Divine Roleplay - Sunucu Açık !! Son Sayfadaki Bilgilendirmeyi Okuyun

Users who are viewing this thread

BlackGate

Banned
Sunucu Hakkında: Sunucumuz *Role Play* modunda olacaktır.Bilinenlerin aksine tamamen kendimize özgü bir harita ile açılacaktır.Serverda kesinlikle RDM,Nlr bozma vb. ROL dışı davranışlara kesinlikle izin verilmeyecektir.
Haritamızdaki madenler,köyler,krallıklar herşeyi size uygun bir şekilde tasarladık.Harita yapım aşaması bitmek üzere kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir bug veya bir problem ile karşılaşmamanız için harita detaylı bir biçimde yapılmaktadır.
Sunucumuz ilk kez bu sene duyurulmuştur, bazı arkadaşlar çıkıp kimse sizi tanımıyor vb. şeyler söyleyebilirler ben şimdiden cevaplıyım evet tanımıyor olabilirler ancak oynadıklarında farkımızı anlıycaklarını eminim.Sunucumuzda Maddi-Manevi Hiçbirşeyden kaçınılmamıştır örn=zırh kayıt sistemi,banka sistemi,stock yenileme sistemi,guid kaydetme sistemi kısacası bir PW sunucusu için gereken bütün sistemler mevcuttur.
Sunucumuz Haftaya açılmasını planladığımız gibi açılıcaktır hiçbir şekilde sorun olmadan PW ortamını ilerleticeğimizi düşünüyorum.Biz sampdan geldik demiyoruz veyahut başka birşey yaptık demiyoruz adminlerimizden bir kaçı samp roleplay oyuncularıdır ancak pw ve sampı eşit tutmak saçma olur sampdan geldim diyipde pwde role yaparım diye birşey yok.
Ama gerçekten hakkını veren arkadaşlarımda var arkadaşlarımızda var onları tebrik ediyorum buradan

Bilgilendirmeler:
1.Outlawlar admin tarafından seçilmeyecektir ancak belirli bir sınır eklenicektir.(Serverda 50 kişi varsa 20 kişi outlaw oluyor buna bir dur demek lazım)
2.İşçilik zorlaştırılmıştır madenler,köyler,odunlar,çiftlikler herşey düzenli bir şekilde oturtulmuştur.(köylülerin çalışma alanları genişletilmiştir)
3.Deniz ticareti açılacaktır bu sayede isteyen istediği zaman gemisini alıp bir krallıktan başka bir krallığa yemek vb. şeyler götürebilecektir.(Krallıkların savaş halinde olması durumunda krallıklar eklenen sistemle kendi deniz yollarını kapatabilecektir)
4.Deniz haydutları olarak farklı bir outlaw mekanı mevcut olucak denizde ticaret yapan gemileri soyabilmeleri için.(gemilere erzak vb. şeyler yüklenebilicek chestler eklendi)
5.Haritamızda tüm kalelerin zırhları,atları ayarlanmıştır yani rhodok'da gidipte plate vb. şeyler göremezsiniz.(İnanın gerçekten hoş oldu)

Server Kuralları:
1.T kullanımı yasak değildir ancak normal sohbetler için yasaktır onun dışında söylenti,duyuru vb. şeyler için serbesttir.
2.Köylülerin staffları bellidir footman vb. şeyler köylüler için kaldırılmıştır aksi takdirde bir köylüyü plate armor ile görebiliyoruzki buda hiç hoş değil.
3.Outlawların belirli zırhlar haricinde zırh giymesi yasaktır bunu daha önce gördük neler doğurduğunu zırh listesi sitede belirtilecek liste dışında zırh giyen outlawlar cezalandırılır.
4.Her krallığa ait köyler olucaktır bu köyler dışında krallıkların vergi toplaması yasaktır. örn= siz a krallığının köyünde çalışıyorsanız eğer a krallığına b krallığının köyünde iseniz b krallığında her krallığın köyündeki işler farklıdır ne tarafa yöneleceğiniz size kalmış bir durum.
5.Han factionu bulunucaktır gelişmiş bir hanın sahibi olucak kişilerin silah kullanması yasaktır koruma yasaktır giriş çıkışların kapatılması ise han sahibine bağlıdır diyelim han sahibi kapıları kapatırsa han kapalı demektir ne zaman hazır olursalar o zaman açabilirler han girişi 1.özel 2.geniş olmak üzere 2 adettir.
6.RDM,NLR vb. Role dışı haraketlerin durumunda SS (Screenshot) alınarak siteye şikayet konusu açılır.
7.Steam üzerinden yetkilileri rahatsız etmek yasaktır oyun içinde zaten backspace mevcut olduğu için gereksiz hareketlerden kaçınalım.
8.Backspace chatini *admin gel,admin gel,admin gel* gibi flood yapmak yasaktır zaten bir kere yazdığınızda mevcut admin arkadaşımız (boşta olan) sizinle ilgilenmeye gelir
9.Factionlar birbiriyle savaşabilmek için forumdan bir konu açmaları gerekmektedir örn=biz a factionuna savaş açıyoruz nedeni şu saatte gibi sitede bu forum belirtilicek (savaşlar oyun içindende yapılabilir onlar sitede belirtilicek)
10.İsminin başında lady-lord vb. şeyler yazmak yasaktır lordlar sadece krallıkların liderlerinde mevcut olan bir statüdür lady ise kızları veya karısıdır. (lord malesef mümkün değil ancak ladylik için siteden başvurabilirsiniz örn= anne babanız ölmüş krallıktan sürülmüş rolünde)
11.Role ortamı gerçekten önemli bir ortamdır ancak herkes roleplay = gerçekyaşam der sen pwde bunları yapamazsın hatta hiçbirini yapamazsın ancak yapmaya çalışmak zorundasın kimsenin rolünü bozmaya hakkınız yok bu tür durumlar cezalandırılır.
12.Hiçbir şekilde Din,Siyaset konuşmak yasaktır kavga vb. şeyler kesinlikle yasaktır.(Rol gereği dini roller yapılabilir)
13.Küfür Sunucumuzda yasaktır (rol gereği edilen küfürler hariç) argo kullanımı cezalandırılacaktır.
Kuralların Tamamı Sitemizde Mevcuttur.

