Dilaren Mod (SP-MP) (Tamamlanmadı, %46) İptal

Users who are viewing this thread

Kortlcha

Master Knight
Dilaren Mod'un özellikleri:

-Savaş ve taktik sistemi tamamen yenilendi.

-Parti hızları değiştirildi. Bir şehirden bir şehre gitmek ortalama 4-10 saat alıyor. (tamamlandı)

-Şehir ve köyde daha çok insan yaşıyor. (Silindi, tekrar yapılacak)

-Nüfus sistemi. (tamamlandı)

-Ülkeler artık süper askerlere sahip değiller. (tamamlandı)

-Bütün item'ların en az bir özelliği değiştirildi. (tamamlandı)

-Savaşta zırhlara daha az, sivil kıyafetlere ise daha çok hasar veriyorsunuz. (yarı tamamlandı)

-(Seçerseniz) sizin de bir aile, eviniz olacak, hatta ailevi sorunlar bile olacak(çeşitleri ve sıklığı, şansı, ülkenize göre değişecek) (tamamlandı)

-Şehir ve köylerin mutluluk oranları var. Eğer bir yerde isyan başlarsa ve durdurulamazsa, o ülkenin başka yerleşim yerlerine de sıçrayarak yöneticiler engellemezse veya iyi müdahale edemezse ülkede iç savaş bile çıkabilir(ülkeden ülkeye değişiyor, ama askerler de kendi aralarında savaşıp, lordlarını bile esir alıp, düşman yerlere ele verdirebilirler. Ya da isyanı tamamlanan yerler, en yakın krallığa, yerleşim yerini teslim edebilirler.) (yarı tamamlandı)

-Artık yoldaşlar, tahtta hak talep edenler(adlarını unuttum), şehirdeki lonca başkanı, demirci ustası gibi npcler hariç tüm npcler her yıl bir yaş daha yaşlanacaklar(siz ve aileniz de yaşlanacak, eğer engelleyebilirsem oyuncuların, yüzlerini karakter oluştururkenki zaman hariç hiçbir şekilde tiplerini değiştirmemelerini sağlayacağım. Hile menüsünden isterseniz yaşlanabilir, isterseniz gençleşebilirsiniz). (tamamlanmadı)

-Krallar(siz dahil) artık lord, komutan(illa ki sadece lordlar asker yönetmeyecek, isterseniz size başvuru yapan seçilmiş kişileri, isterseniz yeteneğinden haberdar olup o kişileri yönetime alabilirsiniz) seçebilir. (tamamlanmadı)

-Vaegirliler karlı alanlarda daha hızlı, daha çevik, daha taktik ve daha rahat olacaklar lakin çöllerde en fazla 3 saat kalabilecekler, daha sonra oraya en yakın dost yerleşim yerine sığınacaklar. Sarranid için de aynı şey geçerli. (yarı tamamlandı)

-Kergitler ve Sarranidler birbirleriyle savaşmayacaklar. Bütün konuşmalar buna göre ayarlanıyor. Artık İncili Arwa'nın söz ettiği kişi(adını hatırlamıyorum) Rodoklarla savaştayken öldürülüyor. (tamamlanmadı)

-Din seçme bu modda yok.

-Eğer Nord değilseniz sokaktayken tenhadayken sizi gasbedebilirler. Ve hiçbir zaman Nord içinde bir yetkili olamazsınız. Ayrıca herkes sizi tersleyecektir.(tamamlanmadı)

-Mahalle kavgaları olacak. Ülkelere göre ve mutluluğa göre bu olay gerçekleşebilir. (tamamlanmadı)

-Artık zırh tüccarı, erzak tüccarına ek olarak kıyafetçi ve gıda tüccarı var. (yarı tamamlandı)

-Lordlarla her daim konuşamazsınız, yalnızca ondan görev aldı veya onunla aranız iyiyse konuşabilirsiniz. (tamamlanmadı)

-İlişki düzeyleri ortalamadan yüksek bir ölçüde düzenlendi. (Tamamlandı)

-Yoldaşlarla çeşitli işler yapabiliyorsunuz. (yarı tamamlandı)

-Artık sıradan bir vatandaş gibi evinizde geçinebiliyorsunuz. Yemekleri tek tek veya genelde 2'şer 3'er tane(Örneğin bir tane ekmek item'ı. Onun üzerine mouse'u getirdiğinizde atıyorum 50/50 yazar. O kısımlardan bahsediyorum) Yani isterseniz günlük markete gidip alışveriş yapabilir, isterseniz aldığınız yemekleri depolayabilirsiniz.(tamamlandı)

-Artık sadece 200 namınız olduğunda adınız bilinmeyecek. Eğer, nam değeri 20'den fazla olan bir savaş yaptıysanız, 1 ay boyunca tanınacak, sonra da unutulacaksınız. Bu şekilde, toplam namınız ve son zamanda yaptığınız işler ile(eğer hiçbir mevkiiye sahip olmayan, sıradan bir vatandaşsanız, veyahut bir kiralık asker lideriyseniz, bir lord veya kumandan yendiğinizde bazıları size asi, bazıları ise cesur olarak adlandıracak. Bu şekilde bir krallığa girebilirsiniz.) (yarı tamamlandı)

-Eğer mareşalseniz(ya da siz de olmayabilirsiniz mareşal), ülkede seferberlik varken, husumetli iki lord çaktırmadan kıyıda köşede savaşabilir. Sonucuna daha karar vermedim ama büyük bir ihtimalle ya azar işitirler, ya da cezaya çarptırılırlar. (tamamlanmadı)

-Artık uyuyabiliyorsunuz. (tamamlandı)

