WB Diplomasi Mod - Game of Diplomacy

Users who are viewing this thread

Hadra

Banned
                                                                                                           
i5681592_game-of-diplomacy-bmp







                                                                                                                                    - Game of Diplomacy -

          -Game of Diplomacy; Kalradyanın diplomasi kütüphanesidir.Öncelikle şu durumlara açıklık getireyim çoğu kişininde bunu söyleyeceğine inanıyorum evet böyle bir konu var ama ihtiyacı olanların tam anlamıyla gereksinimlerini karşılamıyordu.O yüzden böyle bir konu açmayı düşündüm(rabbitstayla'nın konusu).

            Öncelikle ;

      Diplomacy modun forumdaki bölümüne gitmek için yazıya tıklayınız.

      Diplomasi modun türkçe yaması için yazıya tıklayınız.




          Diplomacy mod ile gelen bütün yenilikler


          Danışmanlar

        Danışmanlar : Kendinize finansal askeri ve diplomatik işlerle ilgili danışmanlar alabilir ve onlardan rapor alabilir,ülkeniz varsa ülkeniz tımarınız varsa tımarınız hakkında ayarlamaları yapabilirsiniz.

        Oyuna üç danışman eklenmiştir..Bunlar;

        Komiser Miled de Gloucester ; Askei işlere bakan danışmanınızdır.

        Konuşma Seçenekleri

    'Savaş nasıl gidiyor ?' sorusuna eğer bir krallık ile savaş halin iseniz(krallığınız yada bağlı olduğunuz krallık)size o krallıkla olan savaş hakkında rapor verir.

    'Bir krallık hakında bilgi istiyorum' emrinize 'Hangi krallığı gözetlemek istiyorsunuz ?' der sizde bir krallık seçer ve gözetlemek istediğiniz şehir ve kale hakkında bilgi alması için bir casus yollanır.Not1 : Casuslar ölmez/yakalanmaz.Not2 : Köy hakkında bilgi alınmaz.

    'Bir esiri serbest bırakmak istiyorum' emrinize 'Hangi esiri serbest bırakmak istiyorsunuz' der.Bir esir seçerek serbest bırakabilirsiniz.Not1 : Sadece lortlar serbest bırakılır askerler serbest bırakılmaz.

    'Bana rapor verin' emrinize 'Hangi konu hakkında rapor istiyorsunuz' der.Altta çıkan seçenekler hakkında rapor alabilirsiniz(Krallık ordusu vs.)

    'Silah depoma göz atmak istiyorum' emrinizden sonra bir item havuzu açılır buraya istediğiniz itemi koyabilirsiniz.Not1 : Yanlızca ismi 'Silah Deposu' koymak istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz.

    'Asker alma ve eğitim hakkında konuşmak istiyorum' dediğinizde karşınıza iki seçenek çıkar.Birincisi bulunduğunuz kale/şehir'deki acemi(!) birlikleri piyade ve okçu olarak geliştirme(süvari yok(!)).Not1 : Bu seçeneği kullanmak için kale/şehir'de acemi birlik olmalı.Not2 : 10 dinar karşılığında daha fazla eğitmen alarak daha hızlı asker eğitebilirsiniz.İkinci seçenek ise (ayrıca sık sorulan soru) 'Yeni acemi askerler istiyorum' seçeneğidir.Bu seçenekle yeni acemi askerler alabilirsiniz.Seçeneği kullandığınızda kişi başı 20 dinar,Asker Toplayı için 10 dinar istiyecektir.Seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza hangi krallıktan acemi istedğinizi soracak ve bütün krallıklar yazacak.Krallıklardan birini seçin ve sonra kaç kişi istedğinizi belirtere 'Asker Toplayıcıları' gönderin.Not1 : Yanlızca acemi askerler toplanır.Not2 : Asker toplaycı(acemiler değil asker toplayıcılar !) ölürse grup dağılır paranız boşa gider.Not3 : Asker toplayıcıları düşman krallıklara göndermemeniz tavsiye olur.

    'Birlik ve devriye hareketi hakkında konuşalım' emrine beş adet seçenek gelir.Burdan garnizondaki askerleri başka bir garnizona yönlendirebilir yeni bir devriye oluşturabilir ve devriyenin yönünü değiştirebilir,devriyeyi dağıtabilir,devriyeyi dağıtabilirsiniz.Devriye oluştururken(ayrıca sık sorulan soru)paralı devriye yerine birliklerdeki askerlerden devriye çıkarmak tavsiye edilir.Not1 : 'Devriyeleri kendi birliğimden seçmek istiyorum' seçeneğini kullandığınızda sizin partinizdeki askerlerden değil komiserin bulunduğu kale/şehirde ki garnizondan devriye seçersiniz...

