Diriliş Ertuğrul - Spoiler kullanmak zorunludur

Users who are viewing this thread

Nyssa

Grandmaster Knight
1314106622066350

Diriliş, dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi.
“O; Güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleymanşah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. ”

13. Yüzyıl
Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu.
Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu.

Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve zalim Türkmen beyleri onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz.

“Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;
Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;
Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;
Bu destanda büyüleyici bir aşk var.”

"Diriliş Ertuğrul" Yeni Sezon Fragmanı

Oyuncular

Ertuğrul
DirilisErtugrul-b3a09.jpg
Halime
DirilisErtugrul-a0559.jpg
Sultan Alaaddin
c7be5e3c-2bb1-47c4-8aa7-68f933d164e1.jpg
Hayme Ana
DirilisErtugrul-f4cde.jpg
Turgut Alp
DirilisErtugrul-4fcf3.jpg
Bamsı Beyrek
DirilisErtugrul-60e76.jpg
Aslıhan
DirilisErtugrul-ff57d.jpg
İbni Arabi
DirilisErtugrul-e58f0.jpg
Derviş
DirilisErtugrul-84e15.jpg
Abrurrahman
DirilisErtugrul-211f8.jpg
Dündar
DirilisErtugrul-c2ba4.jpg
Gündüz
gunduz-sezon-3-156ce.jpg
Dumrul Alp
dumrul-alp-sezon-3-13e47.jpg
Günkut
gunkut-sezon-3-ab36a.jpg
Kaya Alp
kaya-alp-sezon-3-b3d0e.jpg
Artuk Bey
DirilisErtugrul-7eb03.jpg
Samsa
DirilisErtugrul-6f003.jpg
Hafsa Hatun
BRgECZhU.jpg
Banu Çiçek
banu-cicek-sezon-3.jpg
Emir Saadettin
sadettinkpek.jpg
Ares
5a30b36b-08f0-4623-b0a4-1ccee6bf5dc8.jpg
Karaca Hatun
a01aa976-5080-4ec1-91ce-4887377f2d9e.jpg
Göktuğ
fd5a22e2-cb29-4233-9358-b95cbe62769a.jpg
Simko
c27b8eff-4ba0-4e79-9382-e1e271a02bc0.jpg
Sancar Bey
c3492bb3-7a94-41c6-a68b-8e3d6b7d34c0.jpg
Bahadır Bey
45b07346-d6f6-4931-a847-dd413d6dab4b.jpg
Marya
96308565-0a49-43bc-a680-1ef5c408e962.jpg

Kanal: TRT 1 Gün:Çarşamba Saat:20:00

Nedense pek umutlu değilim. Malum TRT nin daha önce tutan bir osmanlı dizisi yok. Eğer üstünde durulan bir yapım olursa, senaryo mantıklı olursa ve efektler güzel olursa tutabilir.

Dizi güzele benziyor film başlamadan 4 ay gibi bi eğitim almış oyuncular okçuluk dersi kılıç dersi ata binme dersi gibi saray gibi değilde oba'da çekiliyor buda biraz daha güzel efekt veriyor.

İlk görüntülerden sonra ümitlenmiştim ama fragramanı izleyince boşuna ümitlendiğimi anladım, bildiğin modern Battal Gazi dizisi.  TRT istese Vikings gibi bi dizi yapmak için her türlü desteği alır, ama yapacak vizyon yok.

Tapınak şövalyeleri ne alaka Allah aşkına.

Inanch-Bilge said:
Tapınak şövalyeleri ne alaka Allah aşkına.
Benim hikayeden etkilenmişler. :razz:

Şakası bir yana ben umutluyum aslında, trt'deki osmanlı dizileri yukarıdaki arkadaşın dediği gibi pek olmadı bence onun temel sebebi konuların boğuk, zaman seçiminin kötü ve oyuncuların soğuk konuşmasıydı. Hatta en güzel osmanlı dizisi "osmanlı tokadı" olmuştu ki o da komedi tadında bir diziydi.  Ben yine diyeyim bu diziden daha umutluyum nedense. Bir kere fragmanda mehter yerine orta asya müziğine yakın bir müzik kullanmışlar. Bu bile tarihi akışı kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştıkları için bende bir pozitiflik uyandırdı.

Beni umutlandıran zaten oydu, ama besbelli fantaziye kaçmışlar, kavga dövüş, Ertuğrul'un kahramanlıkları, araya aşk bitti gitti, yüksek ihtimalle böyle birşey olacak, Battal Gazi'nin daha az uçuk kaçık versiyonu.

Abi yükseliş döneminin o şatafatı olmayacak, büyük çaplı savaşlar olmayacak, isteseler çok rahat tarihe bağlı bir dizi çekebilirlerdi,  benim tek istediğim Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü ? filminin biraz daha özenli az daha yüksek bütçeli bir versiyonu, adamlar komedi öğeleriyle o dönemin Anadolusunun durumunu ne güzel yansıtmışlar, tamamen tarihi olmasa bile öyle hissettirdi.

Kafamda iyi kötü bir senaryo bile yaratabiliyorum, ilk bölümde Ertuğrul ve kardeşleri ölmek üzere olan babalarının yanında toplanmışlar, babaları o dönemin durumunu ve yaşadıkları zorlukları anlatıp öğütler veriyo ve ölüyor, kardeşler obalarını Tatar baskınlarından kurtarmak için batıya götürmeye karar veriyor, yolda Tatarlar ile ufak çaplı çarpışmalar oluyor, liderlik ve izlenecek yol için bir iki çekişme yaşanıyor, sonunda kardeşleri obanın bir kısmını alıp geri dönüyor, Ertuğrul batıda yeni karakterler ile, müttefikler ve düşmanlar ile karşılaşıyor, Selçuklular ile tanışıyor vs. , en büyük savaş sahneside Ertuğrul'un Selçuklu ordusuna yardıma gelmesi olur. Dizi bu şekilde Tekfur entrikaları, Tatar baskısı, ikili ilişkiler, sıradan halkın yaşamı arasında gider gelir.

Bizde batıdaki gibi 10-12 bölümlük kısa ama öz dizi geleneği yok, o yüzden herşey cıvıyor.

En son yazdığına ve büyük çaplı savaşlara katılıyorum isteseler dediğin gibi yaparlar ama illa işin içine aşk ve uzun soluklu istiyorlar mesela ben jumong dizisini izlemiştim gerçekten güzel çekmişler öyle bişey yada ona benzer vikings gibi ama malesef kafa yapısı değişmiyor yönetmenlerin.

Oyuncular çok iyi seçilmemiş bence. Sadece 3-4 kişiyi biliyorum ama hani tipleri falan bu tarz diziler için uygun değil gibi duruyor.

Bu yenisi değil yalnız, ben demin televizyonda yeni bi tanıtım gördüm onun videosu yok galiba.

Sondaki sözün aslın Orhun Yazıtlarında değil miydi "Üstte gök çökmedikçe, altta yer denizi delinmedikçe, ilini töreni kim bozabilir?" olması gerekmiyormuydu?

Back
Top Bottom