Detailed Character Creation ve Bannerlord Mod Launcher kurulumu

Users who are viewing this thread

hsngrms

Regular
Merhaba sevgili Calradia sakinleri. Aşağıdaki mesajımda belirttiğim gibi oyun içerisinde kendiniz dahil tüm karakterlerin yaşını (bonus olarak adını ve dış görünüşünü de) değiştirebildiğiniz mod için Türkçe kurulum anlatımı aşağıdadır. (Mesajımda çeviri demiştim ama öyle değil, daha uygun olacağını düşünerek orijinal anlatım yaptım.)


* Öncelikle bilgisayarınızda .zip ve .7z arşiv dosyalarını açabileceğiniz 7-Zip ( https://www.7-zip.org/ ) arşiv yöneticisi olduğunu varsayarak anlatım yapıyor olacağım. WinRAR'dan daha iyidir ve tamamen ücretsizdir.

* İkinci olarak Nexus Mods sitesine ( https://www.nexusmods.com/ ) üye olduğunuzu varsayıyor olacağım (üye olmadan mod indiremezsiniz), üye olma aşamasını bu anlatıma dahil etmek istemiyorum.

* Başlamadan önce son olarak da anlatımda sık kullanacağım iki kısaltma olacağından bahsetmeliyim. "Detailed Character Creation" yerine "DCC" kısaltmasını ve "Bannerlord Mod Launcher" yerine ise sadece "Launcher"ı kullanacağım.


Kurulum aşamaları
1- Modların indirilmesi
2- DCC kurulumu
3- Launcher kurulumu
4- Opsiyonel aşama: Steam-Launcher eşleştirmesi
5- Launcher'da doğru sıralamanın yapılması

Diğer konular
Oyun içi düzenleme
Genel notlar

Aşamaları detaylandırmaya başlıyoruz.


1- Modların indirilmesi

Öncelikle DCC ve Launcher modlarını paylaşılan linklerden indirin. İndirmek için açılan sayfada SLOW DOWNLOAD butonuna tıklıyoruz.
DCC: https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/118?tab=files&file_id=3632
Launcher: https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/265?tab=files&file_id=4151

9fleT.png


2- DCC kurulumu

İndirdiğimiz arşivi 7-Zip ile açıyoruz (çıkart işlemi değil, direkt açıyoruz, arşivden çıkarma işlemini sürükle bırak şeklinde yapacağız).
Arşiv içerisindeki Modules klasörüne girerek burada şu klasörleri göreceğiniz kısma geliyoruz. !DCC ve zzCharacterCreation
Bu klasörleri seçip sürükle bırak metoduyla daha önceden açmış olduğumuz Steam içerisindeki Modules klasörüne bırakıyoruz. (Sürükle bırak tercihimin nedenini merak eden olursa avantajını ayrıca açıklayabilirim.)

yHY0n.png


3- Launcher kurulumu

Az önce yaptığımız gibi yine sürükle bırak metodunu kullanacağız. Arşiv içerisindeki BannerLordLauncher.exe ve BannerLordLauncher.pdb dosyalarını yine Steam içerisindeki Modules klasörüne bırakıyoruz.

dCP-H.png


Peşin not: 4. aşamayı uygulamayacaksanız BannerLordLauncher.exe uygulaması için masaüstüne kısayol oluşturun çünkü oyunu artık bu Launcher ile açacaksınız.


4- Opsiyonel aşama: Steam-Launcher eşleştirmesi

Eşleştirme kimler için gerekli; oyun içinde Steam kullanmak isteyenler (FPS göstergesi, oyun içinde web tarayıcı erişimi, ekran görüntüsü paylaşımı vs.) ve Steam'in oynadığınız süreyi takip etmesini isteyenler içindir. Bunlar sizin için önemli değilse bu aşamayı yapmak zorunda değilsiniz.

--- ANLATIM BU MESAJ DÜZENLENEREK SONRADAN EKLENECEKTİR ---


5- Launcher'da doğru sıralamanın yapılması

Öncelikle Launcher'ı çalıştırıyoruz. İlk dikkat etmemiz gereken şey modların sırasıdır, ilk açtığınızda muhtemelen karışık olacaktır ve bu şekilde oynamaya çalışırsanız oyununuz hata verip kapanacaktır. Sıralamayı aşağıdaki resimde olduğu gibi yapıyoruz. Bannerlord Tweaks'in güncel sürümü ve dolayısıyla modLib kullanıyorsanız sıralama farklı olacaktır, kullanmadığınızı varsayıyorum. (Kullanan varsa ayrıca açıklayabilirim.)

7SzH2.png


Sıralamayı düzenledikten sonra SAVE diyerek kaydediyoruz, açılan bilgi kutucuğunu OK diyerek kapatıyoruz. Artık oyunumuz oynanmaya hazırdır. PLAY diyerek siftahı yapabilirsiniz.


Oyun içi düzenleme

Kendiniz ya da başka bir karakter hiç farketmez, düzenleme yapabilmek için Ansiklopedi'yi (varsayılan tuş: N) açıyor ve ilgili karakteri buluyorsunuz ve ekranda orta-üstte yer alan Edit Character butonuna tıklıyorsunuz. (Bununla alakalı oyun içi resim eklemedim, bahsettiğim butonu bulamayan olursa ekleyebilirim.)

Yaş küçültmeyi aşağıdaki mesajımda olduğu gibi açılan düzenleme ekranında kod değiştirerek veya Age kaydırma çubuğu üzerinden yapabilirsiniz. Tavsiyem kodla yapın, kaydırma çubuğuyla net ayarlamak zor çünkü kaydırırken herhangi bir değer göstermiyor.



Genel notlar
* Oyuna ve dolayısı modlara sürekli güncelleme geldiği için anlatım her an geçerliliğini yitirebilir. Eğer bu işlemleri yaptıktan sonra oyununuz açılmazsa yardımcı olmaya çalışırım ancak bu anlatımı uygulamadan önce oyuna bir girin save dosyanızı yükleyin ve çalışan bir oyununuz olduğuna emin olun lütfen, başka sebeplerden dolayı açamazsanız hatayı boşuna bu modlarda arayarak vakit kaybetmeyelim.

* Launcher olarak bir alternatif daha var, onun dosya boyutu daha küçük ancak çalışması için oyunun dizininde orijinal dosyaların yerine geçmesi gerekiyor bu nedenle benim tercihim ondan yana değil.

* Resimler bu foruma özel bir hosta yüklendi. Daha önce hiç kullanmadım ama kısa sürede silinmeyeceğini umuyorum. Daha fazla bilgiye aşağıdaki forum konusundan erişebilirsiniz. (İngilizce)


EMEĞE SAYGI GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
 
Back
Top Bottom