Oyuncu Cezalandırma:
1.Küfür 1/7/14/30 gün şeklinde Uzaklaştırma cezasıdır.(ailevi küfürlerin affı yoktur süresiz ban-Rol içi küfürler edilebilir ancak abartmadan)
2.Rdm 1.Uyarı 2.Kick 3.1 Saat Uzaklaştırma 4.15 Gün Uzaklaştırma
3.Nlr Bozma 1.Kick 2.1 Saat Uzaklaştırma 3.3 Gün Uzaklaştırma
4.Gereksiz T Kullanımı 1.Uyarı 2.Uyarı 3.Kick 4.1 Saat Uzaklaştırma (Aşırı olması durumunda süresiz bana kadar yolu var)
5.Outlaw Zırh Sınırının İhlali Durumunda 1.1 Saat Uzaklaştırma 2.1 Gün Uzaklaştırma 3.15 Gün Uzaklaştırma (Outlawların ihlal yapması tüm oyuncuların zevkini kaçırır o yüzden outlaw olan arkadaşlarımız bunu göze almak zorundadır)
6.Krallık Savaşlarında Ölüp Savaşa Tekrar Katılanlar 1.5 Saat Uzaklaştırma 2.7 Gün Uzaklaştırma 3.Süresiz Uzaklaştırma (Krallık savaşlarına önem veririm kimsenin canının sıkılmasını istemem)
7.Adminlere Saygısızlık 1.Uyarı 2.Kick 3.1 Gün Uzaklaştırma (Karşınızdakininde bir insan olduğunu unutmayın ve kendinizi eşsiz sanmayın)
8.Duyuru Yapmadan Adminlerle Konuşmadan Savaş Açan Factionlar 1.Uyarı 2.Uyarı 3.Kick 4.1 Saat Uzaklaştırma 5.1 Gün Uzaklaştırma (Uyarıları çok zorlarsanız o anki duruma göre süresiz ban yiyebilirsiniz)
9.Han Sahibi/Üyeleri Kişinin/Kişilerin Silah Kullanması Durumunda 1.Uyarı 2.1 Saat Uzaklaştırma 3.1 Gün Uzaklaştırma
10.İzinsiz Lady-Lord Tagı Alanlar 1.Kick 2.1 Saat Uzaklaştırma 3.7 Gün Uzaklaştırma (Birlikleri Kabul edilen factionların lideri lord tagı alabilir)
Cezaların Tamamı Sitemizde Mevcuttur.

Admin Cezalandırma:
1.Adminlerden Oyunculara Hakaret Durumunda 1.7 Gün Uzaklaştırma 2.Yetkilerinin Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
2.Adminlerin Online Olup Oyuncularla İlgilenmemesi Durumunda 1.Yetkilerinin Alınıp 7 Gün Uzaklaştırma
3.Adminlik Yetkilerini Kötüye Kullanma Arkadaşlarına Yardım Etme 1.Yetkilerinin Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
4.Gereksiz Yere Kick/Ban/Slay Yetkisini Kullanması Durumunda 1.7 Gün Uzaklaştırma 2.Yetkilerinin Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
5.Rollere Müdahale/Rolün Ortasına Girme Bozma Gibi Durumlarda 1.Uyarı 2.1 Gün Uzaklaştırma 3.7 Gün Uzaklaştırma 4.Yetkilerinin Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
6.Adminlerin Taraf Tutması Durumunda 1.1 Gün Uzaklaştırma 2.7 Gün Uzaklaştırma 3.Yetkilerinin Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
7.Adminlik İle Rol Yapması Durumunda 1.3 Gün Uzaklaştırma 2.Yetkileri Alınıp Süresiz Uzaklaştırma
Cezaların Tamamı Sitemizde Mevcuttur.

