(Ders) İtem Aktarma

Users who are viewing this thread

GlikoZ

Sergeant at Arms
Temeli BRF Editte.

İlk önce istediğimiz moddan itemin brf ve texture dosyalarını kopyalayın.

Şimdi itemleri hangi moda aktarıcaksak o mod klasörüne giriyoruz. BRF dosyasını " Resource " klasörüne kopyalayın.DDS dosyasını iste
" Textures " klasörüne kopyalayın.
Şimdilik isimlerini ben veriyorum.İkisininde isimlerini " ekle " olarak değiştirin.

Resource'ye attığınız brf dosyasını açın.Açmak için BRF Edit programına ihtiyacınız var.

https://www.mbrepository.com/file.php?cid=3&id=128

BRF Dosyasını açtığınızda üstte sekmeler olduğunu göreceksiniz.Şimdi normal brf edit dersine geçicem.

tex sekmesine gelin.Orada textures klasörüne ilk attığımız dosyanın ismi yer alacak.Üstüne tıklayın name bölümüne "  ekle.dds  " yazın (tırnaksız) ve " Set " 'e tıklayın.

Ondan sonra  yandaki  " Mat " sekmesine tıklayın.Oradada attığımız dosyanın ilk ismi yer alacak.O ismin üzerine bir kez tıklayalım.

Name'ye kılıç_mat   
Diffuse 2 'ye " ekle " yazın ve set'e tıklayın

Ondan sonra " Mesh " sekmesine gelin. Orada yine ilk isim olacaktır üstüne tıklayın yandaki tabloda

isme " ekle "
Material'e kılıç_mat yazın ve  " Set " 'e tıklayın.

Şimdi üstten save butonuna basın ve Resource'ye kaydedin (Değiştirilsin mi sorusuna evet diyin)

Bu işlemleri yaptığımız mod klasöründeki module.ini 'yi açın

#You can also use load_mod_resource instead of load_resource to make sure you are reading files from module directory.

bölümünün altına

load_mod_resource = ekle  'yi kopyalayın.

Bu şekilde olacak;

Sıra kodlamada

module_system'i açın (yoksa http://www.taleworlds.com/download/mb_module_system_1010_0.zip buradan indirin)
module_system'deki dosyaları açabilmek için phyton adlı program gerekli

İlk önce module_info'yu açın default olarak "C:/Program Files/Mount&Blade/Modules/Native/" bu şekilde gözükecektir. Native yazan yere üstteki işlemleri hangi mod dosyası üzerinde yaptıysak onun ismini yazıcaz.

Örneğin değişiklikleri xxx mod klasörü üzerinde yaptıysak

"C:/Program Files/Mount&Blade/Modules/xxx/"
olarak değiştiriceksiniz.

burayı doğru olarak yaptıysanız module_items'i açın.

en alta inin en sona ( ]'dan önce) kodumuzu kopyalayacağız

["stranga_sword", "Ders Sword", [("ekle",0),("katana_scabbard",ixmesh_carry)], itp_type_two_handed_wpn| itp_primary, itc_bastardsword|itcf_carry_katana|itcf_show_holster_when_drawn, 679 , weight(2.0)|difficulty(9)|spd_rtng(10:cool: | weapon_length(95)|swing_damage(32 , cut) | thrust_damage(18 ,  pierce),imodbits_sword ],

Üstteki kodu resimdeki biçimde kopyalayın.Bu oyunda ekli olan bir silahtan alıp editlediğim bir  kod.

Bu biçimde yaptıktan sonra

module_system'deki build_module.bat'ı açın  herşey doğruysa hatasız sürecektir.

Buda bu ders sonucu eklediğim item.

İtemi satışa sunma editleme ve trooplara eklemeyi zamanım olunca bu konu üzerinden anlatacağım.

Edit: Konu buraya açılmış farkındayım forum bakıma alındı o anki aceleyle buraya açılmış.Moderatörlere bildirdim konu taşınacak.

Teşekkürler.Benim açtığım konuya açıklama gelmişti ama anlamamıştım.  :mrgreen: Deniyeceğim

eses99 said:
Teşekkürler.Benim açtığım konuya açıklama gelmişti ama anlamamıştım.  :mrgreen: Deniyeceğim

Sonucu yazarsın

İtemi satışa sunmak için item editörden merchandise seçeneğini aktifleştirin.Ben böyle satıcılarda satılmasını sağlamıştım.

ben yeniçeri şapkası ekledim ve müthiş oldu.Yalnız item editörde tam ayarlayamadım.Ağırlığı 3 ton oldu yürüyemiyorum.
SAğol glikoz ayrıca bişey sorcam item editörde merchandise seçeneğini seçtim.Ama yeni oyun yaptığımda satışa sunulmadı.Bikaç gün geçmesimi gerekiyor acaba
Bişey daha ben zırh ekledim ama oyunu açınca hata veriyo ne yapmalıyım

ridvan95 said:
ben yeniçeri şapkası ekledim ve müthiş oldu.Yalnız item editörde tam ayarlayamadım.Ağırlığı 3 ton oldu yürüyemiyorum.
SAğol glikoz ayrıca bişey sorcam item editörde merchandise seçeneğini seçtim.Ama yeni oyun yaptığımda satışa sunulmadı.Bikaç gün geçmesimi gerekiyor acaba
Bişey daha ben zırh ekledim ama oyunu açınca hata veriyo ne yapmalıyım

İtem editörde weight bölümünü değiştir.Aynı türden bir silahın ağırlığını koyabilirsin.
RGL Error'dür.Resmini koyarmısın buraya

Ulan ağlayacam şimdi.Hüngür hüngür ağlıcam.
ctrl+c - ctrl+v

Brf editörden baktığımda yüz kadar item var. Ordakileri tek tek seçip ekleyecek miyim yoksa istediğimi seçip ekleyebilir miyim ?

Ondan sonra  yandaki  " Mat " sekmesine tıklayın.Oradada attığımız dosyanın ilk ismi yer alacak.O ismin üzerine bir kez tıklayalım.

Name'ye kılıç_mat   
Diffuse 2 'ye " ekle " yazın ve set'e tıklayın

şu kısımda name falan yazmıyor. shader,diffuseA, diffuseB yazıyor.

Dahası itemi kodlara ekleyemedim. Bunun kolay yolu yok mu ?

Back
Top Bottom