas could not be found
Please make sure you have Modding Kit installed.
See the document for more info."
 

PeasantOP

Recruit
Any way to add a new feats(is there a list or reference guide) or is it use existing once for now.
Example: Sturgia no speed penalty for snow, Khuzait 50 percent longer to build siege equipment's.

Im just a guy who mods troops, hehe
 
Last edited:

Gangfreak88

Recruit
I have a strange phenomenon since 1.7.0 with CraftingTemplates.

Whatever I try, as soon as I try to merge the CraftingTemplates with a module file, I get the following error:


Could not load merged xml file correctly:

CraftingTemplatesError: Object reference not set to an instance of an object.


I even tried to create a new module in which I just replace the CraftingTemplates with the original, without success.

Does anyone else have this error, or where there changes to be aware of?

Best Regards

Gangfreak
 

Dejan

Community Manager
WBNWVCM&B
Thank you for adding the "GenerateFont.bat" file.
However, I can't find the file "Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_wEditor\TaleWorlds.GauntletUI.FontAtlas.exe".
same here. Following the steps i get the following message

"bin\Win64_Shipping_wEditor\TaleWorlds.GauntletUI.FontAtlas could not be found
Please make sure you have Modding Kit installed.
See the document for more info."
Same problem.
Thank you for letting us know, we'll add the missing file as soon as possible and let you know once we do.
"DefaultPartySpeedCalculatingModel" and "DefaultPartyWageModel" in 1.7.0 is broken for modding? Kindly fix it...
Could you clarify what's broken about it, please? Does it cause a crash, what's the bug,...?
I have a strange phenomenon since 1.7.0 with CraftingTemplates.

Whatever I try, as soon as I try to merge the CraftingTemplates with a module file, I get the following error:


Could not load merged xml file correctly:

CraftingTemplatesError: Object reference not set to an instance of an object.


I even tried to create a new module in which I just replace the CraftingTemplates with the original, without success.

Does anyone else have this error, or where there changes to be aware of?

Best Regards

Gangfreak
Could you please send me the module (can even be this new module that you created) so that we can try and replicate the issue on our end? Thanks!
 
Top Bottom