Cezalandırmalar Hakkında:Bu kurallar hem adminler hem oyuncular için geçerlidir kesinlikle ve kesinlikle ben oyuncuyum bana birşey olmaz veya ben adminim bana birşey olmaz demeyin cezalarımız açık ve nettir.


Geliştirmeler:
Her açılan server/server siteleri birbirine benzer olup ar&ge vb. bölümler mevcuttur sitemiz tamamen bunlardan farklı olucaktır.
7/24 İlgili çalışkan admin arkadaşlarımız bulunucaktır.
Rehber,Deneme Yetkili,Yetkili gibi saçma şeyler yoktur seçilen adminlere tam yetki verilir zaten yapamıycak kişiyi seçmeyiz rahat olun.


Ek olarak siz oyunculara duyurmak istediğim bir konu ise PW 4.4 Divine_RolePlay için Türkçe Yama Yapılmaktadır herşeyi türkçe olarak tatmanız için elimizden geleni yapmaktayız bu sadece Divine_RolePlay için yapılmış olup kitlenicektir çalmaya editlemeye vb. şeyler yapmaya çalışan arkadaşlar umarım başarabilirler :smile:

TR YAMA İLK GÖRÜNTÜLERİ BU İLK HALİDİR ARKADAŞLAR SON HALİ SERVERLA BİRLİKTE GELİCEK

X27GqD.jpg

OJnb9A.jpg

pvqA8n.jpg

8m0O2W.jpg

BÜYÜK BİR PROBLEM OLMADIĞI SÜRECE SİTE YAPIM AŞAMASINDADIR SUNUCUMUZ EN GEÇ PAZAR GÜNÜ SAAT 16:00 İLE 20:00 ARASI AÇILIR ERKEN BİTMESİ DURUMUNDA FİKİRLERİMİZ SUNUCU CUMARTESİ VEYA CUMA AÇILABİLİR KESİN BİLGİ SİTENİN YAPIMINDAN SONRA PAYLAŞILICAK ARKADAŞLAR

Sunucu Adı: TR_Divine_Roleplay
Sunucu Hostumuz: GamersHouse​
Sunucu Modu: Persistent World v4.4
Sunucu Haritası: Game Of Ring 1
Website: www.divinerp.com
Teamspeak: 77.223.159.223:1466
Steam Adresleri: Frasper,Bob,,(+,-)
Not=Steam adreslerini adminlik alımı varmı vb. şeyler için kullanmayın alım olduğu zaman bilgilendirme yapılacak.​
Sunucu Kapasite: 100 Kişi (Doluluk oranına göre 200 yapılabilir)​

Ekip Listesi:
Proje Başkanı: Frasper/Cengiz
Proje 2.Başkanı: Asylum/Doğukan
Proje Editörleri: BatuhanÖder/Bob,Huskar/Erdinç
Proje Yetkilileri:ÖmerÖzdemir,CentralBlock,Legendima,PapağanAdam,Virtüöz


!! ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME !!
Projede benimde bir payım olsun bende bu projeye destek vermek istiyorum diyorsanız
Adınız:Oyuniçi/Gerçek (olacak şekilde ikisinide yazarak)
Yaşınız:
TeamSpeak Kullanıyormusunuz: Evet/Hayır
Skype Kullanıyormusunuz: Evet/Hayır
Mikrofonunuz Var mı: Evet/Hayır
Yapıcağınız Bütün Yanlışlar Size Ceza Olarak Dönücek Bunu Kabul Ediyormusunuz: Evet/Hayır
Kuralları Okuyup Kabul Ettiğinizi Doğrularmısınız: Evet/Hayır


Bunu dolduran arkadaşlar bana taleworlds formundan ö.m. olarak atabilirler veya Steam:Frasper ekleyebilirler başvurular sadece bana yapılmaktadır.

Sunucumuz diğer RP=RolePlay sunucularından tamamen farklı ve kendine özgü olucaktır farklı sistemlerimiz mevcut olucak han factionları ev satın alma dinsel aktiviteler organizasyonlar evlilik törenleri çocuk rolleri camiler kiliseler ağlama duvarı tek bir din üzerinden değil genel olarak gitmek mümkün olucak.

Ek Olarak:
Konu altına saçma sapan baltalayıcı aşağılayıcı yorumlar serbest arkadaşlar zaten bunu yaparak ne kadar kalitesiz olduğunuzu ve kıskançlık seviyenizi belli etmiş olursunuz :smile: o yüzden istediğiniz gibi aşağılamak serbest moderatörlere şikayet edilir muhattap olunmaz.
Bizi destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum ilk olarak bu yaz açıcağımız sunucu gerçekten güzel olucak yenilikler ile gelicez.
İlkkez PW 4.4 TR YAMA Divine_RolePlay ile gelicektir.

