DOTA 2 - 7.07c

Users who are viewing this thread

Konu baya sessiz kalmış. Bişeyler söyleyelim bari :grin:
Önce bi soruyla başlıyım . Omni ,doom yemiş birine repel basarak doom u engeller mi yoksa damage falan engelleyebilirmi ? Yoksa hiç etki etmezmi?
Bide şu turnuvayı yapalım artık haftaya falan yapalım. Eğlenceli olur baya

Repel basılamaz diye biliyorum ben. Eskiden kullanılabilir olup düzeltilmiş de olabilir. Etki etseydi pro maçlarda falan görürdük. Emin olmak için biraz bakındım nette. Anladığım kadarıyla engellenemiyor.

Na'Vi kadrosu son şeklini aldı gibi. Artstyle ve Funn1k takıma tekrar katıldılar. Vanskor da sağlık sorunları nedeniyle yedek oyuncu konumunda şu an. Onun yerine PR ekibinden standin olarak oynattıkları bi eleman ana kadroda. Vanskor iyileşirse o da ayrılır heralde takımdan. Dün oynadıkları NiP maçında da biraz daha derli toplu oynadılar. Diğer takımlar için konuşursak Alliance'ın bariz yükselişi, Secret'ın da çok net bir düşüşü var. Yine Polar ve Empire da son 1 ayın en kötü maçlarını çıkardılar bu hafta içinde. SFZ takımının da oyun anlamında kaliteli oynadıklarını söylemekte fayda var.

http://www.dotabuff.com/matches/1383786427

Bu oyun artık solo girmeyi kaldırmıyor, bugün bundan tamamen emin oldum. Bizim Oracle ile beraber safe lane gittik. Karşımızda da Lion ve Timbersaw var. Çok kolayca ölebiliriz anlayacağınız. Ben geride durmaya çalışıyorum Oracle bana git farm yap salak gibisinden söylendi ilk 3-4 dakika. Ben de adama benim zaten armorum düşük ben nereye farm alıyorum dedim. Adam 1-2 küfürden sonra heal basmayı öğrendi sonunda. 5 dakika sonra beni noob ilan etti, en az 10 kez Ember report diye yazdı chatten. Bu arada bunun itemlerine falan da hiç bakmadım ben. Dakika 20 civarlarında Divine Rapier aldı bu dengesiz. Karşıda Void ve SF var. İkisinden biri alsa  bütün oyun boyunca olan hasar ihtiyacını karşılayacak takımın. Oyun ortasında Rapier almış adam ben senin gibi noob değilim ölmem diyor. Cidden kanser olmamak elde değil. 1 kez düşürdü ama rakip takım da salak çıkınca zorlanmadan aldık oyunu.

Bu kadar takım oyununa dayalı bir oyunu oynayıp başkasının oyununu berbat etmek bu kadar kolay olmamalı. Support olup carrysinin last hit almasını zorlaştıran biriyle oynamak benim eğlencemin içine ediyor. İnsan acemi olabilir, oyunu yeni öğrenebilir ama mal olmak bambaşka bir şey. Adam zaten bir şey bilmediği gibi oyunu da tekdüze oynuyor. Ne ss veriyor, ne rün kontrolü yapıyor ve lanede tek başına ölüp beni suçluyor. Adam belki 400 saat oynamış oyunu ama hiç bir işe yaradığı yok bunun. Bu hesabı düzgün bir solo mmr kasmak için açmıştım ama bu düşünceden tamamıyla vazgeçtim.

Bir de oyun süresi meselesi var. Pro Dota falan çok iyi ilerliyor olabilir ama ben her oyundaki comeback yüzünden 40-45 dakikadan önce oyun bitiremez oldum. Dakika 25'e kadar tek kule alamayan takım bir anda öyle bir push yapıyor aklınız almaz. Önümüzdeki günlerde C9-SFZ maçı kadar olmasa da çok uzayan oyunlar olacak sürekli. Ama bu Valve'un umrunda mı, değil tabi ki. Oyuna ekledikleri şey anında kapış kapış gidiyor. Pazarda satılanlardan da vergi adı altında aldıkları şeyler de çok büyük bir kaynak oluşturuyor onlar için. 2-3 gün sonra Compendium da çıkar zaten. Oh biraz da ordan cebe koy.

Şu 10 random iteme charm verme oalyı mükemmel olmuş 4-5 set kaptmı şimdiden yanlız açınca not tradeable oluyor onun yerine birine giftleyin o da size giftlesin bu şekilde tradeable oluyor

Uzun süredir ss yüklemiyordum, auroth oynarken maçı durdurdular ve bir tane yakalama fırsatım oldu. Fena durmadı aslında, Skyrim'den fırlamış gibi.
53145A4CF13B638718904FA720665DD1D4BAF5B8

sıfırlanacağını sanmıyorum. boku çıkar o zaman. mmr boost için herkes başkasına verir hesabı çok fazla çalınma vakası olur.

Şu anda da çok farklı bir durum yok aslında. Parayı veren çıkıyor 5-6k civarlarına.