-Eğer evinizde talim alanı varsa, cida, yakın dövüş silahları ile talim yaparak kendinizi geliştirirsiniz. Lakin belli bir vuruş/isabet eden atıştan sonra silahınız çentilir/körelir. Tamir etmeniz gerekir. Bunu hırdavatçıda kolayca halledebilirsiniz.(tamamlanmadı)

-"Kalradya Kiralık Asker Merkezi" eklendi. Kiralık askerlik işleri en iyi burada yürüyor. Soyguncular buraya girmeyi cesaret edemez, çünkü oradaki herkes savaşçı. İsterseniz kendiniz kiralık asker, ileride veya namınıza göre de lider olabilirsiniz.(silindi, tekrar yapılacak)

-Bir görevi bitiremediğinizde, işin ciddiliğine göre ilişkiniz azalıyor. Bu, lordlara karşı görevlerde ağır sonuçlara yol açabilir. (tamamlandı)

-Rodoklar sadece Shariz, Vyincourd, Uxhall, Haringoth Kalesini hedef sayıyor. Başka toprakların ihtiyaç dışı olduğunu ve elde tutmanın zor olduğunu düşünüyorlar. Tamamiyle kendi halinde bağımsız, sürekli gelişen, kendine sahip çıkan ve ihanetlere tahammülü olmayan bir tavır sergiliyorlar. (çeyrek tamamlandı)

-Nordlar herkesten nefret ediyor. Onlar için düşmanlar bir hiç. Yağmalamayı severler. Genelde acımasızlardır. (tamamlanmadı, ama hedefte)

-Vaegirliler, çöller hariç her yeri fethetme gayretinde. Daha sonra Sarranid ile anlaşarak tekrar Kalradya İmparatorluğunu kurmayı, ve başında da Vaegir kökenlilerin olmasını istiyor.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Sarranidlerin amacı, geçen zorlu çöl hayatından sonra kırlık ve yeşillik alanlara geçip, oraları şekillendirdikten sonra oraya yerleşerek göç etmeyi istiyor. Hedefinde Dhirim, Jelkala, Veluca ve Uxhall, devamında da oraya bağlı yerleşke köyle ve kaleler var. Savaşçı, lakin bir o kadar da barışçıldır.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Svadya, heryeri fethedip yağmalayarak yeni Svadya İmparatorluğunu kurmayı istiyor. Eskilerde barışçıl bir ülkeydi lakin olumsuz kültür değişimleri, onları bozdu.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Kergitler, Vaegir topraklarına giderek, oraya yerleşecek olan insanların hayvancılık alanlarında ülkeye büyük katkı sağlamayı, ve aynı zamanda da, insanların bu zor şartlarda gevşeyemeyeceğinden ülke kültürüne katkıda bulunacağını düşünüyor. Kendileriyle savaşılmadığı veya tehdit sezmedikleri hallerde barışçıldırlar.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Artık şehrin fakirliği-zenginliği sadece oranın sahibinin gelirlerini değil, tüm şehirlerin gidişatını değiştiriyor. İyi bir ekonomist ve siyasetçi, bu olumsuz etkiler kaldırıp aleyhine iyiye çevirebilir. (yarı tamamlandı)

-Artık elçi olabilir, veya elçi seçebilirsiniz(kralken).(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Kral Graveth, artık genç. (tamamlanmadı, ama hedefte)

-Tüccarlık yapabileceksiniz, lakin bunu yapmak için sadece oyundaki ticaretçi yeteneği değil, aynı zamanda ülkeler ve şehirler hakkındaki bilginizin de iyi olması gerekiyor. (tamamlandı)

-Lordların diyalogları çoğalıyor. Örneğin bir krala, kralmışçasına muamele ediyor.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Oyunda gözdağı verme ekleniyor. Bir krallığı, lordu veya yerleşim yerindeki insanları korkutabilir, ezebilirsiniz.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Haritada daha çok haydut var, lakin sayısı yüksek olan paralı askerler de.(tamamlanmadı)

-Şehirde veya köyde gezerken ona buna laf atıp kavga çıkarabilirsiniz. Her önünüze gelenle kardeş gibi konuşup, sorguya çekemiyorsunuz.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Easter egg'ler. Ara sıra kendi nickimde bir parti, bunun içinde de benim nickimde birisi, rastgele bir zaman kadar dolaşıp kaybolacak.
Konuşmalar genelde trollük dolu. İsterseniz savaşabilirsiniz, ama bu modun yapımcısıyım, hesaba katın :grin:
Bir diğer özellik olarak da, forumda bazı kişiler ile konuştuğum şeylerle ilgili diyaloglar. Yine aynı nickli ben, gizli bir yerde sizi bekliyor olacağım. Eğer, benim kastettiğim nickte birileri(örneğin bu forumda jgfjfjg nickli birisi bana asdjadhfa dedi. Oyuna o kişi o nickle girer de karşıma çıkarsa, nickine göre o konu için cevap vereceğim(sadece eğlence amaçlı). Lakin 1-2 harf eksik olabilir, ki kolay bulunmasın. Biraz damar yerlerden sileceğim. Onun dışında, oyunda herhangi bir gün, sadece bir defaya mahsus olacak bir easter egg olacak. Tuhaf tuhaf insanlar görürseniz şaşırmayın.(tamamlamadı)

-Lordların kişilikleri, yaşadığı olaylara göre(örneğin yenildiğinde, ihanet ettiğinde, bir yeri yağmaladığında gibi) değişebilir. Bir lord, önce iyi huyluyken sonra acımasız olabilir.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Kralların, kendilerine has diyalogları olacak. Artık Sultan Hakim iyi birisi, hileyle tahta geçmemiş. Lakin İncili Arwa ona iftira atmakta. Yani İncili Arwa'nın diyalogları da değişiyor. Eğer, Sultan Hakim'in sadık bir adamı olursanız size gerçeği anlatır.(tamamlanmadı, ama yapması basit)