Güncellemeler:
Harita Yapımı Bitmiştir.
Türkçe Yama Son Halini Almak Üzeredir.
Scriptler Ayarlanmıştır.
Yeni İtemler Ekleme Çalışmaları Başlamıştır.

TR YAMA PART 2 GÖRÜNTÜLERİ HENÜZ BİTMEMİŞTİR. UFAK TEFEK HATALAR YAMA BİTİMİNDE DÜZELİR ARKADAŞLAR MERAK ETMEYİN.

q91V2q.jpg

WWAmrQ.jpg

lB2mzg.jpg

M95mPk.jpg

REL2bZ.jpg

Z2gmWg.jpg

9v80Ro.jpg

GbQaEN.jpg


!! Önemli Duyuru 2 !!

Yeni gelen bir sistem ile artık arkadaşlarımız oyuncularımız evlere sahip olabiliecek yani kendinize ait bir ev ve bir chest bir site bir köy evler herkes için aynı olucaktır hayırlı olsun arkadaşlar

Ban List Part 1 Belirlenmiştir:

1110177 #  1269631 #  1545440 #  1767586 #  1394058 #    1545440 #  1310237 #    715130 # 1226292 #
1267492 #  1530030 #    701263  #  1316061 #    706805 #    1346946 #  1110738 #  2048250 #  387443 # 
1648470 #  1789709 #  1843194 #  1529937 #  1576565 #    1515008 #  2070014 #  1997998 #
1110670 #  1867994 #  1733176 #  1197119 #    113510 #    1422522 #  1704918 #  1680709 #


Ban Listte adı olan arkadaşlar banlarının sebebini öğrenmek için bana ö.m. atabilirler veya diğer yetkili arkadaşlarımıza bunlar zamanında bizzat benim banladığım oyuncular açılmayacak diye birşey yoktur kendi adınız varsa eğer benimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Ufak bir duyuru

Arkadaşlar henüz sitemiz yapım aşamasında olduğundan dolayı birlik başvurularıyla ilgilenemeyeceğiz.

Proje 2.Başkanı Asylum = Birlik başvuruları için ulaşın

Ancak sitemiz aktif olana kadar oluşum başvurusu yapmak isteyenler lütfen bana ulaşsın ayrıca arkadaşlar yaptığımız harita gereği bu sefer diğer serverlardan farklı olarak sunucumuzda bir tema belirledik evet kısa zamanda harita tanıtımımızı yaptığımız zaman bu tema hakkında bilgi vereceğiz.Kısacası herkes kafasına göre ben Romalıyım ben Çinliyim diyip saçma sapan roller oluşmayacak belli bir tema üzerinden rol yapılacak tema içinden size uygun olanı siz seçeçeksiniz.Eğer yoğun istek olursa hali hazırda yapımı devam eden başka bir haritamız var onunda tanıtımını yapacağız.Şimdilik fazla bilgi verip süprizleri bozmayacağım...

Edit:Ufak bir duyuru daha

Eğer adminliğe uygun olduğunuzu düşüyorsanız lütfen bana veya frasper'e ulaşınız.

Şartlar;

Adınız Soyadınız:
Yaşınız(En az +15):
Yaşadığınız yer:
Rol bilginiz(Ne kadardır ve hangi platformlar'da rol yaptığınız):
Günlük online süreniz:
Mikrofonunuz var mı?:
İletişim bilgileriniz:
Teamspeak,skype,raidcall gibi uygulamaları kullanabilir misiniz?:
Niçin serverimiz'da admin olmak istiyorsunuz?:

Ayrıca admin olan arkadaşlar'ın rol yapması veya oluşum kurup oluşumlara katılması yasak olacaktır.

      Sunucumuz Hepimize Hayırlı Olsun Çalışma Arkadaşlarımı Tebrik Ederek Başarılar Dilerim İyi Oyunlar İyi Forumlar Arkadaşlar

