Downtown Roleplay GTA V alt:V Text Roleplay Sunucusu

Users who are viewing this thread

Asteroid

Recruit
downtown-logo-1-kirmizi.png
Merhaba,

Downtown Roleplay
'e tanıtım içeriğine hoşgeldiniz!
Bir yıldan uzun bir süredir siz değerli oyuncularla bir araya gelmenin hevesi içerisinde çalışmalarımıza devam ederken, on beş gün önce Discord sunucumuzu sizlerle paylaştık. Planladığımız tarihten bir gün saparak forumu sizlerle 06.01.2022 tarihinde buluşturmuş olduk. Discord sunucumuzun on beş günlük aktiflik sürecinde sizlere üç adet snippets paylaştık, bunlara discord.gg/downtownrp (tıklayın) adresinden ulaşabilirsiniz.

Downtown Roleplay Nedir?
Downtown Roleplay, Grand Theft Auto V’nin çoklu oyuncu platformlarında hizmet veren bir alt:V Roleplay sunucusudur; GTA V platformunun sunduğu zengin materyaller, her bilgisayar sistemiyle optimize çalışabilir yapısı ve alt:V’nin yazılımsal desteklerini bir araya getirdiğimiz bir rol yapma sunucusu olacaktır.

Vizyonumuz
Downtown RP olarak hedefimiz; Türkçe rol yapan topluluğu bir araya getirmek, gelecek zamanda Türk rol topluluğuna hizmet edecek birçok sunucunun bizden alınan ilhamlarla oluşmasını sağlamak, bunlarla beraber farklı oyun ortamlarındaki rol yapma sunucularının içerisinde yaşanan çeşitli kriz anlarını tecrübe etmiş olan yetkili ekibimizle birlikte ileri tarihlerde yaşanabilecek krizleri ön görmek, önlemek ve benzer krizlerin bizim projemizde asla yaşanmamasını sağlamaktır.

Misyonumuz
Geçmişten günümüze rol yapma sunucularının temelini oluşturan forum kullanma kültürü, ne yazık ki bugünlerde unutulmaya yüz tutmuş bir durumda. Öncelikli hedefimiz, bu kültürün devamlılığını Downtown RP forumu üzerinden sağlamak ve sürdürmektir. Buna ek olarak; Türk rol platformlarında kalıplaşmış "yönetici her konuda üstündür" anlayışını kırmak, profesyonel ve yenilikçi yönetim ekibimizle birlikte oyuncularımızın Downtown platformunda en kaliteli ve keyifli şekilde zaman geçirmesini sağlamak, Role Play kitlesinin entelektüel ve kültürel alanlarda gelişmelerini sağlamak ve bu konuda yönetici ekibi olarak oyuncularımıza yardımcı ve ön ayak olmaktır.

Biz Kimiz?
2020 yılında SA-MP platformunda bulunan köklü bir sunucunun üst yönetiminde bulunmaktaydım. Bu noktada bağlı olduğum platformun bir GTA V sunucusunu açma girişiminde bulundum. Geliştirici olarak yanımıza ilk olarak Amper katıldı, hemen üzerine de güvendiğim insanlardan ufak bir yönetim ekibi kurdum. 2021 Mayıs ayında aldığımız ekip içi bir kararla birlikte bağlı olduğumuz SA-MP sunucusuyla bağlarımızı kopartarak kendimize ait olan bir alt:V Roleplay sunucu hizmeti vermeyi kararlaştırdık. 2021 Mayıs ayında bu kararı almamızla birlikte SA:MP platformuyla aramızı kesin suretle koparmış olduk; böylelikle aynı dönemde Arbak’ın da geliştirici takımına katılmasıyla beraber 2020 yılında başlamış olduğumuz sıfırdan yazılan modumuzu bir kenara atarak yeni bir oyun modu yazma yöneliminde bulunduk.
Ekip olarak uzun yıllar boyunca San Andreas: Multiplayer platformunda bulunan köklü sunucularda üst yönetiminden destek ekibine kadar çeşitli konumlarda bulunmuş, en eski yönetici üyemizin 2008 yılında, en yeni yönetici üyemizin 2016’da başlamış olduğu Role Play camiasında bulunmuş, çeşitli oluşum rollerini canlandırarak tecrübe kazanmış ve kendimize entelektüel ve kültürel zenginliği kazandırabilmiş insanlardan oluşmaktayız.