-Oyunda sürekliliğin olması için, Kalradya dışından farklı ülkeler eklemeye karar verdim(çok öncelerden). Tam olarak nasıl bir ülke olacaklarına karar vermedim ama 2 tanesi ada ülkesi, 2 tane ülkeden birisini Sarranid'in arka taraflarına(ya da yapamadıysam deniz tarafını genişletip oraya), bir diğerini de Kergit'in Asugan Kalesi'nin üst taraflarına koymayı düşünüyorum. Ada ülkesi olanlarından bir tanesinin adını Vigshartia adını vermeyi kararlaştırdım ama diğerlerini düşünmedim.(tamamlanmadı)

-Ülkeler, mareşali, toprak paylaşımı gibi şeyleri başkentte buluşarak karar veriyorlar.(tamamlanmadı, ama hedefte(yakın))

-Derebeylik sistemini belli ülkelerde kaldırmayı düşünüyorum. Örneğin, sadece Svadya'yı derebeylikle yönettirmeyi düşünüyorum. Bu konu için uğraşmak lazım ama sonucunun iyi olacağını umuyorum.(tamamlanmadı, ama üstünde çalışılıyor.)

-Sadece Svadya'da turnuvalar olacak. Turnuvanın başlayacağı zamanlarda hareketlenme olacağından, lordlara dikkat ederek turnuva olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Düzenlemeye birazcık daha heveslendiğim, haritadaki yapya zekayı biraz daha şekillendirmeyi düşünüyorum.
(tamamlanmadı)
-Tüm derebeylerinin şuanlık yüzeysel olarak ülke lideriyle ilişkisi değiştirildi. 15-100 arası değişiyor. Lakin ilerde çeşitlendirebilirim.(silindi, tekrar yapılacak)

-Hasar sisteminde, kalkanlara verilecek zarar üzerinde çalışmayı da düşünüyorum.(tamamlanadı)

-Vigsarthia haricindeki 3 krallığın isimleri:

1- Ada ülkesi olan ülkenin ismi: Chkasparat

2- Kergitin arkalarındaki ülkenin adı: Kuhuriyun

3- Sarranid'in üstündeki ülkenin adı: Bolaekio(tamamlandı :grin: )

-İtemların bazılarının modellemelerini düzenledim.(tamamlandı)

-Artık bayrak renginde kalkanlar daha nadir. Bütün o kalkanlar, artık demir kalkan, deri kaplı kalkan gibi bayrak boyalı değil. Eğer isterseniz, özel olarak yaptırtabilir veyahut halihazırda verilen bir kalkanı kullanabilirsiniz.(tamamlanmadı)

-Her ülkeye (Nordlar hariç) yeni şehir, kale ve yeni köyler eklenmek üzere adları hazırlandı.
Svadya
                                                                  ŞehirlerKalelerKöyler: (isim sırası)
Paralouve
Lortan
Derlo
Xestral

Rhodocci'aló
Sralang
Gravie

Marcal
Laeirio
Martalpach
Dagler
Pyriti

Vaegir
Karsplan
Birunuav
Aeyvuardil
Nardan
Marlam

Garlpar
Charpait
Chelswacul
Shieorlcpus

Foskidtar
Nibreilk
Coturen
Thiriliber
Chradevep

Kergit
Kaltadaş
Sınkar
Terkülek
Rürk
Terek
Körkülep
Surukuf

Rodok
Duoluskur
Taordinas
Sialvios
Iariles
Nacahveles
Jelpers
Zalaros
Xalpiors
Sercus
Vhirtos

Sarranid
Ahvershal
Â-ilî'pesh
Irrian

Chkasparat
Teledosxos
Thesplurs
Herxeleneck
Fiderels

Kuhuriyun
Ürülter
Arılçak
Tartanalak
Nertekim
Petirülen

Vigsarthia
Vyrio
Shelry
Iolin
Malcestre
Koldrn

Altor
Glunura
Einor
Rhodai
Casparta

Teiber
Missine
Carneio
Andoloure

Bolaekio
Tharsplosgh
Qapptce-tarra
Bohirierrp
Tokasiperyn
Xastulpas
Gharq-eî'i badâhara
(tamamlanmadı, modun 2. versiyonunda gelecek)

-Her ülkenin artık kendine has bir para birimi var;
Svadya : Dinar

Vaegir: Roulca

Kergit: Keper

Nord: Dinar

Rodok: Dinar

Sarranid: Dinar

Kasparat: Vazhus

Kuhuriyun: Beleter

Vigsartya: Boull'e
(silind, tekrar yapılacak)
Bolaekio: Spete che
-Artık gelir gider için açılan maaş ekranı yok.(Gelir gider tablosu. Wercheg şehrinin geliri: 2882 dinar vs) Onun yerine maaş verecekseniz askerin yanına gidip birebir veriyorsunuz. Diyaloglar ile isterseniz kendinize bir sistem hazırlayabilirsiniz. Veya kafanıza estiği zaman ödeye de bilirsiniz. Sonuçları farklı olur tabii ki de. Şehir için nüfus sistemi tamamlandı. Kişi başına veya aile başına alınacak geliri seçip, o kadar geliriniz oluyor. Maaşlar ise daha detaylı. Kale korumaları, şehir muhafızları, tüccarlar ve meslek sahipleri için gerekli maaşları siz ödüyorsunuz. İsterseniz birisini gönderip verdirebilirsiniz. Ayrıca ne kadar para ürettiğinize göre de değişiyor bu fiyatlar. Eğer ortalama aylık 20.000 para üretiyorsanız, ve ülkede örneğin 1 milyon kişi yaşıyorsa, geçmişi de hesaba katarak 12 milyon paranız olur(örneğin). Bu durumda kişi başına 1 milyon para düşüyor gibi gözükür ama ticaret için giden paraları hesaba katarsanız, artı sürekli üretmediğinizi düşünürseniz bu gelir çok azalıyor. 10 dinar bir kişinin masrafı olursa eğer, 40 dinardan hiçbir lüks olmayan gıda satılamaz, aksi taktirde mallar elde kalır. Bu tarz bir sistem. Rüşvet de yapabilirsiniz, karşınızdakinin ihbar etme olasılığını boş verirseniz eğer. Ayrıca oyunda kişiliğinizi de etkiliyor, yani sizi bayağı sıkar bu davranış. Genelde hali hazırda pek sevilmiyorsa karakteriniz, yapmanız o kadar da bir şey değiştirmez. Lakin bazı kesimlerde iç çatışma çıkabilir.(tamamlanmadı, ama hedefte)