    'Kovuldun' emriyle Komiser size kendisine ihtiyacı olup olmayacağını sorar.'Evet,eminim' derseniz komiser kovulur.'Hayır,değilim' derseniz Komiser işine devam eder.Not1 : Eğer Komiseri kovarsanız bakanınızdan(danışman olan bakan değil asıl bakanınızdan) yeniden bir danışman isteyerek Komiseri geri alabilirsiniz.


          Muhasebeci Aubray de Vere

    Finansal işlerden rapor istediğinizde bağlı olduğunuz krallıktaki veya krallığınızdaki topraklardan gelen vergiler ve orduya giden parayı hesap ederek net kazancı size söylüyor.

    Hazineyi incelemek istiyorum dediğinizde size hazineyi gösterir buraya para bırakır yada alabilirsiniz.Böylece beklenmedik bir yenilgiden sonra size giren '-' daha az acıtır.Not1 : Danışmanlarınızdan istedğiniz istekler hazineden karşılanır(Hediye at,Asker toplama eğitme vb.)

    Bir toprağın finansal durumu hakkında rapor istediğinizde yanlızca seçtiğiniz topraktaki finansal durumları size rapor eder.

    Bir toprağın vergi oranını değiştirmek istediğinizde size hangi toprağın vergi oranını değiştirmek istediğinizi sorar.Seçtiğiniz toprağın vergi oranını değiştirerek vergileri çoğaltır veya azaltabilirsiniz.Not1 : Vergileri 'Normal' seviyesinin üstünde tuttuğunuzda hakla aranız her hafta bozulur.'Normal' seviyesinin altında tuttuğunuzda halkla ilişkiniz ilerler.

    Bir toprakta inşa etmek istediğiniz bir şey olduğunda o toprağa gitmeden muhasebeci yoluyla halledebilirsiniz.

    Eşya havuzu ve ambarı kontrol etmek istiyorum dediğinizde bir eşya havuzu açılır.Oraya istediğiniz eşyayı koyabilirsiniz.

    Danışmana 'Kovuldun' dediğinizde emin olup olmadığınızı soracak eminseniz kovulacak değilseniz işe devam edecek.Kovduktan sonra bakanla konuşup tekrar birini alabilirsiniz.


        Bakan Herfast

    İç siyaset hakkında konuşmak istediğinizde karşınıza bir kaç seçenek çıkacak.Bu seçenekten halkınızın kültürünü vb. değiştirebilirsiniz.

    Bir lort hakkında bilgi almak istiyorum dediğinizde hangi krallıkdaki hangi lort hakkında bilgi almak istediğinizi sorar.İstedğiniz lordu seçerek istedğiniz bilgiyi alabilirsiniz.

    Bir lorda mesaj yollamak istediğinizde kendi krallığınızdaki(!) lordlara mesaj yollayarak onlardan eylem talep edebilirsiniz(şurayı yağmalarmısın,beni takip edermisin vs.).

    Hediye göndermek istediğinizde iki seçeneğiniz olur ya bir kişiye yada bir krallığa.Gelen seçeneklerden istediğiniz tür hediyeyi seçerek gönderdiğiniz kişiyle/krallıkla ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

    Ambara göz atmak istiyorum dediğinizde bir eşya havuzu açılır buraya istediğiniz eşyayı koyabilirsiniz.

    Senin hizmetime ihtiyacım yok dediğinizde emin olup olmadığınızı sorar.Emin iseniz gider değilseniz işine devam eder.Bakanı yolladıktan sonra diğer bakanınızdan yeni bir danışman isteyip bakan alabilirsiniz.

        Kendi seçtiğiniz bakana gelen üç yeni özellik...

    Esirleri takas etmek.Düşman krallıkta olan kendi lordunuzu esir aldığınız karşı taraftan bir lordla takas edebilirsiniz.

    Bir lordu kendi krallığınıza katılması için ikna edebilirsiniz(tımar karşılığında).

    Başka bir krallığa casus gönderme.Bu Komiser'in gönderdiği casustan farklı.Burda kendi NPC'nizi(yoldaşınızı) gönderiyorsunuz ve burda bir toprağa değil direk krallığa casus gönderiyorsunuz...Gönderdiğiniz NPC'nizi(yoldaşınızın) 'Tespit Etme' yeteneği yüksek olması gerekir... 
 


