Donanım, Yazılım ve Teknoloji Dünyası Hakkında Sorular&Öneriler&Haberler

Users who are viewing this thread

bana XL boy mousepad lazım ancak piyasadaki mousepadler de çok pahalı. https://www.teknobiyotik.com/review/product/list/id/19828/ bunu önerir misiniz?deneyen oldu mu ya da başka önerisi olan var mı? en düşük sensivityde oyun oynadığım için böyle büyük mousepad gerekiyor.
 
Yarım saat sonunda foruma ancak bağlanabildim. Bu sabahtan beri hem mozillada hem chrome da hangi siteye bağlanmaya çalışırsam çalışayım "Güvenli bağlantı kurulamadı-PR_CONNECT_RESET_ERROR" hatası alıyorum. Bir türlü çözemedim bunu. Hiçbir siteye giremiyorum, buranın bağlantısı da her an yine gidebilir. Buna ne sebep oluyordur, çözümü ne olabilir bilen var mı?

Edit: Şimdilik düzeldi gibi, umarım tekrarlamaz.
 
Last edited:
Yarım saat sonunda foruma ancak bağlanabildim. Bu sabahtan beri hem mozillada hem chrome da hangi siteye bağlanmaya çalışırsam çalışayım "Güvenli bağlantı kurulamadı-PR_CONNECT_RESET_ERROR" hatası alıyorum. Bir türlü çözemedim bunu. Hiçbir siteye giremiyorum, buranın bağlantısı da her an yine gidebilir. Buna ne sebep oluyordur, çözümü ne olabilir bilen var mı?

Edit: Şimdilik düzeldi gibi, umarım tekrarlamaz.

Önbelleğini tamamen sil.
 
Tam olarak değil. Bilerek veya bilmeyerek yanlış bilgi verme gibi bir olayı var sitenin. Referans alınması doğru olmaz. Oyun temelli performans için 3D Mark, Superposition, Heaven falan öneririm ben.
 
Sentetik benchmark testleri bilgisayarı strese sokmanın peşinde olur. SSD, RAM, GPU gibi ürünlerde her marka farklı katı çipler ve kapasitörler kullanabilir, hatta aynı markanın ürettiği farklı farklı ürünlerde bile bunlar değişebilir(bu sebeple ramlerinizi genelde 2'li set halinde alın derler hatta). Tam stres altında bu tarz çiplerdeki farklar ortaya çıkabilir. Onun dışında tabii ki sistemler kullanıldıkça(ve kötü kullanılırsa daha da fazla) eski performansını vermemeye başlayabilir. Bunların her biri çok normal ve olası şeyler. Ancak bu tarz farklar "genelde" oyun ve simülasyon performansında ciddi bir sonuç çıkarmıyor. Bu yüzden parçaların günlük kullanım performansını internetteki verilerle karşılaştırmak daha mantıklı.
 
Arkdaşlar 2 gün önce kurduğum bilgisayarda below expectation sonucu aldım i7 10750'de max 4ghz gösterdi... Cihaz Monster Abra A5 v15.6
4ghz aldım derken kaç bekliyordun? Mobil olduğu için frekanslar tamamen farklı çalışıyordur. Yük altında kaç derece sıcaklıklarda kaç mhz frekansta çalıştığı önemli. Mobil işlemciyi masaüstü versiyonlarla ya da farklı modellerle kıyaslıyorsa tabi ki düşük gösterecektir. Cinebench R20 benchmarkı yapıp kıyaslanabilir. O işlemciyi kullanan her üretici aynı ürünü üretmiyor. Farklı power delivery ve soğutma seçenekleri kullanılıyor. Monster da zaten Çin malına rebrand yapan, dandik malzeme kullanan bir firma şaşırtıcı değil o yüzden pek.
 
bahsettiğim modelin maksimum frekansı 5,0ghz. Yani 4 gerçekten çok düşük maksimum frekansta. Bir de bir şey sormak istiyorum ayıplı mal kapsamında. Bana gelen monitörün renkleri matlığı vs iyi IPS zaten, ama çözünürlüğü düşük. Öyle ki uzun bir şey okumak için sekmeyi telefona gönderiyorum. 10 yıl önce kullandığım Acer monitörü daha kaliteliydi diyeyim. Sorduklarım IPS de normaldir diyor. Sen ne düşünüyorsun?
Ayrıca problemle alakalı açtığım konu burada
 
Yani windowsu %125 - Chrome'u %110 ölçekleme ile kullanıyorum. Fazla bir sorun sezemedim. Eski monitorlerimi 2. ekran olarak kullandım ama onlar daha kötüydü zaten. Yaprak ekranların sorunlarından biri olabiliyor o, yolla yine de.
 