-Oyuna yeni olarak Fince çeviri eklemeyi düşünüyorum. Bir süre basit çevirileri kendim yapabilirim, geri kalanını tanıdık bir Finli bulup yaptıracağım. Eğer mod çıktığında dikkatleri çekilirse güvenilir birisi bu işi yapabilir.(...)

-Oyunun şehir ile ilgili düzenlemeleriyle uğraşıyorum. Şu an görsel yok ama, bölgelere göre hayvan nüfusu ekliyorum. Ülkelerin siyaseti ve yöneticilerine göre ekonomi şekillendiriliyor. Lordlara kişilik özellikleri eklenecek 4 ocakta. Yani artık lordlar daha yararlı.(tamamlanmadı, ama hedefte)

- Ekonomiyi gerçekçi yapıyorum. Her şehrin bir geliri var, ve bu gelirden nüfus kadar maaş(örneğin 14000 nüfus varsa ve maaş 240 ise 14000x240 gibi) var. Aynı zamanda halktan vergi alınıyor. Giderler gelirlerden yüksek olduğu için ticaret yapmak şart. Bu da oyuna siyaset ekleme anlamına, bu da entrikaya denk geliyor.(çeyrek tamamlandı)

- Belirtilmemiş özellikler(çeyrek tamam)

- Devletlerle ticaret yapabilme(alfa ve yarı tamamlandı)

-Modun multiplayer'ı da kapsamasına karar verdim ancak singleplayer daha öncelikli. Oyunun kodlarını SP için çalışarak daha iyi kavrayacağım için, multiplayer, modun singleplayer versiyonu belli miktar geliştirilince "tam olarak" düzenlenir. Şuanda yaparsam küçük işler yaparım MP için.

Ekip:
Kortlcha
Maverick

Teşekkürler:
Hypercharge(bayağı desteği oldu bana)
frozenpainter(Yine yardımcı olanlar arasında. Hakkı bayağı var)
BlackDead(Yardımı oldu bana)
erennuman_mb(Modumun temellerinden birisi olan, hatta benim modlamayı sökmem için gerekli olan ilk temeli hazırlamıştı. O da hasar sistemi)
YusufKaya
Tüfekçibaşı
efeguclu
Kalarhan
Aeglos
buz
dragos
1ksk2le
Porshy
Efe Karacar
Dusk Voyager
alysrylcn1
ahmetmaza12
brs_tunahan
Kerosima
Deahran
bekir007
Kral Harlus
selamet_81
Deli Paşa
HeLL4eWeR
cellami
nemeruis
Source
omerfaruk42
Erozbey
TRCY_Maresal
mtarini
Negatrm
seppuka
Tatari_okan
alicihat
Størtbeck
fujiwara
Balamir
<kinght>
AndyYa
Dylle
Chel

Diplomacy Mod ekibi(İleride moduma ekleyebilirim ama şuan değil, onun için)

Eğer daha aklıma gelirse veya fark edersem, gerekli ekip/kişileri yazarım buraya.

Modun bu sayfasına neler ekleyeceğim?
Modun anasayfasına zamanla yaptığım şeylerin videosunu, resimlerini atacağım. Ayrıyetten krallık askerleri ile ilgili, krallıkların ekonomisi, genel mantığı ve lodlarının kişiliği ile alakalı, hatta aklıma gelirse daha başka şeyler paylaşacağım. Bu iletide, yaptıklarımın linkini paylaşarak(hem isteyen istediği gibi zorunluluğu olmadan ileti atar ve ben de görürüm, hem de göze daha hoş, daha düzenli görünür) size göstereceğim. Bunlar zaman alabilir.

Tamamlanma oranları:
-Savaştaki hasar sistemi: %100
-Savaşla ilgili düzenlemelerin toplam tamamlanma oranı: %20(daha çok özellik geleceği için yüzde indi)
-Modellemeler: %45 (oluşturduğum ama oyuna aktarmadığım bir sürü model var. Eğer onları hesaba katarsak %50)
-Animasyonlar: %13
-Harita üzerindeki toplam değişimlerin tamamlanma oranı: %30
-Menülerin tamamlanma oranı: %26
-Diyalogların tamamlanma oranı: %16
-Müziklerin eklenme ve gerekli yerlere uyarlama oranı: %10
-Ticaret ile ilgili ayarlamalar: %30
-Oyunda npc'lerin tamamlanma oranı: %25
-Oyunun siyasi ayarlamaları: %20
-Oyunun üzerinde yapılan köklü değişiklikler: %40
-Çeviriler: %0
-Işıklandırmalar: %11
-Hayvan nüfusunun ayarlanması: %10(silindi, tekrar yapılacak)
-Yapay zeka: %25