Yeni Kurallar =
Yöneticimiz Asy tarafından hazırlanan genel sunucu kurallarımız

-Sunucu Kuralları-
-Role uygun olduğu sürece oyunda her şey serbesttir.Rol çerçevesine sığabilsin yeter.
-Sunucu içinde durduk yere birisine atınızla çarpamazsınız siz gerçek hayatta arabanızla birine çarpıyor musunuz?
-Size yumruk,tekme vb şeyler yaparak trolleyen kişilere hiç bir müdahalede bulunmayıp her ihtimale karşı screenshot alıp direk yöneticilere şikayet ediniz.
-Random'un yasak olduğundan bahsetmiyeceğim bile :mrgreen:
-Backspace'ten yöneticileri çağırırken oluşum renk ve adınızı belirtmelisinizdir aksi taktirde yöneticiler yardıma gelmez.
-Random olaylarında hiç bir şekilde rahatsız olmayın bırakın size random atsınlar yapmanız gereken tek şey ScreenShot alıp forumda konunuzu açmanızdır zaten hemen ardından size saldıran kişi perm ban yer sizde item ve paranızı geri alırsınız.
-Krallıklar ve Krallık Savaşları-
-Savaş yapmak için iki tarafında en az 10 kişi olması lazımdır.
-Savaş açmak isteyen on beş[15] dakika önceden karşı krallığa bir elçi gönderip durumdan haberdar etmelidir.
-Elçiler sadece kendilerini koruyacak şekilde kılıç veya zırh kuşanabilirler abartmaya lüzüm yoktur.
-Savaş saati ve hangi taraflar arasında olacağı önceden admine bildirilmelidir.SAVAŞ SIRASINDA SAVAŞI YÖNETEN ADMİN SUNUCUDA YALNIZ OLSA DAHİ SAVAŞ ESNASINDA HİÇ BİR ŞEKİLDE DİĞER OYUNCULARA YARDIM ETMEYECEKTİR O YÜZDEN SAVAŞ ESNASINDA LÜTFEN DAHA SABIRLI OLUN VE SCREENSHOTLARINIZI UNUTMAYIN.
-Savaşı kazanan taraf kale ile ne yapacaklarına kendileri karar verir her şey serbesttir.
-Savaşı kazanan taraf eğer krallık mensuplarını idam etmek isterse daha önceden savaş sırasında ölen krallık mensuplarını değil eğer varsa sadece savaş esnasında teslim olanları idam edebilirler.
-Her krallık kendi topraklarında olan olaylardan sorumludur ve her krallık kendi toprak sınırları içersinden vatandaşlardan 5K'ya kadar vergi alabilir.
-Soygunlar-
-Role uygun olduğu sürece herkes soygun yapabilir haydut[outlaw] olması şart değildir.
-Gasp esnasında alınacak miktar tamamen gasp eden kişinin vicdanına bağlıdır istediği miktarı isteyebilir.Üç kere uyardıktan sonra karşı taraf vermemekte ısrar ediyorsa öldürebilir.Sadece para değil üstündeki zırh,kılıç vs alabilir.
-Bir dükkanı yağmalamak isteyen grup ve haydut önce o bölgenin krallık askerleri ile savaşmalıdır.
-Suikastler-
-Suikast'ı veren kişinin ve alan suikastçinin kimlikleri tamamen gizli kalmalıdır.Yani suikastçi ilan veremez suikast yapılır diye onun yerine hancı ile konuşur hancı ise dedikodu olarak bunu local yani yerel chatten yayar.Suikastçı istediği ücreti talep edebilir hedefin zorluğuna göre değişir.Suikast'i yapacak kişi admine suikast'i kimden aldığını ve kimi öldürceğini belirtmek zorundadır.
-Sohbet[Chat] Kuralları-
-Şu an kendimiz script ler üzerinde çalışıyoruz muhtemelen T yani global chati kapatacağız.Mektuplar için resmi ulaklar duyurular için ise forum kullanılcak böylece forum daha aktif kalacak ve oyunda görüntü kirliliği olmayacak.
-Kesinlikle ve kesinlikle global chat'i ne mazeretle olursa olsun kullanmak yasaktır.Duyuru,söylenti,ilan farketmez hepsi için forum kullanılcaktır.
-Global chat'ten öyle sa,as naber tarzı konuşma yapanlar önce temp sonra perm ban atılacaktır uyarısı yoktur ciddiyetimizi anlayın.

lB2pgQ.png

site bakıma alındı arkadaşlar www.divinerp.com

bakım 1 gece sürücek yeni forum eklentileri ve kullanıcı istatistik panelleri yapıyoruz

örn: siz eğer bir yerde soyulduysanız veya haksız yere rp yapılmadan paranız alındıysa otomatik olarak eksilen miktar sizin panelinizde gözükücek böylelikle 2 saat loglara bakmak yerine direk olarak size oradan yardımcı olucaz bu birkaç zırh ve atlar içinde geçerli olucak

buna dahil olarak bundan sonra sunucumuzdaki krallıklara ait olan bir panel yani oyuncularınızı buradan yönetebiliceksiniz buradan başvuru alabileceksiniz tek yetkilisi klan lideri olucak bu sayede kargaşa engellenicek

sunucuda bazı yerlerde aşırı değişimlere gittik harita divinity v1 olarak çıkıcaktı ancak uzamasından dolayı deniz korsanları,hayvan kaçakcıları gibi factionlar eklediğimiz için v2 olarak çıkıcak harita cami,kilisi,ağlama duvarı ve satanist mekanı bulunucak bu sayede dinsel rollerin aktivitesi artıcak

