Directx 9.0 da ekran görüntüsü bozuluyor?

Users who are viewing this thread

Kara_Tayyar

Recruit
Arkadaşlar 3 gündür çözemedim sinir oldum. Kimse net yardımcı olamadı. Nette araştırdım ekran kartını güncelledim ve directx 2010 güncellenemesini yükledim ama yine çözülmedi. Laptopum toshiba a350-22z ve konfigrasyonu 4gb ram - intel core 2 duo 2.53ghz ve ATI Mobility Radeon HD 3650 yani 512 mb(paylaşımlı ikibin bilmem kaç mb) ekran kartı... Orjinal oyun aldım ve herkes gibi gerçek gibi oynamak istiyorum çünkü direct x 7.0 ile 9.0 arasında bariz gerçeklik ve görüntü farkı var. 7.0 da tamam sorun yok ama 9.0 da yer gök birbirine giriyor adamlar ve atlar beyaz ya da şeffaf oluyor. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim. Konfigrasyonum bu kadar iyiyken lisanslı aldğım oyunu oynayamamak çok sinir ediyor. ACİL YARDIM! :((((

ekran kartını güncelledim zaten gerek yok diyor...işletim sistesi vista 32 bit.. ve sanırım 1.132 de ati ekran kartı sürücü problemi giderilmiş ama bende sorun var... halen çözemedim direct 7.0 ile oynuyorum..ortam gölgelerini kapadım sonuç aynı... arkadaşlar lütfen aynı sorunu yaşayıp çözen birileri varsa yönlendirsin. şimdiden teşekkürler

oyundan kaynaklı eminim cunku diger oyunlarda problem yok... Türk oyunu oldugundan destek olmak istedim ama lisanslı almakla hata ettim anlasılan...:(( kimse destek vermiyor...

Kara_Tayyar said:
oyundan kaynaklı eminim cunku diger oyunlarda problem yok... Türk oyunu oldugundan destek olmak istedim ama lisanslı almakla hata ettim anlasılan...:(( kimse destek vermiyor...

lisanslı almakla hata yapmış olmazsın bunu aklından çıkarma

soruna gelince gerek ATI gerek Nvidia olsun Notebooklarda kullanılan kartlarda hep kolaya kaçıp işlemciye destek olması gereken ramden kullanıyolar böylece masrafı ve enerji tüketimini düşürüyolar
ayrıca pilde daha çok dayansın diye bazı özelliklerden kısıyolar

yani ben ekran kartıyla ilgili herşeyi yaptım suç sizde demek çözüm değil

öncelikle bilgisayarı performans modunda çalıştır ve Dx9-10-11 vs ne varsa en güncel sürüm olduğundan emin ol ve biraz da orta karar ayarlarda oyna

yine olmazsa oyunun son güncellemesini tekrardan yükle ve hiç bir dosyanın değiştirilmediğinden emin ol

yine olmadı işte o zaman oyunda sorun var diyebilirsin

Oyunda sorun var nasıl desin, binlerce insan oynuyor oyunu tıkır tıkır. Oyunda bi eksiklik desen okey derim... Taleworlds çok büyük bir oyun şirketi değil,yaptıkları oyunuda teker teker olası bozukluk yaratabilecek PC'lerde deneyip, hatalarını gidermekte eksik kalmış olabilirler, gözlerinden kaçmış olabilir bu bakımdan firmaya biraz hoşgörü göstermek gerekiyor. Fakat her geçen bugfix ile bu hatalar giderilmeye çalışılıyor. Ekran kartının, DirectX'in ve Oyunun en son güncellemesini yüklediysen yapabilecek başka birşey yok, sıranda çiçek olup gelecek bugfixi bekleyeceksin, developerlara da PM ile bildirerek mutlu olacaksın :wink:

arkadaşlar ben zaten her yerde gurur duyarak Türklerin yapmış olduğu bir oyun diyerekten her yerde reklamını yapıyorum zaten. ama hak verirsiniz ki o kadar masraf yapıp (2200 tl) güzel bir laptop almışken ve üzerine sırf warband icin sınırsız adsl ye gecmisken grafikleri 7.0 da oynamak koyuyor... eger oyunu hazırlayan yetkililer forumu takip ediyorlar ise tek ricam bir toshiba a350 22z modelinde oyunu kurup denemeleri... ne yaptıysam olmadı.................. teşekkürler

Bu Türk Milletinin En Sevmediğim Davranışı Şu ''... Parasını Verdik arkadaşşşş...'' allah aşkına nasıl bir davranıştır bu

Kara_Tayyar said:
arkadaşlar ben zaten her yerde gurur duyarak Türklerin yapmış olduğu bir oyun diyerekten her yerde reklamını yapıyorum zaten. ama hak verirsiniz ki o kadar masraf yapıp (2200 tl) güzel bir laptop almışken ve üzerine sırf warband icin sınırsız adsl ye gecmisken grafikleri 7.0 da oynamak koyuyor... eger oyunu hazırlayan yetkililer forumu takip ediyorlar ise tek ricam bir toshiba a350 22z modelinde oyunu kurup denemeleri... ne yaptıysam olmadı.................. teşekkürler

iyi de o "yetkililer" senin bilgisayarında hangi programların kurulu olduğunu, o anda arka planda hangi programların çalıştığını, sistemde virüs olup olmadığını, sistem dosyalarının hasarlı olup olmadığını vs nerden bilecekler de ona göre oyunu ayarlıyacaklar

sen bana şunu cevapla
bu pc Crysis'i orta ayarlarda tık demeden çalıştırıyo mu? EĞER bunu yapamıyosa zaten 2200tl nin üstüne bir bardak soğuk su iç kazık yemişsin çünkü

bilgisayar mühendisiyim ukalalıga gerek yok herseyi denedim yegenim icin aldım oyunu... bu biir... ikincisi parayı verdim tripleri yapmakta yuzde yuz haklıyım. ve son olarak da bi cok ekran kartı icin yeni guncellemeler ve yamalar cıktıgını gordugumden oyunun gelistirilmesine katkım olur diyerekten pc modelini ve ekran kartını yazmıstım bu da 3...

Back
Top Bottom