Öbür oranlara sonra geçeceğim.
Oyunda eklenen hayvan nüfusları(modelleri yok):
-inek
-öküz
-koyun
-kurt
-ayı
-at
-domuz
-kuş
-tilki
-eşek
-fil
-deve
-köpek
-kedi
-böcek
-kirpi
-kaplumbağa
-keçi
-aslan
-jaguar
-zürafa
-gergedan
-benekli sırtlan
-çita
-Kartal
-Antilop
-Ceylan
-maymun
-goril
-şempanze
-boğa

Çeşitli şeyler
Modelinin yapımı tamamlanan itemlardan bazıları:
Chkasparat özel mızrak(ları)
Chkasparat 2. hat piyade mızrak(ları)

Rodok 1, 2 ve 3. hat piyade mızrakları
Svadya ve rodok göğüslükleri
Yelek(ler)
Chkasparat kısa kılıcı
Svadya uzun kılıcı
Uzun kılıç
Svadya Maskeli bazinet
Svadya Savaş maskesi
Uzun balçaklı ve balçaklı mızrak(yeniden yapılmış)
Nord ve Vaegir balta(ları)
Çeşitli kısa mızraklar
Bıçak(lar)
Hançer
Bardak(lar)
Çatal
Bolaekio miğferleri(sadece 3 tanesi tamamlandı)
Bolaekio Demir ve bronz yuvarlak kalkanı
Bolaekio demir yuvarlak dövüş kalkanı
Tahta kalkan(düz, rodokların kullandığı tahta kalkanı yeni hali)
2 yeni kargı
ve fazlası...(toplam 100+ model)

Şuan odaklandığım ve yapmakta olduğum şeyler:
-Siyaseti geliştirmeye çalışıyorum.

Resimler:

Harita ile ilgililer:
http://i.hizliresim.com/vZP5j4.jpg : Gördüğünüz gibi Hrus Kalesi ve Chalbek Kalesi'nin yerleri değişti. Artık girişleri kontrol ediyorlar.

http://i.hizliresim.com/Y46kQ2.jpg : Ismirala, Alburq ve Jeirbe Kalelerinin yeri değiştirildi. Alburq Kalesi hem Fearichen Köyü'ne giden yolları
gözetliyor, hem kıyıları kontrol edip düşmanları gözlüyor, hem de Wercheg'e giden düşmanları karşılamak için hazırda bekliyor.

http://i.hizliresim.com/7ADgaL.jpg : Sarranid'in neredeyse tüm yerleşim birimlerinin yeri değiştirildi.

http://i.hizliresim.com/RQDkgY.jpg : Asugan'ın arkasındaki geçit açıldı;
http://i.hizliresim.com/vZP5aA.jpg : Artık kocaman bir diyar, ve bambaşka bir krallık var.

http://i.hizliresim.com/pEnz2o.jpg : Burası da Khudan'ın arka tarafındaki yer. Dağlık ve kar olan bir yer vardı, oralar artık genişletildi, ve oralara gidebiliyoruz. Topraklarda insan yaşamıyor, yani uygarlık yok.

http://i.hizliresim.com/Xd6k3D.jpg : Vigsarthia dediğim ada ülkesi bu. Bir tane de küçük adası var ama ekrana sığmadığı için sadece ana adayı gösteriyorum.

http://i.hizliresim.com/LQDARV.jpg : Bu da diğer ada ülkesi. Barışçıl ve ticaretçi bir ülkedir. Karada pek savaşamaz, lakin deniz savaşlarında gücü çok yüksektir. Dolayısıyla oraya düşman ulaşımı çok zor. Arbaleti ve tabancayı icat eden onlar. Ülke içinde silah ve zırh satılmıyor. Böylece barışçıllığını koruyorlar.

http://i.hizliresim.com/mEo6gZ.jpg : Bunlar da Kalradya'nın yeni adaları. Şuanda kimseye ait değil, lakin oraya giden araştırmacılardan bir haber yok. Svadya Krallığı oraya gitmek istiyor lakin güzergahında hep düşmanları var, ayrıca oraya da sahip çıkamazlar. Rodokların oraya gidip ev yaptığı, eğer sıkışırlarsa oraya göç edecekleri söylentisi var. Kulaktan kulağa yayılan bir iddia.

http://i.hizliresim.com/rE1MpV.jpg : Sarranid'in arkasına kurulacak yeni devlet için geniş topraklar. Her yer onların değil, ayrıca oralar yeşillendirilecek.

http://i.hizliresim.com/OEDANz.jpg : Uçsuz bucaksız denizler. Daha da genişletip yeni bir kıta koyabilirim.


Başka türden olanlar:

http://i.hizliresim.com/qEvM4V.jpg , http://i.hizliresim.com/88zZgd.jpg , http://i.hizliresim.com/RQDkVG.jpg

http://i.hizliresim.com/kE6BJ7.jpg : Krallıkların lordlarından değişiklik yaptığım var. Her birim gibi, tüm lordların da en az bir özelliği değiştirildi. Hepsinin ayrı özellikleri var. Birisini birisine tercih etmek sizi zorlayacak. Ayrıca hiçbiri boş değil. Birisini alayım, birisini almayayım demek zor. Çünkü her biri çok değerli. Sonuçta seçilmiş kişiler.

http://i.hizliresim.com/3AzLo2.jpg : Kamp seçeneğinde, belli zamanlarda (akşamdan sonra) uyuyabiliyorsunuz. Hiçbir şekilde uykuyu siz bozamıyorsunuz. Toplam 9 saat uyuyorsunuz. İlerde çeşitlendirir miyim belli değil ama geceleri uyumayı biraz zorunlu hale getirmek lazım. Örneğin yeni özellik ekleyip, ona göre sızma olayı yapabilirim. Ne kadar yetenekliyseniz o kadar geç sızar ve kontrollü olursunuz gibi.Ayrıca artık aç kaldığınızda 4 moral gidiyor.