Arbak ve Amper’in geliştirici ekibinin başında olması vesilesiyle geliştirici ekibi genişleyerek yaklaşık on kişiden oluşan, aktif ve pasif çalışan bir takım kurmayı başardık. Geliştirici ekibimizde hizmet veren tüm takım arkadaşlarımız yazılım sektöründe aktif faaliyet gösteren kişilerden oluşmaktadır. Bunun bir diğer anlamı, özel sektörde kurumsal disipline sahip olan bireylerle takım arkadaşlığı yapmamız, biz diğer yönetim üyelerimize de kurumsal disiplini aşılamıştır. Bunun akabinde oluşan bu disiplin sayesinde tamamen bürokratik ve kurumsal bir yapıya dönüşerek emin adımlar atmaktayız. Bu süreçte alışılmışın dışında bir düzen kurarak oyun ve geliştirici ekibini ayırıp birbirinden bağımsız iki takım haline getirdik. Topluluk ve Oyun bölümünün başında Asteroid, Geliştirme bölümünün başında ise Amper ve Arbak bulunmaktadır.

İki Ayrı Takım Ne Anlama Gelmektedir?
Basit bir şekilde anlatılması gerekirse; iki ayrı takımın olması, sunucu içerisindeki işleyişlerin tamamen demokratik bir şekilde ilerlemesini ve oyuncularımızın tamamen olumlu tecrübeler yaşamasını sağlamaktadır. Daha da basit bir dille, oyun içerisinde rollerden dolayı yaşanan problemlerde sadece Topluluk ve Oyun Bölümü sorumludur. Oyunun yazılımıyla alakalı problemlerde ise sadece Geliştirme Bölümü sorumludur. Bunun nedeni ise; yukarıda mevzu bahis edildiği üzere şu anki yönetici ekibinin geçmişte yaşadığı ve/veya gözlemlediği tecrübelerin ışığından yola çıkılarak bu şekilde bir sistem oluşması ve Türkiye içerisinde sıkça duyduğumuz ‘Güçler Ayrılığı’ ilkesi tamamen sunucumuzda bu şekilde sağlanmış olacaktır.

Oyun Modunda Ne Durumdayız?
alt:V’de kullanacağımız ve üzerinde geliştiricilerimizin yoğun ilgi ve çalışma aşkıyla uğraştığı oyun modumuz henüz Beta seviyesindedir. Yani temel, rol yapmak için gereken sistemlerin problemsiz çalıştığı sürüm halindedir. Beta için duyuru yapmamızın sebebi tamamen siz değerli oyuncuları, bir o kadar da biz yönetim ekibini daha fazla bekletmemektir. Normal şartlarda geliştirilmekte olan oyun modumuzun direkt olarak v1 versiyon şeklinde çıkması hedeflenmekteydi; ancak bir çok irtibatta olduğumuz çevrelerden aldığımız feedback’ler (geri besleme, geri dönüş) doğrultusunda yönetimin oy birliğiyle, Beta süreci ile sizleri karşılamayı uygun gördük.

Açılış Süreci Nasıl Olacak?
Downtown Roleplay Resmi Forum adresi, yani burası sizlerle paylaşıldıktan yaklaşık on beş (15) gün sonra ise Kapalı Beta Test sürecini başlatmayı hedefliyoruz. On (10) gün sürmesini planladığımız Beta Test sürecinin sonucunda sunucumuzu Açık Beta versiyonu ile oyuncularla buluşturmayı hedefliyoruz.
Bu hedeflerle birlikte yönetim ekibi ve geliştirici ekip olarak asıl gelişim sürecimiz sunucunun açılışından sonra başlayacaktır. Sunucuyu v1 seviyesine getirene kadar gelişim sürecinin oyuncuların gözleri önünde gerçekleşmesini istiyoruz.

Sunucu, Yönetim, Forum
2008 yılından bu yana GTA SA:MP ve GTA V içerisinde rol yapan kişilerden oluşan bir yönetim ekibine sahibiz. Yönetim ekibi içerisinde, geçmişte farklı platform veya oluşumlarda çeşitli roller yaptığınız, sevdiğiniz veya sevmediğiniz insanlar bulunabilir; fakat biz yönetici ekibi olarak yeni nesil rol sunucularının kaybettiği kültürü geri kazandırmayı istiyoruz. Saygılı bir Yönetici-Oyuncu ilişkisi ve düzenli, aktif bir şekilde kullanılan forum ortamını geri kazandırmayı hedefliyoruz.

Genel tartışmalar bölümünde açacağınız konuların altında görüşmek üzere.

WEBSİTE
https://www.downtown-roleplay.com/index.php

DISCORD
https://discord.gg/downtownrp
 
Ne yazık ki hiçbir katılımım olamayacak fakat roleplay'in tadını bir 10-12 yıl önce SAMP RP sunucularında metin bazlı olarak ziyadesiyle almıştım. Gerçekten çok keyifli bir olay. Bu tür eli yüzü düzgün girişimlerin TR'de olduğunu görmek şahsen beni sevindiriyor. Yorumu da yalnızca destek olması amacıyla yazıyorum ama umarım başarılı olur, büyürsünüz çünkü emek verdiğiniz belli.
 
Back
Top Bottom