dağ haydutlarına gelirsek eğer onlar için artık rol ortamı daha uygun uzun yol yerine kısa yolu tercih edenler outlaw mekanını seçmek zorunda buradaki kapının kontrolü ise tamamen onlara ait olucak bu sayede buradan geçiş ücretlidir dedikleri zaman kimse basıp gidemez o kapıyı açtırmak sizin sorumluluğunuz ya dönersiniz ya geçersiniz ancak bir kere outlaw mekanına girince geri dönüşü olurmu bilemem

outlawların zırh sınırları düzeyli bir şekilde tutuldu sadece outlaw oldukları yerdeki zırhları giyebilecekler yani doğdukları yerdeki ancak bazı arkadaşlar loot kavramının sorun çıkaracağını düşündüler onada şöyle bir çözüm var outlawlar grup halinde gezdikleri takdirde en az 5 kişi saldırdıkları şovalyenin yada savaşçının ağır zırhını giyip satabilirler ancak savaşta kullanamazlar satana kadar herhangi bir savaşa katılamaz giyen kişi katılması durumunda elindeki zırh alınır parası çekilir

bankadaki paralarınız minimum şekilde düşürülücekler bunun nedeni scriptler otomatikmen 5000 ile başlatıyorki buda okçu olup item dizmenize yeten bir para en uygun haline getirilicek

yakın zaman cami factionu açıcaz bu sayede imam rolleri ve islam devleti rolü yapabiliceksiniz şeriat kuralları yapabilirsiniz rol gereği örneğin kadın karakterler şehir içinde dışında islam devletine bağlı ise kapalı gezmek zorunda olucak zina yapamaz vb. şeyler

sunucuda evlilik ve çocuk olayına önem vericem bizzat ben nikahlarını kıyıcam oyuncuların evlenmek isteyen karakterlerin düğün masraflarını biz karşılıyoruz forumdada konusu olucak zaten evlilik başvurularıyla ilgili olarak bu sayede çocuk rolleri ve bunun gibi roller artabilir

hancılık olayı ise haritada han minimum seviyede forumun açılışından sonra hancılar için farklı bir chat sistemi düşünüyoruz örneğin sitede online olan kişiler bu chati görücekler bu chat hancılar tarafından duyuru için kullanılabilicek bu sayede kim nerede han işletiyor görücez

han yerleri belirli seviyede özellikle islam devleti adı altında olan şehrimizde han yerine islami değerlere sahip çıkıldı bu sayede farklı rollerin oradan dönmesi sağlanabilir. ancak ben yinede hancılarımız için büyük bir han yapılması için bazı arkadaşlardan yardım istedim onlarda seve seve yaparız dediler kendilerini zaten sunucuda görüceksiniz bizimle çalışacaklar

krallık panelinden biraz bahsedelim krallık üyelerinizden birisi eğer sorun çıkarırsa bu panelden bu üyeyi kaldırıyorsunuz sunucu içinde krallık yetkililerine vericeğimiz bir yetki yapıyoruz bu sayede o kişiyi factiondan attığında başındaki tag gidicek

peki ya hristiyan yahudi ve satanistler ? satanist mekanı ayin yapılabilecek bir ortam yer altı kapsamında küçük ama detaylı cübbeler burada giyilip burada kullanılacak ancak satanistlerin kendilerini dışarıda tanıtması veyahut belirtmesi yasaktır çünkü site yapımından sonrada detaylı kuralları paylaşıcaz satanistlere saldırmak serbest satanist olduğunu ayinlere katıldığını öğrendiğiniz kişileri yakalayıp yetkili kişilere teslim edebilirsiniz yani satanistler buluşmaya giderken tamamen gizli bir örgüt olarak gidicekler

yahudi (mason,siyonzm bölümleri) illumunati adında bir örgütün dünyayı yönettiği söylenmekte gerçekliği kanıtlanamasada bunu baz olarak yahudi loncası olucak oyunda ağlama duvarı yahudi ırkına ait olucak ve yahudi loncası 10 veyahut 12 kişiden oluşucak gelişmiş ve olağan şekilde gizli bir yerde bulunucak bu lonca bulundukları yerden ulaklar ile herşeyi her zaman bilecekler yani her krallık bu lonca ile iletişimde olucak baş kaldıran krallıklar hariç şöyle diyelim yahudiler tüccar kavramında zenginlikleri ile tanınırlar bu sayede iş birliği yapan krallıklara bağışlar borçlar vb. yardımlar yapabilirler karşı gelen krallara suikastler saldırılar düzenletebilecekler dereceli yahudi kavramı olucak lider mason baş mason gibi sitede listesi paylaşılıcak

hristiyan kısım ise klise ile alakadar olucak bir şekilde rollerini yapabilirler ancak yahudiler ve hristiyanların bir dostluğu olduğu için oyun içinde bunu rol olarak belirtebilecekler yani islamı seçen oyuncular ile hristiyan ve yahudi oyuncular arasında anlaşmazlıklar kavgalar çıkabilir ek olarak yahudiler istediklerinde kendi topraklarından müslümanların geçmesini müslümanlarda yahudilerin geçmesini engelleyebilirler.