Kasparat kalkanı(Staxecui) (Grafikler daha da geliştirilecek)

Videolar
-  https://www.youtube.com/watch?v=F4LDAmR9dIY  |  Animasyon çalışmalarına başladım. Bu da bir kesit :grin:

Herhangi bir sorunuz veya isteğiniz varsa yazabilirsiniz. Ayrıyetten;
http://steamcommunity.com/groups/cvarltcharesmigrup Steam Grubunda ara sıra paylaşımlar yapacağımdan, ve bazı duyuruların orada olacağından, katılabilirsiniz. Örneğin şuanda bir duyuru yaptım. Bana Warband'da kendine has hayalini kurduğunuz itemi tarif ediyorsunuz, ve ben de yapmaya başlıyorum. Gruba katılmak için bana steam'den veya kişisel olarak buradan mesaj atabilirsiniz.

Facebook sayfası üzerinden güncellemeleri takip edebilirsiniz. Çünkü artık bu sayfa üzerinde anlık paylaşımlar atmıyorum.


Duyuru

Eylül sonunda veya kasım sonunda bu mod biter.
 
Sonunda susturmam açılmış, haritada ne tür optimizasyon sıkıntın var? Bu arada özellikler çok iyiymiş, tebrikler.
 
Black Dead said:
Sonunda susturmam açılmış, haritada ne tür optimizasyon sıkıntın var? Bu arada özellikler çok iyiymiş, tebrikler.
Sağol. Oyunun optimizasyon sıkıntısı da şöyle;
Haritayı düşün. Sürekli bir işler oluyor.  O gidiyor, o onunla savaşıyor, o o hakkında plan yapıyor. Haritadaki partileri düşünürsek en az garanti(baş ve ortalarda) 100 parti oluyor. Şimdi mesela bir kerelik bir trigger oldu. O trigger boyunca bir sürü işlem yapılıyor oyunda. Try_for'lar da bir döngü. Bu  bir trigger boyunca try_for'lar, sürekli olarak o belirtilen işlemi tekrarlıyor. O 1 kere yapılacak işlem, 5-6 kere yapılıyor. Hem de bir trigger'da. her salise veya kare bu tekrar ederse ne olur? 1 trigger'da bile bayağı kasar. Ama oyunda sürekli olarak zaten bir döngü var. Her kare veya salise/saniye boyunca. Bunlara try_for'lar da eklenince sürekli bir lag olur. Hani boşluğa bastığımızda deli gibi lag olur ya, onun temel nedenlerinden biri bu.
Detaya girersek:
-Bir trigger başladı.
-Bir döngü başlıyor.
-Bu döngüde bir döngü daha başlıyor(try_for kullanılıyor. Kısacası oyun bir kere daha işlem yapıyor bu işlemi gerçekleştirirken)
-Bu döngü bitiyor ama hala döngü devam ediyor(lag azalır burada)
-Tüm işlemler bitiyor.
-Bir daha başlıyor döngü.
Burada ele alacağımız, zaten kendi kendine gerçekleşecek bir döngünün içinde yine bir döngü kullanılması değil, o try_for'a göre, o try_end'e kadar bir sürü işlemin olacağı. Kısacası oyun bitiyor burada. Aslında turn_windmill_fans gibi bir script'te, script'in sonuna yine aynı script'i (mesela troop_add_gold'un sonuna call script'le troop_add_gold yazmak gibi. Aynısı) eklemişler. Bu şekilde, bir script'in içinde bile tetiklenme yapılabiliyor.
Aslında try_for'ların en güzel kullanılacağı yerler, ..yok galiba :grin: Diyalog'larda ve menülerde ciddi işe yarar. Örneğin bir menüye gittik. "Şu kadar peynir var şehirde" yazıyor. "{reg43} peynir var şehirde" dedi. Şimdi burayı güncel tutmak istiyoruz. Her saniye, veya ne kadar istiyorsan o kadar zaman boyunca bu menü güncellenecek, sayı sürekli değişecek. Burada try_for'lar kullanılırsa, kendi has, el yapımı bir trigger koyabilirsin menüye. Hatta bu kendi trigger'ını heryerde kullanabilirsin. Try_for'lar bu gibi özelliklere yarar. Ama çok fazla kullanılmış. Şahsen ben değiştirince hiçbir şey olmadı(belfry'lar hariç. İşin içine sayılar ve bilmediğim kurallar girdiği için oraları ellemedim. Zaten son ellediğimde belfry'lar bozuldu.). Ayrıca, map'te aman aman bir döngüye ihtiyaç yok genelde, çünkü trigger'lar var. Aslında bu kendi trigger'ını yapma olayını hiç denemedim ve yapabilir miyim bilmiyorum ama eq, lt gibi koşul işlemlerini iyi yapan birisi bunu yapabilir.)

Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkürler.
 
Bu kadar kodlama bir bu kadar sıkıntı doğuracaktır, güzel bir çalışma başarılar.
 