Eşleştirme derecesıni parayla yükselten kişiler var. Adamlarla anlaşıp parayı veriyorsun, hop 3kdan 6k mmr.

aklıma 2 taktik geldi, bi yorum atarmısınız.
:arrow: axe + huskar ile oyun başlamadan adamların kulelerinin arkasına geçersiniz. axe creepleri tanklar ve helixlerle keser. huskar alevli mızrak ile creep agrosu çekmeden axei taciz edenlere saldırır. axe de rakiplere sağ tık yapabilir çünkü creep agrosu zaten huskara gitmeyecektir. sizin creepler de adamın kuleyi yatırır. kule lasthitini ya azfarmlı huskar ya da hızlı blink dagger isteyen axe alır.
:arrow: orb walker bir carry ile supportun aynı lane e gitmesi. carry tercihim huskardır çünkü canı daha fazla. huskar ve silencer seviye 1 de orb skillineverir ve last hit yapmayarak sadece karşı takımdakileri harasslarlar. adamlar karşılık vermek isterse sizin creepler de size yardım eder ve lane size doğru pushlanır. adamların creepler hiçbir zaman size vurmazlar. adamların canı yeterince azalınca silencer yüksek menzili ile harassa devam edip outlane yapar. huskar tüm last hit ve denyları alır.

ne diyonuz? işe yarar mı?

@balex
ben de bir support olarak karşı adamları outlane ettikten sonra deny atmayıp kendi creplerine vurup pushlayan tiplerden nefret ediyorum. geçen carry aldım ve 30 denay attım! support kafası işte  :razz:

eğer takımını sevmiyorsan hardcarry yada support alma, mid gamede kartopu etkisi ile güçlenebilen bişey al. kasarsan takımı taşıyorsun.

oyunda pes etme seçeneği yok. eğer belli bir yerden sonra kazanmak imkansız olmuşsa da oyun artık kendinden nefret ettiriyor bu yüzden comeback olayı olmalı. pes etme gelsin, abzürt comebackler gitsin.

mrr kasma heroları var. omni iyi örnek. karşı takım diffusial kasmazsa ve iyi oynarsan kazanmak kolay. aganim+refresher=gg(20 sn dokunulmazlık+500can+global)

Sarı Lagod said:
nasıl ya dota ne zamandan beri parayla öne geçilen bir oyun oldu?
Sarı Lagod said:
hiç birşeyde öne geçmiyon. hala 3k mmrlı birisin ve 6klar arasında eninde sonunda düşersin. eğer 6klık yeteneği olan ama salak takımlar yüzünden çıkamayan biri isen 6kya bu şekilde çıkman herkes için daha iyi.

luckylancer said:
aklıma 2 taktik geldi, bi yorum atarmısınız.
:arrow: axe + huskar ile oyun başlamadan adamların kulelerinin arkasına geçersiniz. axe creepleri tanklar ve helixlerle keser. huskar alevli mızrak ile creep agrosu çekmeden axei taciz edenlere saldırır. axe de rakiplere sağ tık yapabilir çünkü creep agrosu zaten huskara gitmeyecektir. sizin creepler de adamın kuleyi yatırır. kule lasthitini ya azfarmlı huskar ya da hızlı blink dagger isteyen axe alır.
:arrow: orb walker bir carry ile supportun aynı lane e gitmesi. carry tercihim huskardır çünkü canı daha fazla. huskar ve silencer seviye 1 de orb skillineverir ve last hit yapmayarak sadece karşı takımdakileri harasslarlar. adamlar karşılık vermek isterse sizin creepler de size yardım eder ve lane size doğru pushlanır. adamların creepler hiçbir zaman size vurmazlar. adamların canı yeterince azalınca silencer yüksek menzili ile harassa devam edip outlane yapar. huskar tüm last hit ve denyları alır.

ne diyonuz? işe yarar mı?
Eski versiyonlarda Axe + Dark Seer + Dazzle/necro alıp seri şekilde bütün t!leri alıyorduk rakip rotasyon yapmadan ama yeni versiyondaki anti-rat olayları yüzünden mümkün olabileceğini sanmıyorum.

Dota'da farm killerden çok daha çok gelir sağlıyor onun yerine carry'nin direkt farmlarken supportun babysitting yapması daha mantıklı oluyor. Huskarla lh atmak büyük oranda sıkıntı ve bazı durumlarda şansa bağlı o yüzden alne carry olarak tercih edilen bir hero değil.

Ama denemekten zarar gelmez bir iki pub oyun atabilirsin bu taktiklerle işe yarayabilir belki de. Sonuçta bir ara metada jungle techies vardı :grin:

Sarı Lagod said:
ne yazıkki :sad: hatta siteler bile var hesap satan yada mmr boost yapılan.
https://www.boostmmr.com/

@Noventa
eğer karşı takım hiç farm alamayacak ve tecrübeyi de daha az alacaksa bizim takımın az farm almasında sıkıntı yok. sonuçta onlar hiçbir şey almıyor. huskar+silencer denedim ama karşıda solo jugg gelince silencer ile tek başıma adamı kule altında tuttum. ileride bir daha deneyecem.

Yüksek MMRlı hesap almanın mantığı yokki. 3k MMR oyuncusu 6k hesap alınca oralarda dayanamaz geri düşer.

6.84 duyuruldu. http://dev.dota2.com/showthread.php?t=107817&page=16985&p=1218412#post1218412
Ayın 26sında turnuva bitiyor sonra çıkacak.

Back
Top Bottom