                  Harita üzerinde ne gibi yenilikler oldu ?

      Harita üzerinde bir lort'la karşılaşıp 'Seninle savaşmak istemiyorum' derseniz lort size bir miktar para önerir parayı öderseniz gidersiniz.Ödemezseniz yağsız kazık...

      Kuşatmalarda kuşatma kumandanına para vererek toprağı devredebilirsiniz(bütün garnizon esir düşer) bunu yapmak için toprağın sahibi olmalısınız veya gene bir miktar para vererek(daha fazla)kuşatmadan garnizon olmadan çıkarsınız.Düşmanlar kaleyi kuşatmaya devam eder...

      Bir kuşatmada kumandandan kaleyi savaşmadan istiyebilirsiniz...

      Kamp menüsündeki yenilikler...


                                        Antlaşmalar&Paktlar

        Ateşkes Antlaşması : Oyunun kendisinde bulunan antlaşma.Barış sağlar.

        Saldırmazlık Paktı : Savaş olmadan ateşkes yaparsınız bir nevi.

        Ticaret Antlaşması : Kervanlarla ilgi bir şey sanırım bende çözemedim.

        Savunma Antlaşması : Buda savunmayla ilgili bir şey olmadlı bunuda çözemedim.

        İttifaklık : Bu antlaşma ile krallıklarınız tam anlamıyla bütün olur.Örneğin A krallığı B krallığıyla ittifak yaptı C krallığı B krallığına saldırırsa A krallığıda direk C krallığına savaş açar.Ancak B ve C krallıklar ateşkes keserse A ve C krallıkları genede savaşır.

                      Elçiler

        Bu modla beraber oyunda elçiler büyük önem kazandı.Elçiler artık bu yenilikleri yapabiliyor.

        Hediye gönderebiliyorlar ;
    3000 dinarlık at
    6000 dinarlık at
    Tımar devretmek.(köylerde devredilebiliyor..)

      Antlaşma ve paktlar için teklif
  Ateşkes Antlaşması
  Saldırmazlık Paktı
  Ticaret Antlaşması
  Savunma Antlaşması
  İttifaklık

    Lortları kendi tarafınıza çekmek için elçiler gönderebilirsiniz...

    Bireysel hediye gönderebilirsiniz...

            Barış teklifi aldığınızda..

    -Karşılığında bir tımar ve 10000 dinara kadar para istiyebilirsiniz.Eğer gerçekten ezici bir güç sağladıysanız ikiside kabul edilebilir.Ama genelde kabul edilmiyor.En azından tımar isteği..




            Diplomacy Mod Hakkında ÇSSS
                        ÇSSS = Çok Sık Sorulan Sorular.Forumda aynı soru üzerinde onlarca konu açıldı için en temel soruları konu aldım.


                      Diplomacy Mod nedir ?
            -Diplomacy mod oyuna diplomatik seçenekler katan bir moddur.Bu modda oyuna hiç bir item,troop vb. eklenmemiştir.Sadece yeni seçenekler eklenmiştir.

                      Diplomacy Modu indirdim oyuna başladım ammavelakin hiç bir değişiklik yok bu ne saçma mod böyle ?
            -Mod kendini oyunun başlarında göstermez.Bir köy elde ettiğinizde kendinize danışmanlar alabilirsiniz.

                      Nativedeki karakterimle diplomasi modda oynayabilirmiyim ?
            -Evet,Native'deki saveler diplomacy'de açılıyor.
          Belgelerim\Mount&Blade Warband Savegames\Diplomacy diye bir klasör yapın, Native savegame'i bu klasöre atın.-Kleiye bilgilendirdiği için teşekkürler.




Hiç bir değişiklik yapılmaması(!) kaidesiyle izinsiz paylaşılmasına müsadem vardır.Eğer korsan içerik paylaşan bir sitede bu yazıyı görürsem gereken işlemi yaparım.
 
Ayrıntılı bir rehber hazırlamışsın. Teşekkürler, emeğine sağlık.
 