f9t said:
Bu kadar kodlama bir bu kadar sıkıntı doğuracaktır, güzel bir çalışma başarılar.
Yanlış düşünce.Ne kadar kodlama o kadar eğlence.
Kortlcha said:
Black Dead said:
Sonunda susturmam açılmış, haritada ne tür optimizasyon sıkıntın var? Bu arada özellikler çok iyiymiş, tebrikler.
Sağol. Oyunun optimizasyon sıkıntısı da şöyle;
Haritayı düşün. Sürekli bir işler oluyor.  O gidiyor, o onunla savaşıyor, o o hakkında plan yapıyor. Haritadaki partileri düşünürsek en az garanti(baş ve ortalarda) 100 parti oluyor. Şimdi mesela bir kerelik bir trigger oldu. O trigger boyunca bir sürü işlem yapılıyor oyunda. Try_for'lar da bir döngü. Bu  bir trigger boyunca try_for'lar, sürekli olarak o belirtilen işlemi tekrarlıyor. O 1 kere yapılacak işlem, 5-6 kere yapılıyor. Hem de bir trigger'da. her salise veya kare bu tekrar ederse ne olur? 1 trigger'da bile bayağı kasar. Ama oyunda sürekli olarak zaten bir döngü var. Her kare veya salise/saniye boyunca. Bunlara try_for'lar da eklenince sürekli bir lag olur. Hani boşluğa bastığımızda deli gibi lag olur ya, onun temel nedenlerinden biri bu.
Detaya girersek:
-Bir trigger başladı.
-Bir döngü başlıyor.
-Bu döngüde bir döngü daha başlıyor(try_for kullanılıyor. Kısacası oyun bir kere daha işlem yapıyor bu işlemi gerçekleştirirken)
-Bu döngü bitiyor ama hala döngü devam ediyor(lag azalır burada)
-Tüm işlemler bitiyor.
-Bir daha başlıyor döngü.
Burada ele alacağımız, zaten kendi kendine gerçekleşecek bir döngünün içinde yine bir döngü kullanılması değil, o try_for'a göre, o try_end'e kadar bir sürü işlemin olacağı. Kısacası oyun bitiyor burada. Aslında turn_windmill_fans gibi bir script'te, script'in sonuna yine aynı script'i (mesela troop_add_gold'un sonuna call script'le troop_add_gold yazmak gibi. Aynısı) eklemişler. Bu şekilde, bir script'in içinde bile tetiklenme yapılabiliyor.
Aslında try_for'ların en güzel kullanılacağı yerler, ..yok galiba :grin: Diyalog'larda ve menülerde ciddi işe yarar. Örneğin bir menüye gittik. "Şu kadar peynir var şehirde" yazıyor. "{reg43} peynir var şehirde" dedi. Şimdi burayı güncel tutmak istiyoruz. Her saniye, veya ne kadar istiyorsan o kadar zaman boyunca bu menü güncellenecek, sayı sürekli değişecek. Burada try_for'lar kullanılırsa, kendi has, el yapımı bir trigger koyabilirsin menüye. Hatta bu kendi trigger'ını heryerde kullanabilirsin. Try_for'lar bu gibi özelliklere yarar. Ama çok fazla kullanılmış. Şahsen ben değiştirince hiçbir şey olmadı(belfry'lar hariç. İşin içine sayılar ve bilmediğim kurallar girdiği için oraları ellemedim. Zaten son ellediğimde belfry'lar bozuldu.). Ayrıca, map'te aman aman bir döngüye ihtiyaç yok genelde, çünkü trigger'lar var. Aslında bu kendi trigger'ını yapma olayını hiç denemedim ve yapabilir miyim bilmiyorum ama eq, lt gibi koşul işlemlerini iyi yapan birisi bunu yapabilir.)

Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkürler.

Bu kadar ayrıntılı düşünmene gerek var mı? eğer yeni bir harita yaptıysan şunlara dikkat edebilirsin.

-Harita Boyutu.
-Harita ikonlarının detaylılığı.
-Haritada deniz üzerindeki yerleşim birimleri.
-Yeni eklenen krallıkların bayrak sorunu.
-Krallık lordlarının taraf değiştirmesi.(hepsi bir anda olunca)
 
Black Dead said:
f9t said:
Bu kadar kodlama bir bu kadar sıkıntı doğuracaktır, güzel bir çalışma başarılar.
Yanlış düşünce.Ne kadar kodlama o kadar eğlence.
Kortlcha said:
Black Dead said:
Sonunda susturmam açılmış, haritada ne tür optimizasyon sıkıntın var? Bu arada özellikler çok iyiymiş, tebrikler.
Sağol. Oyunun optimizasyon sıkıntısı da şöyle;
Haritayı düşün. Sürekli bir işler oluyor.  O gidiyor, o onunla savaşıyor, o o hakkında plan yapıyor. Haritadaki partileri düşünürsek en az garanti(baş ve ortalarda) 100 parti oluyor. Şimdi mesela bir kerelik bir trigger oldu. O trigger boyunca bir sürü işlem yapılıyor oyunda. Try_for'lar da bir döngü. Bu  bir trigger boyunca try_for'lar, sürekli olarak o belirtilen işlemi tekrarlıyor. O 1 kere yapılacak işlem, 5-6 kere yapılıyor. Hem de bir trigger'da. her salise veya kare bu tekrar ederse ne olur? 1 trigger'da bile bayağı kasar. Ama oyunda sürekli olarak zaten bir döngü var. Her kare veya salise/saniye boyunca. Bunlara try_for'lar da eklenince sürekli bir lag olur. Hani boşluğa bastığımızda deli gibi lag olur ya, onun temel nedenlerinden biri bu.
Detaya girersek:
-Bir trigger başladı.
-Bir döngü başlıyor.
-Bu döngüde bir döngü daha başlıyor(try_for kullanılıyor. Kısacası oyun bir kere daha işlem yapıyor bu işlemi gerçekleştirirken)
-Bu döngü bitiyor ama hala döngü devam ediyor(lag azalır burada)
-Tüm işlemler bitiyor.
-Bir daha başlıyor döngü.
Burada ele alacağımız, zaten kendi kendine gerçekleşecek bir döngünün içinde yine bir döngü kullanılması değil, o try_for'a göre, o try_end'e kadar bir sürü işlemin olacağı. Kısacası oyun bitiyor burada. Aslında turn_windmill_fans gibi bir script'te, script'in sonuna yine aynı script'i (mesela troop_add_gold'un sonuna call script'le troop_add_gold yazmak gibi. Aynısı) eklemişler. Bu şekilde, bir script'in içinde bile tetiklenme yapılabiliyor.
Aslında try_for'ların en güzel kullanılacağı yerler, ..yok galiba :grin: Diyalog'larda ve menülerde ciddi işe yarar. Örneğin bir menüye gittik. "Şu kadar peynir var şehirde" yazıyor. "{reg43} peynir var şehirde" dedi. Şimdi burayı güncel tutmak istiyoruz. Her saniye, veya ne kadar istiyorsan o kadar zaman boyunca bu menü güncellenecek, sayı sürekli değişecek. Burada try_for'lar kullanılırsa, kendi has, el yapımı bir trigger koyabilirsin menüye. Hatta bu kendi trigger'ını heryerde kullanabilirsin. Try_for'lar bu gibi özelliklere yarar. Ama çok fazla kullanılmış. Şahsen ben değiştirince hiçbir şey olmadı(belfry'lar hariç. İşin içine sayılar ve bilmediğim kurallar girdiği için oraları ellemedim. Zaten son ellediğimde belfry'lar bozuldu.). Ayrıca, map'te aman aman bir döngüye ihtiyaç yok genelde, çünkü trigger'lar var. Aslında bu kendi trigger'ını yapma olayını hiç denemedim ve yapabilir miyim bilmiyorum ama eq, lt gibi koşul işlemlerini iyi yapan birisi bunu yapabilir.)

Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkürler.

Bu kadar ayrıntılı düşünmene gerek var mı? eğer yeni bir harita yaptıysan şunlara dikkat edebilirsin.

-Harita Boyutu.
-Harita ikonlarının detaylılığı.
-Haritada deniz üzerindeki yerleşim birimleri.
-Yeni eklenen krallıkların bayrak sorunu.
-Krallık lordlarının taraf değiştirmesi.(hepsi bir anda olunca)
Evet ama onlar temel etkenler. Yani onlar illa ki oluyor. Ama aslında oyunun haritadaki gereksiz kasmasının nedeni try_for'lar(şuan try_for'ları düzeltince, error'lu olduğu halde(error'lar, oyundaki trigger'larda çok büyük rol oynuyor. Sen oradan hesapla) daha az lag var. Yine var bayağı lag ama error'lar yüzünden.)

f9t said:
Bu kadar kodlama bir bu kadar sıkıntı doğuracaktır, güzel bir çalışma başarılar.
Neden?

@frozenpainter Bilmiyorum, Multiplayer modunu yapar mıyım ama single'ı tamamlamadan onu yapamam. Fazladan bir yük olur. Ayrıca tam olarak kodlamayı rayına oturtmadan başlamam bayağı zor olur. Single'ı bitirince düşünmeyi düşünüyorum(?).
 
Benim öbür hesabım Migrantah. Onu en son silmiştim ama hala bekliyorum. Bilen bilir kodlamamı. Ayrıca niye resim atmadığımı da yazmıştım. Yarın 3-8 arası resimleri atacağım. Niye herkesi suçluyorsun böyle? Ben de yaşıyorum ve hayatım var. Gördüğün gibi sürekli bir şeylerle uğraşıyorum. Biraz daha nazik olabilirdin.
 
Kortlcha said:
Benim öbür hesabım Migrantah. Onu en son silmiştim amam hala bekliyorum. Bilen bilir kodlamamı. Ayrıca niye resim atmadığımı da yazmıştım. Yarın 3-8 arası resimleri atacağım. Niye herkesi suçluyorsun böyle?
Herkesimi :razz:
İlk kez bir mod konusuna boyle bir mesaj attım. Sebebi de easter egg bölümünün çok saçma olmasi . bu yüzden boyle bir eleştiri yaptım.
Resim olmaması da boyle bir merak uyandırdı.

-mobil
Easter egg'ler. Ara sıra kendi nickimde bir parti, bunun içinde de benim nickimde birisi, rastgele bir zaman kadar dolaşıp kaybolacak. Konuşmalar genelde trollük dolu. İsterseniz savaşabilirsiniz, ama bu modun yapımcısıyım, hesaba katın :grin:
Bir diğer özellik olarak da, forumda bazı kişiler ile konuştuğum şeylerle ilgili diyaloglar. Yine aynı nickli ben, gizli bir yerde sizi bekliyor olacağım. Eğer, benim kastettiğim nickte birileri(örneğin bu forumda jgfjfjg nickli birisi bana asdjadhfa dedi. Oyuna o kişi o nickle girer de karşıma çıkarsa, nickine göre o konu için cevap vereceğim(sadece eğlence amaçlı). Lakin 1-2 harf eksik olabilir, ki kolay bulunmasın. Biraz damar yerlerden sileceğim. Onun dışında, oyunda herhangi bir gün, sadece bir defaya mahsus olacak bir easter egg olacak. Tuhaf tuhaf insanlar görürseniz şaşırmayın.
-Lordların kişilikleri, yaşadığı olaylara göre(örneğin
Eğer dediğin gibiysen neden boyle saçma bir egg yapıp insani trolleyesinki


.
Niye herkesi suçluyorsun böyle? Ben de yaşıyorum ve hayatım var. Gördüğün gibi sürekli bir şeylerle uğraşıyorum. Biraz daha nazik
Tamam hayatin var bende saygı çerçevesince sordum sürcü lisan varsa affola
 
Konuşmalar trollük dolu. Sen baştan yanlış anlamışsın :grin: Ben troll birisi değilim ki. Zaten bu eğlence amaçlı. Bence bir sıkıntı yok. Trollük dediğim, "dfhsfhsjfhsjh"  ya da "senin *****" felan değil. Görünce anlarsın. Dalga geçmeli değil. Oyunla ilgili. Detayına giremem. Süpriz. Zaten sadece oyunla ilgili konuşuyorsun. Bayağı yanlış anlama olmuş ikimiz için de :grin:
 
Back
Top Bottom