en önemli rol ortamlarından biri ise işkenceler işkence oyunda büyük olanaklar sağlıyabilecek combatlog atma şanslarıda bulunmamakta ne olursa olsun işkencesi bitene kadar orada kalıcak tabi oyuncuyu sıkmadan belirli bir işkence ve basit şeyler değil herşeyi yapabilirler örneğin islam devletinin ulağını yakaladılar bilgiler için ona her türlü işkenceyi davranışı sergileyebilirler direk öldürürseler birşey öğrenemeyecekleri gibi ulağın öldüğünüde müslümanlar öğrenmiş olucak

kilise,cami gibi yerlerde evlenmelere önem verilicek sunucuda eş sistemi yapılması daha uygun fuhuş rolleri tabiki diğer ülkeler hanlarda krallıklarda olabilir ancak yasaklanan yerlerde yapılması takdirinde ceza alabilirsiniz

town watch olayına gelicek olursak oyundaki en gereksiz birlik hiçbir zaman hiçbir oyuncu rolünü benimseyemiyor veya beceremiyor town yerine adam gidip istediği yerin kralıymış gibi davranıyor o yüzden bir harita çizicez her krallığın sınırını belirleyen bu sınırlar içerisinde olan herşeyden bu krallıklar sorumludur bundan sonra ancak bu sınırlar değişebilir örneğin sultan ovası gibi biryer islam devletinin ise orası için savaşan hristiyan topluluk orayı alırsa eğer harita güncellenir yeni sınırlar eklenir bunu zaten siz kendiniz belirtebiliceksiniz yetkili girince onayladıktan sonra sınırlar güncellenicek bu sayede town watch yerine her krallık kendi sınırını temiz ve düzgün tutabilicek

köylüler ve köyler faction olarak yapmayı düşündük ancak her sunucuda mevcut olan birşey bu onun yerine factionun köyleri olucak bu sayede rp kavramı daha aktif olucak örneği şuan açık sunucularda görebilirsiniz nexus vb. sunucularda 1 köy güvenli bölge ne savaş ne başka birşey var ama gerçekte bunu garanti etmek mümkün değil şöyle diyelim siz a krallığının köyünde çalışırsınız oranın serfi olursunuz o köy size ait olur bir lideriniz olur köy gurubunun muhtar gibi krallığa vergi verirsiniz köyü işletmek için ancak buranın korumasını krallık sağlar yani şöyle diyelim dışarıdan bir outlaw girdi ama bunu bilemezsiniz rp yapmadan köyde bir yağmalama başladı o sırada oradaki krallık görevlileri bunu durdurup kişileri hapse atabilir öldürmek zorunda değil 2 outlaw 10 şovalyeye karşı gelemez ya ölmek isterler yada tutuklanmak istemezler ancak rp dışı olmadan yapabilirler
güvenli bölgelerin iptal olması inanın çok daha güzel rol ortamı sağlıyacak

ticaret işte bi hiç bir sunucuda şimdiye kadar olmadı olmamayada devam ediyor herkes her kalede istediği herşeyi bulabiliyor veyahut yapabiliyor bunun önüne geçmek için cart sistemi yapıcaz yahudiler krallıklara yardım gönderirken örneğin para değil sadece zırh silah yiyecek cartlarla şehirler üzerinden gönderebilecekler kimin savaşı kazanıp kaybedeceğinde rol oynayabilirler desteklerini istedikleri krallığa avantajlarına ne geliyorsa ona göre yapabilirler yahudilerin amaçı dünya egemenliği kurmak olucak

hristiyanlar bu durumda yahudilere aşırı şekilde yardımcı olucaklar hristiyan-yahudi kardeşliği gibi ki gerçektede bu böyledir

islam devleti niye bu kadar yanlız diyebilirsiniz :grin: islam devleti zaten oldukça güçlü bir devlet o zamanlara göre bu yüzden yıkmak istedikleri islamiyet için aşırı derecede çapa harcamaları gerekicek eğer olursa islamiyeti seçen krallık kaybederse bu tüm oyuncuları etkileyecek şekilde bir sistem yapmaya çalışıyoruz yani burayı fetih ettik bitti olmaması için uğraşıyoruz

kitaplar büyük kitaplar cami,kilise,ağlama duvarının içinde bulunucak ve sadece 1 stok limiti buda oranın papazına hahamına ve imamına verilicek buradan fetvalar verilebilicek yani şah islamiyetin lideri kralındayken camide fetvalar verebilen imam sadece o kitabı okuyabilicek başka birisi imamın yerine geçip bunu ben biliyorum diyemez bu diğer dinler içinde geçerli olucak

dinler üzerinde aşırı durmamızın sebebi gerçekten hiçbir yerde dinsel rol dönmüyor bunu arttırmanın vakti geldi