Şimdi ondan bağımsız, elimde 3.5" 160GB bir samsung HDD var. Fiyatı taşı sıksan 40 tele. Ama ben bunu fırsattan istifade harici kaplı maplı kullanayım diyorum. Bir baktım kutuları 100-150 lira. Lan hdd daha ucuz, napsak ki?
 
Kanka an itibariyle 500GB HDD'ler 150 tl civarı dediğin gibi. Kutusuyla birlikte düşünürsek Samsung 160GB 150₺, Seagate WD vs. 500GB 300₺ yapıyor. Yatırımsal olarak ikincisi daha mantıklı ama sana dahili depolama lazım değil gibi gözüküyor. Ama taşınabilir diskin olsa fena olmaz gibi. E zaten taşınabilir için şu an 160GB yeter de artar fazlasında gözün olmaması lazım, taşınabilirlerde veri okuma yazma da önemli ki Samsung burada iş görüyor. E fiyatı da iyi. Ama bana dahili mi lazım harici mi kesin karar veremiyorum diyorsan kesinlikle ikinci seçenek. Şimdi dahili olarak kullanırsın, gelecekte çıkartır flaş bellek gibi taşınabilir disk yaparsın ki zaten gelecekte taşınabilir disk olarak 500GB lar yetmeye başlayacak.
Kesin yargılarla konuşmama bakma, şahsi düşüncelerimden ibarettir.
 
Bana dahili lazım değil. Bana harici de lazım değil. Bana lazım olan bir şey yok benimkisi biraz fantezi.
eski kasamı satmaya kalktım 50 lira dedi hurdacı, senin gibi hurdacının diyerek donanımı söktüm. Altın parçası çıkaran bi eleman var ona 100 liraya sattım anakart işlemci ve rami (amd le 1250 piyasada 30-40 lira falan 0'ı) (1gb ddr2 ram 20 lira) (anakart işlemci olarak e4xxx serisi destekliyor, paha biçilemez)
neyse bu sata 160gb samsung 7200rpm harddiskte benim eski çocukluk verilerim falan var. E 160gb çok değil ama az da değil, buna kablolu kutu bakayım dedim, yanımda bulunsun, lazım olur veri yedeklerim falan (normal pcde yedek dahili depolama sürücüsü açtık, gerek vardı ama sıkıntı).
2.5 inç kutular kablolu mablolu 40tl iken, 3.5 inç olunca 150 liradan aşağı olmuyor. E kablo aynı, kutunun eni genişliği artınca niye fiyat artıyor, tepkim ona benim.
Neyse kablo sipariş ettim sata-3.0 45 lira. bi de 5 liraya plastik kılıfını alırım tamam bitti gitti işte. zaten total fiyatın 50-60 olması gerekiyor bi kablo bi plastik kutu için.
Full korumalı, harici olarak piyasaya sunulan ürünlerle kapışmasın diye yapılmış bir düzen oyunu resmen. Millet 200-300 liraya hdd alıp, ucuzundan kap takıp gezmesin diye yapılmış açıkça.

Çünkü 160-200gb harici hddlerde öyle 200 lira falan dediğin gibi.
 
Bak ben kutuyu ayrı kabloyu ayrı alabildiğini bilmiyordum iyi yapmışsın. Hayırlı olsun.

Arkadaşlar hangisi
HP
MSI
Monster
Asus
Öyle zaa i7 i5i döver diyip de atlamayın benchmarklarına bakınız lütfen.

Benim için ünemli olan şeyler stabilite sağlam kırılmayan sökülmeyen kasa, donanım parçaları arasından da ekran kartı. Ama sadece bunlara takılmak zorunda da değilim o kadar para verdiğim laptop her bakımdan iyi olsun isterim.
 
Last edited:
Bruh. https://www.hepsiburada.com/wd-blue...MIkMHj8NmQ7AIVgtKyCh0emQtWEAAYASAAEgKprfD_BwE

Normali 300 liraya gidiyor zaten. 310 bile çok ama dölar bey sağolsun.
AHA UZMANLIK ALANIM, KARDEŞİM ONA Bİ DE 150 LİRA KUTU ALIYORSUN DAHİLİ BU.

oh uzmanlık alanımı boşalttım, lanet olsun kapitalizm.
evet a101'e gelecek olan 150 liralık bir kabın içine sokulmuş bir sata disk. Yani kabı 150'ye (ki 5 liradır maliyeti) diski 150'ye almış oluyorsunuz. teşekkürler.
Kabından da çıkmıyordur kesin çakallık edeyim desen.
 
Back
Top Bottom