Bir kaç arkadaşda sordu burdan söyleyeyim.

forum sayhfasında 1.143 için yazdığı doğrudur.1.152 için yüklerseniz bir kaç ufak bug meydana gelebilir yanlızca.
Bu bugnlarında yeni bir version ile düzeltileceğine inanıyorum.
Ayrıca kayıtlı oyunua bir sorun olmaz.

edit: Şunuda belirtmek isterim çoğu kişi soruyor.Nativedeki karakterinizi diplomasi moda koyamazsınız.
 
eline sağlık kardeş uğraşmışsın güzel olmuş bende bu konuyu görmeden önce diplomacy i indirmiştim buneya ne kadar saçma bi mod neredeyse hiçbirşey değişmemiş diyip native'e geri dönmüştüm. Ama çok ayrıntılı ve güzel bir modmuş ben sp den sıkılmıştım sen olmasan mp dende sıkılmaya başlıyodum zaten oyunu bırakırdım :grin:
 
iyi akşamlar;

ben diplomasi modu kurdum (http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152114.0.html) şuradaki yerden... (m&b versiyonum 1.143)

oyuna başladım daha dakika bir sol altta çıkan yazılar belli bir kısmı -hatta çoğu- gelmiyor çoğu zaman da "at simple trigger" diye başlayan habire yazılar geliyor.

tüccar görevinde 5 adam bul diyor 5 kişi buluyorum yeterli değil diyor????? 10 kişi alıp geliyorum tamam diyor görevi veriyor. Fidyecilerin sığınağına gidince 'normalde' fidyecileri öldürünce tüccarın kardeşi geliyor ve savaş ekranından ayrılıyorduk ama 3 defa oyuna yeniden başlamama rağmen tüccarın kardeşi gelmiyor savaş alanından bile çıkamıyorum oyunu kapatıyorum.

save dosyam; https://rapidshare.com/files/3298434401/Diplo_PBOD.rar

nerede yanlış yapıyorum neden böyle buglar var yoksa herkeste mi var?

edit: ya ne salak adamlar ya insan adam gibi koyar oraya sabit bir konu diplomacy 4.2 download diye yok ki böyle bir konu benim yukarıda verdiğim linkten indirdiğim oyun sorunluymuş başka bir yerden indirdim düzgün çalıştı...
 
He la 'chaos Kleidophoros' sayende tekrar başlama derdinden kurtuldum yahu oyuna... bir de şu devlet kurunca yani isyan edince çıkan devlet ayarlarından bahsetse/sonuçlarını falan birisi otokrasi ticaret serbestliği gibi ayarlar var msl...
 
Dostum onlar krallığınla ilgili ayarlar bir krallık kurduğunda gönlün nasıl rahat ediyorsa değiştirebilirsin.Şehirdeki lonca başkanından kendi krallığın hakkında bilgi alabilirsin örneğin A krallığı çok köleleşmiş birlikleri çok elit vs vs vs..

Krallığı kurduktan sonra ayarlamaları değiştirmek içinde Herfastla konuş.
Diğer krallıklardaki durumları öğrenmek içinde gene lonca başkanı ile konuşabilirsin.
 
konmussin said:
değerli arkadaşlar,

NE OLUR CAHİLLİĞİMİ BAĞIŞLAYIN

WARBAND V 1.153e DİPLAMASİ 4.2 YÜKLEDİM, HER HANGİ BİR SORUN OLUR MU?
olmaz.
 
  ''    İttifaklık : Bu antlaşma ile krallıklarınız tam anlamıyla bütün olur.Örneğin A krallığı B krallığıyla ittifak yaptı C krallığı B krallığına saldırırsa A krallığıda direk C krallığına savaş açar.Ancak B ve C krallıklar ateşkes keserse A ve C krallıkları genede savaşır.''
kafam karıştı :grin: :?:
 
Benim diplomasi mod ile ilgili bir sorunum var.Sahip olduğum bir toprağı derebeylerimden birine vermek için başkanıma gidiyorum.Derebeylerimden birine toprak vermek istiyoruma tıklıyorum.Toprağı seçiyorum ancak sonra gelen derebeyi sayfasında lordların ismi gözükmüyor.İlişkileri ve sahip olduğu topraklar yazıyor
  Şu şekilde
    ... Kalesi  (boşluk)  destekçi  bu tarz bir yazı var isimleri gözükmüyor.

  Oyun sürümü : 1.153
  Mod Sürümü : 4.3
  Gerekirse resminide atabilirim.

Düzenleme : Ek olarak savunma anlaşması ne işe yarıyor? Kergitlerle imzaladık ancak hiç bir şey olmuyor. Bir de ülkemizin iç siyasetini ve kültürünü neye göre ayarlamalıyız ?
 
Arkadaşlar her şey tamam da ben bu modu bir türlü indiremedim ! İngilizce forumdaki linkten olmuyor. Türkçe'de olmuyor. Birisi adam gibi bi link verebilir mi?
 
Back
Top Bottom