evlendikten sonra kendinize rol icabı bir çocuk belirleyebilirsiniz çocukların yaşını ve konuşmalarını iyi bir şekilde yapması gerekmektedir

peki ya madenler vb. şeyler nolucak konusuna gelirsek

altın madenimiz mevcut gümüş madeni mevcut ve kesinlikle ne az ne çok en ideal şekilde en ideal bölgede tutulmaktadırlar
gemi ile haritanın birçok yerini gezebilmektesiniz
deniz korsanları veyahut kara korsanları olabilirsiniz
kaptan rolleri için büyük bir deniz alanı yapıyoruz
cartlar haritada belirli yerlerde ve belirli krallıkların kontolünde olukca hadi atlıyıp cartı alıyım yok

daha birçok şey düşünüyoruz arkadaşlar dediğim gibi yönetim ekibimiz gün geçtikçe artıyor yeni harita uzmanları script ve panel ulaşımcı arkadaşlarımız katıldı aramıza farklı şeyler yapamaya çalışıyoruz herkes davetlidir çoğu arkadaş bana mesaj attı bu yalan değil gerçekten herkes mesaj attı sgamingden gelirsem banlamayın belki orayı beğenirim gibi çok mesaj geldi ben sadece oynamak istiyorum yapmayın diyenler oldu o yüzden şu kuralımızı değiştiriyorum bundan sonra revo sgam veyahut başka bir sunucudan gelen kim olursa olsun girebilir tabi trolledikten sonra ban yer birşey olursa o benlik bir durum değil

www.divinerp.com bakımdayız şuan için arkadaşlar güzel şeyler düşünüyoruz

İYİ FORUMLAR.
 
Ulubatlı said:
Kırmızı rengin ağırlıklı olması biraz göz yoruyor onu düzeltirseniz güzel olur.Başarılar.

evet farkındayım ancak özellikle okumanız gereken yerleri belirtmem gerekti kusura bakmayın biraz daha konuya ilgi çekilsin düzeltilicek teşekkürler yorumunuz için.
 
Server üzerinde çok uğraşıp, kafa yorduğun yazdığın yazıdan belli olmuş zaten. Bilmiyorum ama nedense güzel olacakmış gibi hissettim. Başarılar :smile:
 
|GladiatoR| said:
Server üzerinde çok uğraşıp, kafa yorduğun yazdığın yazıdan belli olmuş zaten. Bilmiyorum ama nedense güzel olacakmış gibi hissettim. Başarılar :smile:

yorumunuz için teşekkürler gerçekten güzel olucak bunu tüm server tanıtımlarında yazarlar ancak bu sefer biraz farklı olucak
 
Frasper mı? Üstüne para versen oynanmaz. Diğer server haritasını editlerken duvarları tükürükle yapıştırmış herhalde, o neydi öyle?!
 
UCNs_Darklord said:
Frasper mı? Üstüne para versen oynanmaz. Diğer server haritasını editlerken duvarları tükürükle yapıştırmış herhalde, o neydi öyle?!

Frasper'a yüklenmeyin. PW mod için scene yapıp detaylandırabilecek az insan var.
 
Redstone Knight said:
UCNs_Darklord said:
Frasper mı? Üstüne para versen oynanmaz. Diğer server haritasını editlerken duvarları tükürükle yapıştırmış herhalde, o neydi öyle?!

Frasper'a yüklenmeyin. PW mod için scene yapıp detaylandırabilecek az insan var.
Hadi onu geçtim, bir oyuncuyu tekmele ne lan? :grin:
 
UCNs_Darklord said:
Frasper mı? Üstüne para versen oynanmaz. Diğer server haritasını editlerken duvarları tükürükle yapıştırmış herhalde, o neydi öyle?!
Propaganda said:
Kaldı ki hazır da bulabilir haritayı, erayko, shizipren gibi ünlü scener lar var. Ama onun dışında sistemleri ve yönetimi merak ediyorum. Başarılar.

yorumlar için hem teşekkür ederim arkadaşlar hemde o editlerin birçoğu bana ait değildi sadece benim adım geçmekteydi merak etmeyin bu sefer öyle bir harita evet erayko ve erozbeyden bahsediyorsanız ikisininde yaptığı haritayı bizzat gördüm güzel ancak ben size garantisini veriyorum bu sefer haritada hiçbir problem olmayacak teşekkürler.
 
Redstone Knight said:
UCNs_Darklord said:
Frasper mı? Üstüne para versen oynanmaz. Diğer server haritasını editlerken duvarları tükürükle yapıştırmış herhalde, o neydi öyle?!

Frasper'a yüklenmeyin. PW mod için scene yapıp detaylandırabilecek az insan var.
ssalih said:
Çok az pw sunucusu vardı . İyi oldu bu .
GT_OsmanPaşa said:
Başarılar

teşekkürler arkadaşlar umarım beğenirsiniz
 
Back
Top Bottom